Canim merhaba ben daha once harmony test yaptitdim aralik ayinda fakat benimki donasyon degil dogal gebelikti ikili testim riskli cikmisti senin ikili taraman iyi ise neden amniyosentez dusunuyorsun zaten donorlerin yasi genc degil mi ki bir de allah korusun harmony testin sonucu kotu ciksa dahi gebelik sonlandirmasi yapilmiyor mecburen amniyosentez olmak zorundasin benim harmony testim kotu geldi amniyosentez yaptirmak zorunda kaldim ki dusuk riski var diye amniyosentez yaptirmamistim ilk seferde normalde amniyosentezden sonra istirahat veriyolar ben onu bile yapmadim drdan ciktigim gibi o moral bozuklugu ile gezdim dolastim hicbirsey olmadi Tabi daha sonra gebeligi sonlandirmak zorunda kaldik istemeye istemeye o yuzden ben de donasyon dusunuyorum genc yumurta olacagi icin dawn riski olmaz diye ama senin niye amniyosentez dusundugunu anlayamadim sonucta yumurta genc fakat yine de dusunuyorsan iyi ellerde yapilirsa sikinti olacagini dusunmuyorum en azindan benim olmadi

Öncelikle çok teşekkür ederim cevapladığın için.
Genç yumurta olsa da down riski tamamen yok değil. atıyorum 1/500 çıksa ya da 1/1000 çıksa ne farkederki binde 1 oranında risk her zaman var. zaten down sadece 35 yaş üstü kadınların sorunu değil. 35 yaş üstü amiyosentezi çoğu kişi yaptırıyor ama altı yaptırmıyor ve ne yazık ki her sene down lı çocuklar doğuyor. şans vurduğunda 1/1000 değil yüzde yüz olmuş olıyor. o yüzden garanti olmalı diye düşünüyorum. harmoni için doktorlar olumsuz konuştu. yeni bir test çıkmış nifty test diye. o daha iyiyimiş. avrupada bazı ülkelerde araştırıdm. şu an nifty testi sağlık rutinlerine almayı düşünüyorlarmış ama 2500 tl. o da beni düşündürüyor tabii. masraf masraf.. bitmeyen masraflar...
Tabii ki iyi ellerde yaptıracağım. kesinlikle iyi ellerde yaptırmak çok önemli. İşinin uzmanı biri tek seferde suyu alıyormuş. tabii ki aksilik yaşanabilir . bununda farkındayım ama down korkum amniyosentez korkumdan daha üstün şu an.
Canım bu arada senin bence hala şansın var. her ne kadar acı da olsa sonucu kendi yumurtanla sağlıklı bir bebek elde etme şansın var. umutlarını bağlıyorsun ve sana alınması lazım diyorlar. çok çok zor bir durum.Tabii ki tekrar aynı şeyleri yaşayabilirsin. şans..snein kararın. sonuçta fark etmiyorda .sende büyüdükten sonra.
ben bu yüzden şu an karnımdaki bebişe bir türlü bağlanamıyorum. açıkcası korkuyorum. belli olmaz sonuçta.
Bu arada sakıncası yoksa gebeliğini nasıl sonlandırdılar?

bazı doktorlar hatta devlet hastanesi doktorları diyeyim 35 yaş üstüne de gerek duymayabiliyor. Biliyorum ama 35 yaş altındakilerde down ihtimali sıfır değil sonuçta. aklım karışık. para tuzağı doğru ama avrupada da onların sgk sı bunu uygulamayı düşünürken bilemiyorum.,

