mr arkadaşlar troid bezi tahlili istedi doktorum benden. nasıl yaptıracam sağlık ocaklarda yapıyorlarmı aç mı tokmu gitmek gerek tahlil için
canım bende kadın doğum doktoruma söylemiştim o bakmıştı ama detaylı olarak istiyosan araştırma hastanelerinin endokrinoloji bölümü bakıyor ama sonuçlar biraz geç çıkıyor..benimki 1 haftayı bulmuştu...12 saatlik açlık sonrasında kan verilmesi gerekli denmişti,kadın doğumcum ise farketmez demişti...

Son düzenleme:
Arkadaslar aranizda haziranda kibrisa gidecek olanlar varsa. En gec ne zaman merkeze bildirmek gerekiyor???

Canım benimde büyük ihtimal gitmem haziranın ilk haftalarını bulucak.zaman bir an önce geçsin istiyor insan ...karanfilcim neyi bildirmek gerekiyor merkeze anlamadım.adetin başlamadan bir kaç gün önce bağlantıya geçebilirsin.

Son düzenleme:
Arkadaşlar konuyla ilgili değil ama aranızda uyku sorunu olan varmı gece hiç uyuyamadım bu bende yıllardır var ama son zamanlarda iyice arttı...acaba bu donasyon işini çokmu kafaya takıyorum.....işim gereğide nöbetler nedeniyle iyice düzensizleşti...

Lalitacım gidiş tarihin yakın mı.stres yapma canım.bendede dönem dönem olur hep.bitki çaylarını dene faydasını görürsün inşallah.yatmadan önce ılık duş da iyi geliyor.

canım durumun çok üzücü ve bir o kadar da şaşırtıcı, onur kırıcı.sanırım eşin bu işleri imam,müftü,ilahiyatçı...vs. din adamlarına sormuş.kendi kafasını kendi bulandırmış.bu donasyon işlerinde ayrıntılara takılırsak hiç yola çıkmadan çocuksuzluğun her yönüne katlanmamız gerekir.amaç bebeğe kavuşmak. sürecin bizi yoran, üzen bir çekilde olmaması gerek.eşinin sana sunduğu şık çok yanlış,bu sana mutluluk değil mutsuzluk ve bir yığın şüphe getirir ve bebek olsa bile hayatın boyunca seni yer. sen ne düşünürsün bilmem ama ben kendimi senin yerine koyunca bunları hissediyor ve düşünüyorum.bebek mutluluk için olmalı,mutsuzluk ve şüphe için değil.

ben olsam eşime şunu derdim:senin teklifin bana şu şu sebeplerden sakıncalı geliyor ve ben bunu kabul edemem.ben bu meseleyi kimseye duyurmadan yapmak istiyorum ve bu bebeği istiyorum.tekrar reddederse bazı şeyleri zamana bırakır ve aynı zamanda eşimi ve evliliğimi tartarak gözden geçirirdim.(umarım kırıcı bir şey yazmamışımdır,amacımız kesinlile seni üzmek değil sana destek olmak ve ışık tutmak...)

Asyacım öncelikle başını dik tut eşinin karşısında bir kadının şu veya bu nedenlerle çocuk sahibi olamaması bir kusur değil olsa olsa ona bu duyguyu hissettiren kafalarda kusur vardır. Sil bakalım gözünün yaşını şimdi şoktasın ve haklısın da ama maalesef senin eşin gibi düşünen insanlar da var. Burada dikkatimi çeken imam nikahından ziyade(Şimdi kadın programlarında bile bu konu hocalarca da böyle konuşuluyor zira) işyerinde sana benzeyen kadından çocuk yapma düşüncesi. Daha da şaşırtan o da isterse embriyonun ona da konulması. Bu artık hocaları da aşıp beşerin şaşmasıyla ilgili bir konu. Yıllar önce böyle bir film yapılmıştı zaten belki bazılarımız hatırlar. Ama erkek 2 kadın arasında çocukları yüzünden gidip gelmekten helak olmuştu tabi bu bir komedi filmiydi. Ama hangimizin hayatına böyle bir bomba düşse komedi değil trajedi olur ancak. Hayat senin zor bir durum hakkında hayırlısını dilerim arkadaşım.

kızlar bugün doktora gittik .bir kese görüldü,sağlıklı ve yolunda her şey dedi doktorum.15 gün sonra kontrol var tekrar.

sağlıkla ve huzurla gelsin hepimizin bebişi.AMİN.

