Biraz hatta çok şaşırdım doğrusu. Çünkü bana ayarladıkları doktorun ücreti pakete dahil olmak üzere bir doktor ayarladılar ve doktorun mutlaka bir tüp bebek uzmanı olması gerektiğini söylediler. Doktora ilk denememde pakete dahil olduğu için hiç bir ücret ödemedim. Kullanacağım ilaçlara da hep o doktorun onayıyla karar verildi. İkinci seferimde dondurulmuşlarımla transfer yapıldı bu sefer doktorun ücretini ben karşıladım. 3 sefer gittim. 500 tl ödedim ama kesinlikle şunu söyliyebilirim bu hamileliğimi ona borçluyum sonuna kadar helal olsun.
Az önce tv'de troid hormonu düşüklüğünün yani tsh yüksekliğinin hamile kalmayı engellediğini ve hamile kalınsa bile bebekte zeka geriliğine yol açtığını dinledim. Hemen internette araştırdım . Okuduklarıma inanamadım. hamile kalmak için ideal tsh düzeyi 1.5 diyor benimki hiçbir zaman 2.5'un altına düşmedi en son 3.6 idi. bana buradaki o doktor hemen troid ilacı başladı. Allah'a şükür şu an hamileyim. şimdi kendi kendime soruyorum daha önce işinin gerçekten ehli bir doktora gitseydim bu doktorla daha önce karşılaşsaydım belki çoktan çocuk sahibi olacaktım. bu yüzden bile dünya tüpe teşekkürler.
Bu arada Dünya Tüp bebek merkezine ben bir mesaj atmıştım. doktor 1 saat içinde beni aradı ve bilgilendirdi. ondan sonra hemşire hanımlarla bazen sorularıma göre Berk beyle konuştum. her zaman sabırla cevap verdiler bana. gebelik haberimi verdikten sonra da berk bey beni aradı.
AMH değerin oldkça düşük ama kaliteli yumurtan çıktığı sürece her zaman şansın var. yalnız şu troid testlerine bir baktır. normal gibi görünen testler hamile kalabilmek için hiçte normal olamayabiliyormuş.
Ada tüp bebek hakkında bir şey bilmiyorum ama Bülen Tıraş bildiğim kadarıyla iyi doktorlardan biri. onun önerileri de önemlidir bence
devrim'cim bu arada DHEA ve famera gibi bir ilaç kullandın mı? DHEA bir kaç ay kullandırdılar bana famera'yı da tedaviye başlarken 5 gün kullanmıştım yumurta kalitesini artırsın diye. bunlar denendi mi?