smoothcriminal smoothcriminal merhaba canım, ben HİT'e hiç gitmedim ama 2.transferimi orada yaptırmayı düşünüyorum. Henüz net bir tarih yok ama bütçemize de bakarak çok da zaman kaybetmeden mayıs haziran gibi gitmeyi istiyorum. 20.000 tl verip dondurulmuşu olmayan biri olarak işimi şansa bırakmamak adına ve dondurulmuştan ücret almadığı için ona gitmeyi istiyorum. Burada okuduğum kadarıyla genelde HİT'te embriyo kalıyor ve donduruluyor. Güzel günler yakın hepimiz için,umudumuzu kaybetmeyelim...

Valla yasanmislari okuyup olanlara gidişata bakınca v ay bize diyorum.inanin korkulmayacak gibi değil.gercekden hep suistimal ediliyoruz Allah islah etsin bizlerin hislerinle oynayanları ne diyeyim.bugün kader yoldasimla bulurduk güzel vakit geçirdik.ama ikimizinde gözünde endişe vardı çünkü hep kafamızda acabalar var.biz alışmışız lüks merkezlere buralardaki merkezler dökülüyor bakımsızlıktanAllahim yardım etsin bize

Herkese merhaba.. buradaki kıbrıs a giden kişilerin hemen hepsinin yazdıklarını okudum.. hit e gidenleri de firdevs hanım a gidenleri de berk bey e gidenleri de.. bence hiç biri diğerinden daha iyi ya da daha kötü değil çünkü yaptıkları işin ucu o kadar suistimale açık ki.. o yüzden yaptıkları Allah ile kendi aralarında.. bize de sadece onlara güvenmek ve dediklerini yapmak kalıyor.. böyle bir işe girdikten sonra aşırı derecede sorgulayıcı olmamak gerekli bence.. tabii ki haklı olduğumuzda hakkımızı arayacağız ama olmadığı zaman da yok öyle yaptılar yok acaba bunu mu yaptılar demenin bir faydasının olmadığını düşünüyorum.. Hayırlısını Allah tan dilemeli ve sonucu kötü olursa da kimseye mana bulmamalı.. İnşallah hepimiz evlat sahibi olabilelim.. İnşallah Allah çabalarımızı boşa çıkarmasın.. Ben de Berk Bey ile bu sürece başladım.. ve yakın zamanda Kıbrıs a gidicem.. İnşallah da hayırlısıyla ben de bir evlat sahibi olabilirim... Sevgilerimlee...

Denize düşen yilana sarılır misaliyiz.elimiz kolumuz bağlı onlara inanmak zorundayız.oku oku birşeyler öğreniyoruz fikir alıyoruz kafamızı rahatlatmak için ama maalesef oluyor mu ?herkese aynı şey yapılıyor taze mi kullanıyorlar yoksa donmusmu gercekden embriyo oluyomu hiç birsey bilmiyoruz tek istediğimiz bir bebek onların insafına kalmış gidiyoruz.ben transfer günümü bekliyorum stressle .bu tedaviden sonra zaten psikolojik olarak iyi değilim ya ilaclar yada gercekden depresyon dibindeyim.sinirliyim cokk hergün.sigara içiyorum günde 5 a indim transfer günündenitibaren çöpe arican paketi ta ki sonuçalana kadar.uykularım bozuk kafa dolu.rabbim hayirlisini versin

Denize düşen yilana sarılır misaliyiz.elimiz kolumuz bağlı onlara inanmak zorundayız.oku oku birşeyler öğreniyoruz fikir alıyoruz kafamızı rahatlatmak için ama maalesef oluyor mu ?herkese aynı şey yapılıyor taze mi kullanıyorlar yoksa donmusmu gercekden embriyo oluyomu hiç birsey bilmiyoruz tek istediğimiz bir bebek onların insafına kalmış gidiyoruz.ben transfer günümü bekliyorum stressle .bu tedaviden sonra zaten psikolojik olarak iyi değilim ya ilaclar yada gercekden depresyon dibindeyim.sinirliyim cokk hergün.sigara içiyorum günde 5 a indim transfer günündenitibaren çöpe arican paketi ta ki sonuçalana kadar.uykularım bozuk kafa dolu.rabbim hayirlisini versin
Dediklerin çok doğru.. İnşallah güzel haberlerimiz olur Allahın izniyle.. Ama lütfen çok stres yapma ki çabaların boşa gitmesin..

