kızlar ben bebek_e bir konuyla ilgili bir soru sormuştum özelden.bana cevap vermiş sağolsun ama hastaneye yatıyorum buğün demiş.sebebini de yazmamış.ayaklarındaki şişmeler için mi acaba?

Sagol canim, demin cevap yazdim...ancak internet baglantim oldu.. Ayaklarim sisdi zaten cok felakat, sonra ellerim de cok agridi ve sisdi, ara sira bas donmesi oldu, nerdeyse bi ara dusuyordum, ve tansiyonum firladi...doktorum hemen hastane dedi, gestose olabilir dedi...o yuzden burdayim....bebeklerim alllah a sukur iyi...insallah yakinda cikarim....

regl oldum ve çok heyecanlıyım
CANINIZ ve bebekleriniz SAĞOLSUN kızlar
efsune seninle birlikte sanırım aynı dönemde orda olacağımızı
seninle orda görüşmek istediğimi yazmıştım sen bana dönmedin
bebek sanada biz nisan yolcuları na dua etmeni istemiştim ama sende dönmedin
ben hepinizin duacısıyım ALLAHA EMANET OLUN
BEBEKLİ TÜM DUALARINIZ KABUL OLUR İNŞALLAH...

Regl mi oldun ne güzel???

İkinci gün ilaçlarına başlıyorsun değilmi???

Sadece ben ya pazar yada pazartesi regl olacağım birbirimizi teğetlemeyiz umarım;((

Özelden telimi de gönderiyorum.

Bu aralar çok karışığım kusura bakma ..bende oarada kalabalık olacağımız için çok mutluyum..

sagol canim, demin cevap yazdim...ancak internet baglantim oldu.. Ayaklarim sisdi zaten cok felakat, sonra ellerim de cok agridi ve sisdi, ara sira bas donmesi oldu, nerdeyse bi ara dusuyordum, ve tansiyonum firladi...doktorum hemen hastane dedi, gestose olabilir dedi...o yuzden burdayim....bebeklerim alllah a sukur iyi...insallah yakinda cikarim....

en küçük ağrında bile koş hastahaneye lütfen ,
yada ambulans sakın onlar çok önemli ,
tekrar geçmiş olsun sana kendine iyi bak
dualarım seninle inşallah.

Sagol canim, demin cevap yazdim...ancak internet baglantim oldu.. Ayaklarim sisdi zaten cok felakat, sonra ellerim de cok agridi ve sisdi, ara sira bas donmesi oldu, nerdeyse bi ara dusuyordum, ve tansiyonum firladi...doktorum hemen hastane dedi, gestose olabilir dedi...o yuzden burdayim....bebeklerim alllah a sukur iyi...insallah yakinda cikarim....

Canım çook geçmiş olsun... Sana ve bebeklerine sağlıklı günler diliyorum...

Girit Tüp Merkezi Türkiye Koordinatörü Dr.Murat Varol’un meslaktaşlarını bilgilendirmek üzere yazdığı mektup :::

Değerli meslektaşlarım; Dün akşam NTV’de saat 20.00’da canlı yayında ‘Günlerin Getirdiği’ programında 6 mart 2010 tarihinde yürürlüğe giren yeni ÜYTE yasası kapsamında son günlerde yazılı ve görsel basında sıklıkla yer alan sperm ve yumurta donasyonuna getirilen kısıtlamalar,tedavi için yurt dışına gidecek hastalara getirilecek olası cezai müeyideler tartışılmıştır.Programa Girit Tüp Merkezi’ni temsilen ben,Marmara Üniversitesi Hukuk fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr.Özlem Yenerer Çakmut ve Ankara’dan Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürü Doç.Dr.İrfan Şencan katılmışlardır.
Yürürlüğe giren yönetmenliğe göre sperm ve yumurta donasyonu için yurtdışına gidenlerin suçlu sayılabileceği konusunda basında yer alan iddiaları ceza hukuku açısından değerlendiren Doç.Dr.Özlem Yenerer Çakmut’un görüşleri özetle şöyledir.

