Arkadaslar bir konuda yardiminiza ihtiyacim var; ozellikle transferi gerceklesen arkadaslardan.
Irem Hanim fotograflarimizi ve kan gruplarimizi istedi
Nasil bir fotograf gondernemiz gerekiyor?
Vesikalik yada boydan??? Yardimci olabilir misiniz???

Theo cum transferin hayirli olsun.
Dün transferim yapıldı.Eşimin isteği üzerine 2 adet blasto yapıldı. Doktorum Berk Bey bunu destekledi!! :-) Herneyse , herşey yolunda gitti. Sabah 11 de hastanedeydim. saat 15 de Girne de Niyazi de nefis etler yiyordum:-))

Dr. rahim kalınlığını ölçmedi sadece gayet iyi durumda dedi. Ultrason ile rahimi uyaramam şimdi dedi?? Anlamadım. Dün akşam eve geldik sabah ayıldığımda araba kullanıyordum:-) Yani biraz yorulmuşum ve otomatiğe bağlamışım kendimi ..

Şimdi hafif bir yorgunluk ve 4500 euro vermiş olmanın hafifliği içersindeyim:-)) Bugün iş yeri sessiz..Bu bana iyi geldi. Bu boşlukta hem sizlere haber vereyim hemde sizlerde ki güzel değişiklikleri okuyayım istedim.

Arkadaslar bir konuda yardiminiza ihtiyacim var; ozellikle transferi gerceklesen arkadaslardan.

Ben fotoğraf filan vermemiştim, Allaha emanet gitmiştim :) vesikalık fotoğraf göndersen, boyunu, kilonu, kan grubunu yazsan yeterli olur.

ay canim, gecen cumartesi kacinici gündü döllendikten veya blasto transferinden sonra? masallah bayagi yüksekmis :) ama bazilarida illaki yüksek deger cogu gebelik olmayabilir de diyorlar. ben diger bir foruma üyeyim, orda birinin ilk degeri - sanirim 10. gündü - sadece 53 gibi cikti ve kiz simdi 3üzlerle hamile :))

bu zaman gecme konularina gelince.....aynen sanirim 9 ay boyunca hep macera film gibi..insan 12. haftayi atlatiyor, sonra ultrasonda organlari iyi geliscekmi diye süphe ediyosun, sonra 24. haftayi atlatsamda, sayet Allah korusun erken gelirlerse, yasama sansi olur diye, sonra sanirim 28. hafta, 32. hafta derken hep heyecanla geciyor...
benim hedef simdi 24. hafa ondan sonra biraz rahatliycam, sonrada artik 30. hafta hedef :) git gide insallah 36. haftaya kadar ikizlerim bende kalabilirler diyorum :))

merhaba bebek,
ne güzel anlatmışsın hamilelik sürecini. erken doğum riski yüksek biri olarak benim de yaşadıklarım tam olarak buydu.
tr de celestone diye bir iğne var. 28 ve 32. haftalarda 12 şer saat arayla vurulan 2x2 doz bebeğin ciğer gelişimini hızlandırıyor. hatta benim bebeğimin gelişimi normal haftasına göre ileride olduğundan 26 ve 30. haftalarda vurulduk.
orada var mı bilmiyorum. yoksa buradan yollayabiliriz sana.

Anisha, Efsune - elbette donörün yasina göre hesaplaniyor.........ama biz burda mesela hic bir doktora donör oldugunu demedik, o yüzden o testlerde benim yasimla hesapladilar, tamam sonuc elbette o zaman dogru degil...ama sonucta saglikli genc donörler...

efsune, bir kez söylersen donör olayini biliyorsun dosyalara yaziliyor..bunu iyi düsün derim...ben hic bir yere gecmesin diye söylemedim, sadece bebeklerin ense kalinliklarini ölctüler ve gelisimleri nasil diye baktilar. ve hepsi Allah a sükür iyi cikti bizde.

