kızlaar,
bu ortak donörler hakkında ne düşünüyorsunuz?
kan grubu, boy pos göz rengi vs göre seçilmiyor mu?
bu forumda bile nasıl aynı çıkar ya kaç kişininn???

Kızlar siz benim en kötü günümde yanımda oldunuz.2 gündür geçrkten çok kötü bir süreç yaşadım.Öyle zor bir durumdayımki aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık eşimle son zmanlarda benim içsel sıkıntılarımdan dolayı sık tartışır olduk maalesef:(Dün oturduk açık açık konuştuk kendsini çok sevdiğimi ifade ettim o anda o da yumuşadı ve benim saçımı okşadı ben kendimi öyle bir bıraktımki ağlaya ağlaya bir hal oldum.Bilmiyorum belkide deşarj oldum bir anlamda.Sevgili Efsunenein dediği gibi çocuksuzluk zor bir süreç bunu kabulnemek ve yaşamdakta zor bir süreç.İnsan yeri geliyor en yakınındaki insana patlıyor.Şu an donasyon fikri rafta uygun bir zman lazım.Siz ne tavsiye edersiniz bu konuda

işte sevginin gücü... iyi ki açık seçik kendini ifade edebilmişsin. o da demekki senin huzursuzluğundan rahatsız olmuş ki hemen dönmüş sözlerinden.
süper bir gelişme. bırak rafta kalsın biraz.
sen buraya girmeye devam et ama oku.
benim gibi yap ben arada güzel şeyleri eşime anlatıyorum.
bak bugün bir bebek daha gelcek .bu ay iki oldu. bir tane taşıyıcı annemizde bebeğimiz var. ikizler geldi.3 kere4 kere deneyip abd ye giden var diyorum kıbrıs ta olmamış orda olmuş diyorum.sevincimi görüyor
umutlanmamı seviyor o. çünkü ben çok karamsardım hep daha önceleri.istemiyordum bile artık bırakalım bile demiştim .kıbrıstan önce 3 sene hiçbirşey yapmamıştım mesela.ama o hep deneme taraftarıydı .sonunda beni yeniden umuda döndürdü.
sen de başarabilirsin. ufak ufak çaktırmadan.erkekler çocuk gibidir .şefkatle severek yaklaşırsan ulaşırsın amacına di mi

Organ bağışı olarak baktığımız bir konuda donör paylaşımı olsa ne olur olmasa ne olu.. Bence zihinleri bunla bulandırmayalaım.
Karaciğere ihtiyaç var diğerinede verdi diye almayacakmısın.. ?????

Bir öyle bir böyle düşünülmez...!!!!!
Bir felsefede ya tam ya hep ya yok ya hiçtir..

Bence artık umudu bize veren bu konuyu didklemeyi bırakıp şanslarımzıın ((allah hepimize iyi şeyler nasip etsin))) peşinden gidelim.

Ve paylaşım olduysada ne güzel kardeşler allah etmesin ilerde bir sorunda ilik nakli dokunnakli işte bir adres...

Hayat enerjimizi tıkayan bu konuyu aşmak için çalışıyoruz... Önümüz uçsuz bucaksız ve bunu kendimize hak görelim;)))

Efsuncuğum geçenlerde seninle konuşmıştuk hani ilerde çocukta bir hastalık filan olursa diye.... kaç gündür unutuyorum yazmayı... Hem senle hem de kızlarla paylaşmak istedim.....
KORDON KANI BANKASI .... Duymuşsunuzdur,aslında yıllardır var... geçenlerde aklıma geldi... Biliyorsunuz bebeğin doğum anında kordon kanı alınıp saklanıyor.Bunun içinde kök hücreler mevcut ve ilerde bir problem olursa kullanılıyor. Kök hücrenin her tür dokuya dönüşme özelliği var biliyorsunuz..... Fakat saklatılacak kan bankasının güvenilirliği çok önemli, iyi araştırmak gerek... Fiyatlar yanılmıyorsam 1000 ile 2500 dolar arası idi. Her yıl için de 100 dolar ödeniyordu.... Bilginize...... araştırın..

