Canim insanlar yasamadiklari durumlar hakkinda rahatlikla nasihat verebiliyorlar.ne dramlar var oysa icimizde kimse bunu bilmiyor.bizler annelik ugruna sagligimizi orta koymusuz kolaymi dort yil hormon tedavisi girmek sonucunun ne olcagini belli bile degilken.bizlerin annelik ugruna yaptigimiz ozveri ve mucadele daha kutsal benim gozumde

evet cnm benim içinde kutsal.. neler çekiyoruz yıllarca..
inşallah sonumuz iyi gelecekde gereksiz nasihatlardan kurtulacağız..

Arkadaşlar adet öncesi belirtilerinizde azalma oldu mu? Ben önceki gibi şişlik,göğüste şişlik ve aci gibi belirtileri artik hic hissetmiyorum.

Benim de FSH 30 oldu en yüksek,yumurtam ya bir tane ya da hic çıkmadı,çıkan yumurta da kaliteli olmadı. Doktorlar hep söylüyor FSH bir kere yüksek çıkmışsa düşmesinin gerçekten önemi yok,erken menopozdan dönüş yok. Canım ben de seninle ayni durumdayım ve karar vermek,merkezler hakkında bilgi sahibi olmak için bu sayfanın tamamını okudum,merkezler ve tedavi sürecindeki tüm aşamalar hatta kullanilan ilaçları bile not aldım. Bana çok yardımı dokundu bunun. Sana onerim zaman ayırıp sayfaları okuman. Daha sonra merkeze karar verdiğinde süreç daha rahat ilerliyor. Yeterli merkeze karar ver.En geç 1,5 - 2 ay önceden haber vermem gerek ki onlarda donoru arastirsinlar. Fiyatları degisiyor, mesela ben Doğuş Firdevs hanıma gitmeye karar verdim. İşlem 4700 euro, eğer otel ve uçak paketini istersen 800 euro. Ya da oteli ve uçağı kendin ayarlayabilir sin araştırıp.ben tedaviye mayısta gidicem ama sormak istediğin olursa bildiğim kadarıyla yardim etmeye calisirim.
Espoirs canım,

Tebrik ederim seni. Uzun zamandır araştırıyorsun, emin olmadığın her konuyu Öğrenmeye çaba gösteriyorsun. Artık bilgilerini paylaşma vakti gelmiş. Bu bilgiler bayrak teslimi gibi, hamile olan arkadaşların durumlarda kolay değil Zaman'ları olmuyor veya ciddi sağlık sıkıntıları oluyor.

Aslında zamanımızın olduğu bir gün pratik bilgileri bir yazıda toplamak ve arada ilave yazılarla yayınlamak gelecek adaylara çok yardımcı olacaktır.

Mesela şu şekilde yazmaya başlasak ve herkes ilave yazılar eklese

YUMURTA DONASYONU ILE TÜP BEBEK TEDAVI AŞAMALARI
1) Hormon Testleri: FSH, LH ......
2) Yumurta Donasyonu yapan ülkeler: Kıbrıs, Girit, Yunanistan, Gürcistan, İspanya
A) Kıbrıs:
- Dünya tüp bebek:
- Doğuş tüp bebek merkezi:
B) Girit
C) Yunanistan
D) Gürcistan
E) İspanya
Not: bu kısımlara; fiyatlar, Dr isimleri, başarı oranları, hasta-dr ilişkileri, olumsuz düşünceler, tercih nedeni vs gibi bilgiler doldurulsun.
3) Tedaviye başlamadan önce dikkat edilmesi gereken noktalar, tavsiyeler.
- başarısız tekrarlayan tüp bebek tedavileri için: histereskopi ile rahim taraması, histeroskopiden sonra
........