Canım tabiki donörler sağlıklı ama bu testler bebekte down sendromu olup olmadığını gösteren testler ve çok ciddi bir durum anne yasıyla çok ilgili geri dönüşü olmayan bişey . Benim doktorum mesela bu donasyon konusunda çok hassas dosyada filan yazmıyor hatta yanındaki hemşireler bile bu durumu bilmiyor . Sizde doktorunuza bu konuda hassas oldugunuzu belirtebilirsiniz , dosyada hiç bişey yazmak zorunda değil ama bu kadar zor elde ettiğimiz bebeklerin sağlığı herseyden önemli diye düşünüyorum .

Anishacığım çok sağol gerçekten ben bunu bilmiyordum. Firdevs hn a burada gidilecek bir doktor sorayım artık...
Nedense ben verici olayını unutmak istiyorum. Aslında hiç hatırlamıyorum bile;))

Senin diyetin nasıl gidiyor? Kaç kilo aldın??

Ben bu ay diyetten dolayı hiç kilo almamışım ama bebek almış doktor çok iyi dedi , toplamda 7,5 ayda 8,5 kilo aldım şuanda ama diyet çok zor gidiyor sürekli şekerimi ölçüyorum parmaklarım süzgeç gibi oldu :(((

Arkadaslar down sendromu riski kadinda 36 yasindan sonra artiyor diye biliyorum ama???
36 yas ve ustu hamile bayanlarda karindan su alinarak test yapiliyor.
Ben bu ay diyetten dolayı hiç kilo almamışım ama bebek almış doktor çok iyi dedi , toplamda 7,5 ayda 8,5 kilo aldım şuanda ama diyet çok zor gidiyor sürekli şekerimi ölçüyorum parmaklarım süzgeç gibi oldu :(((

merhaba forumun gülleri... HAMİŞ OLANLAR,TRANSFER OLUP GÜN SAYANLAR,BENİM GİBİ YOLA ÇIKMAYA HAZIRLANANLAR,BİRİCİK ANNEMİZ RÜZGARSELİN VE EN ÖZEL ANNE TUNANEHİR VE GÜN SAYAN BEBEKCİĞİM ALLAH HEPİMİZİN YARDIMCISI OLSUN...

MALUM TAYİN TELAŞI DERKEN SIK SIK GİREMEDİM...UÇURMUŞUZ FORUMU YİNE...GELELİM BENDEN HABERLERE...İREM HANIMLA İRTİBATLARIMIZ SONUCU ALLAH İZİN VERİRSE HAZİRAN AYINDA YUMURTA DONASYONUNA START VERECEĞİM...FİRDEVS HANIMLA YOLA DEVAM DEDİM..UZUN BİR MAİL VE FOTOĞRAFLARIMI GÖNDERDİM VE GEREKLİ BİLGİLERİ ALDIM...HEYECANIM DORUKTA...

BAŞTA EFSUNE OLMAK ÜZERE DİĞER ARKADAŞLARINDA DEDİĞİ GİBİ BU SÜRECE TÜP BEBEK GİBİ BAKIYORIM VE HİÇBİRŞEYİ KURCALAMIYORUM...TEK DİLEĞİM ANNE OLMAK ....SAĞLIKLI SIHHAATLİ HAYIRLI BİR EVLAT SAHİBİ OLMAK...EVİM BEBEK KOKULARI DOLSUN,GECELERİ UYKUSUZ KALAYIM AMA HEP MİNİCİK BİREL GÖĞSÜMDE UYANAYIM KÜSMÜŞ OLDUĞUM HAYATA YENİDEN ONUNLA BAĞLANAYIM İSTİYORUM..NEKADAR AZ BİLGİ O KADAR HUZUR:))BU SÜRECİ ELİMDEN GELDİĞİNCE SAKİN VE SORGULAMADAN ATLATMAK İSTİYORUM..GERİSİ TEFERRUAT...BENİM GİBİ YOLA ÇIKACAK ARKADAŞLAR ALLAH HEPİMİZİN YARDIMCIS OLSUN...

BİLİYORUM Kİ BİZ KOCAMAN BİR AİLE OLDUK...HER NEREDE OLURSAK OLALIM BİZLERİ AYAKTA TUTAN ŞEY BİRBİRİMİZ İÇİN ETTİĞİMİZ DUALAR...İYİ KİVARSINIZ KARDEŞLERİM...

