Zazacım sen şimdi eskileri boşver kuzum..Bunları düşünüp hiç moralini bozma..Harika giden bir tedavin var ona odaklan :nazar::dua:
Sağol gülüm
Ama elimden gelene kadar her kese yardım edicem
Üzülen kadınlar olmasın
Anne olup yüzü yorgun olsada gülenler artsın
Allah el açıp evlat dileyen tüm kadınları anne etsin
Tüm dünyada
Ger kesi duysun
İster müslüman ister hristyan ister yehudi olsu

Arkadaşın için artemisi arkadaşımızın yazdıklarını okuyabilirsiniz..Onunda genetik sorunu vardı, translokasyon..Sanırım O sizin söylediklerinizin dışında farklı bir merkezde denedi..(3855 nolu sayfada mesajı var..Oradan profilene bakıp mesajlarını baştan sona okuyabilirsiniz)
evet zaten arkadaşımda ( kardeşim) ,genetik bozukluktan dolayı 4 tedavisinde sağlıklı embriyo sadece 1 kez elde edilebildi,onda da negatif sonuç aldı.İzmir de iki ayrı merkeze gitti.Söz de çok iyi hocalara gitti.Sonuç olarak 80.000₺ parası gitti ve sonuç 0.
tanıdığı bir tüp bebek doktoru tarafından donasyona yönlendirdi.zaten Türkiye’de tüm imkanları zorladı,bitirdi.Maddi ve manevi çok yıprandı.Genetik bozukluklarda sağlıklı embriyo elde etmek imkansız değil ama gerçekten çok zor.Merkezleri arayıp fiyat ve bilgi aldık.Ama hangisi kararını vermek çok zor.bu açıdan tecrübelerinizden faydalanmak istiyoruz.
şuan için bahçeci kararı ağır basıyor.5600 donasyon be tüm tedavi için verdiği fiyat + olarak microchip yöntemini de arkadaşım istedi.Diğer merkezler bu işlemi +550 € istedi ama bahçeci istemedi.Bir de artısı doktorun bilgi almak için bizzat kendisinin araması.Burada buna hasret bırakılan merkezlere gitmiş olunca,doktorun ilgisi çok önemli.Yalnız konaklama ve ulaşımı kendileri sağlamıyormuş.En iyi tecrübelerini aktaracak kişilerin buradaki eski üyeler olduğunu düşünüyorum.Ben de eski bir üye olarak forumun faydalarını ve amacını çok iyi biliyorum.teşekkürler.

ZY cim hadi bakalım, bütün dualarım seninle ve yavrularınla..İlk 3 gün önemli ...Dikkat et ama çok da hareketsiz kalma..Özellikle progesteron fitil kullanıyorsan fitilden sonra mutlaka 10 dk kadar yürü...Ben hastaneden çıkınca karşısında ki lemar markete gidip küçük bir alışveriş yapmıştım.Kayısı aldım :)
Aynen kuzum Bnde öyle yapcam

Zy kardeşim rabbim 10 gün içinde gözlerini sevinç yaşlarıyla doldursun ve ardından rahat hamilelik ve bebişine kavuşma gününü nasip etsin
Dinlendikten sonra açık yaz kuzum kaç blastkist oluştu
Kaç transfer ve kaç donduruldu
Rahim durumu neydi
Bu cevapların belki binlerce bizi gizli açık takip edenlere bir umut olur kuzum