1- Türk ceza hukukunda da,dünyada evrensel olarak kabul edilen bir ceza hukuku prensbi olan “MÜLKİLİK SİSTEMİ” geçerlidir.Mülkilik sisteminde ise;”suçun işlendiği yer”kriteri esastır.Yani Mülkilik sistemine göre BİR FİİLİN SUÇ OLARAK NİTELENEBİLMESİ İÇİN,O FİİLİN İŞLENDİĞİ YER KANUNU TARAFINDAN AÇIKÇA “SUǔOLARAK DÜZENLENMESİ GEREKİR.
Mesela,tüp bebek işleminin gerçekleştirildiği yer olan Yunanistan!a bağlı Girit kanuna göre,bu işlemin yapılması bir suç değil,aksine hukuka uygun bir işlemdir.
Yurtdışında işlenen ve işlendiği yer kanuna göre suç olmayan bir fiilden dolayı ise,Türkiye’de Türk hukukuna dayanarak işlem yapılamaz.Ancak hastalar yönetmenliklerinde donasyon işleminin T.C vatandaşlarına yasak olduğu bir ülkede ki merkeze giderlerse (İtalya,Kuzey Kıbrıs,Almanya) o zamn suç fiil gerçekleşir.

2- Çünkü ,Türk Ceza Kanunu’nun 11.maddesine göre “yurtdışında işlenen suç nedeniyle bir Türk vatandaşı hakkında kovuşturma yapılabilmesi için”diğer şartların yanı sıra,işlenen fiilin,FİİLİN İŞLENDİĞİ YER KANUNUNA GÖRE DE SUÇ OLUŞTURMASI GEREKİR.

3- Şu halde,işlendiği yer kanununa göre suç oluşturmayan bir fiilden dolayı,ne tüp bebek işlemini yaptırmak üzere Girit’teki veya benzer bir ülkede ki sağlık merkezine giden Türk vatandaşı çiftler hakkında ne de onlara iştirak ettiği gerekçesiyle onların seyahat işlemlerini yapan seyahat acentası hakkında TÜRKİYE’DE BİR CEZA DAVASI AÇILAMAZ VE CEZA VERİLEMEZ.

Bilgilerinize arz ederim.
Dr.Murat VURAL
Girit Tüp bebek merkezi

Ciddi sıkıntı...
benim gibilerin Allah düşünüp yüzüme bakarsa ancak umudu var
Kimsenin umrunda değil
doğuştan kısır ye damgayı otur...
Hukuk mu çözer bu sorunu yasalar mı
napcaz bizler?? :5:

en küçük ağrında bile koş hastahaneye lütfen ,
yada ambulans sakın onlar çok önemli ,
tekrar geçmiş olsun sana kendine iyi bak
dualarım seninle inşallah.

Sagol canim benim... Insallah cikarim yakinda hic bisey olmadan. Tum gebelik haber alanlara tebrikler, tedaviye baslayanlara zaten hep dua ediyorum arkadaslar... Kalin saglicakla

Genellikle hamilelik oncesi ve sirasinda tsh'i 2.5 seviyesinde tutmak istiyorlar. Ilac hemen etkiliyor merak etme... Doktorun sana uygun ilaci verir, zaten piyasada bir iki ilac var, sana uygun dozu doktorun hemen onerir ve en kisa zamanda faydasini gorursun.....
Bu arada gruba hosgeldin :-)

sağol :) ilaçla kaç ayda düşer ki? Berk bey mi firdevs hanım mı karar veremedim? Yardım edin lütfen çok kararsızım.....

Regl mi oldun ne güzel???

İkinci gün ilaçlarına başlıyorsun değilmi???

Sadece ben ya pazar yada pazartesi regl olacağım birbirimizi teğetlemeyiz umarım;((

Özelden telimi de gönderiyorum.