Arkadaşlar merhaba;
Uzun zamandır burayı takip edip yazmaya cesaret edemeyenlerdenim. Sizinle bu platformda yaşadıklarımı paylaşmak istedim uzun bir süre takip ettikten sonra. 4 yıllık evliyim ve bizim sorunumuz Azospermi. Eşimde hiç canlı sperm yok evliliğimizin 2. yılında donasyonu araştırmaya başlayıp eşimle bunu paylaştım ancak kabul etmedi. Sabrettim zamanla yumuşamasını sağlamak için yıl içerisinde 1 ya da 2 kere konuyu açtım. ve 4. yılımızda evet dedi. Mutluluktan havalara uçtum anlatamam hislerimi. Geçtiğimiz Aralık ayında tedaviye karar verdik bulunduğumuz ilde gittiğimiz doktorumuz bize Dünya Tüp Bebek Merkezi Berk Angün'ü önerdi. Ve tedaviye başladık. Rahim filmi çelikip adet dönemi gelince aralık 2016'da tedavi süreci ilaçlar vs. başladık. Bu arada Kıbrıs Dünya Tüp Bebek merkezi ile doktorum sürekli görüşüyor ve bana uygun tedavi uygulanıyordu. Rahim çok temiz çıktı filmde ve 15 günlük ilaç tedavisinin ardından 3 Ocakta Kıbrıs'a gittik. 4 Ocakta yumurtalarım toplandı. ve 7 Ocakta 3.gün embriyosu 3 tane bebiş transfer edildi. 18 Ocakta sonucu öğrenmek için devlet hastanesi Acilden giriş yaptık ve 1 saat zorlu bekleyiş sonucu negatif olduğunu öğrendik, ama ben inanamadım çünkü kendimi hamile gibi hissediyordum, bulantı şişkinlik, halsizlik hepsi mevcuttu. doktorumu aradım çok üzüldü 19 ocakta başka bir yerde tekrar test yaptırmamı istedi, çok nadirde olsa bazen yanlış sonuçlar çıkabiliyormuş. Ardından Berk beyle konuştuk o da çok fazla üzüldü ve aynı şeyi söyledi, yarın tekrar test yaptırın. o gün o kadar üzüldüm ki, temizlik yaptım, ağır kaldırdım hamile olmadığımı düşünerek. Ertesi gün eşimle özel bir merkezde tekrar test yaptırdık ve sonucum 98,60 pozitif çıktı inanamadım. Bir yandan sevinç bir yandan hüzün suçluluk duygusu vs. Aynı gün akşam kanamam başladı, düşük önleyici iğne yapıldı, ancak kanamam devam etti, 2 gün sonraki testte değer %60 artmıştı ve doktorum bunu beğenmedi, 2 gün sonra tekrar yaptır dedi bu arada ben evde sürekli yattım, ancak tekrar test yaptırdığımda değerlerimin düştüğünü gördük. yani düşük yapıyordum. Bunları şunun için yazdım; Güvenilir bir yerde gebelik testinizi yaptırın lütfen, belki de ben negatif sonucu almasaydın ilk başta ağır iş yapmayıp düşük yapmayacaktım. Süreç çok zorlu maddi manevi. 20.000 tl para harcadık ama bebeklerim tutunamadı. Ebeveyn olmak için herşeye değer tabiiki ama insan ister istemez her türlü yıpranıyor. Berk Bey ve ekibinde memnun kaldım birkaç husus dışında. mayıs gibi tekrar donasyon düşünüyoruz bu sefer tercihimi HİT'ten yana kullanmayı düşünüyorum.
Bu ağrılı ve sancılı süreçte bizi bizden başka kimse anlayamaz arkadaşlarım, hepimizin kucağının sağlıklı bebişlerimizle dolması dileğimle, sevgiler...

