Herkese merhaba,
Hamile olanları tebrik ediyorum ,negatif sonuc alanlar icin hayırlısını diliyorum.
Benim yumurta donasyonla ile dünyalar tatlısı iki bebeğim oldu.allah herkese yaşatsın annelik duygusunu.bizde sizler gibi başladık merkezleri araştırdık,forumdan bilgi aldım öneriler falan Cokda faydalı oldu.gebelik biraz riskliydi ve bebeklerimin neye benzeyecegini cok merak ediyordum.cok heyecan vericiydi ve cok hoşuma gitmişti hamile olmak:)
Aslında isin en zor kısmı dünyaya geldiklerinde başlıyor,hep eksik bir seyler var...annem,babam, teyzeleri severken bebeklerimi kendimi uç kağıtci, yalancı,düzenbaz hissettim halada öyle hissediyorum:((( ve bu psikolojiden kurtulamıyorum....
Ya gunün birinde öğrenirlerse ya bebeklerim de gercegi öğrenirlerse ne yaparım hiç bilmiyorum.bu cok korkunç olur benim icin.
Hep bu kabuslarda yasıyorum.bebeklerimi cok seviyorum hiç bir sekilde gercegi ogrenmemeliler.
Bu yolla bebeği olan arkadaslarımız sonrası hakkında hiç bir paylaşımda bulunmadılar.eger okuyorlarsa onlarında neler hissettiklerini bilmek isterim.
Sonrasını düşünerek karar vermeniz acısından paylaşma gereği duydum.haa eger olmasaydı yine dener miydim evet denerdim.hepimiz icin hayırlısı olur insallah.

duygularını paylaşman çok önemli. teşekkür ederiz. seninki sanırım annelik içgüdüsüyle, yani koruma duygusuyla hissedilenler.
şöyle düşün; ne kadar güzel ki bu duyguları hissedebiliyorsun. bebeklerinin gerçeği öğrenmesi için hiçbir sebep yok. rahat ol. ayrıca sen yalancı falan değilsin. toplum kuralları bu bilgiyi paylaşmanı engelliyor hepsi bu. yaradan Allah. sana o bebekleri bağışlamış. kimseye verilecek hesabın yok.
ama bu duygular seni çok rahatsız ediyorsa bir psikologdan yardım alabilirsin.

sağlıkla, mutlulukla büyüt bebişlerini :))

kızlaar sonuç çıktııı 84.6ymışşş.cuma günü tekrar bakılacak.inşallah böyle devam eder,sağlıkla doğar evladım benim.ayyyyy kuzucum yaaa.tutunmuşş,nasıl ağladım sonucu alınca anlataamam......annesinin kalbinde büyüyecek evladım benim....

tunanehir gözlerim doldu, sevincini tam kalbimde hissettim.
sağlıkla büyüsün annesinin kollarına gelsin inşallah :))

selam canım. bizde sperm donasyonu yaptırcaz inşallh hala araştırma aşamasındayız ama merkezlerden biçok bilgiyi aldık. Bu donör konusu çok önemli ama dediğin gibi sperm donasyonu daha karışık bi durum :(( Ayrıca neden Danimarkadan geliyo acaba spermler bunun özel bi sebebi varmı biliyomusun görüştüğüm merkezler Danimarkadan geliyo spermler dedi merak ettim canım belki bi bilgin vardır senin.

herkese selam,

geçmişi okuyunca yine donör endişesinin hortladığını gördüm.firdevs hanıma clexanela ilgili sormak istediğim birşey vardı. onun için aramışken sizin düşüncelerinizi de söyledim.
kesinlikle ve kesinlikle dondurulmuş yumurta kullanılmıyormuş. kullanan merkezler var ama bizim merkezde böyle birşey söz konusu değil dedi. donör benzerliğine gelince, örneğin bir donör hemşirelik okuyor sonradan okuldan başka arkadaşı da gelip donör oluyor dolayısıyla aynı okulda okuyor oluyorlar diyor. ya da biri kuzeniyle geliyor dolayısıyla ikisi de kumral ya da esmer olabiliyor diyor.
biz dürüst olmasak bu bilgileri değiştiririz ama neyse onu yazıyoruz diyor.

bence böyle aklınıza takılan şeyleri doktorunuzu arayıp hemen sorun. içinizde sorguladıkça şüpheleriniz büyüyor ve bu size durumla ilgili negatif düşünceler getiriyor. birinin yazdığı endişe, diğerlerininkini körüklüyor. biliyorsunuz bu süreçte rahat olmak, pozitif olmak çok önemli. birazcık akışa bırakmaya çalışın bence. size iyi gelecek.