Hayirli pazarlar

Geriye dönük okumaya calsiacagim.. Hamile kalanalr oldu sanirim )) Firdevs hanimda cok basari yüksek galiba ???

Sevgiler

Burda 2 gündür kar yagiyor biz henuz günes falan göremedik insallah gorecez temmuzda bir umut yani :) ama birazdan kapali havuza gidicez aksama okurum sevgiyle kalin ....

merhaba

Sendemi yurtdisidasin sevindim memnun oldum.Cook güzelll ..evet Almanya cook soguk sert iklim hakim )) sicak göremedik vallahi...
100 mesajim dolarsa özelden insallah yazisabiliriz eger istersen tabiki. Kismetse bende Kibrisa mayis gibi- haziran gibi gitmeyi planliyorum.bakalim kader nereye sürükleyecek..
Sevgiler

merhaba

Sendemi yurtdisidasin sevindim memnun oldum.Cook güzelll ..evet Almanya cook soguk sert iklim hakim )) sicak göremedik vallahi...
100 mesajim dolarsa özelden insallah yazisabiliriz eger istersen tabiki. Kismetse bende Kibrisa mayis gibi- haziran gibi gitmeyi planliyorum.bakalim kader nereye sürükleyecek..
Sevgiler

Nrw den din değilmi?

kimse bir şey bilmiyor mu kızlar??
ben gidicem az vaktim kaldı
kafam karışıyor bazen ne diyeyim.........

Sevgili dilemma,
Son 3-4 sayfayı oku hepimizin genel tavrı ister yumurta paylaşılsın ister paylaşılmasın asla bilemeyeceğimiz ve bu konuda güvenmekten çaremiz yok. Hangi mekanizma ile bunu kontrol edeceksin??
Ayrıca sana garanti edilen yumurta sayısı önemli..

Bu bir organ bağışı ise kimden geldiği gibi donörün kaç kere veridğinin bir anlamı yok.!!! Sınırlama varmı ben bilmiyorum umursamıyorumda,,,
Sperm donasyonunu düşün sağlıklı bir kişiden binlerce bağış..

kızlaar,
bu ortak donörler hakkında ne düşünüyorsunuz?
kan grubu, boy pos göz rengi vs göre seçilmiyor mu?
bu forumda bile nasıl aynı çıkar ya kaç kişininn???

Arkadaşım bu donör konusuna artık çok takılmayalım derim... Ortak donör derken; ha burdaki bir forum arkadaşınla yumurta paylaşılmış, ha forum dışından başka biriyle... farkeder mi??? Paylaşılıyorsa paylaşılıyordur!!! Evet kan grubu ve fiziksel özelliklere göre vaya senin bir istediğin özellik varsa belirtiyorsun ona göre seçiliyor... Hepimiz esmer,sarışın, kumral,esmer,buğday veya beyaz tenliyiz,siyah,kahve, yeşil, ela gözlüyüz ....... ve elbette birileri birilerine benziyor... Ben kumral yeşl gözlüyüm mesela... Bu forumdaki bu özelliğe sahip tek kişi ben miyim yani?? Benim özelliğimde bir sürü insan var arkadaşım... E aynı tarihte gidiyorsan ve aynı özellikte isen bu tesadüf olabilir.... Yoksa her aynı tarihte ve aynı özellikte insanın donörü aynı olacak diye bir kural yok.... Yaa allahaşkına dünyanın her yanından insan geliyor oraya tek donasyona giden hatunlar bu forumdakiler mi yahu?? Senin kan grubun zor derken ben burdan anladım ne olduğunu demek ki o kadar zor değil, çoklu matris değil arkadaşım.....
Bu forumda bile kaç kişinin donörü aynı derken.... kaç kişinin aynı ki??? Sadece alpilknur ve waltkrayburg arasında geçti bu konu....
Ayrıca olsa ne olur ki??? Senin donörün sadece sana mı yumurta verecek mesela... biliyoruz ki başkasına da verdi ya da verecek....Eğer farklı düşünüyorsak deve kuşu misali kafamızı gömüp kandimizi kandırıyoruz !!!! Ama Bebek in yazdıklarına katılıyorum, merkezler aynı donörün defalarca vermesine izin vermiyor zaten.....
Benim anlamadığım böyle bir konu açılınca kıyamet gibi soru işareti üretiyruz kafamızda da bu donasyon işine kara verirken bunları hiç kafamızda tartmadık mı arkadaşlar??? Eğer bu kadar kuşku ve soru üretiyorsak hazır değiliz bu işe!!! Ne istediğimizi iyice bilip iyice sindirelim lütfen!!! Bu bizim iyiliğimiz için..... Sevgiler