Yatağa düşüncelerle girdiğimizde aslında yastıkta da bu düşüncelerin ağırlığını taşıyoruz. Bitki çayları iç adaçayı papatya vb. yatmadan önce kitap okumak veya film seyretmek iyi gelebilir. Mesela benim de uykumu nat jo wild kanalı getiriyor :)) Doğal vahşi yaşam yolculuklar kabileler adalar volkanlar firavunlar derken uykum geliveriyor ama şu operada uyuyanları bir türlü anlamamışımdır hani operayı da sevdiğimden değil ama o bağrışlarda nasıl uyunursa? Mesela bazı çocuklarda sessiz evlerinde uyumak istemezler arabaya bindirilip sokaklarda gezdirilirken uyurlar ah ne güzel çocuk olmak ya!

iyi değilim kızlar...
gün yaklaşıyor
ben çok stresim
yaşadığım yer küçücük
kendimi oyalayacak hiç bir şey yok
kimseye söylenmiyor
zaten kimsede anlamaz herkes yaşlı burada

napcam yaa
stresten vücudum harab oldu
eşim peşimde divane ama işte ne yapılacak bir hobi ne gezilecek yer ne eş dost var

ya sabır

canim biz eylulde gidicektik ama haziranda mi gitsek diye dusunuyoruz ama cok mu gec kaldik
Canım benimde büyük ihtimal gitmem haziranın ilk haftalarını bulucak.zaman bir an önce geçsin istiyor insan ...karanfilcim neyi bildirmek gerekiyor merkeze anlamadım.adetin başlamadan bir kaç gün önce bağlantıya geçebilirsin.

Lalitacım gidiş tarihin yakın mı.stres yapma canım.bendede dönem dönem olur hep.bitki çaylarını dene faydasını görürsün inşallah.yatmadan önce ılık duş da iyi geliyor.

Yatağa düşüncelerle girdiğimizde aslında yastıkta da bu düşüncelerin ağırlığını taşıyoruz. Bitki çayları iç adaçayı papatya vb. yatmadan önce kitap okumak veya film seyretmek iyi gelebilir. Mesela benim de uykumu nat jo wild kanalı getiriyor :)) Doğal vahşi yaşam yolculuklar kabileler adalar volkanlar firavunlar derken uykum geliveriyor ama şu operada uyuyanları bir türlü anlamamışımdır hani operayı da sevdiğimden değil ama o bağrışlarda nasıl uyunursa? Mesela bazı çocuklarda sessiz evlerinde uyumak istemezler arabaya bindirilip sokaklarda gezdirilirken uyurlar ah ne güzel çocuk olmak ya!

Tress ve durugenciğim önerileriniz için sağolun bitki çayımı içiyorum inşallah bu gece mışıl mışıl uyurum.tresscim benim muhtemelen eylül olucak ama ben firdevs hanımla daha irtibata geçmedim nisan mayısta kan tahlil ve hsgyi çektircem ufak ufak hazırlanmaya başlasam iyi olur.olaya konsantre olmaya başlasam fena olmaz....