PS: Biz sperm donasyonu yaptıranlar ne yapalım? neredeyse tüm spermler danimarkadan geliyor. tek seferde milyonlarca sperm alınıyor ve tüm dünyaya yayılıyor :)))

yazıların her zaman beni rahatlatmıştır zaten.ben çekindim soramadım firdevs hn a.sürekli mail atıyorum aklıma takıldıkça .o da zaten hep sevecen anlayışlı.eziliyorum alışık olmayınca bünye:) .
bu donör hortlaması:) waltkrayburg ve benimkilerin benzer olmasından dı 1,66 boyunda kumral ela gözlü eczacılık fak.23 yaşında.ikimizde aynı dönemde firdevs hn da olacağız inş. o yüzden endişelenmiştik ama sonra boşverdik tabi çok da problem değildi.şimdi süper oldu.bıraktım gitti akışına bundan sonra valla:))))))))

selam canım. bizde sperm donasyonu yaptırcaz inşallh hala araştırma aşamasındayız ama merkezlerden biçok bilgiyi aldık. Bu donör konusu çok önemli ama dediğin gibi sperm donasyonu daha karışık bi durum :(( Ayrıca neden Danimarkadan geliyo acaba spermler bunun özel bi sebebi varmı biliyomusun görüştüğüm merkezler Danimarkadan geliyo spermler dedi merak ettim canım belki bi bilgin vardır senin.

zhall danimarka daki sperm bankası dünyadaki en profesyonel olanlardan. donöre yapılan testler, saklama koşulları , çeşitlilik vs. birçok konuda en iyisi imiş.
o yüzden de kıbrıs genellikle danimarkadan alıyor spermi.
ama senin özel bir tercihin varsa söyleyebilirsin. hayır diyeceklerini sanmam.
ben sperm donasyonu ile hamile kaldım. doktorum firdevs hanım ve hep söylediğim gibi tavsiye ederim. her merkez hemen hemen aynı işi yapıyor ama benim gibi doktor, merkezle iletişim senin için önemli ise firdevs hanım bu konuda en iyisi bence.
hamileliğimin sonuna geldim ama hala aklıma takılan herşey için arıyorum. sağolsun yardımcı oluyor. yani pozitifi aldın bitti demiyor.
bu benim tavsiyem, deneyimim ama tabii ki sen araştır ve içine sinene git :)

ilk denemede pozitifi alman ve sağlıkla doğurman dileğiyle :))

canım bu endişeler herkeste olmuyor galiba sende bir şekilde yenmeye çalış sonuçta ordan aldığınız bir hücre öyle düşün diğer arkadaşlar çok mutlu tedirgin kimseye rastlamadım sanırım çekilen özlem ve sıkıntı ağır basıyor. ama ben kendimi senin yerine koyunca bizde eşimde sorun var acaba dedim oda öyle hisseder mi bilmiyorum karar verirken iyi düşünmek lazım.ama şu an çocuğun olmasa çekeceğin sıkıntıları düşün bence bir nebze hafiflersin

Canım benim öncelikle kusuruma bakma tam sana yazacakken üyeliğimde sorun oldu foruma giremedim bir türlüde uyuyamadım.

Valla arkadasım ne diyeyim bu donör isine fazla kafaya takma, ben tabi negatifin verdiği etkiylede birden bilgilerin aynı oldugunu görünce cok sasirmistim,kendimi aldatilmis, kandirilmis gibi hissetmistim ama simdi düsünüyorumda bu bilgilerin pek bi güvenirliligi yok gibi. Evt benzerlikler var sadece ufak farklar mesela yas benimki22 boy 170 ab pozitif gibi bunlarda uydurma bilgiler gibi geliyor bana yani hicbir güvenirliligi yok. ne derlerse ona inanmak zorundayız. Gecmıs sayfalari okudugumda senın bır deneme yapip negatif aldigini öğrendim cok üzüldüm. İns bu sefer pozitif olur, durugencigiminde dedigi gibi donasyona giderken beyin ve beden dinç olmali o yüzden kendini iyi hazirla canım düsünme bunlari sende biliyorsun negatif almak cok yikici.

