Arkadaslar 100 gr şeker testimde yüksek çıktı

yarın şeker için başka bir doktora gidicem 1 haftadır diyet yapıyordum ama pek faydası olmamış üstelik hamileyken diyet yapmak o kadar zor ki

canım sürekli bişeyler istiyor . Doktorum eğer diyetle düşmezse degerim insüline başlayabilir mişim

((( bişeylerde aksi gitmese yaaa çok moralim bozuk
anisha cım geçmiş olsun. 3 aydır diyet yapan ve bu konuyu çok araştıran biri olarak tavsiyelerim;
diyet yapmak gerçekten zor. hele ki bu kadar fazla yasak varken. makarna, pilav, patates, havuç, tatlı her türlü gıda, beyaz unlu her türlü gıda yasak. 2 meyve aynı anda dahi yenmiyor.
ben normalde tatlıya düşkün biri değildim ama yasak olduğundan mı hamile olduğumdan mı bilmem, doğumdan sonra yiyeceğim tatlıların listesini bile yaptım. her gece rüyamda başka bir tatlı görüyorum :))sen de yaparsın. 3 ay geçiverecek göreceksin. sonra gelsin lohusa şerbetleri. sabır.
şöyle düşün, bu durumdan önce biri bize hamileyken şekerim çıktı dese, biz 'ben bi hamile kalsam yemek yememeye razıyım' derdik. şimdi söylenmenin anlamı yok. bu durumumuz geçici.geçecek. o yüzden buna da şükür.
şekerin gerçekten yükselmemesi gerekiyor. şayet yüksek olursa ileride bebeğimizin şeker hastası olma ihtimali artıyor. bir de doğduklarında vücutları şekeri ayarlayamıyor ve yoğun bakıma ihtiyaç duyabiliyorlar.onlar için en fazla 3 aycık :)
insüline başlamak o kadar da korkunç birşey değil. insülinin bebeğe zararı yok. ben aslında sonradan insülin verse daha iyi demiştim. en azından bu kadar sıkı diyet gerekmezdi diye.
benim endokrinoloğum günde 4 kez şeker ölçümü istedi. ilk 1 ay yaptım ama sonrasında bıraktım. zaten diyete uyduğun sürece sorun olmuyor.
bu arada zayıflamamak için tavsiyelerim; bol yoğurt, ayran, bulgur pilavı, kepekli makarna, ve tam tahıllı ekmek.
ilk diyete başladığımda bunlardan fazla yemediğim için 2 kilo vermiştim ve doktorum kızmıştı.
doktorun ne dediğini de yaz olur mu? merak ederim.