Neden rahim incelmiş peki, doktorun ne söylüyor? Histeroskopi sonrası adet miktarının daha az olması normalmiş canım,ben araştırmıştım. Ama bu durum ile rahmin ince olması arasında bir bağlantı var mı?
Tedavin konusunda hayırlısı olsun canım, demekki zamanı değil,rahmindeki bu durumun sebebi bulunsun da bir ay geç gidersin sorun değil. Daha önceki tedavilerinde rahimde incelik sorunu yaşadın mı peki?

Rahmin tekrar ince olması rahimde tekrar yapışma olacağı şüphesini gösterebilirmiş. Emin olmak için film çekilecek. Film çekilirken az miktarda radyasyon alıyoruz. Embiryoyaya zarar vermemesi için ve endometriyuma Sıvı verileceği için hiç bir şey çıkmasada transfer erteleniyor.

Espoirs canım,

Tebrik ederim seni. Uzun zamandır araştırıyorsun, emin olmadığın her konuyu Öğrenmeye çaba gösteriyorsun. Artık bilgilerini paylaşma vakti gelmiş. Bu bilgiler bayrak teslimi gibi, hamile olan arkadaşların durumlarda kolay değil Zaman'ları olmuyor veya ciddi sağlık sıkıntıları oluyor.

Aslında zamanımızın olduğu bir gün pratik bilgileri bir yazıda toplamak ve arada ilave yazılarla yayınlamak gelecek adaylara çok yardımcı olacaktır.

Mesela şu şekilde yazmaya başlasak ve herkes ilave yazılar eklese

YUMURTA DONASYONU ILE TÜP BEBEK TEDAVI AŞAMALARI
1) Hormon Testleri: FSH, LH ......
2) Yumurta Donasyonu yapan ülkeler: Kıbrıs, Girit, Yunanistan, Gürcistan, İspanya
A) Kıbrıs:
- Dünya tüp bebek:
- Doğuş tüp bebek merkezi:
B) Girit
C) Yunanistan
D) Gürcistan
E) İspanya
Not: bu kısımlara; fiyatlar, Dr isimleri, başarı oranları, hasta-dr ilişkileri, olumsuz düşünceler, tercih nedeni vs gibi bilgiler doldurulsun.
3) Tedaviye başlamadan önce dikkat edilmesi gereken noktalar, tavsiyeler.
- başarısız tekrarlayan tüp bebek tedavileri için: histereskopi ile rahim taraması, histeroskopiden sonra
........

Rahmin tekrar ince olması rahimde tekrar yapışma olacağı şüphesini gösterebilirmiş. Emin olmak için film çekilecek. Film çekilirken az miktarda radyasyon alıyoruz. Embiryoyaya zarar vermemesi için ve endometriyuma Sıvı verileceği için hiç bir şey çıkmasada transfer erteleniyor.
rahım ı yenıden kalınlastırmak mumkun oluyor degıl mı ?. bende de ıncelmıs demıslerdı bunu yenıden kalınlasrımakıcın ne ypılabılır ogrendın mı arkadasımm

-Tedaviye başlamadan önce;
ultrason ve rahim filmi ile rahmin ve tüplerin durumu kontrol edilerek histeroskopi veya laporoskopi yapılmalı,
tüm testler yaptırılmalı, kan pıhtılaşması testi ve tsh testi çok önemli, istenilen testler dışında ben meme ultrasonunu da çektirdim,
-Yaşadığınız şehirde sizi takip edecek doktor çok önemli, bazı doktorların rahim kalınlığını ölçtükleri cihazları çok eski oluyor,
Aklıma geldikçe yazarım ve aldığım notlara da bakarım.
paylasımların ıcın cok tesekkurler sızler sayesınde bu konuda bılgılerınızden cok faydalandım ılk zamanlarda hıcbır bılgım yoktu.

Neden rahim incelmiş peki, doktorun ne söylüyor? Histeroskopi sonrası adet miktarının daha az olması normalmiş canım,ben araştırmıştım. Ama bu durum ile rahmin ince olması arasında bir bağlantı var mı?
Tedavin konusunda hayırlısı olsun canım, demekki zamanı değil,rahmindeki bu durumun sebebi bulunsun da bir ay geç gidersin sorun değil. Daha önceki tedavilerinde rahimde incelik sorunu yaşadın mı peki?
histeroskopıyı yakın zamanda yaptıran var mı ve nerede yaptırdınız paylasır mısınız ?

Arkadaşlar,

Son iki aydır reglim prograva kullanmama rağmen az geldi. Aralık Ayında histeroskopi olmuştum. Rahim içinde yapışma vardı. Dün gece regl oldum ve doktorum hemen gel dedi. Incelenme sonucunda endometrium ince göründü. Pazartesi hcg filmi çekilecek ve durumuna bakılacak. Nisanda Kıbrıs'a gitmem iptal edildi.
canım hayırlısı buymuş.en iyisi en iyi şekılde hazırlanııp risklerı en aza indirgeyip gitmek

canım hayırlısı buymuş.en iyisi en iyi şekılde hazırlanııp risklerı en aza indirgeyip gitmek
Aynen canım. Buradaki doktorum, kanamam az geldi geçen ay bu aydaki kanamamda dün gece başladı ve azdı. Sabah hemen Aradım. Hemen gel dedi. Kıbrıs'taki doktorum yarın başlayacak olan protokol gönderecekti. Kısa ve özetle kendi doktorunuz çok önemli. Zamanında hareket edilmeseydi ben boşuna Kıbrıs'a gidecektim. Bakalım pazartesi ne çıkacak.