merhaba

Sevgiler

selam canim evet bende Yurt disindayim malesef bugun surekli kar yagdi ama ALLAHtan ben kapali havuzda yuzerken soguk falan hissetmedim ..tabiki istedigin Zaman yazabilirsin canim her Zaman cevaplarim..

kızmayın.daha öncedeyazmıştım. şu meşhur gizlilik kuralından dolayı reddedilmişti:( biribirimizi maillerimizden msn den de görüp yazışabiliriz. ben çok istiyorum.özel mesaj atabilenler msn adreslerini yazarlarsa hemen msn ye ekleyip konuşabiliriz.:)

kızmayın.daha öncedeyazmıştım. şu meşhur gizlilik kuralından dolayı reddedilmişti:( biribirimizi maillerimizden msn den de görüp yazışabiliriz. ben çok istiyorum.özel mesaj atabilenler msn adreslerini yazarlarsa hemen msn ye ekleyip konuşabiliriz.:)

Evet katilyiorum aynen bende öyle diyorum.evet her seyi burdan yazamyioruz gizlilik kurallari var.
seni önceki yazinda gördüm msn ekledim ama cevap gelmedi ..

görsümek üzere
sevgiler

Arkadaşım bu donör konusuna artık çok takılmayalım derim... Ortak donör derken; ha burdaki bir forum arkadaşınla yumurta paylaşılmış, ha forum dışından başka biriyle... farkeder mi??? Paylaşılıyorsa paylaşılıyordur!!! Evet kan grubu ve fiziksel özelliklere göre vaya senin bir istediğin özellik varsa belirtiyorsun ona göre seçiliyor... Hepimiz esmer,sarışın, kumral,esmer,buğday veya beyaz tenliyiz,siyah,kahve, yeşil, ela gözlüyüz ....... ve elbette birileri birilerine benziyor... Ben kumral yeşl gözlüyüm mesela... Bu forumdaki bu özelliğe sahip tek kişi ben miyim yani?? Benim özelliğimde bir sürü insan var arkadaşım... E aynı tarihte gidiyorsan ve aynı özellikte isen bu tesadüf olabilir.... Yoksa her aynı tarihte ve aynı özellikte insanın donörü aynı olacak diye bir kural yok.... Yaa allahaşkına dünyanın her yanından insan geliyor oraya tek donasyona giden hatunlar bu forumdakiler mi yahu?? Senin kan grubun zor derken ben burdan anladım ne olduğunu demek ki o kadar zor değil, çoklu matris değil arkadaşım.....
Bu forumda bile kaç kişinin donörü aynı derken.... kaç kişinin aynı ki??? Sadece alpilknur ve waltkrayburg arasında geçti bu konu....
Ayrıca olsa ne olur ki??? Senin donörün sadece sana mı yumurta verecek mesela... biliyoruz ki başkasına da verdi ya da verecek....Eğer farklı düşünüyorsak deve kuşu misali kafamızı gömüp kandimizi kandırıyoruz !!!! Ama Bebek in yazdıklarına katılıyorum, merkezler aynı donörün defalarca vermesine izin vermiyor zaten.....
Benim anlamadığım böyle bir konu açılınca kıyamet gibi soru işareti üretiyruz kafamızda da bu donasyon işine kara verirken bunları hiç kafamızda tartmadık mı arkadaşlar??? Eğer bu kadar kuşku ve soru üretiyorsak hazır değiliz bu işe!!! Ne istediğimizi iyice bilip iyice sindirelim lütfen!!! Bu bizim iyiliğimiz için..... Sevgiler

