evet cnm gelecek aya düşer..
Senınde bır tüpün alınmış galıba benımde ıkı tüpüm alındı tüp bebekten başka çare yok derken sımdı donasyondan başka çare yok dıyorum bakalım neler olucak.aslında beynim hep 4-5 yumurta çıktı 5 güne gıttı blastokıst oldu kalıte ıyı dedi 5 tüp bebek yaptırdım ama hıc tutunma olmadı bende donasyonda karar verdım çünkü kendı yumurtalarına ınancım kalmadı

Inş sen başladınmı tedaviye

yok canım başlamadım donasyona, memorialda tedavim başladı bu ay yine..
beşinci güne giden yumurtalarının olması çok iyi cnm aslında 5. günler genelde tutuyorlar..

Son düzenleme:
Guzel dileklerin icin cok tesekkur ederim canim. Hamileligim 6. aya kadar gayet normal ilerledi ve ben o zamana kadar calismaya devam ettim. Ondan sonra karnimda kasilmalar cogaldi ve doktor tavsiyesi uzere ise ara verdim. Bol bol istirat ettim. 7 aylik iken bir hafta hastanede yattim. Sanci kesici ilac verdiler serumla ve cocuklarin ciger gelisimini hizlandiran igneler vurdular. Hastaneden ciktiktan 3 hafta sonra dogum yaptim. Oglum 1980 gram kizim 1780 gram olarak dunyaya geldiler. Suan kuvezden ciktilar fakat daha serumla besleniyorlar. Sezeryandan bir gun sonra zorla kaldirdilar. Tabiki ilk 2/3 gun cok agrim oldu. Sonra yavas yavas kalkiyorsun ayaga ama fazla yorulmaya gelemiyorsun, hemen ameliyat yerin sanciyor. Benimki bugun tam bir hafta oldu ve halen agrilarim oluyor. Aynen hamileliktede yaptigim gibi saglikli beslenmeye ozen gosteriyorum sutum bol olsun diye. Sonucta iki cocuk besliyorsun. Birde suyu bol icmem gerektigini soylediler. Ikiz hamilelik cok zorlu bir surec canim. Kendine cok dikkat etmelisin. En onemlisi kasilmalar. Bunlar erken dogum habercisi. Bende cok oldugundan erken bekliyorlardi zaten. Yine 34 haftayi doldurduguma sukrediyorum. Kendine cok cok iyi bak canim. Rabbim kolayliklar versin ve dilerim kolay ve zamaninda dogsunlar minik yavrularin!
Maşallah sana,6.aya kadar çalışmışsın,ama benim çok zorlu geçiyor,doktor doğuma kadar rapor verecek.
Çok uzun süre aşırı(günde 5/7 kez) kusmalarım,13/14 gün Süren kabızlığım,bitmeyen miğde bulantılarım,refllüm,her yemekten,her kokudan tiksintim olduğundan 3 öğün 2'şer Kaşık sebze yemeği,az meyve,az da su içebildim.2 ay boyunca günaşırı hastaneye yatırdılar ve serum bağladılar,bu süreçte kilo verdim,çok halsiz düştüm.
Şükür artık kusmam kesildi,kabızlığım çok daha iyi durumda,daha iyi besleniyorum,ancak sebze ağırlıklı,et,süt ve yumurtadan hala tiksiniyorum.Miğde,bağırsaklarımdan,reflümden bu yaşıma kadar hep çektiğimden,hamileliğimi de kabusa çevirdiler.Dayanmaya çalışıyorum,bebeklerim için.
Doktorumuz hastaneden ayrılıp,kendi tüp bebek merkezini açtığından,doktorumuzu değiştirdik.Bana yabancı değil hamile kalmadan önce ara ara gittiğim doktorumdu zaten.Memnunum kendisinden şükür ki.Eşim kendisine çok az yiyor diye serzenişte bulunduğunda kiloma baktı,yediklerimi sordu söyledim,süper dedi,ikiz bebek taşıyor,9 ay taşıyacak,kendisi için en tehlikeli şey kilo alması gayet iyi gidiyor dedi,ben de vicdanen bebeklerime karşı özellikle çok rahatladım.Tek sorunum:Günde sadece 250/300 ml.su içebiliyorum,hamilelikten önceyse 2,5/3 lt.su içerdim.İçmeyi denedim,o gün karnım şişti,nefes alamadım,neredeyse ölüyorum sandım,tek sorunum bu.
Dediğim gibi benim çok zorlu geçiyor,hep dua ediyorum Rabb'ime rahatlayayım,ben de rahat bir hamilelik geçireyim diye.
Kızımıza ve oğlumuza kavuşacağımız günü iple çekiyoruz eşimle.Şu zorlu 8 ayı bir atlatsak,bu kadar çektim,inşallah 9 ayda zamanında gelirler,sağlıklı olurlar da,bari doğumdan sonra rahat ederim.Demek sancıların hala devam ediyor,Ağrı kesici vermediler mi?Burundan sütle besleniyorlar yazmışsın,inşallah bir an önce toparlanıp,kilolarını da alırlar.
Sevgiyle kal,bebeklerini,seni çok öpüyorum.