A

Aman halilden kaç onun ve merkezinin para peşinde koşmaktan başka bir amacı yok
Bahçeci desen neyinki türkiyede yurtdışında tanınmış ve ömrünü işe atmış bi insan
Bütün olmasada ama işine cihazlara yeniliklere vede çalışanlarını yurtdışına adayıp bilgi alınmalarına iyi oaralar harcayan bir doktor
Ve dissiplinli bir ekip
Halilde ve hemşirelerde bir damla ne dissiplin var nedeartış ıvf dünyaca ünlü konferanslarda türküyeden katılanlar bir tek bahçeci ve ekibi
Halilin ameeika gezileri sadece para harcama amaçlı gezintileri
Bunu bilerek söylüyorum
Lütven araştırın
Lütven reklam amaçlı ismini googla eklemişleri iyi araştırın ben yandım siz yanmayın
Halilde gebelik ve doğum yapanlarda çok
Ama ağır vakalardan bir tanesi bile anne olamadı
vede ağır vaka demiyelimde ilkinde gebe kalan kaldı veya ilk dondurulmuşlarını çözen kefeni yırtıp hamile kaldı
Ama çoğunlukla 3-4-5 ve s..deneyenler negativden başka bir şey aLmadı
Halilde negativi aldın yapıştıkca bataklığa gitiyorsun
İndirimli yaptığı tedavileri neden ibaret olduğunuda gördük
Hele embriyolojı dalı nakadar geride kalmış getileri okusanız görürsünüz kızların yaşadığını
İlinci transferime giderken orada rus dilli ermeni kızdan malumatlar aldım
Neler görüyoruz dedi burda 13-15 defa donasyondan negatif alan boynu bükükler

forumda 2 senedir varım kütven gerileri okuyun ama kısaca söyleyim 11 defa kendi yumurtalarımla denedin
4 defa halilde donasyon yaptırdım
Yarında bahçeci kıbrısta donasyon transferim kısmet olursa olucak
geçmişinize baktım ama biraz karıştı. Hatta ben şuan hamilesiniz sandım.Belki şimdiki tutacaktır malum olup öyle anlamışımdır.Çok çok çok zor.Allah hepimizin yardımcısı olsun.İnşallah bu sefer güzel haberler vereceksiniz.Dualarım sizinle

Merhaba Arkadaşlar,estrofemin 12.günü rahim kalınlığım 10,43 olmuş..Bugün 13.gün estradiol ve progesteron testi yaptırdım.Bunlar iyi çıkarsa 5 gün sonra Kıbrısta transferim olacakmış inşallah..Şimdi merak ettiğim bazı sorularım olacak ,bilen arkadaşlarımdan cevap vermesini rica ediyorum..
1.konu bu test sonuçları ne olmalı transfer için
2.konu cd 56 testi bugüne kadar hiç yaptırmadım,bunun olumsuzluk anlamında bilimsel dayanağı nedir,doktorlarınız ne diyor
3.konu ben transferden sonra inşallah hamile kalırsam ikiz olmasından çok korkuyorum.İstemediğimden değil ama ikiz olduğunda sağ salim doğurana kadar riskler ve komplikasyonlar çok tehdit edici.Ayrıca kanser hastası olduğumdan da korkutuyor beni...Ama tek embriyo koydurduğumda da hamile kalma yüzdem düşüyor.Kafam bu konuda gidip geliyor,siz ne tavsiye edersiniz..Şimdiden teşekkürler

Bu konuları konuşmasak sevinirim..Buraya gelen kişiler artık tüm tedavileri denemiş ve başka çaresi olmayan kişiler..Eğer Yumurta donasyonun dini yanını tartışmak isteyen varsa lütfen bu konulu bir topik açsın ve sonuna kadar tartışsın..Tabi Site yönetimi izin verirse :)
hem fikirin bu zor kararlarda ve tedavi süreçlerinde burada toplanmamızın nedeni birbirimize yaşadığımız tecrübeleri anlatıp,destek vermek.Benim de kızmam destek yerine,böyle saçma şeylerle insanların moralini bozup,tedavi süreçlerinden dinimizi bahane edip soğutmaya çalışanlara.Allah yolu ne olursa olsun her isteyene anne baba olmayı nasip etsin.
belki gergin bir ortamın üstüne geldiğim için bilemiyorum ama beni hep yanlış anlamışsınız.