Yine de çok teşekkür ederim fkirleriniz için

Genç yumurta olsa da down riski tamamen yok değil. atıyorum 1/500 çıksa ya da 1/1000 çıksa ne farkederki binde 1 oranında risk her zaman var. zaten down sadece 35 yaş üstü kadınların sorunu değil. 35 yaş üstü amiyosentezi çoğu kişi yaptırıyor ama altı yaptırmıyor ve ne yazık ki her sene down lı çocuklar doğuyor. şans vurduğunda 1/1000 değil yüzde yüz olmuş olıyor. o yüzden garanti olmalı diye düşünüyorum. harmoni için doktorlar olumsuz konuştu. yeni bir test çıkmış nifty test diye. o daha iyiyimiş. avrupada bazı ülkelerde araştırıdm. şu an nifty testi sağlık rutinlerine almayı düşünüyorlarmış ama 2500 tl. o da beni düşündürüyor tabii. masraf masraf.. bitmeyen masraflar...
Tabii ki iyi ellerde yaptıracağım. kesinlikle iyi ellerde yaptırmak çok önemli. İşinin uzmanı biri tek seferde suyu alıyormuş. tabii ki aksilik yaşanabilir . bununda farkındayım ama down korkum amniyosentez korkumdan daha üstün şu an.
Canım bu arada senin bence hala şansın var. her ne kadar acı da olsa sonucu kendi yumurtanla sağlıklı bir bebek elde etme şansın var. umutlarını bağlıyorsun ve sana alınması lazım diyorlar. çok çok zor bir durum.Tabii ki tekrar aynı şeyleri yaşayabilirsin. şans..snein kararın. sonuçta fark etmiyorda .sende büyüdükten sonra.
ben bu yüzden şu an karnımdaki bebişe bir türlü bağlanamıyorum. açıkcası korkuyorum. belli olmaz sonuçta.
Tatlim ya sen neden o guzel kafani bu kadar yoruyorsun bak ne guzel mutlu bir sona eristin karninda bebisin bundan guzel ne olabilir.bizler hala mucadele veriyoruz o guzel haberi almak icin.cok sanslisin bunu unutma.ne kendini uz nede bebisini.senin ruh halinin ve hislerinin direk bebisine yansidigini biliyorsun.icinin rahat etmesi icin testlerini yaptir tabiki ama lutfen binde birlik bir ihtimal icinde kafani bosuna mesgul etme.o hepimizin bebisi ona iyi bak : ) allak kucagina saglikla almayi nasip etsin canim

Cevabın için teşekkür ederim canım. Umarım seni rahatsız etmiyorumdur. Donasyona başvuranlar hormonal olarak menopoza girenler mi yoksa bikaç negatif tüp bebek sonrası umusdu kalmayanlarmı. Benim yaş 43 şimdilik hormonlar normal ama rezerv azlığı var tabi bi türlü olmadı canım .karar veremiyorum biraz daha mı deneyim veya direkt donasyona mı gideyim.

Son düzenleme:
canım merhaba hormonlar normal derken fsh ın hiç değişmeden her ay 7-10 arası kalıyormu, e2 değerin herzaman 50 nin altında kalıyormı, bunları her ay takip ettirdinmi.. bu dengeler bozulunca bir ay düzelip diğer ay normal olsa bile ve doğal gebelik oluşmuyorsa hormonel düzensizlik yaşanıyor demekki.. rezerv azlığı hiçbirzaman tek başına kalmıyor belli bir aşamadan sonra mutlaka fsh dengesini bozuyor..
kaç tane tüp bebek denemen vardı unuttum cnm ama donasyon kendi iç dünyanda karar verebileceğin bir şey, inşallah kendin için en iyi kararı verirsin canım...
İyi akşamlar canım.Ben yaklaşık 1.5 yıldır hormonlarıma bakıyorum sadece bikaç ay bakmamışımdır .Hepsinde fsh 4-8 arası idi.E2 bir defa 150 oldu diğerlerinde her zaman 30-50 arasında idi.Bu ay 3. kez negatif sonucu aldım.Umudum iyice azaldı donasyonu düşünmeye başladım.

Genç yumurtaisa da down riski tamamen yok değil. atıyorum 1/500 çıksa ya da 1/1000 çıksa ne farkederki binde 1 oranında risk her zaman var. zaten down sadece 35 yaş üstü kadınların sorunu değil. 35 yaş üstü amiyosentezi çoğu kişi yaptırıyor ama altı yaptırmıyor ve ne yazık ki her sene down lı çocuklar doğuyor. şans vurduğunda 1/1000 değil yüzde yüz olmuş olıyor. o yüzden garanti olmalı diye düşünüyorum. harmoni için doktorlar olumsuz konuştu. yeni bir test çıkmış nifty test diye. o daha iyiyimiş. avrupada bazı ülkelerde araştırıdm. şu an nifty testi sağlık rutinlerine almayı düşünüyorlarmış ama 2500 tl. o da beni düşündürüyor tabii. masraf masraf.. bitmeyen masraflar...
Kesinlikle endiselerini cok iyi anliyorum canim sonuna kadar haklisin benim risk1/39 idi fakat1/7 cikipta sonucu iyi gelen arkadas da duydum kader kismet Fakat dedigin gibi risk her turlu var ve bu kafana cok takiliyorsa o zaman hic dusunme yaptir derim gebelik sonlandirmasina gelince rabbim hic kimseyi boyle bir karar vermek zorunda birakmasin hem pisikolojik hem biyolojik bir yikim diyebilirim biyolojik yonu geciyorda pisikolojik yonu omur boyu surecek sanirim canim 12 haftadan buyuk gebelikleri kurtaj degil normal dogum seklinde oluyor suni sanci veriliyor birde dil altina ve vajinaya hap koyuyorlar yazarken bile urperiyorum coook zor rabbim dusmanima bile yasatmasin vicdan azabi hic bitmiyor