SİZLERİ GÜN GÜN BİLGLENDİRECEĞİM SÜREÇ KONUSUNDA...YARDIMLARINIZI VE DUALARINIZI BENDEN ESİRGEMEMENİZ DİLEĞİYLE....

Arkadaslar down sendromu riski kadinda 36 yasindan sonra artiyor diye biliyorum ama???
36 yas ve ustu hamile bayanlarda karindan su alinarak test yapiliyor.
Down sendromu aslında her yasta olabilen bişey ama yas ilerledikçe bu risk daha da artıyor . Tarama testlerinde riskli bir durum görülür ise su alınarak ayrıca bir test daha yapılıyor çünkü tarama testleri %100 sonucu vermiyor fakat azda olsa su alma işleminde bebeği kaybetme riski olabiliyormuş . Bu tarama testleride annenin yasına göre yapılıp değerlendiriliyor .

ben bugün hem polipimi aldırdım hemde rahim filmini çektirdim. rahim filminden çok korkuyordum çok kolay geçti ama sonuç biraz kötü benim rahmim çift boynuz şeklindeymiş yani tepeden ortaya doğru çökmüş gibi pataloji sonucunu alıp doktora gidecem bakalım ne yapılacak bu durumda birazda formu okuyayım bari hamilelerin yazılarını okuyup moral depolayaıyım:)

merhaba forumun gülleri... HAMİŞ OLANLAR,TRANSFER OLUP GÜN SAYANLAR,BENİM GİBİ YOLA ÇIKMAYA HAZIRLANANLAR,BİRİCİK ANNEMİZ RÜZGARSELİN VE EN ÖZEL ANNE TUNANEHİR VE GÜN SAYAN BEBEKCİĞİM ALLAH HEPİMİZİN YARDIMCISI OLSUN...

MALUM TAYİN TELAŞI DERKEN SIK SIK GİREMEDİM...UÇURMUŞUZ FORUMU YİNE...GELELİM BENDEN HABERLERE...İREM HANIMLA İRTİBATLARIMIZ SONUCU ALLAH İZİN VERİRSE HAZİRAN AYINDA YUMURTA DONASYONUNA START VERECEĞİM...FİRDEVS HANIMLA YOLA DEVAM DEDİM..UZUN BİR MAİL VE FOTOĞRAFLARIMI GÖNDERDİM VE GEREKLİ BİLGİLERİ ALDIM...HEYECANIM DORUKTA...

BAŞTA EFSUNE OLMAK ÜZERE DİĞER ARKADAŞLARINDA DEDİĞİ GİBİ BU SÜRECE TÜP BEBEK GİBİ BAKIYORIM VE HİÇBİRŞEYİ KURCALAMIYORUM...TEK DİLEĞİM ANNE OLMAK ....SAĞLIKLI SIHHAATLİ HAYIRLI BİR EVLAT SAHİBİ OLMAK...EVİM BEBEK KOKULARI DOLSUN,GECELERİ UYKUSUZ KALAYIM AMA HEP MİNİCİK BİREL GÖĞSÜMDE UYANAYIM KÜSMÜŞ OLDUĞUM HAYATA YENİDEN ONUNLA BAĞLANAYIM İSTİYORUM..NEKADAR AZ BİLGİ O KADAR HUZUR:))BU SÜRECİ ELİMDEN GELDİĞİNCE SAKİN VE SORGULAMADAN ATLATMAK İSTİYORUM..GERİSİ TEFERRUAT...BENİM GİBİ YOLA ÇIKACAK ARKADAŞLAR ALLAH HEPİMİZİN YARDIMCIS OLSUN...

BİLİYORUM Kİ BİZ KOCAMAN BİR AİLE OLDUK...HER NEREDE OLURSAK OLALIM BİZLERİ AYAKTA TUTAN ŞEY BİRBİRİMİZ İÇİN ETTİĞİMİZ DUALAR...İYİ KİVARSINIZ KARDEŞLERİM...