Arkadaşlar merhaba çok sık olmasa da yazılarınızı okumaya çalışıyorum .Ben erken yaşta menepoza girdim 27 yaşındayım 2 defa tüp bbek denemesi denedim yumurta bile olmadı donasyona karar verdik.bende kıbrısta bir merkezle görüştüm en çok sizleringittiği merkezlerden biri bana doner hazır vs diyorlar ama hiç bilgi vermiyorlar ben tamam başlıyorum dememin üstünden 1 ay geçti hiç bilgi yok ellerinde donermi YOK size tedaviye başlama kararı verdikten sonra donerle ilgili bilgileri vs kaç gün içinde bilgi veriyorlar.ben böyle olursa orda yapmaktan vazgeçeceğim bir şeyler sallapatişeklinde sanki İngilizcem olsa ispanyaya gideceğim sanki daha profesyonel gibi geldi bana.LÜTFEN RİCA ETSEM KARAR VERDİKTEN KAÇ GÜN İÇİNDE DONERLE İLGİLİ BİLGİYİ SİZİNLE PAYLAŞTILAR YADA BU İŞLER NASIL OLUYOR BİLGİLERİNİZİ PAYLAŞIRSAM SEVİNİRİM.

Arkadaşlar merhaba çok sık olmasa da yazılarınızı okumaya çalışıyorum .Ben erken yaşta menepoza girdim 27 yaşındayım 2 defa tüp bbek denemesi denedim yumurta bile olmadı donasyona karar verdik.bende kıbrısta bir merkezle görüştüm en çok sizleringittiği merkezlerden biri bana doner hazır vs diyorlar ama hiç bilgi vermiyorlar ben tamam başlıyorum dememin üstünden 1 ay geçti hiç bilgi yok ellerinde donermi YOK size tedaviye başlama kararı verdikten sonra donerle ilgili bilgileri vs kaç gün içinde bilgi veriyorlar.ben böyle olursa orda yapmaktan vazgeçeceğim bir şeyler sallapatişeklinde sanki İngilizcem olsa ispanyaya gideceğim sanki daha profesyonel gibi geldi bana.LÜTFEN RİCA ETSEM KARAR VERDİKTEN KAÇ GÜN İÇİNDE DONERLE İLGİLİ BİLGİYİ SİZİNLE PAYLAŞTILAR YADA BU İŞLER NASIL OLUYOR BİLGİLERİNİZİ PAYLAŞIRSAM SEVİNİRİM.
Aramiza hoş geldin cnm.. Donasyonda 3 kez negatif görmüş biri olarak merkez seçimini çok iyi yap derim iyice araştır donör bilgisi pek verilmiyor zaten belli başlı birkaç özelliği ve ırkını söylüyorlar okadar dediğim gibi ortalık çok karışık bazı doktorlar merkez değiştirdi mesela.. Dikkatli ol derim acele etme bu karışık zamanın magdurlarindan biri benim.. Rabbim hayırlı yolu tercih etmene yardım etsin unutma ol derse olur.. Kısa zamanda bebislerimize kavuşuruz inşallah sormak istediğin bişey olursa yardımcı oluruz cnm burada hepimiz birbirimize destek oluyoruz çünkü aynı kaderi paylaşıyoruz

Selam arkadaşım şöyle soyliyim karar verdikten sonra merkezine göre değişiyor ama genelde hepsi su cümleyi kuruyor önce 1ay içerisinde buluyoruz diyorlar ve sonra yani daha kısa suredede bulabiliriz donor havuzumuz geniş diyorlar yani kısaca hemen buluyorlar tabi insan hep şunu düşünüyor tazemi dönmüş mu yumurta kullaniyorlar yoksa bir donoru 3 4kisiyemiboluyorlar muamma iyi araştırıp gitmek lazım

Hosgeldin aramiza Susumu,bu yola girerken kafamizda onlarca soruyla,endiselermizle...ama icmizdeki umutla giriyoruz.Merkezini iyi sec icini rahat moralini yuksek tut.merkezden emin ol onlar donoru bulunca seni ararlar zaten emin ol onlar musterilerini kaybetmek istemezler.Yakin zamanda anne olman dilegiyle

Öncelikle merkeze güvenmen çok önemli.Doktorunla iletişiminin de iyi olması lazım,aklına takılan her soruyu sorup,cevap Alman lazım.Ben bu yönlerden çok memnundum doktorumdan.Titizlikle araştırma yapılıp,size donörler hakkında dönülüyor.Zaten transferden hemen önce uygun donör netleşiyor.Çünkü Donmuş değil,taze donör bulunduğundan epeyi araştırıyorlar.Siz ve eşinizin boy ve yüz fotolarınızı,kan gruplarınızı gönderiyorsunuz ona uygun donör bulunuyor.Bana tabiiyeti,yaşı,boyu,kilosu,saç ve ten rengi,eğitim durumu ve mesleği,evli mi bekar mı,ve evliyse çocuğu varmı ve cinsiyeti ne gibi 2 donör bilgisi gelmişti,eşimle seçim yapmıştık biz de.

