hem fikirin bu zor kararlarda ve tedavi süreçlerinde burada toplanmamızın nedeni birbirimize yaşadığımız tecrübeleri anlatıp,destek vermek.Benim de kızmam destek yerine,böyle saçma şeylerle insanların moralini bozup,tedavi süreçlerinden dinimizi bahane edip soğutmaya çalışanlara.Allah yolu ne olursa olsun her isteyene anne baba olmayı nasip etsin.
belki gergin bir ortamın üstüne geldiğim için bilemiyorum ama beni hep yanlış anlamışsınız.
Insanları tanımadan HIC BIR FIKRI OLMADAN buradaki bir arkadaşımızın (artemis) yazısına saçma sapan yanıt veremezsin ! Onun nicin öyle yazdığını biliyormusun HAYIR. adab_ı muaşeret geregi.yeni geldigin bir ortamda önce sessizce insanların yazısı okunup daha sonra dahil olunmaya çalışılır. Buradaki hiç kimseyi GERMEYE zerre hakkın yok.Buradaki insanlar icinde suan tedavide olanlar var ve onların sinir sistemini bozup işlemlerini negatif etkilemeye hakkın yok.Bu topikde "üzüm yemeye çalış.Bağcıları dövmeye Degil "

Merhaba Arkadaşlar,estrofemin 12.günü rahim kalınlığım 10,43 olmuş..Bugün 13.gün estradiol ve progesteron testi yaptırdım.Bunlar iyi çıkarsa 5 gün sonra Kıbrısta transferim olacakmış inşallah..Şimdi merak ettiğim bazı sorularım olacak ,bilen arkadaşlarımdan cevap vermesini rica ediyorum..
1.konu bu test sonuçları ne olmalı transfer için
2.konu cd 56 testi bugüne kadar hiç yaptırmadım,bunun olumsuzluk anlamında bilimsel dayanağı nedir,doktorlarınız ne diyor
3.konu ben transferden sonra inşallah hamile kalırsam ikiz olmasından çok korkuyorum.İstemediğimden değil ama ikiz olduğunda sağ salim doğurana kadar riskler ve komplikasyonlar çok tehdit edici.Ayrıca kanser hastası olduğumdan da korkutuyor beni...Ama tek embriyo koydurduğumda da hamile kalma yüzdem düşüyor.Kafam bu konuda gidip geliyor,siz ne tavsiye edersiniz..Şimdiden teşekkürler
ikiz embriyo koydurmak başarı olasılığını yükseltiyor.İleriki dönemler de zorlukları var ama.Ben de kanser anneme bakıyordum.embriolarım çözülürken elim ayağım buz keserek bildiğim tüm duaları okudum,yaşasınlar diye.Sonra doktorum geldi,iki iki dondurmuşlardı çözülen ikisininde çok kaliteli olduğunu söyledi.Ben de bakıma muhtaç annem olduğu için ve hiç kimsemiz olmadığı için tek bebeğe ancak yetebileceğimi düşündüğüm halde ikiz kabul ettim.Ama Allah’a hep dua ettim,bana bakabileceğim kadarını nasip et diye.o zamanki doktorumun pek umrunda değildi ama şimdi doktorum başka biri ve orada tanıştığım tüm gebelere soruyorum 2 konulmuş ama tek tutmuş.allah nasip ederse tekrar haziran’da var transferim.Doktorum iki koyacağız,şansı arttırmak için diye net konuşuyor.Karar sizin ama benim anladığım şansı arttırmak için iki koydurmak lazım,tutma aşamasında değil,ikiz tutarsa ilerki aylarda bazı zorlukları sadece.

Merhaba doktorunuz Bülent tıraş mı?

