Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Saat gecenin bilmem kaci oldu uyuyamadim gerci aksam biraz uyumustum yeni olan arkadaslar var yoruldum yaa olmazsa diyen arkadaslarimiz var yazamasamda takip ediyorum ..kizlar ben 1 bucuk yilda 2 tüp denemesi 3 donanasyon yasadim oturup hesapladim tam 518 tane igne yemisim tabi haplarin sayisi bile yok tam 4 defa negatif gordum bu yola ciktigimda 60 kiloydum o Kadar igneden tabi ödem oldu 73 kiloya cimtim ama hala ortada birsey yoktu ama pes etmedim rabbime sukurler olsunki 3. denemem pozitif oldu simdi 6 ayim bitti oglusum geliyor ama o Kadar denedigim icin asla pisman degilim simdi karnimda oynuyor ben basliyorum aglamaya hala inanamiyorum demek istedigim lutfen vazgecmeyin sonuna Kadar mucadele edin inanin degecek tüm emeklere sevgiyle kalin
biz sperm donasyonu düşünürduk eşimin son ameliyatında sperm bulunamadı kendisi tamam kıbrısa gidelim dedi ancak şimdi vazgeçti heralde konuyu bile açmıyor başka şansımız kalmadı diyor bende çocuk sahibi olmak iistiyorum eşimide kırmak istemiyorum ama ne kadar beklemeliyim ne yapmalıyım hiç bilmiyorum.canım çok sıkıldı artık umudumu yitirmeye başladım.etrafa da orda dnmuşlarımız var yakında gidip transfer yapıcaz dedik.bide onların sıkıntısı herkes sorup duruyo bi arkadaşım var beraber gidelim diye tutturdu ne karmaşa ya bir elimde 3 karpuz taşıyorum sanki.bi fikir almak istiyorum sizden sizler nasıl aştınız?nasıl eşinizi ikna ettiniz?![]()
Saat gecenin bilmem kaci oldu uyuyamadim gerci aksam biraz uyumustum yeni olan arkadaslar var yoruldum yaa olmazsa diyen arkadaslarimiz var yazamasamda takip ediyorum ..kizlar ben 1 bucuk yilda 2 tüp denemesi 3 donanasyon yasadim oturup hesapladim tam 518 tane igne yemisim tabi haplarin sayisi bile yok tam 4 defa negatif gordum bu yola ciktigimda 60 kiloydum o Kadar igneden tabi ödem oldu 73 kiloya cimtim ama hala ortada birsey yoktu ama pes etmedim rabbime sukurler olsunki 3. denemem pozitif oldu simdi 6 ayim bitti oglusum geliyor ama o Kadar denedigim icin asla pisman degilim simdi karnimda oynuyor ben basliyorum aglamaya hala inanamiyorum demek istedigim lutfen vazgecmeyin sonuna Kadar mucadele edin inanin degecek tüm emeklere sevgiyle kalin
biz sperm donasyonu düşünürduk eşimin son ameliyatında sperm bulunamadı kendisi tamam kıbrısa gidelim dedi ancak şimdi vazgeçti heralde konuyu bile açmıyor başka şansımız kalmadı diyor bende çocuk sahibi olmak iistiyorum eşimide kırmak istemiyorum ama ne kadar beklemeliyim ne yapmalıyım hiç bilmiyorum.canım çok sıkıldı artık umudumu yitirmeye başladım.etrafa da orda dnmuşlarımız var yakında gidip transfer yapıcaz dedik.bide onların sıkıntısı herkes sorup duruyo bi arkadaşım var beraber gidelim diye tutturdu ne karmaşa ya bir elimde 3 karpuz taşıyorum sanki.bi fikir almak istiyorum sizden sizler nasıl aştınız?nasıl eşinizi ikna ettiniz?![]()