Merhaba, biz de ayni dertten muzdaripiz, azospermi. Henuz sadece hormon tahlilleri yapildi, yakin zamanda karyotip analizi ve y kromozom testi yapilacak. Eger kromozom testi de normal cikarsa buyuk ihtimalle micro tese ameliyati gecirmesi gerektigini soyleyecekler. Ben cok korkuyorum o ameliyattan sonra sperm bulunamaz diye. Biliyorum daha bunlari dusunmek icin cok erken, cunku henuz ne bu testler yapildi ne de ameliyat oldu, ama sperm bulunamamasi gibi bir ihtimal de mevcut. Sonuc olarak ben de sperm donasyonunu arastirdim. Acikcasi sizin bu yazinizdan once kibris'ta bunun mumkun oldugunu bilmiyorudum. Bu konuda yazi yazarak benim gibileri aydinlattiginiz icin tesekkur ederim. Esime azospermi teshisi konuldugunda bana cocuk olmama durumunda yine onunla birlikte yola devam edip etmeyecegini sordu. Ben de onu sevdigimi, ve bunun ustesinden birlikte gelecegimizi soyledim ama kendisinin de eger cocuk olmuyorsa diger yontemleri denemeye gonullu olup olmadigini sordum. Sperm donasyonu mevzusunu actigimda yuzeysel olarak konustuk bir kez, ve bana bu yontemi istemedigini soyledi, ama cok kati bir sekilde "kesinlikle kabul etmem" de demedi. Evlatlik almayi dusunmeliyiz bence, sperm donasyonu fikrine katilmiyorum ben dedi. Ama ben daha 32 yasindayim, ve ben de hamile kalmak istiyorum, cocugumu 9 ay karnimda tasimak istiyorum, onu emzirmek, gozunu dunyaya ilk actigindan itibaren yaninda olmak, kokusunu icime cekmek istiyorum. Esimin de bana bu duyguyu cok gormemesini istiyorum. Evlatlik aldigimizda da kendisi icin degisen birsey olmayacak cunku, yine baska birinin cocugu, ama evlatlik aldigimiz taktirde ben az once saydigim duygularin hepsinden mahrum kalmis olacagim. Esim mantikli bir insandir, ona bu sekilde acikladigim taktirde yumusayacagini, bana hak verecegini ve kabul edecegini dusunuyorum. Yine tekrar ediyorum, umarim bu yola gerek kalmaz ve umarim tedavimiz sonucunda esimin spermleri bulunur ve biz kendi cocugumuzu kucagimiza aliriz. Ama olmazsa diye de ben yurtdisinda sperm bankalarini arastirdim. Isvec ve Danimarka'da sperm bankalarinin oldugunu gordum. Maliyet olarak tabi ki daha fazladir diye dusunuyorum, cunku ucretler euro ile, ama deger diye dusunuyorum. Hatta danimarka'daki sperm bankasi hem tup bebek yapiyor, hem de evde kendi kendine asilama yontemi yapacaginiz sekilde spermleri ozel bir muhafazanin icinde size teslim ediyor (adresinize gonderiyor, tabi ki Turkiye'de yasak oldugu icin bu islemi de orada yapmak lazim). Siz donasyon yaptirdiginiz icin ve esiniz de kabul ettigi icin ben de sizinle bu bilgiyi paylasmak istedim. Umarim hepimizin hakkinda hayirlisi olur ve saglikla bebeklerimizi kucagimiza aliriz. Dusuk yaptiginiz icin de cok uzuldum, inallah bir dahaki sefere saglikli bir hamilelik gecirirsiniz.

arvenlena arvenlena Çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için. Umarın bu yola girmenize gerek kalmadan sorununuz çözülür. Danimarka'yı ben de araştırdım ama oraya gitmekte bir külfet ve kimsemiz yok orada, dil bilmiyoruz yani sıkıntı. Yoksa fiyatlar çok uygun ama uçak bileti, konaklama vs. derken yine 20.000'i bulur. Güzel haberler almanız dileğimle, sevgiler.