Aynen canım. Buradaki doktorum, kanamam az geldi geçen ay bu aydaki kanamamda dün gece başladı ve azdı. Sabah hemen Aradım. Hemen gel dedi. Kıbrıs'taki doktorum yarın başlayacak olan protokol gönderecekti. Kısa ve özetle kendi doktorunuz çok önemli. Zamanında hareket edilmeseydi ben boşuna Kıbrıs'a gidecektim. Bakalım pazartesi ne çıkacak.
pazartesi git bakalım canım.bizi bilgilendırısın

histeroskopıyı yakın zamanda yaptıran var mı ve nerede yaptırdınız paylasır mısınız ?

ben Haziranda yaptırdım İstanbul Şişli Memorial Semra Kahraman yaptı.. çok tavsiye ederim bu alanda en uzman kişi çok farklı sıkıntıları tespit edebiliyor.. aynı rahim filmi ile beş doktor bes hastaneden sonra sadece Semra hn sol tüpümdeki sıvı birikimini, enfeksiyonu ve boğum boğum birbiri içinde düğüm yaptığını farketti.. rahim tavanımında çökük olduğunu yine sadece o anladı ve düzeltti..

Merhaba
4 tupbebek sonrasi 2 kere bebegimizi kaybettik ve 2 sefer kurtaj oldum .sonrasinda ymt donasyonuna karar verdim.Tedavimize Hit ile basladik.Gercekten iyi bir doktor ne sorsak ne zaman mail atsak cevapladi.fakat donorden alinan tum yumurtalar sizin olmuyor sanirim.
Bizim donorun 20 yumurtasi vardi fakat bize 8yumurta toplandi 7si dollendi dediler.sanirim bir kac musteriye paylastiriyorlar yumurtalari
canim bence yanlisin vardir 20 ultrasonda gorunduyse toplamada olasat toplamiyolardir en kaliteli olanlari aliyolardur ve bos olanlar oluyordur benimde kafama takildi bu sordum benim normal tup bebek hatta korktum nereye gitti diye ama hepsinin ici dolu olmabiliyomus demislerdi

canim bence yanlisin vardir 20 ultrasonda gorunduyse toplamada olasat toplamiyolardir en kaliteli olanlari aliyolardur ve bos olanlar oluyordur benimde kafama takildi bu sordum benim normal tup bebek hatta korktum nereye gitti diye ama hepsinin ici dolu olmabiliyomus demislerdi

cnm doktorlar kaç tanesinin içi dolu toplama öncesi biliyorlar.. e2 testi ve çapları gelişim şekillerinden anlaşılıyor..
e2 testine göre yumurtalardan kaç tanesi folikul biliniyor.. ben artık tedavilerimde sıkı e2 takibi yaptırıyorum e2 sonucu ile toplanan folikul hep uyuşuyor.. işini iyi yapan doktorların hepsi tedavilerini e2 takibi ile yürütüyor..

cnm doktorlar kaç tanesinin içi dolu toplama öncesi biliyorlar.. e2 testi ve çapları gelişim şekillerinden anlaşılıyor..
e2 testine göre yumurtalardan kaç tanesi folikul biliniyor.. ben artık tedavilerimde sıkı e2 takibi yaptırıyorum e2 sonucu ile toplanan folikul hep uyuşuyor.. işini iyi yapan doktorların hepsi tedavilerini e2 takibi ile yürütüyor..
Kizlar 4. Gun E2 ve progesteron testi istedi doktorum
Progesteron dusuk cikti doktor igne verdi.
Sizce E2 ve progesteron hamileligi gosterir mi?

Kizlar 4. Gun E2 ve progesteron testi istedi doktorum
Progesteron dusuk cikti doktor igne verdi.
Sizce E2 ve progesteron hamileligi gosterir mi?
Canim ben 40 yasindayim benim bile 15 yumurtam oluyor 11i dolleniyor 8tanesi 5. Gune gidiyordu.
25 yasindaki donorden 8yumurta dollenmesi bence cok az.
Embriolog kendi agzindan kacirdi biz tum yumurtalari ayni hastaya kullanmiyoruz 40 yumurtasi olsa donorun hepsini size vermiyoruz diye.

Canım inşallah rahim filminde temiz çıkar ve için rahatlar. Doktorun gerçekten çok titiz ve dikkatliymiş. Kim canım doktorun, memnunsan bana özelden de mesaj atabilirsin ismini.

Selam arkadaşlar,

Hcg filmi sonucu maalesef rahmin alt kısmında yoğun yapışma var. Çarşamba günü tekrar histeroskopi Olacağım. Yine yapışmasın diye özel ilaçlar kullanacak ve balon yerlrştirecekmiş.

Selam arkadaşlar,

Hcg filmi sonucu maalesef rahmin alt kısmında yoğun yapışma var. Çarşamba günü tekrar histeroskopi Olacağım. Yine yapışmasın diye özel ilaçlar kullanacak ve balon yerlrştirecekmiş.
Hayırlısı olsun,balon yerleştirildiğini duymustum canım. Ameliyatın güzel geçsin inşallah.

Selam arkadaşlar,

Canımmm çok geçmiş olsun.tedavini güzelce ol. Transferini tedavi olduktan sonra hayırlısıyla yaparsın.

Sağolun arkadaşlar,

Moralim çok bozuldu. Hernekadar ben elimden gelen herşeyi yapıyorum desemde, sinirler geriliyor. Çok yoruldum.
Canım morelimi bozma evet seni çok iyi anlıyorum benimde tiroid sorunum var mesela insan tedirgin oluyo ama azimle bu yolda devam etmeliyiz geç olsunda güç olmasın rabbim inşallah hepimize anneliği taddirir .

Back
X