Eğer oysa bence çok günah, heryerinizi görüyor. Allah esirgesin rahminizi bile görüyor. Ne malum bellide orda da başkasının yumurtası spermi kullanıyorlar emin olmadığınız yola girmeyin derin. hem Allah verecekse verir zaten tüp bebek ile neden kaderi zorluyorsunuz ki. Şirke girer. Birde gidip orda eşiniz mastürbasykn yapıp sperm örneği veriyor. Bişiler izliyor falan offff resmen günaha batmak. Denemeyin derim. Evlatlıkta almayın çünkü kız alırsanız eşinize, erkek alırsanız size yabancı ve haram

Bu mesajından dolayı ceza yedi artemissi. Örnek vermiş ama örnek hiç hoş değil.

Kazen cok haklisin ornek de hos değil bu durum da hos degil. Cok uzulduk hepimiz ustelik artemissi de hamile kim bilir o ne cok üzüldü. Onun da buraya soracagi ne cok soru vardir yalniz kalmis hissediyordur. Bazi insanlar gercekten sabrimizi zorluyor incindigimiz kadar incitmek istiyoruz o da sozlere yansiyor. Artemissi stres altindaydi zaten. Sigara içmek icin zor duruyordu belki de yakmistir bir tane. Lutfen bu seferlik es gecinbcok üzülüyoruz

Insanları tanımadan HIC BIR FIKRI OLMADAN buradaki bir arkadaşımızın (artemis) yazısına saçma sapan yanıt veremezsin ! Onun nicin öyle yazdığını biliyormusun HAYIR. adab_ı muaşeret geregi.yeni geldigin bir ortamda önce sessizce insanların yazısı okunup daha sonra dahil olunmaya çalışılır. Buradaki hiç kimseyi GERMEYE zerre hakkın yok.Buradaki insanlar icinde suan tedavide olanlar var ve onların sinir sistemini bozup işlemlerini negatif etkilemeye hakkın yok.Bu topikde "üzüm yemeye çalış.Bağcıları dövmeye Degil "
bakın siz o kişi için yazmamam gerektiğini anlamış olduğunuz halde üslubunuz bu şekilde uyarıyorsunuz..Dediğinizi uygulayın lütfen.Bir daha da rica ediyorum cevap yazmayınız.Yardımını almak istediğim hiç bir arkadaşımı bu mesajlarla üzmek istemiyorum.Bu başlık altında kirlilik oluşmasın.Ben damdan düştüm ve damdan düşenin halinden çok iyi anlarım,siz kendinizi yormayın.
ben bu forumda oldukça eski ve dürüst bir üyeyim.Hatta telefonla bile irtibat kurulmuş bir üyeyim.Asla derdim bu kadar büyükken derdini bildiğim siz de dahil kimsenin kalbini kırmak istemem.
Tecrübe sahibi arkadaşlarımın sorularıma yardımı olursa çok sevinirim.

Kızlar az önce bana halil beyin gemşiresinden mesaj geldi bu forumda onları ve kliniklerini neden kötülermişim
Yine dedim ben yandım siz istersiniz deneyin mutluluğa varın yada benim gibi yanın
Hemşireye olumsuz sonuç alınca veya sorumuz olunca 5-10 güne israrla yazdıktan sonra cevap vermeleri ve biz yoğunuz dönemiyoruz demekleri ve şimdide bana dastan yazmaları ne demek
Demek forumda gezip bizim yazılarımızı okumaya zamanları varmış hemde bol bol
Yada halilde odaklanan hastaların merkeze bildirmeleridi
Bence işlerine odaklansalar ve başarı oranına odaklansalar iyi olur
Ben yaşadığımı paylaştım
Allah var bir şey uydurmadım beni bilen biliyor
Ve burada çoook arkadaşlar yaşadığımı yaşadı
Sadece çoğusu cesaret edemedi
Özgür ülkede yaşıyoruz
Ve her kese yaşadıklarımızın söylemesinde bir suç yok
Allah bana şahit
Keşke bu olaylar tedavim süresi olmasaydı
Ama inanın canım size feda
Kime ne yardım ede bilirsem ölünceye kadar yaparım

