Yani Allahım nasip ederse olsun diyorum ama tutmadığı ya da olmadığı takdirde ayy ne kötü bir merkez demicem.Ben biraz kaderciyim sanırım.Eşimin sağlık sorunundan ve benim de yıllar geçtiği için ve bir operasyon sebebi ile yumurta rezervimin düşük olduğundan dolayı bu durumu seçmek durumundayız.1 kez deneyelim dedik, istedik.Hayırlısı ise gelsin.
Ama bakıyorum okuyorum olumsuz olduysa işlem o merkez kötü,olumlu olduysa çok iyi oluyor.Ama olumsuz olan kişi dışında hamile kalan çok insanlar olduğunu görüyorum.Yani bu durum kişiden kişiye değişiyor arkadaşlar.O merkez mucizeler yaratıyor 100 işlemin 100 üde tuttu diyen varsa söylesin oraya gidelim hepimiz.Böyle birşey yok yani.Tabi ki kişi ve durumuna göre kiminde olumlu ,kiminde olumsuz olucak.Neyse de hepimiz için hayırlı olan neysi o olsun diyorum yeniden.Kaç tane tüp bebek deneyen arkadaşım var hiç bir sorunları yok karı koca ama olmuyor bebekleri.Yıllarını verdiler normal tüp bebeğe.Yok yani olmuyor sebepsiz.Yıllardır araştırıldılar sebep yok işte bulunamıyor.İlk denemem olucak bundan önce ne bir tüp bebek denemem oldu (azospermi) den dolayı , ne de bu durumdan dolayı bebek düşüncemiz.Ama bir gün doktorum anne olmanı çok istiyorum böyle birşey var bunu düşünün demesiyle değişti herşey.Çok düşündük ,istediğimizi anladık bazen korktuk ama istedik.Araştırmalara başladık , okuduk...Diyorum ya 1. Sayfadan itibaren tek tek okudum burayı.Sonra işlemlere başladık bir baktım ki benim amh facia ,ameliyat v.s. azalmış değerler.
Yani benimde ilk denemem ve sürecim.Bu süreçte de en sağlıklı şekilde ilerlemek istiyorum.Orası iyi burası kötü,burası şöyle,orası böyle söylemlerini artık takmıcam kafama.Çünkü sürekli bir muallak içinde kaldığımı anladım ama size yolladığım görüntülere baktıysanız her merkezin hem olumlusu hemde olumsuzu var.