Bu aralar çok karışığım kusura bakma ..bende oarada kalabalık olacağımız için çok mutluyum..

irem sağolsun aşkam demedi listeyi gönderdi vallahi
bende yarın ALLAH İZİN VERİRSE BAŞLICAM
EFSUNE BİR TAVSİYEN VARMI KULLANIMLARI İLE İGİLİ SAATLİMİ ALMAK LAZIM

Sagol canim benim... Insallah cikarim yakinda hic bisey olmadan. Tum gebelik haber alanlara tebrikler, tedaviye baslayanlara zaten hep dua ediyorum arkadaslar... Kalin saglicakla

Bebek herşeyden önce senin sağlığın sakın bunu unutma bebeklerin sağlığı sana bağlı çünkü..
Onun dışında yaşadığın sorun ve doktorların ürettiği çözümleir burada paylaşman çok yapıcı ve yol gösterici olacaktır..
Habersiz bırakma lütfen.
Geçer inşallah;))

bebek geçmiş olsun,sen ve bebişlerini Allahım korusun,inşallah yakında çıkarsın...

girit tüp merkezi türkiye koordinatörü dr.murat varol’un meslaktaşlarını bilgilendirmek üzere yazdığı mektup :::

Değerli meslektaşlarım; dün akşam ntv’de saat 20.00’da canlı yayında ‘günlerin getirdiği’ programında 6 mart 2010 tarihinde yürürlüğe giren yeni üyte yasası kapsamında son günlerde yazılı ve görsel basında sıklıkla yer alan sperm ve yumurta donasyonuna getirilen kısıtlamalar,tedavi için yurt dışına gidecek hastalara getirilecek olası cezai müeyideler tartışılmıştır.programa girit tüp merkezi’ni temsilen ben,marmara üniversitesi hukuk fakültesi öğretim üyesi doç.dr.özlem yenerer çakmut ve ankara’dan sağlık bakanlığı tedavi hizmetleri genel müdürü doç.dr.irfan şencan katılmışlardır.
Yürürlüğe giren yönetmenliğe göre sperm ve yumurta donasyonu için yurtdışına gidenlerin suçlu sayılabileceği konusunda basında yer alan iddiaları ceza hukuku açısından değerlendiren doç.dr.özlem yenerer çakmut’un görüşleri özetle şöyledir.

1- türk ceza hukukunda da,dünyada evrensel olarak kabul edilen bir ceza hukuku prensbi olan “mülkilik sistemi” geçerlidir.mülkilik sisteminde ise;”suçun işlendiği yer”kriteri esastır.yani mülkilik sistemine göre bir fiilin suç olarak nitelenebilmesi için,o fiilin işlendiği yer kanunu tarafından açıkça “suç”olarak düzenlenmesi gerekir.
Mesela,tüp bebek işleminin gerçekleştirildiği yer olan yunanistan!a bağlı girit kanuna göre,bu işlemin yapılması bir suç değil,aksine hukuka uygun bir işlemdir.
Yurtdışında işlenen ve işlendiği yer kanuna göre suç olmayan bir fiilden dolayı ise,türkiye’de türk hukukuna dayanarak işlem yapılamaz.ancak hastalar yönetmenliklerinde donasyon işleminin t.c vatandaşlarına yasak olduğu bir ülkede ki merkeze giderlerse (italya,kuzey kıbrıs,almanya) o zamn suç fiil gerçekleşir.

2- çünkü ,türk ceza kanunu’nun 11.maddesine göre “yurtdışında işlenen suç nedeniyle bir türk vatandaşı hakkında kovuşturma yapılabilmesi için”diğer şartların yanı sıra,işlenen fiilin,fiilin işlendiği yer kanununa göre de suç oluşturması gerekir.

3- şu halde,işlendiği yer kanununa göre suç oluşturmayan bir fiilden dolayı,ne tüp bebek işlemini yaptırmak üzere girit’teki veya benzer bir ülkede ki sağlık merkezine giden türk vatandaşı çiftler hakkında ne de onlara iştirak ettiği gerekçesiyle onların seyahat işlemlerini yapan seyahat acentası hakkında türkiye’de bir ceza davası açılamaz ve ceza verilemez.

Bilgilerinize arz ederim.
Dr.murat vural
girit tüp bebek merkezi

canım bu hangi tarihli yazı

Back
X