Eşim nihayet ikna oldu tabii bunda fish sonucumuzda etkili oldu dünya tüp bebek merkeziyle konuştum ben.berk bey ve ekibi çok ilgili davrandilar dün kadın doğum doktoruna muayene oldum bugün de kan tahlillerimi topluyorum hatta şu an hastanede sonuçlarımı bekliyorum :) eğer bi sorun çıkmazsa bu ay hatta muhtemelen önümüzdeki hafta başlayacağız. Kaan hocayla da konuştum fish sonucunu götürdüğümde. Hapı kesti iğne başlattı.dedim biz kıbrısı düşünüyoruz die olumlu konuştu hiç beklemiyordum :) eşim tedaviye devam etmek istiyor bende devam etsin istiyorum bakalım girdik bir yola allah hakkımızda hayırlısını nasip etsin. Eğer tedavi bu aya yetişirse şubat sonu kıbrıs yolcusuyuz :) bence sende eşinle bir an evvel konuş hatta eşin kıbrısı arasın ordaki doktorla birebir konuşsun kafasında ki soruları doktor yanıtlasın ama burda da tedaviyi kesmeyin eşin devam etsin inş onda da çıkar bu seferde eşinin spermleriyle hamile kalırsın
canım hayırlı olsun senin adına çok sevindim darısı benim ve bizlerin basına inşallah.. umarım en kısa zaman da iyi haberlerini alırım. senden alacağım her güzel haber bana da umut olacak..
kaan hocanın olumlu karşılamasına ben de biraz sasırdım en azından tedaviye bir kaç yıl devam edin falan diyebilirdi allahtan dememiş:)
peki dünya tüp bebek merkezine nasıl karar verdin, bir de onların burada yönlendirdikleri bir merkez falan mı oluyor?
İnşallah...kaan hoca bize hap kullandırıyordu fish ve kan sonucunu görünce hap yetetsiz kalıyor iğneye geçelim karaciğerine de yazık dedi.hani çok iç açıcı deildik anlaşılan. Ben tedaviye devam edicez deyince isterseniz bırakadabilirsiniz dedi. Hiç zorlamadı bizi devam edelim bana daha çok gelin gibi davranmadı.kaan hocanın parada hiç gözü yok.başkası olsa gitmeyin kıbrısa şunuda yapalım bunuda yapalım derdi...
Dünyaya karar verirkende buradaki yorumları dikkate aldım.kimisi A merkezini beğenirken kimisi B merkezini beğenmiş...ama genel olarak dünya ya gidenler memnun kalmış...birde bir liste vardı ilk sayfalarda merkezlerin isimlerinin altında o merkeze gidenlerin kaçıncı denenesi olduğu ve sonucu yazıyordu orada en çok gebelik dünyadaydı (tabii giden kişi sayısının çokluğundan da olabilir :) ) birde bu konu özel bir konu jinekoloji neticede insan güven duymak istiyor.saolsunlar ordakilerde ilgilendiler çok diğer merkezlerle görüşmedim gerçi eminim onlarda ilgililerdir. Ama ben fazla araştırıp kafamı da bulandırmak istemedim işin açığı...