Dogru yoldasin, firdevs hanım iyi bir doktor, pozitif düsün, pozitif git, pozitifle dön canim...

canim bende aradim ve konustum aklimi kurcalayan sorulari sordum cok haklisin bu sefer bomba gibi bir moralle aklimda soru olmadan gidicem ve bebis yada bebislerimi alip gelicem ALLAH hepimize nasip etsin insallah guzel dileklerin icin cok tskr edrim ...seni cok iyi anliyorum negatifin bir insani ne Kadar yiktigini alt üst ettigini biliyorum daha ocak ayinda yasadim bu duyguyu bir daha yasamam insallah ve umarim kimse yasamaz...

canım bu endişeler herkeste olmuyor galiba sende bir şekilde yenmeye çalış sonuçta ordan aldığınız bir hücre öyle düşün diğer arkadaşlar çok mutlu tedirgin kimseye rastlamadım sanırım çekilen özlem ve sıkıntı ağır basıyor. ama ben kendimi senin yerine koyunca bizde eşimde sorun var acaba dedim oda öyle hisseder mi bilmiyorum karar verirken iyi düşünmek lazım.ama şu an çocuğun olmasa çekeceğin sıkıntıları düşün bence bir nebze hafiflersin

Aynen katılıyorum arkadaşım,
mutlu olsun sağlıklı olsun kimse bilmesin
eşim kabul ettikten sonra benim için sorun yok
keşke gelse de bebişim artık daha da şükür desem l
donörde bulaşıcı hastalık olmasın eli ayağı kaşı gözü aklı yerinde olsun anneem desin benim için dünyaya değer...
gerisii boş
Allah korusun kardeşiyle evlenmediği sürece ki bu sperm donasyonu için tehlike olsa da taa danimarkadan geldiği unutulmamalı
boşver kuzeniymiş kardeşiymiş babaları farklı dimi böyle düşünelim biz
((;

arkadaşlar
kan grubu O rh - olan var mı aceba aramızda?
Ben hariç tabikiii
şöyle bir şey söylemişti dr. um (kafa karıştırmak için değil doğruluk payını araştırmak için yazıyorum)
rh+ olanlar daha kolay kabul edebiliyormuş embriyoları
hamiş olanlaar kendi kan gruplarından mı donör bulundu ya da kan grubunuz rh+ mi?

Selam herkese. Belki hatirlayan vardir: ben embriyo pooling yapmaya karar vermistim. Olmazsa donasyona gececektim. Biraz once toplamadan geldim, opu mopu yalan oldu. Bir folikul alindi, o da bos cikti. Cok sasirdim ya. Bu ilk defa oluyor. Hep 2-3 yumurta olurdu, 1-2 embriyo gelisirdi. Mesela gecen sefer bir tane A kalite, bir tane de B kalite embriyo basarmistik. Bu sefer SIFIR yumurta! Anlamadim, ilac dozumu olmadi ne. Menopu 375 aldim gerci. Ama bu daha iyi belki de, embriyo olup kalbim sikisarak beklemektense, bastan belli oldu sonuc. O embriyolarda muhtemelen kalitesiz oluyordu da tutunmuyordu.
Endometrium: 6,1 pek iyi degil zaten. Doktor yine de estrogem ve ovitral verdi. Devam edelim, etkisi bir sonraki sikluste cikabilir diye.
Kac kere daha deneyelim dedim. 4-5 kere deneyelim, sonra donasyon kararini dusunelim dedi. Diyorum ya, benden daha umutlu. Ben eminmisin der gibi bakiyorum, o bana 'guven bana, sansimiz var' diyor. Cinli doktorum da aradi, 2 ay daha akapunktur ve Cin ilaci kullan, sonra etkisi olur dedi. Kendimi iyi hissettim. Turkiye'dekiler hadi donasyona derken, buradakiler dur sansin var diyor. Kapildim gidiyorum, ama iyi hissediyorum.

Bir de, yan yatakta yatan genc bir Cek kadin vardi. Narkozdan sonra konustuk, cok az ingilizcesiyle bana kim oldugunu anlatmaya calisti. 34 yasinda, coook guzel uzun boylu kahve uzun sacli, tatli mi tatli bir kadin, 2 cocugu varmis 3-4 yaslarinda. Yumurta vermeye gelmis, bu ikinci donasyonuymus, gecen sefer 26 tane toplamislar, hey masallah! Ben de bir taneyi umarak yatiyorum orada. Nasil icim isindi kadina, guzel bakan gozler, guzel bir gulumseme, bal gibi bir kiz. Icimden o yumurtalari degerlendirmek gecmedi degil yani. Donasyona gitgide isiniyorum.
Neyse eve geldim, uyuyacagim simdi. Hepinize sevgiler.

Bilginisa demek türkü söylüyorsun... Seni dinlemek ilginç olurdu..
Para konusu umarım hallolurda sende bir daha denersin!!!