Bir de göz rengi bilgisi de verilmişti Sususumu.

Merhaba canım.evet karar vermr süreci çok zor gerçrkten.ama bi merkeze karar verip başlıyorsun ve süreç hızlı ilerliyor.onlar herşeyi ayarlayıp sana bilgi veriyor.arkadaşların dediği gibi kökenini ve bir kaç fşziksel özelliğni o kadar.merkezine güvenmek zorundasın.sormak istediğin başka bişey varsa sor lütfen

Aramiza hoş geldin cnm.. Donasyonda 3 kez negatif görmüş biri olarak merkez seçimini çok iyi yap derim iyice araştır donör bilgisi pek verilmiyor zaten belli başlı birkaç özelliği ve ırkını söylüyorlar okadar dediğim gibi ortalık çok karışık bazı doktorlar merkez değiştirdi mesela.. Dikkatli ol derim acele etme bu karışık zamanın magdurlarindan biri benim.. Rabbim hayırlı yolu tercih etmene yardım etsin unutma ol derse olur.. Kısa zamanda bebislerimize kavuşuruz inşallah sormak istediğin bişey olursa yardımcı oluruz cnm burada hepimiz birbirimize destek oluyoruz çünkü aynı kaderi paylaşıyoruz
Canım merak ettim hangi merkez sakıncası yoksa tabikş

Canım merak ettim hangi merkez sakıncası yoksa tabikş
Cnm merkezimi değiştirdim şuan başka bir merkezde tedaviye başladım.. Eğer bu merkezdede olmazsa bişey demicem demekki önceki doktorumda elinden geleni yaptı ama olmadı dicem fakat yeni merkezimde ilk seferde hamile kalırsam bu demektirki eski doktorum işinde başarılı değildi veya gereken önem verilmedi işte ozaman gönül rahatlığıyla vicdanım rahat birşekilde size herşeyi anlatıcam hangi merkez oldugunuda doktoruda açık açık söylicem ama şimdilik beklemedeyim canım

Cnm merkezimi değiştirdim şuan başka bir merkezde tedaviye başladım.. Eğer bu merkezdede olmazsa bişey demicem demekki önceki doktorumda elinden geleni yaptı ama olmadı dicem fakat yeni merkezimde ilk seferde hamile kalırsam bu demektirki eski doktorum işinde başarılı değildi veya gereken önem verilmedi işte ozaman gönül rahatlığıyla vicdanım rahat birşekilde size herşeyi anlatıcam hangi merkez oldugunuda doktoruda açık açık söylicem ama şimdilik beklemedeyim canım
anladım canım inş bu kez olur ve güzel haberlerini alırız burdan

Hoşgeldin susumsumu aramıza. Yolun başındasın hala ve kafan oldukça karışmış. Normal çünkü biz bile kaç denememiz olmasına rağmen hala heyecanlıyız. Hangi merkez diye soracak olursan bu sana kalıyor. Bütün merkezlerden hamile kalanlar da var olmayanlarda. En iyisi hangi merkez bizde bilmiyoruz. Bazı merkezlerin doktoru ön muayenesini İstanbul'da kendisi yapıyor. Rahmin ile ilgili sıkıntı var mı, varsa tedaviye alıyor. Önemli olan konu, senin hamileliğe sorun olmayacak temiz bir rahmin olması gerekiyor. Diğer merkezdeki doktorlar sadece transfer zamanında seni gördükleri için yapacak birşeyleri kalmıyor. 2-3 denemede olumsuz olunca rahim filmini veya histeroskopi istiyorlar.

Sana tavsiyem çok güvendiğin bir doktor bulman ve ön muayeni zamanında yaptırman. KıbıstKi doktorun sana uygun donörü, sen ve eşinin resimlerine ve kan grubunuza göre ayarlıyor. Bazı kan gruplarının donörünün bulmak çok kolay olmayabiliyor. Donmuş yumurta kullanmıyorlar. İşleme tam başlamadan da sana donör hakkında bilgi vermelerini bekleme.
Kıbrıs'taki doktorlarla iletişim kurmak bazen kolay bazen zor. Oldukça yoğunlar. Sen yine aramaya çalış. Mail gönder. Baktın iki gün içinde dönmüyorlar tekrar gönder. Tekrar Hoşgeldin. Selamlar.

Selam arkadaşlar,

Tedaviye kısa zamanda başlayacak olanlar, Lucrin depot iğnesi piyasada çok az. Zamanında temin etmeye çalışın.

Çok teşekkür ederim sevgili arkadaşlar benim biraz kafam netleşene kadar ve herşeyden emin olmadan başlamayacağım donasyonu mutlaka düşünüyorum ama yer merkez vs konularını iyice araştıracağım bu ay kalsın artık teşekkür ederim tekrardan sevgiler

Back
X