- 14 Ocak 2015
- 33
- 21
- 13
Ben transeferimi Dünya tüp bebekte Berk beye yaptırdım. İlk denemem. Transfer günü rahim kalınlığım 10 milimdi. Transfer sonrası kortizon vermediler. vermelerimi gerekirdi. Kortizon çok tehlikeli bir ilaç değil mi? Senin ilk denemende mi tuttu? senin rahim kaç milimdi.
Bir de Helun'un geçmişte bir yazısını okudum. Hit ona transfer öncesi progestoron baktırmış. Eğer 2'nin altında değilse hiç transfer yapmayız zaten tutmaz demiş. Bu ne demek şimdi ben bunu araştırıyorum. Bana hiç bir zaman hiç bir yerde transfer öncesi progestoron testi yapılmadı. Gerçekten önemli mi acaba!!!
Araştırmalarımda transfer sonrası progestoron değerininin gebeliğin devamı için önemli olduğunu ama seviyesinin belirgin bir farklılık yaratmadığını. önemli olanın e2 seviyesi olduğunu öğrendim. Dünyada ve TR'de bir sürü araştırma yapılmış bu konuda. Halen bakıyorum :)
progestoron seviyeside tedavi sürecinde ve transfer öncesinde çok önemli canım. mutlaka 2 altı olmalı. birçok hastane bunu iki günde bir testle takip ediyor. belki sendede bakmış olabilirler hastanede kan verdiysen nelere bakıldığının bir listesini talep et istersen.