SİZLERİ GÜN GÜN BİLGLENDİRECEĞİM SÜREÇ KONUSUNDA...YARDIMLARINIZI VE DUALARINIZI BENDEN ESİRGEMEMENİZ DİLEĞİYLE....

aynen canım bende hıcbırsey sorgulamadım. eşimde bılmek ıstemıyoruz.bilipte ne olacak sanki daha cok merak edecegız keşke keşkelerin sonu olmayacak bu yüzden bizde tüp bebek süreci gibi görüyoruz. mutlulugumuza mutluluk katacak saglıklı sıhaatlı hayırlı bir evladımız olmasını diliyorum.. daha oncelerı donasyon fıkrıne uzaktım. Genler vs vs gıbı sebeplerden dolayı birgün gittiğim bir doktor bana dedı kı sen padısah soyundanmısın nedır bu dusuncenın temelı dedı:) sen can vereceksın senın kanınla canınla beslenecek ve sen doguracaksın..eşinin bir parçası olacagı gıbı senın huyunu suyunu alacagından hıc suphem yok demişti:)))
hepımız ıcın hayırlısını diliyorum..

ben Berk Bey'e karar verdım ve start verildi. Agustos ayı ıcersınde olmasını arzu ettgımı soyledım. Ama kısmet tabı..ıcımde tuhaf bır heyecan var karmakarısık duygular ıcındeyım. Kendımı hep hamıle hayal edıyorum. Umarım gercek olur:)
canım hayırlı bir karar olur inşallah sizin için,bebişleri alır gelirsin.benim transfere az kaldı ben de de stres heyecan arttı.bende kendimi hamile hep hamile hayal ediyorum özellikle bu foruma başladıktan sonra bunların hayalini kurar oldum,önceden onu bile hayal edemiyordum,güzel bir şey bence.rüyalarıma bile giriyor.bu forumdaki hamile haberlerini okuyunca özellikle çok ümitleniyorum.yarın mübarek kandil gecesi birbirimize bol bol dua edelim kader arkadaşlarım.hepinize sevgiler:16::16:

merhaba bebek,
ne güzel anlatmışsın hamilelik sürecini. erken doğum riski yüksek biri olarak benim de yaşadıklarım tam olarak buydu.
tr de celestone diye bir iğne var. 28 ve 32. haftalarda 12 şer saat arayla vurulan 2x2 doz bebeğin ciğer gelişimini hızlandırıyor. hatta benim bebeğimin gelişimi normal haftasına göre ileride olduğundan 26 ve 30. haftalarda vurulduk.
orada var mı bilmiyorum. yoksa buradan yollayabiliriz sana.

sagol canim...evet canim o igneden duydum bende..akcigerler icin gelismesi icin.burda var canim, sagol düsündügün icin :) cok mutlu ettin beni.

minik melegin nasil, gögüslerindeki yaralar senin gittimi?

internetten gebelik haftamı hesapladım blastokist transferine göre. bugün 4 hafta 5 günlük. benim haftaya perşembe. 5 buçuk hafta civarında gideceğim. çok korkuyoeum dış gebelik olabilir mi ki

bak güzelim, neden öyle dis gebelik falan olur diye düsünüyorsunki....at kafandan o düsünceleri hemen lütfen..........bebegine güven, Allah a güven,baska bisey yapma, emi :)

Allah o bebegine insallah hayirlisiyla can vericek canim...sen böyle hep heyecan yaparsna bütün hamilelik boyunca napcan....haftaya persembe 5.5 haftada mutlaka kese gözükür diye düsünüoyrum, tabii doktorun ultrason aleti iyiyse.

hic merak etme gebeligini yasamaya bak.........

Dün transferim yapıldı.Eşimin isteği üzerine 2 adet blasto yapıldı. Doktorum Berk Bey bunu destekledi!! :-) Herneyse , herşey yolunda gitti. Sabah 11 de hastanedeydim. saat 15 de Girne de Niyazi de nefis etler yiyordum:-))

Dr. rahim kalınlığını ölçmedi sadece gayet iyi durumda dedi. Ultrason ile rahimi uyaramam şimdi dedi?? Anlamadım. Dün akşam eve geldik sabah ayıldığımda araba kullanıyordum:-) Yani biraz yorulmuşum ve otomatiğe bağlamışım kendimi ..