Espoirs canım,

Tebrik ederim seni. Uzun zamandır araştırıyorsun, emin olmadığın her konuyu Öğrenmeye çaba gösteriyorsun. Artık bilgilerini paylaşma vakti gelmiş. Bu bilgiler bayrak teslimi gibi, hamile olan arkadaşların durumlarda kolay değil Zaman'ları olmuyor veya ciddi sağlık sıkıntıları oluyor.

Aslında zamanımızın olduğu bir gün pratik bilgileri bir yazıda toplamak ve arada ilave yazılarla yayınlamak gelecek adaylara çok yardımcı olacaktır.

2) Yumurta Donasyonu yapan ülkeler: Kıbrıs, Girit, Yunanistan, Gürcistan, İspanya
A) Kıbrıs:
- Dünya tüp bebek:
B) Girit
C) Yunanistan
D) Gürcistan
E) İspanya
Not: bu kısımlara; fiyatlar, Dr isimleri, başarı oranları, hasta-dr ilişkileri, olumsuz düşünceler, tercih nedeni vs gibi bilgiler doldurulsun.
- başarısız tekrarlayan tüp bebek tedavileri için: histereskopi ile rahim taraması, histeroskopiden sonra
........

bi eklemede ben yapım..
İspanyayı düşünenler için İVİ tüp bebek merkezi var.. buradaki bazı doktorlar İspanyayı düşünenlere ivi yi tavsiye ediyor.. maili: internationalcontact@ivi.es irtibat kişiside:Viktoria Maiboroda..maille her konuda bilgi veriyorlar..

Espoirs canım,

A) Kıbrıs:
- Dünya tüp bebek:
B) Girit
C) Yunanistan
D) Gürcistan
E) İspanya
........
Canım buraya yazdıkça hem biz öğreniyoruz, hem de arkadaşlara bilgiler aktarıyoruz.Ben herşeyi bu syafaları okuyarak öğrendim ama eksikler var tabi.Elimizden geldiğince bildiklerimizi aktaralım canım.

-Tedaviye başlamadan önce;
ultrason ve rahim filmi ile rahmin ve tüplerin durumu kontrol edilerek histeroskopi veya laporoskopi yapılmalı,
tüm testler yaptırılmalı, kan pıhtılaşması testi ve tsh testi çok önemli, istenilen testler dışında ben meme ultrasonunu da çektirdim,
-Yaşadığınız şehirde sizi takip edecek doktor çok önemli, bazı doktorların rahim kalınlığını ölçtükleri cihazları çok eski oluyor,
Aklıma geldikçe yazarım ve aldığım notlara da bakarım.

Arkadaşlar,

Son iki aydır reglim prograva kullanmama rağmen az geldi. Aralık Ayında histeroskopi olmuştum. Rahim içinde yapışma vardı. Dün gece regl oldum ve doktorum hemen gel dedi. Incelenme sonucunda endometrium ince göründü. Pazartesi hcg filmi çekilecek ve durumuna bakılacak. Nisanda Kıbrıs'a gitmem iptal edildi.

Arkadaşlar,

Son iki aydır reglim prograva kullanmama rağmen az geldi. Aralık Ayında histeroskopi olmuştum. Rahim içinde yapışma vardı. Dün gece regl oldum ve doktorum hemen gel dedi. Incelenme sonucunda endometrium ince göründü. Pazartesi hcg filmi çekilecek ve durumuna bakılacak. Nisanda Kıbrıs'a gitmem iptal edildi.
Neden rahim incelmiş peki, doktorun ne söylüyor? Histeroskopi sonrası adet miktarının daha az olması normalmiş canım,ben araştırmıştım. Ama bu durum ile rahmin ince olması arasında bir bağlantı var mı?
Tedavin konusunda hayırlısı olsun canım, demekki zamanı değil,rahmindeki bu durumun sebebi bulunsun da bir ay geç gidersin sorun değil. Daha önceki tedavilerinde rahimde incelik sorunu yaşadın mı peki?