Buradaki doktora gelince benim daha önce gitmiş olduğum bir doktorum yoktu o yüzden ben onlardan bir isim istedim.zaten bu işlem yasal olmadığından özel merkezler pek yanaşmıyorlar...kendileri bilir...berk beyin önerdiği doktoru ben çok sevdim ilgili ve özenli.eğer kafanda soru işaretleri varsa hemen bir mail at dr ile görüşüp bilgi almak istiyorum de mutlaka geri döneceklerdir.mail attığım gün hemşire bile aradı :) kafandaki her şeyi sor bence diğer merkezlere de mail atabilirsin mutlaka onlarda bilgi verirler ben dediğim gibi kafamı çok bulandırmak istemedim :)
Merhaba kursun benim esimde kaan hocada ilac tedavisi goruyor bizdede fish boyama ve dna testi bozuk cikti esimin sperm sayisi iyi ama yapisal bozukluk var bize 3 aylik ilac tedavisi verdi sizdeki sorun neydi ve neden sperm donasyonunu kaan bey kabul etti yazarsan sevinirim cunku biz esim tedaviyi bitirince yumurta donasyonu yapicaz acsba yanlis karar mi veriyoruz merak ettim
Canım siz yalnız hap tedavisi görüyormussunuz başlangıçta. biz en başından beri hem iğne hem hap hem bitkiseller hepsini birden kullanıyoruz. haftada iki kere iğne yapıyorum zaten eşime. Günde 2 kez kullandığı bir hap var, günde 1 kez kullandığı hap var, bitkiseller var ve fish boyama testinde en ufak bir kıpırdama yokİnşallah...kaan hoca bize hap kullandırıyordu fish ve kan sonucunu görünce hap yetetsiz kalıyor iğneye geçelim karaciğerine de yazık dedi.hani çok iç açıcı deildik anlaşılan. Ben tedaviye devam edicez deyince isterseniz bırakadabilirsiniz dedi. Hiç zorlamadı bizi devam edelim bana daha çok gelin gibi davranmadı.kaan hocanın parada hiç gözü yok.başkası olsa gitmeyin kıbrısa şunuda yapalım bunuda yapalım derdi...
Dünyaya karar verirkende buradaki yorumları dikkate aldım.kimisi A merkezini beğenirken kimisi B merkezini beğenmiş...ama genel olarak dünya ya gidenler memnun kalmış...birde bir liste vardı ilk sayfalarda merkezlerin isimlerinin altında o merkeze gidenlerin kaçıncı denenesi olduğu ve sonucu yazıyordu orada en çok gebelik dünyadaydı (tabii giden kişi sayısının çokluğundan da olabilir :) ) birde bu konu özel bir konu jinekoloji neticede insan güven duymak istiyor.saolsunlar ordakilerde ilgilendiler çok diğer merkezlerle görüşmedim gerçi eminim onlarda ilgililerdir. Ama ben fazla araştırıp kafamı da bulandırmak istemedim işin açığı...
Buradaki doktora gelince benim daha önce gitmiş olduğum bir doktorum yoktu o yüzden ben onlardan bir isim istedim.zaten bu işlem yasal olmadığından özel merkezler pek yanaşmıyorlar...kendileri bilir...berk beyin önerdiği doktoru ben çok sevdim ilgili ve özenli.eğer kafanda soru işaretleri varsa hemen bir mail at dr ile görüşüp bilgi almak istiyorum de mutlaka geri döneceklerdir.mail attığım gün hemşire bile aradı :) kafandaki her şeyi sor bence diğer merkezlere de mail atabilirsin mutlaka onlarda bilgi verirler ben dediğim gibi kafamı çok bulandırmak istemedim :)
SEVGİLİ KİVFACIĞIM
Tabiki var...Ki daha başındayız biz çok tedbirli gidiyorlar benim çok hoşuma gitti...
Bilgileri ben maille alıyorum...
Diğeri bana donör bilgilerini vermedi bile...
Diğeri bende dondurulmuşlarla yaptı...
Benim en gücüme giden oydu ilk denemde dondurulmuşla yaptı...
Donör bilgisi ne kadar doğrudur ama doğrudur ben inanıyorum inanmak zorundayım...
Diğeri bana dedi ki şu kadar yumurta topladık şu kadarı döllendi istediğiniz zaman gelin yaptırın...
İnanın psikolojimi düşürdüler en başta ben olumsuz başladım olaya...
Şimdi bunlar naptı benim adeti baskılayıp düzene koyup donörle aynı zamana getirecekler....
Bu bile güzel....
Uterusun kalınlaşmıyor dedi ama ilacı artırmadı bakalım bunlar napıcak birde gerçekten kalınlaşma sorunum varmı bakalım:::)))
İşte şimdilik farklarım bunlar benim için teşekkürler bu arada...