Şimdi hafif bir yorgunluk ve 4500 euro vermiş olmanın hafifliği içersindeyim:-)) Bugün iş yeri sessiz..Bu bana iyi geldi. Bu boşlukta hem sizlere haber vereyim hemde sizlerde ki güzel değişiklikleri okuyayım istedim.
hayırlı olsun canım transferin inşallah rahmine de yerleşirlerse ohhhh.burdan pozitif haberleri vermen dileğiyle...:16:

Canım tabiki donörler sağlıklı ama bu testler bebekte down sendromu olup olmadığını gösteren testler ve çok ciddi bir durum anne yasıyla çok ilgili geri dönüşü olmayan bişey . Benim doktorum mesela bu donasyon konusunda çok hassas dosyada filan yazmıyor hatta yanındaki hemşireler bile bu durumu bilmiyor . Sizde doktorunuza bu konuda hassas oldugunuzu belirtebilirsiniz , dosyada hiç bişey yazmak zorunda değil ama bu kadar zor elde ettiğimiz bebeklerin sağlığı herseyden önemli diye düşünüyorum .

elbette haklisin, down sendrom her yasta olabilir, en cok ileri yasta. ama birde su var, yani insan cok iyi düsünmesi gerek, test sonuclari negatif cikarsa, o bebegi aldircak mi diye. yani ben su an bana doktor Allah korusun biri saglikli degil dese, hic zannetmiyorum ki aldirayim. bazi seyler kaderde var ise yasanir diye düsünüyorum. yani saglikli cocuk getiririz dünyaya, Allah korusun ondan sonra biseyler cikabilir. ama tabii her insan farkli düsünüyor bu konuda. Allah hepimize kolaylik versin ve saglikli evlater kucagimiza almak nasip etsin.

karanfil bende ireme foto yollarken boydan,yakından elde ne varsa yolladım..

theo transferin hayırlı olsun,sende mayıs kervanında benden sonrasın,ve güzel haberlerini yazacaksın inşalllah:16:

elbette haklisin, down sendrom her yasta olabilir, en cok ileri yasta. ama birde su var, yani insan cok iyi düsünmesi gerek, test sonuclari negatif cikarsa, o bebegi aldircak mi diye. yani ben su an bana doktor Allah korusun biri saglikli degil dese, hic zannetmiyorum ki aldirayim. bazi seyler kaderde var ise yasanir diye düsünüyorum. yani saglikli cocuk getiririz dünyaya, Allah korusun ondan sonra biseyler cikabilir. ama tabii her insan farkli düsünüyor bu konuda. Allah hepimize kolaylik versin ve saglikli evlater kucagimiza almak nasip etsin.

Canım tabiki bu çok tartışılır bir konu , zaten bu testi o yüzden daha erken haftalarda yapıyorlar ki allah korusun eger bir hastalık var ise erken safhalarda tespit edilsin diye . Doktor banada su alma işleminde 200 de bir ihtimal bile olsa bebeği kaybetme ihtimalimiz var dediğinde kesinlikle su almaya yanaşmadım ama tarama testlerimde bir sıkıntı yoktu ve değerler iyiken hasta bir çocuğum olursa bu artık kaderdir dedim ve su aldırmaya yanaşmadım. Eğer ki sıkıntı olsaydı zorda olsa duygusal değilde birazda galiba mantıklı düşünmek gerek diye düşünüyorum. çünkü bu çocuğun bir hayatı olacak 30lu 40lı yaşları olacak ve bir bebek gibi hayat boyu sana mahkum olacak ve sonuçta hayat boyu anne ve baba olarak yanında olamayabiilirsin allah korusun ailesine bişey olduğunda o çocuk bakıma muhtaç ve ortada kalacak , bütün bunlarıda düşünmek lazım .

Back
X