YUMURTA DONASYONU İLE TÜP BEBEK TEDAVİ AŞAMALARI

1) Tüp bebek (ivf) tedavisi öncesi kadınlara yapılan laboratuar testleri:
bullet2.gif
Bazal hormon testleri: FSH, LH, E2 (adetin 2. veya 3. günü), TSH, PRL ile gerekirse DHEAS, Total-Testosteron hormon testlerinin tüp bebek tedavisi öncesi yapılması önemlidir.

Özellikle bazal (adetin 2. veya 3. günü) FSH değerinin normalden yüksek (12 ve üzerinde), E2 değerinin 80 pg/ml üzerinde olması "düşük over rezervi" ni gösterir. Düşük over (yumurtalık) rezervi gebelik için olumsuz bir faktördür.

bullet2.gif
Histerosalpingografi (İlaçlı rahim filmi) veya Ofis Histeroskopi

Tüp bebek tedavileri öncesinde tüplerin tıkalı olup olmaması önemli bir bulgu olmadığı halde, rahim içinin düzenli olması önemli bir kriterdir.

Rahim içinde yapışıklıklar veya rahim içinde polipler (endometrial polipler) var ise bu embrio transferi (ET) sonrasında bebeğin içeride yuvalanması açısından problem yaratıp, düşük ile sonuçlanabilir.

bullet2.gif
Transvaginal ultrason: Adetin 2. veya 3. günü (bazal dönemde) yapılan "bazal ultrason tetkiki" hem rahim hem de yumurtalıkların değerlendirilmesi için önemlidir.

Ultrasonda yumurtalıklardaki rezerv durumu ("ovarian rezerv"), polikistik over olup olmadığı, kist veya endometrioma (çikolata kisti) olup olmadığına bakılmaktadır.

Yine rahimde myom veya polip olup olmadığı, rahmin hacmi ve anatomik (yapısal) bir problemi olup olmadığına da ultrason ile karar verilmektedir.

Tup bebek tedavileri ile kısırlık (infertilite) tedavilerinde genellikle ultrasonlar alttan (vajinal yoldan) yapılmaktadır.

Kısırlıkta vaginal ultrasonografi ile ilgili bilgiler

Kadınlarda tüp bebek (ivf) tedavileri öncesi hormon testleri, transvaginal ultrason ve hsg veya ofis histeroskopi yapılması şarttır. Aşağıdaki diğer testler ise bazı özel durumlarda istenilmektedir.

bullet2.gif
HIV, Hbs Ag, Anti-HCV: Kadında HIV (Aids testi) ile Anti HCV (Hepatit C testi) tedavisi olmayan ve gebelik oluştuğu takdirde doğumda bebeğe aktarılabilen viral hastalıkların varlığını gösterir.

HbsAg ise Hepatit B taşıyıcılığı gösterir ve eğer anne hepatit B taşıyıcısı ise doğumdan sonra bebeğe Hepatit B aşısı ve Hepatit B serumu yapılarak bebek "B tipi sarılık"tan korunmuş olur.
bullet2.gif
Kan grubu:

Anne kan grubu negatif babanın pozitif olması ve gebe kalındığı takdirde bebekte kan uyuşmazlığı açısından risk doğuracağı için gebelikte "Kan Uyuşmazlığı İğnesi (Anti D immunglobulin)" yapılmaktadır.

bullet2.gif
Rubella IgG:Rubella Ig G pozitifliği daha önceden kızamıkçık (rubella) enfeksiyonu geçirildiğini gösterir ve olumlu bir bulgudur. Rubella Ig G negatif ise kızamıkçık açısından anne adayı risk altındadır ve gebelik öncesi aşılama veya döküntülü hastalıklardan uzak durma önerilir.