Rüzgarselin forumda en yakın sen doğuracaksın. Heyecanla bekliyoruz... Duaların için sağol. Bizde senleyiz. Doğumdan sonra siteye giremeyebilrisin ama biz seni ve kızını çok merak ederiz. özelden bana tel yazarsan memnun olurum. Böylelikle forum habersiz kalmaz;))
efsunecim ben de heyecanlıyım artık.
her an'ımı paylaştınız, zor günlerde destek oldunuz. hiç unutur muyum size haber vermeyi. size naklen yayın yapmayı düşünüyorum ama belki de kalabalıktan ya da yorgunluktan hemen yazamam.
sen kızlara haber verirsin. çok güzel olur :))
birazdan yazıyorum telefonumu :)

arkadaşlar
kan grubu O rh - olan var mı aceba aramızda?
Ben hariç tabikiii
şöyle bir şey söylemişti dr. um (kafa karıştırmak için değil doğruluk payını araştırmak için yazıyorum)
rh+ olanlar daha kolay kabul edebiliyormuş embriyoları
hamiş olanlaar kendi kan gruplarından mı donör bulundu ya da kan grubunuz rh+ mi?

böyle bir şeyi ilk defa duydum yaklaşık 9-10 aydır sürekli bu konu le ilgili birşeyler araştırıyorum eğer öyle birşey varsa benim işim baya zor demektir cünkü ben bRh - im :))))

Selam herkese. Belki hatirlayan vardir: ben embriyo pooling yapmaya karar vermistim. Olmazsa donasyona gececektim. Biraz once toplamadan geldim, opu mopu yalan oldu. Bir folikul alindi, o da bos cikti. Cok sasirdim ya. Bu ilk defa oluyor. Hep 2-3 yumurta olurdu, 1-2 embriyo gelisirdi. Mesela gecen sefer bir tane A kalite, bir tane de B kalite embriyo basarmistik. Bu sefer SIFIR yumurta! Anlamadim, ilac dozumu olmadi ne. Menopu 375 aldim gerci. Ama bu daha iyi belki de, embriyo olup kalbim sikisarak beklemektense, bastan belli oldu sonuc. O embriyolarda muhtemelen kalitesiz oluyordu da tutunmuyordu.
Endometrium: 6,1 pek iyi degil zaten. Doktor yine de estrogem ve ovitral verdi. Devam edelim, etkisi bir sonraki sikluste cikabilir diye.
Kac kere daha deneyelim dedim. 4-5 kere deneyelim, sonra donasyon kararini dusunelim dedi. Diyorum ya, benden daha umutlu. Ben eminmisin der gibi bakiyorum, o bana 'guven bana, sansimiz var' diyor. Cinli doktorum da aradi, 2 ay daha akapunktur ve Cin ilaci kullan, sonra etkisi olur dedi. Kendimi iyi hissettim. Turkiye'dekiler hadi donasyona derken, buradakiler dur sansin var diyor. Kapildim gidiyorum, ama iyi hissediyorum.

Bir de, yan yatakta yatan genc bir Cek kadin vardi. Narkozdan sonra konustuk, cok az ingilizcesiyle bana kim oldugunu anlatmaya calisti. 34 yasinda, coook guzel uzun boylu kahve uzun sacli, tatli mi tatli bir kadin, 2 cocugu varmis 3-4 yaslarinda. Yumurta vermeye gelmis, bu ikinci donasyonuymus, gecen sefer 26 tane toplamislar, hey masallah! Ben de bir taneyi umarak yatiyorum orada. Nasil icim isindi kadina, guzel bakan gozler, guzel bir gulumseme, bal gibi bir kiz. Icimden o yumurtalari degerlendirmek gecmedi degil yani. Donasyona gitgide isiniyorum.
Neyse eve geldim, uyuyacagim simdi. Hepinize sevgiler.

Seni tabikiiiiiii hatırlıyoruz......
Senle durumumuz aynı sayılır.
Ama ben kendi yumurtamla denemektense direkt donasyona geçtim.
Amh değeri kalitenin ön koşulu . Düşükse yumurta çıkmıyor yada döllenme tam oluşmuyor..
Umudun mu sömürülüyor yoksa şansını zorlaman mı isteniyor bilemiyorum.
İkisi arasında ince bir çizgi var bence..

Hakkına hayırlısı..

böyle bir şeyi ilk defa duydum yaklaşık 9-10 aydır sürekli bu konu le ilgili birşeyler araştırıyorum eğer öyle birşey varsa benim işim baya zor demektir cünkü ben bRh - im :))))

Bunla ilgili daha önce yazzılmıştı.
0rh+ im ve donörümde aynı kan grubundan..
Ama bana farklı bir kan grubu da teklif edilmişti kabul etmedim. Çünkü tüm sülale 0RH + kan gerekse nasıl açıklayacaksın diye..