Arkadaşlar hepinize mrb, ben 6yıl önce bhçecide tedaviye başladım. Hit le orada görüştüm eşimde hiç sperm yok mikrotese ile de bulunmadı. Hit kıbrasa gelin başka çözüm yok dedi 3 defa denedik hepsi olumsuz oldu ve hit in tavırları hiç hoş değildi. Hiçbir açıklama konuşma yok sadece aldığı paraya bakıyor herşeyden nefret ettim ve sene 2013 sayfayı kapatmıştım. Ailem sperm donasyonu olduğunu bilmediği için tekrar tüp bebek denemesi yapmamı çok istediler eşimde bu konuda baştan beri hep destekti. Dondurulmuş 2 embriyom vardı sağlıklı dediler ve dün transferim yapıldı . Kıbrıstaydım hit artık o hastanede değilmiş Zehra hanım transferimi gerçekleştirdi. Bugün dönüş yaptım. Arkın palm beach te kaldım çarşamba akşam gitmiştim. Allahım hepimiz hakkında hayırlısını verdin inşallah hepimizin yüzü güler. 25 nisan kan vericem. İnşallah 2 miniğimde ordadır umarım beni bırakmazlar

Arkadaşlar hepinize mrb, ben 6yıl önce bhçecide tedaviye başladım. Hit le orada görüştüm eşimde hiç sperm yok mikrotese ile de bulunmadı. Hit kıbrasa gelin başka çözüm yok dedi 3 defa denedik hepsi olumsuz oldu ve hit in tavırları hiç hoş değildi. Hiçbir açıklama konuşma yok sadece aldığı paraya bakıyor herşeyden nefret ettim ve sene 2013 sayfayı kapatmıştım. Ailem sperm donasyonu olduğunu bilmediği için tekrar tüp bebek denemesi yapmamı çok istediler eşimde bu konuda baştan beri hep destekti. Dondurulmuş 2 embriyom vardı sağlıklı dediler ve dün transferim yapıldı . Kıbrıstaydım hit artık o hastanede değilmiş Zehra hanım transferimi gerçekleştirdi. Bugün dönüş yaptım. Arkın palm beach te kaldım çarşamba akşam gitmiştim. Allahım hepimiz hakkında hayırlısını verdin inşallah hepimizin yüzü güler. 25 nisan kan vericem. İnşallah 2 miniğimde ordadır umarım beni bırakmazlar
Hayirlisi olsun

Telefon yurt dışına kullanıma açtırmayı unutmayın onun dışında bir uyarı vermiyor rahat olun. Oradan alınan hatlarda var görüşmenin kıbrısla yapılacağı uyarısı. Daha önce kıbrıstan transferinin ertesi günü gelip pozitif olanlar kimler arkadaşlar? Umarım yol (hiç yorulmadım ama )sonucu etkilemez. Şu an çok heyecanlıyım yatıyorum hiçbirşey hissedemiyorum kıbrs tp bbk ten ilgilerinden memnun kaldım ben servet hanımve sibel hanım var çok ilgililer. Ulaşım için 100€ verdim 1650 € dondurulmuş embriyo transferine verdim otel de gayet güzeldi 1 gece 320 tl verdim. Tabi bunlar maddi kayıplar maneviyat çok daha önemli sonucu güzel olsun her türlü olumsuzluklar unutulur Allah'ın izniyle

Bu arada birde serum kullandım arkadaşlar 2 kez. İntralipid serum bağışıklığı güçlendiriyormuş var mı bu serumu kullanan acaba?

Ay canim bende kibrisdayim bende pazarvtransferimi bekliyorum insaĺlah rabbim insallah

Back
X