Kızamıkçık enfeksiyonu gebelikte geçirilirse bebekte ciddi sakatlıklar yaptığından ötürü gebeliğin tahliesi gereklidir.

bullet2.gif
aPTT, PTT, INR, Protein S ve Protein C:

Kanın pıhtılaşması ile ilgili bir faktörlerdir. Özellikle pıhtılaşma mekanizması bozukluklarında ("trombofili hastalığı") gebelikler düşük (abort) ile sonuçlanabilir. Trombofilide aPTT, INR ve PTT gibi faktörler ile Protein S, Protein C düşmektedir.

bullet2.gif
Tam kan sayımı (hemogram):

Her hangi bir kansızlık veya kanda trombositlerle ilgili bir problemin olup olmadığını araştırmak amaclarıyla tam kan sayımı ("hemogram testi") yapılabilmektedir.

Tup bebek tedavisi öncesi erkeklere yapılan laboratuar testler :
bullet2.gif
Semen analizi (Spermiogram)

Erkeklerde tup bebek (ivf) tedavileri öncesi sperm testinin yapılması şarttır. Aşağıdaki diğer laboratuar testleri ise gerektiği özel hallerde yapılmaktadır. Bunlar:

bullet2.gif
HIV, Hbs Ag, Anti-HCV

bullet2.gif
Kan grubu
bullet2.gif
Gerekirse, FSH, LH, T-Testosteron, PRL Kadınlardaki gibi FSH hormonu normalden yüksek ise bu durum kadınlardaki durumun benzeri şekliyle "düşük testis rezervi"ni göstermektedir.

bullet2.gif
Gerekirse ürolojik muayeneÖzellikle sperm testinde düşük olan erkeklerde mevcut bir "varikosel"durumunu araştırmak için ürolojik muayene yapılmaktadır. Ürolojik değerlendirmeler kısırlık tedavileri konusunda uzman bir urolog tarafından yapılmaktadır.

bullet2.gif
Gerekirse Genetik inceleme (Kromozom analizi):"Azospermi" adı verilen semen içinde hiç spermin bulunmaması durumlarında erkeklerde genetik incelemeerin yapılmasında fayda olacaktır.

2) Yumurta Donasyonu yapan ülkeler:
A) Kıbrıs:
- Dünya tüp bebek:
- Doğuş tüp bebek merkezi: Dr. Firdevs, koordinatör İrem hanım. Verilen fiyatlara havaalanı transferi, otel, embriyo transferi (6 günlük) paket fiyatları veriliyor. 6 gün kalmak istemeyenler için Irem Hanım'dan fiyatları alabilirsiniz. Kullanılan donörler genellikle Türk, 20-25 yaş ortalaması ve öğrenci. Genellikle 5. gün blastosit ve 3-4 embriyo transferi yapılıyor.

B) Girit

C) Yunanistan

D) Gürcistan

E) İspanya: İspanyayı düşünenler için İVİ tüp bebek merkezi var.. buradaki bazı doktorlar İspanyayı düşünenlere ivi yi tavsiye ediyor.. maili: internationalcontact@ivi.es irtibat kişiside:Viktoria Maiboroda..maille her konuda bilgi veriyorlar.
İspanya'da yasal olarak en fazla 2 adet embriyo transferi yapılmakta.

Tedaviye başlamadan önce;
- Ultrason ve rahim filmi ile rahmin ve tüplerin durumu kontrol edilerek histeroskopi veya laporoskopi yapılmalı,
tüm testler yaptırılmalı, kan pıhtılaşması testi ve tsh testi çok önemli, istenilen testler dışında ben meme ultrasonunu da çektirdim.
- Yaşadığınız şehirde sizi takip edecek doktor çok önemli, bazı doktorların rahim kalınlığını ölçtükleri cihazları çok eski oluyor.
NOTLAR:
- histeroskopi yaptırdıktan sonraki ay mümkünse transfer edilmeli, rahimde yapışma var ise ve açıldıysa birkaç ay içinde tekrar yapışma gelişebiliyor.

Arkadaşlar bilgilerimizi paylaşamaya devam edin. Yukarıdaki kısma ekleyelim.

Back
X