Kızlar az önce bana halil beyin gemşiresinden mesaj geldi bu forumda onları ve kliniklerini neden kötülermişim
Yine dedim ben yandım siz istersiniz deneyin mutluluğa varın yada benim gibi yanın
Hemşireye olumsuz sonuç alınca veya sorumuz olunca 5-10 güne israrla yazdıktan sonra cevap vermeleri ve biz yoğunuz dönemiyoruz demekleri ve şimdide bana dastan yazmaları ne demek
Ben yaşadığımı paylaştım
Özgür ülkede yaşıyoruz
Allah bana şahit
Zazacım bak kortizonun artıyor...Kortizon kötü bişi kuzum, sen bunları hiç düşünme şimdilik...Lütfen sadece güzel şeyler odaklan, eşinle gezin oh mis gibi hava vardır kıbrısta...D vitamini gibi varmı :)
Ayrıca herkez her şeyi biliyor canım..Senin kimseyi ikna etmen gerekmiyor..İçini gönlünü ruhunu ferah tut...

Ben yaşadığımı paylaştım
Özgür ülkede yaşıyoruz
Allah bana şahit
siz yaşadıklarınızı paylaşıyorsunuz.Kimse sonuç olarak sizden izin almıyor gidip-gitmemek için.Herkes araştırıyor ve içine sinene gidiyor.Sonuç olarak herkes kendi aklı ve vicdanıyla kararlar alıyor.
maden derdi olan insanları,bu kadar işin içinde olan bir merkez olarak böylesi takipteler.bizzat tanıdıkları sizin üzüntünüzü hiç mi paylaşamıyorlar ve durumunuzun zorluğundan,onca başarımı denemeniz olduğundan bunun nekadar zor bir süreç olduğundan haberdar değiller?sizin transfer olacağınızı bile bile şu aşamada niye böyle bir hamle yapıyorlar.
tüp bebek konusunda tecrübe sahibi olan insanlar olarak yaşadıklarımız doğrultusunda aldığımız karar şu.Gideceğimiz doktor öncelikle bize insan olarak yaklaşmalı.Ve sahip olacağımız şeyin klinik bir çalışmaymış gibi değil,bir evlada sahip olacakmışız duygusu onda da olmalı.İstediği kadar tecrübeli,iyi imkanların olduğu bir doktorunuz olsun,eğer aklınızda soru işaretleri bırakıyorsa,size özel vakit ayırmıyorsa,dilediğiniz soruyu soramıyorsanız,istediğiniz zaman ulaşamıyorsanız,bu süreçte duygularınızı paylaşmadığı hissiniz varsa ve doktorunuzla çıktığınız bu süreçte kendinizi güvende hissetmeyip tam teslimiyet yaşayamıyorsanız,sonuç olumsuz oluyor.Hadi ben bayan olarak bu duyguları yaşıyorum.Eşimle oturup konuştuğumuzda onun da aynı fikirde olduğunu öğrendim.Ve eski doktorumuz profesörken şimdi uzman doktora gidiyoruz ve çok memnunuz.Allah ondan razı olsun.

Ben yaşadığımı paylaştım
Özgür ülkede yaşıyoruz
Allah bana şahit

Bu başlık bu günlerde çok hareketlendi.

Gelelim yukarıda ki mesaja. Eleştiri ile hakareti karıştıran yorumlarınız var. Daha önce ki mesajınıza size ceza vermeden müdahale ettik ama artık sınırları aşıyorsunuz.

Eleştiri ile hakareti lütfen birbirine karıştırmayın. Yayıncı olarak bizi çok zor durumda bırakıyorsunuz.

Selam Kızlar,
Doktorum Murat Beyle görüştüm.Size faydası olur diye paylaşıyorum.
cd 56 testi bağışıklık sisteminin aşırı çalıştığı durumları tespit etmek için yapılırmış ve kanser durumunda tam tersi bağışıklık sisteminin zayıf olması sözkonusu oluyormuş..Ayrıca bu serum pek de masum bir serum değilmiş,alerji de yapabilirmiş..Tekrarlayan 3 ve daha fazlası düşüklerde öneriyormuş. Ayrıca bağışıklığı fazlaca baskılayıp bana da zarar vermesini istemediğini söyledi.

Back
X