Kızlar yine birşey soracağım:)) Şimdi ben transfer sonrası kalamayacağım akşam hemen döneceğim ertesi gün de işe gideceğim. (Ìşim ağır değil bacaklarımı bile uzatabilirim). Sizler ne yaptınız benimle aynı durumda olan oldu mu? Havaalanı ev arası da çok değil 15/20 dakika. Bilemedim ne yapsammm????
benim eşim azospermi. bizde hiç çıkmıyor.bir tese oldu daha önce ama ondada çıkmadı hücre.bizim şansımız yok denecek kadar az yani...eşimde sperm çıkacak... o spermler sağlıklı olacak...hareketli olacak...tüp bebek yapıcazda tutacak...bizde ihtimaller düşük olunca (birazda sabırsızız) bunu denemek istedik.bizim tayin durumumuz var birde yaza kadar bişeyler denemek istiyorduk. ilk gittiğimizde de kaan hocaya söylemiştik bunu o da buna göre tedavi uyguluyordu...muhtemelen yaza kadar sonuç alamayacağımız tedavimizin uzayacağını düşündü...herkesin sorunu tedavisi maddi manevi dayanma gücü farklı...bize bunu yapabilirsiniz dedi diye herkese öyle söylemiyordur eminim. bunun yasal olmadığını ileride sorunlara yol açabileceğinin de uyarısını yaptı.durum böyle...
donasyona gelince...hala soru işaretlerin varsa bekle derim. çünkü çok ciddi bir karar. sonradan pişman olacağını düşünüyorsan yapma...
Ay canim evet kötü bir deneyim olmus. Donör hakkinda bilgi vermeleri gerekiyor. Digeri dedigin Magusadaki mi? Bize vermislerdi. Seni anliyorum, ilkinde dondurulmuslari denemezler normalde. Bende tesadüftürki dondurulmuslara hamile kaliyorum. Kalite iyiyse farki yok canim.
Canim Zenann2,
keske ilk iki gün ayaklarini uzatip dinlenebilsen derim. Istatistikler önemli olmadigini söylüyor ama, ama belki psikolojik olarak iyi gelecek.
Hadi bakalım önce senin pozitif haberinle sonra da benim pozitif haberimle ve diğer giden arkadaşlarımızın pozitif habetleri ile coşalım. Benim doktorum Firdevs hanım
Arkadaşlarım hastsnrden çıkalı bir hafta oldu.kızlarım iki gece tedbir amaçlı küvezde kaldılar .çok sağlıklıklılar maaşallah teyzeleri.çokta güzeller.misss gibi kokuyorlar.2400 kg ikiside dünyaya geldiler.rabbim burada bu yolda çabalayan herkese nasip etsin. Doğuma girerken bol bol dua ettim sizlere.
Doğumdan çıktım mrleklerimi ilk gördüğümde ağlama krizlerine girdim.duygularım tsvan yaptı.evimize ilk geldigimde yine öyle herkes soruyor niye bu kadar duygusalsın diye.(bilmiyorlar bu yolda ne kadar çaba emek neleri göze aldığımızzı) bende onlara ben çok özel bir anneyim diyorum.şimdilik kayınvalidemdeyiz, yanlız bakmak ilk günler biraz sor.vakit bulunca mutlaka sayfaları okuycam.hrpinizle yazışmsyı çok özledim.
Ins ya.yarin zaten test yapilacak hersey belli olacak.artik bana sabah olmaz .korku, heyecan hepsini bi arada yasiyorum.benim doktorda berk hocaydi.cok ama cik iyi bi insan .ins herseyide ugurlu gelir.butun isteyenlere ALLAHIM nasip etsin icindede senn![]()
Hadi bakalım hayırlısı diyelim :) test sonrası hayırlı olsun bebişin diyelim :)) inşallah. Ben de kalamayacağım transfer sonrası bari sabah transfer olsa da akşam dönsem bu arada biraz dinlensem. Transferi olan hamile olanlardan hemen geri dönen olmadı mı ki kızlar??