İyi akşamlar canım.Ben yaklaşık 1.5 yıldır hormonlarıma bakıyorum sadece bikaç ay bakmamışımdır .Hepsinde fsh 4-8 arası idi.E2 bir defa 150 oldu diğerlerinde her zaman 30-50 arasında idi.Bu ay 3. kez negatif sonucu aldım.Umudum iyice azaldı donasyonu düşünmeye başladım.

değerlerin güzelmiş canım ama olmayacaksa olmuyor nedense.. rahim filmi çektirdinmi..

canım, mesajını görünce yazmadan edemedim. fsh'ın süper, bu değer hala iyi yumurtalarının olduğunu gösteriyor. belki tutmamasının başka sebepleri vardır.bence donasyon için acele etme.onun da garantisi yokki. bak ben 20 fshla 4 kez tüp bebek denedim,sonuncusunda yumurtalarım döllenmedi bile.ondan sonra donasyona geçtim.kaliteli yumurtalarla şansım yüksek olur dedim. ama birkaç gün önce 2.donasyonum da negatif sonuçlandı .. yani yumurtaların olduğu sürece tüp bebeğe devam etmeni öneririm, donasyon öyle çok cazip bişey değil. maddi açıdanda tüp bebeğe kıyasla daha büyük kayıp oluyor

Canım senin bu değerlerle normal yoldan hamile kalmaman için bir neden varmış gibi görünüyor. bence denemeye devam
Genetik tahlilerinizi yani kromozom analizi ve kanda pıhtılaşmaya bakıldıumı?

Kesinlikle endiselerini cok iyi anliyorum canim sonuna kadar haklisin benim risk1/39 idi fakat1/7 cikipta sonucu iyi gelen arkadas da duydum kader kismet Fakat dedigin gibi risk her turlu var ve bu kafana cok takiliyorsa o zaman hic dusunme yaptir derim gebelik sonlandirmasina gelince rabbim hic kimseyi boyle bir karar vermek zorunda birakmasin hem pisikolojik hem biyolojik bir yikim diyebilirim biyolojik yonu geciyorda pisikolojik yonu omur boyu surecek sanirim canim 12 haftadan buyuk gebelikleri kurtaj degil normal dogum seklinde oluyor suni sanci veriliyor birde dil altina ve vajinaya hap koyuyorlar yazarken bile urperiyorum coook zor rabbim dusmanima bile yasatmasin vicdan azabi hic bitmiyor

Kizlar E2 ve P4 degerlerinin hamilelik olup olmadigini degerlendirken ne kadar belirliyici oldugu hakkinda bilgisi olan varmi ? Transferin 5 gunu E2 ve P4 olcturup hamile olan ya da negatif alan arkadaslar lutfen degerlerini yazabilirlermi.bugun transferimin 7 gunu kendi degerlerimle karsilastirip belki bir ipucu yakalarim

Ben 2. Kez donasyon yaptıracağım ilki 2 ay sonunda bebeklrimin kalp atışını duyduktan sonra düşükle sınuçlandı..4 adet daha dondurlulmuş döllenmiş yumurtamız mevcut..inş bu defa olur çok zor çünlü..bide 2. Transfer ücreti hakkında bilgisi olan var mı ?

değerlerin güzelmiş canım ama olmayacaksa olmuyor nedense.. rahim filmi çektirdinmi..
rahim filmimde tek tüpüm tıkalı çıktı.Tüplerde sıvı yok dendi.ayrıca histeroskopi yapıldı .miyomum varmış. histeroskopi esnasında alındı.Eşimin de sperm sayı 25 milyon hareket %65 morfoloji %2. bu değerlere bazıları iyi diyor bazıları kötü diyor. biz de tam anlamadık canım. 2 defa bir embiryo bir defasında da 2 embiryo oluştu. donasyonu düşünmeye başladı canım.hakkımızda hayırlısı artık.