Ben kıbrısa gidiyorum. Firdevs hnın kliniğinde deneyeceğim. avrupalı bri donör bulduk zaten.
Liste eski planda kalmış düzeltiriz bir ara.
İspanya avrupa ülkesi diye seçmiştik. Ama süreçte sorun yaşadık ve yönümü kıbrısa döndüm..

ben adet günümü bekliyorum 4 5 nisan başlarsa sonra yolculuk tarihi başlar diyorum
bana yazarsan sevinirim.

hepimize bol şanslar

Bugün sadece hızlı bir göz atıp çıktım sadece akşam üzeri... Bir de sabah erken; bugün çok işim vardı erken kalktım foruma baktım ve
Asyanın yazısını okuyunca donup kaldım... Bir şey yazamadım vaktim olmadı,teselli etmek bir şeyler söylemek istedim... Akşama kadar kafam asyanın yazısına takılı dolaştım velhasıl beni çok yaraladı...gururum kırıldı,bana yapılmış gibi suratım asık dolaşıp nedenlerini tarttım kafamda.. Hayır, olayın dini boyutu ayrı bir konu...

*Anamıza babamıza kardeşimize söyleyemezken bu konuyu, nasıl olur da elalemin kadını ile bunu paylaşırsın (gururum kırıldı)
*Senin bana hiç mi sevgin ve saygın yok ki beni nasıl yaralayacağını düşünemeyip acımasızca bunu yüzüme çarpıyorsun (gururum kırıldı)
*Sen bildiğin bir insandan -ki bunu ayarlamışsın- yumurta alacaksın (sana güvenmiyorum)
* O kadın isterse - ki o kadın ne cüretle ben de embrio isterim diyebiliyor- ona da embrio vereceksin ( o kadına güvenmiyorum)
*Senin spermin hiç olmasaydı, O çok sevgili ailen yine çocuk yok diyecekti.....Ve ben o zaman senin bana yaptığın gibi bu meseleyi sen hallet mi diyecektim? Ve ben de halletmek için sana iş yerinden bir adamla nikah yapalım ondan sperm alayım derdim -ki bir kadın asla buna yanaşmaz- Bu durumda sen ne derdin? Cinayet mi çıkarırdın, beni millete rezil etmekle mi tehdit ederdin? Yoksa eksikliğinin verdiği acizlikle ve ailene de ne diyeceğini düşünerek ne istersen kabul mü derdi? (şüphe ve bilinmezlik içindeyim)
* Diyelim ki eşin istediği gibi yaptın.. Kadın bunu bilecek, sen bileceksin ..;hep diken üstü... Bir gün o çocuğu isteyebilir... Ya da kadın kendi de o embriolardan hamile kalıp, sonra adamla da tamamiyle evlilik kurup, sendeki çocuğu da alıp -nasıl olsa kendilerinin-mutlu yuvalarında yaşamlarına devam ederler..(kaygı içindeyim)
*Bütün bu seneryolar gerçek ise... ben (yapayalnızım...)

***Nikah ilan etmektir ve saklı yapılmaz;dini de olsa resmi de olsa.... Peki bu dini nikahı kaç kişi bilecek? Hani dine göre hareket edilecek ya!!!
Asyacığım sormayacağım ama eşinin dini anlayışını epeyce merak ettim.. Neden dersen, dinin getirdiği BÜTÜN hükümleri yerine getiriyor mu acaba? (haddim olmayarak)
***Bu kadın evli mi, bekar mı, boşanmış mı? Hani ben de embrio isterim derseymiş ya.. Evliyse olmaz, bekarsa olmaz çünkü dini nikah yapılıp sonra boşanılacak, kimse bilmeyecek ee tabi ki babasız nasıl doğuracak? Dul ise nasıl olacak, babası yok demezler mi? Bu kadın neye güvenerek ve hangi arzuyla ben de o embriodan isterim diyebilir?????????????????

Sevgili Asyacığım,
Bütün bunları,
1- ruhumun taaaa derinlerinde hissettiğim için ve senin gibi incinip yaralandığım için yazdım..
2- belki sen şu an eşinle çok iyisin ve eşin saçmaladığını, düşüncesizce seni kırdığını söyleyip özür diledi bilemiyorum -umarım öyledir- ama bu yaşadığın ve içindeki kırgınlık-tepki ve de bizlerin haklı tepkileri ve bakış açıları SANA KILAVUZ OLSUN diye yazdım...