Arkadaslar, kuskulariniz var ise doktorlara sorabilirsiniz kac kisiye en fazla yumurta veriyor diye bir donör. mutlaka cok eminim bunun siniri var. bir sperm donasyonu gibi degil yumurta donasyonu!!! düsünün o kadar ilac kullaniliyor, her gün o igneler, narkoz derken, ameliyatla yumurtalar aliniyor.......zaten bir merkez ileriye dönükde iyi calismak istiyorsa, müsteri kaybetmek istemiyorsa bu kurallara uyuyordurlar.

dilemma arkadas - süphen var ise, doktoruna sor derim, aciklik getirsin, ona göre de kararini verirsin. yani kararsiz olman, belki süphe duyman da cok dogal. nitekim cok ama cok önemli bir adim yumurta nakli yaptirmak. soru isareti olussa bile kafanda benim görüsümce buda cok normal!! dedigim gibi cok hassas ve önemli bir konu.......

fbli - arakdas hazir olmayabilir bu olaya. buda cok normal. burda süphelerini bizlerle paylasmasi da güzel bir sey, nitekim bizler bu konular icinde burdayiz. birbirimize destek vermek.

mrb arkadaşlar bikaç gündür girememiştim benden haberler dün öğrendik ve şaşırdık eşimle baNA transfer ediln 3 emriyonun üçüde tutmuş :D:DEFSUNECİM senin dediğin çıktı :D:D:Dtabi bu sevindirice ama biyandanda düşündürücü elbet hayırlısı bakalım kaçtanesinin kalbi atıcak şimdi onu bekli,oruz hayırlısı olur umarım

selam canim evet bende Yurt disindayim malesef bugun surekli kar yagdi ama ALLAHtan ben kapali havuzda yuzerken soguk falan hissetmedim ..tabiki istedigin Zaman yazabilirsin canim her Zaman cevaplarim..

merhaba cnm
Münihteymissin ,bürolarimizde Münihte .Bazen giderim münihe.Frankfurta yakin bir sheirdeyim.Saarlanda yakinim.
Buralarda cok soguk kar yagdi yagacak ama su an -5 C
Ben ev isi yaptim yemek ypatim, pazar sendromu hakim evde ..tembellik yaptim biraz ..
olsun eger sakincasi yoksa msn yaz istersen burdan ..ben yazamiyorum sirket e-maili var .Buda benim tarafimdan sakincali ...hic hos olmaz versem burdan
ama Kampa ya Skype yi verdim eger ulasirsaniz aliniz yazisalim .Aksam 20.00 den sonra kendime özel zaman var saat 23:00 kadar .

sevgiler.cook memnun oldum cnm yalniz dgeilim demekki ...

ya arkadaslar, ben düsündüm tasindimda ilk etapta bende o bulusmaya gelirim dedim ama hemen cabuk karar vermisim...gizlilik konusuna deginecem yine...ben nede olas gizli kalmak istiyorum. ilerdi biz cocuklarimiza yumurta donasyondan bahsetmek istemedigimiz icin, ve kimseye de söylemedegimiz icin, ben öyle bir bulusmaya maalesef gelemiycem..

alpiknur - haklisin tabii bulusana kadar insanlar msn dede görüsebilir - isteyen tabiiki, ben sahsen gizli kalmak istiyorum

Back
X