Canım senin bu değerlerle normal yoldan hamile kalmaman için bir neden varmış gibi görünüyor. bence denemeye devam
Canım bu dediklerine bakılmadı Snırım rutinde bakmıyorlar veva yaş ileri olunca araştırmaya gerek duymuyorlar.
Kendimiz herhangibir merkezde baktırabilirmiyiz acaba?

canım, mesajını görünce yazmadan edemedim. fsh'ın süper, bu değer hala iyi yumurtalarının olduğunu gösteriyor. belki tutmamasının başka sebepleri vardır.bence donasyon için acele etme.onun da garantisi yokki. bak ben 20 fshla 4 kez tüp bebek denedim,sonuncusunda yumurtalarım döllenmedi bile.ondan sonra donasyona geçtim.kaliteli yumurtalarla şansım yüksek olur dedim. ama birkaç gün önce 2.donasyonum da negatif sonuçlandı .. yani yumurtaların olduğu sürece tüp bebeğe devam etmeni öneririm, donasyon öyle çok cazip bişey değil. maddi açıdanda tüp bebeğe kıyasla daha büyük kayıp oluyor
Canım bana çok moral oldun. Merkezler ileri yaşa çok kötü davranıyorlar .Sanki başka şansım yok gibi davranıyorlar.Biz de ne yapacağımızı şaşırdık .Ama gerçekten çok moral oldun .

Bence amh değerini ölçtür. o zaten sana bir bilgi verir ama yaşından ötürü daha önce gebeliğin yoksa şansın yok denecek kadar az. Bana bir doktor donasyon düşünüyorsam fazla vakit kaybetmemi söylemişti. çümkü menepozda rahim kalınlaşma problemi..vb ile karşı karşıya kalınabiliyor ama tabii karar senin
Canım amh değeri. 0.13
Ben de ondan korkuyorum ilerde donasyon şansım bile olmazsa diye. çok zor işler bunlar .

rahim filmimde tek tüpüm tıkalı çıktı.Tüplerde sıvı yok dendi.ayrıca histeroskopi yapıldı .miyomum varmış. histeroskopi esnasında alındı.Eşimin de sperm sayı 25 milyon hareket %65 morfoloji %2. bu değerlere bazıları iyi diyor bazıları kötü diyor. biz de tam anlamadık canım. 2 defa bir embiryo bir defasında da 2 embiryo oluştu. donasyonu düşünmeye başladı canım.hakkımızda hayırlısı artık.

tüpdeki tıkanıklık ve sıvı konusu çok karışık bi konu canım.. bende aynı filme 5 ayrı doktorun üçü sıvı var ikisi sıvı yok demişti.. eşinin değerleri oldukca iyiymiş.. tüpde gerçekten bir sorun varsa bu donasyonuda etkiler, filmini bir kaç doktora daha göster istersen canım..

Canım bu dediklerine bakılmadı Snırım rutinde bakmıyorlar veva yaş ileri olunca araştırmaya gerek duymuyorlar.
Kendimiz herhangibir merkezde baktırabilirmiyiz acaba?

Esen'cim fsh'ın güzel ama sanırım e2 yüksek. amh değerin düşük. Benim de senin gibiydi en son. Özel merkezler evet terbiyesizce muamele yapıyorlar ama devlet ve üniversite hastanelerinde denemeye devam edebilirisin lakin özellikle amh değerine göre kendi yumurtanla bebek sahibi olma ihtimalin oldukça düşük. Olanlar var ama mucize.. bana doktorlar böyle demişti. Denenebilirmi neden olmasın bu senin kararın. ben 6 denemeden sonra artık yeter dedim ve doktorunda daha gecikme eğer donasyon düşünüyorsan demesiyle hemen Kıbrıs'la bağlantı kurdum çünkü biz pre menepoz dönemdeyiz . Hala adetler düzenliyken tutunma şansı daha yüksek oluyormuş. Başka sıkıntılarda yoksa tabii.
Eğer donasyon deneyeceksen kromozom tahliline gerek yok ama bence ne olursa olsun kanda pıhtılaşma sorunun olup olmadığını araştır. Olur ya çıkarsa en azından doktorun ona göre önlemalır kan sulandırıcı iğnelerle falan olası tutunamama veya düşükleri engelleyebilir. Histereskopin yapıldımı yani rahmin kamerayla incelendi mi?
Sonuçta pahalı bir işlem benim toplamda 22 milyara maloldu. O yüzden eksik gitme oraya bile. Aslında burada bu tahlillerin sana yapılmış olması gerekiyordu. 2 negatiften sonra benden hemen istendi. Her istediğin anda da bu yolla bile tutmuyor benim ikinci dondurulmuşlarla denmemde tuttu umarım hala da benledir minik can.
Bence senin vaktin gelmiş güzelim boş ver olumsuz denemeler sonucunda yaşadığın üzüntüleri artık. Şimdi bir karar verme zamanı. Çok karamsar yazdım ama amacım snei üzemek değil emin ol canım
Bol şans

Back
X