Yalnız değilsin, bütün kırılmışlığını paylaşıyoruz arkadaşım.... Sen önemlisin ve özelsin....

ben adet günümü bekliyorum 4 5 nisan başlarsa sonra yolculuk tarihi başlar diyorum
bana yazarsan sevinirim.

hepimize bol şanslar
Yusuzdeniz,

Benim reglm 7-8-9 nisanda gelmesi gerekiyor. Bna göre10 ya 11 gün spermm verilecek .
5. Gün embryosu olacak.. Ben. Muhtemelen 19-24 nisan arasındaki bir tarihte orada olacağım..
Ne güzel olur karşşılaşabilirsek..

eşimin normal yoldan çocuk sahibi olması zor morfolojisi yüzde 3 kaç yıldır böyle.

canım bu yazdığını görünce, bende yazmak istedim....geçen formları okurken bi yerde bayan konu açmıştı..galiba 14 yıllık evliydi ve yalnış olmasın sanırım 6. tüp bebek denemesinden sonra daha yeni negatif sonucu almıştı ama onun paylaştığı bu durumun çöküntüsnü yaşarken eşinin başka bi kadından 1 çocuğu olduğu ve ikinciye hamileymiş öğrenmiş ve eşimin morfolojisi %2 diye yazmıştı, şimdi ben ne yapacağım diyordu...konuya yorum yapanlar eminmisin bu çocuklar eşimdenmi falan diye baya bi yorum yapmışlardıı...dikkatimi çekmişti bende okumuştum...
ŞİMDİ BENİMLE NE ALAKASI VAR DİYCEKSİNDE....BEN MORFOLOJİDEN ANLAMIYORUM....AMA O AÇILAN KONUYU BAYANIN YAZDIĞINI ARADIM BULAMADIM VE OKUMANI ÇOOK İSTERDİM...AMACIM SADECE ŞU...EŞİNİN O İŞYERİNDEKİ ARKADAŞINA YAKLAŞIMINI BUNDAN SONRA DAHA DİKKATLİ OLARAK İNCELE...CANIM ÖZELDENDE YAZABİLİRDİM...BELKİ BURDAKİ ARKADAŞLARDA BENİM BAHSETDİĞİM KONUYU OKUMUŞLARDIR DİYE BURDAN YAZDIMM...ASYA amacım seni üzmek değil,eşine kuşkucu davran diye değil ama yaşanan gerçekleride senin, benim, hepimizin bilmesi için yazdım,inşallah bu can sıkıcı günleride aşarsın...

Arkadaşım tekrardan tedaviye karar vermen ne güzel... az önce farkettim..........
Epeydir ortalarda yoktun hatta nereye kayboldu diye aklımdan geçirmiştim seni.. Ben, efsune ve sen sanırım benzer tarihlerde gideceğiz Firdevse... Hepimiz için hayırlısı olsun....

Dün lucrin iğne yaptırdım... Bütün gece hamile kadınlar gibi tuvalete kalktım ve vücut ısım yükseldi.... Lucrin daha önceki normal tüp denemelerimde transfer sonrası günde 1 tane oluyordu. Diğer ilaçları da aldığım için bütün ilaçların biraraya gelip hamilelik etkisi yarattığını düşünüyordum. Ama lucrin bir başına da bu etkiyi yaratıyor demekk ki...

Canım heycanlı sürecin başlamış ne güzel.nisanda gidecekler için çok heycanlı,umutlu ve duacıyım.inşallah sırayla efsune,fbl,yusufzilan ve aklıma gelmeyen tüm arkadaşlarım pozitif sonuçla dönersiniz..

Dün lucrin iğne yaptırdım... Bütün gece hamile kadınlar gibi tuvalete kalktım ve vücut ısım yükseldi.... Lucrin daha önceki normal tüp denemelerimde transfer sonrası günde 1 tane oluyordu. Diğer ilaçları da aldığım için bütün ilaçların biraraya gelip hamilelik etkisi yarattığını düşünüyordum. Ama lucrin bir başına da bu etkiyi yaratıyor demekk ki...

hayırlısı olsun hakkında canım
sen hangi doktor

Back
X