Bu işe dini karıştıran varsa inanın kalbini kırar, siteden atarım. Kimse kimsenin ne yaşadığını hangi şartlarda olduğunu bilemez. Terbiyesizliğe gerek yok ! Mesajım gitmesi gereken, atılan 2 üyeye gitmiştir....
Kazen, artemissi aslinda diini bir yorum yapmadi sadece sivri dille bir ironi yapti ama yanlış anlasildi. Diger arkadas bu foruma girip ortalığı karistirdi. Ben de diger arkadaslarim gibi artemissi nin yorumlarini ve haberlerini dort gozle bekliyorum. Hepimiz zor bir surecten geciyoruz. Bu donasyon durumunu ailemize bile soylemezken burada paylasiyoruz. Artemmissinin gitmesi kardesinin gitmesi gibi bir sey. Lutfen onu acin. Patron sizsiniz lutfeeeeennn

Canı
geçmişinize baktım ama biraz karıştı. Hatta ben şuan hamilesiniz sandım.Belki şimdiki tutacaktır malum olup öyle anlamışımdır.Çok çok çok zor.Allah hepimizin yardımcısı olsun.İnşallah bu sefer güzel haberler vereceksiniz.Dualarım sizinle
Canım kardeşim allahım bu yolda eziyyet çeken bütün kadınların muradını versin
Okadar iyi geldiki bu yazdığın
Hele bu aşamadayken
Gözlerimi yaşartın

Merhaba Arkadaşlar,estrofemin 12.günü rahim kalınlığım 10,43 olmuş..Bugün 13.gün estradiol ve progesteron testi yaptırdım.Bunlar iyi çıkarsa 5 gün sonra Kıbrısta transferim olacakmış inşallah..Şimdi merak ettiğim bazı sorularım olacak ,bilen arkadaşlarımdan cevap vermesini rica ediyorum..
2.konu cd 56 testi bugüne kadar hiç yaptırmadım,bunun olumsuzluk anlamında bilimsel dayanağı nedir,doktorlarınız ne diyor
3.konu ben transferden sonra inşallah hamile kalırsam ikiz olmasından çok korkuyorum.İstemediğimden değil ama ikiz olduğunda sağ salim doğurana kadar riskler ve komplikasyonlar çok tehdit edici.Ayrıca kanser hastası olduğumdan da korkutuyor beni...Ama tek embriyo koydurduğumda da hamile kalma yüzdem düşüyor.Kafam bu konuda gidip geliyor,siz ne tavsiye edersiniz..Şimdiden teşekkürler
Rahim süper menthacım..Bence tek transfer yapabilirler çünki kesin tutacak :) Şaka bir yana aslında Senin yerinde olsam tek transfer ettirebilirdim..2. embriyo şansı bilimsel araştırmalarda gösteriyor öyle çok attırmıyor %60 ise %70 yapıyor menthacım (öyle biliyorum) Ama bence bu kararı en iyi Murat Bey verir.

Mesela benim rahim biliyorsun 3 çizgi olmadı..Kıbrıs kaç emb. transfer edeceğine karar vermek istemedi..İst. daki doktoruma bıraktı, oda kesinlikle 2 dedi yani 3 demedi..Bence sende her şey çok güzelken 1 emb. tutunma şansı çok yüksek..Ama Murat Bey en doğu kararı verecektir...

Mentha çok sevindim rahimin iyi canlandı ve güzel kalılaştı
Bence cd56 kan testini vermesende intralipit serum iste murat beyden kliniklerinde var transferden 2 gün önce koysunlar kanser geçirmişin imun sistemini biraz baskılasın
Rahimine güveni büyükse doktorun ve embriyoların en atletiği olanını bir tanesini yüklendir ve tek gebeliyi yakalaaaaa inşallah

Kızlar 3BB-3BB yazıyor doktor iyi dedi sizce nasıl
hiç kendinizi bunlarla yormayın,düşünmemeye çalışmak ve pozitif olmak en güzeli.İnanın doktorun tutmaz dediği düşük kaliteli embriyo bile tutabiliyor.Hatta doktor öyle dedi diye,1 gün sonra gezmeye başlayıp,evde ağır temizlik yapıp test günü rutin tedavi süreci doğrultusunda test verip pozitif sonuç alan biliyorum.O düşük kaliteliyi koymak zorunda kaldılar çünkü yaşayan tek embriyo oydu.Allah nasip edince ötesi yok.Ama gerçek transfer olduğunuzu unutmak,rahat bir psikolojide olmak en sağlıklısı ve bizler için malesef en imkansızı

Sağolun arkadaşlarım.Verdiğiniz bilgiler bana çok fayda sağlıyor.Bu serumu ben de alayım o zaman..Tek transfer daha iyi olacak sanırım..

Back
X