Kimseye söylemeyenler ve ileirde çocuğuna söylemeyecek olanlar lütfen kendi kan grubunuzdan seçin..

Seni tabikiiiiiii hatırlıyoruz......
Senle durumumuz aynı sayılır.
Ama ben kendi yumurtamla denemektense direkt donasyona geçtim.
Amh değeri kalitenin ön koşulu . Düşükse yumurta çıkmıyor yada döllenme tam oluşmuyor..
Umudun mu sömürülüyor yoksa şansını zorlaman mı isteniyor bilemiyorum.
İkisi arasında ince bir çizgi var bence..

Hakkına hayırlısı..

Kampacığım Efsuna katılıyorum..... Ben 1 ay kadar önce burdaki doktorumla tanışmak ve muayene amaçlı ilk görüşmemde doktorum ne dedi biliyor musun? 3 sağda 3 tane de solda 6 yumurtan var gayet iyi görünüyorlar ve rahim kalınlığın da iyi 7,5 - 8 mm.(ilaçsız), kendi yumurtanla denemeye devam edebilirsin dedi....Adama kapa çeneni kafamı karıştırma demek geçti içimden...Ama daha önce denedim olmadı ve yumurtalarımdan vazgeçtim,kararlıyım dedim...
Aynı şeyi geçen yıl ,eski doktorum HIT söylemişti isterseniz deneyin diye (ki HIT olmayacak duaya amin demez...kestirip atar... iyi görmüyorsa boşuna deneme diyecek bir doktor).... Ama şunu da söyledi, bazen her şey mükemmel gözükür ama yaşınız itibariyle yumurtalarınızda tıbbın henüz açıklayamadığı eksilmeler mevcut kanaatindeyim dedi.... Çok da doğru söyledi bence... Ve benim daha önce çocuk sahibi olduğumu bildiği için sizin donasyonla mutlaka sağlıklı doğumunuz olur dedi ama zorlamadı da...istersen yumurtanla devam et karar senin dedi...

Yaptığın deneyimler senin için yol gösterici olmalı diye düşünüyorum... Umuyorum en kısa sürede bebebğine kavuşursun..

Arkadaşlar donör bilgisi verilmiyor dert...... veriliyor yine dert..... Ne istiyoruz biz???.............. Bebeklerimizi istiyoruz değil mi?

Donör bilgisi verilmeyen yerdeki uygulamalar nasıl? Onu da bilmiyoruz....

Ben şunu tahmin ediyordum: Biliyorsunuz donörlerin çoğu öğrenci...para için yapılıyor bu iş.... Ve aynı okuldan bir sürü öğrenci de donör olabiliyor.... Şimdi 2 arkadaş aynı okuldan ve kumral ala göz olamaz mı???
Pollyannanın yazısı 2 gündür akıl karıştırdıktan sonra bugün donör bilgisini net yazdı: 1.70 boyunda 22 yaşında ve kumral ela göz-eczacılık
Waltkrayburg ve alpilknur donör: 1.66 boy 23 yaş sarışın ela göz - eczacılık
Aynı şey mi allahaşkına?
Waltkrayburg ve alpilknur arkadaşımızın ki aynı idi. Ama ne dedik; paylaştırılacaktır veya Waltkrayburg sorun yaşadığı için onun donörünü öteki tarafa kanalize etmiş olabilir diye düşündük.... Zaten Waltkrayburg doktoru ile konuşmuş....

Ben de Firdevsle başka bir konu için konuşmuştum ve güldü aynı okuldan birçok kız gelebiliyor dedi...
Kadın bilgi veriyor daha ne yapsın? Kimisi o bilgiyi bile dilendiriyor ve siz merak etmeyin donörü diyor daha mı güzel? O zaman hepsini de aynı kefeye koyup doktora teslim olmaktan başka çare yok diyeceğiz....

Canim ne zaman gideceginiz belli oldu mu?
canim bende aradim ve konustum aklimi kurcalayan sorulari sordum cok haklisin bu sefer bomba gibi bir moralle aklimda soru olmadan gidicem ve bebis yada bebislerimi alip gelicem ALLAH hepimize nasip etsin insallah guzel dileklerin icin cok tskr edrim ...seni cok iyi anliyorum negatifin bir insani ne Kadar yiktigini alt üst ettigini biliyorum daha ocak ayinda yasadim bu duyguyu bir daha yasamam insallah ve umarim kimse yasamaz...

Back
X