Arkadaşlar yapmayin boyle uzuluyoruz. Ikiniz de kendi yonunuzden haklısınız. Haksiz olaniniz yok. Zor süreçler bunlar ve geriliyorsunuz.siz bi sakin olun. Ikinizi de burda gormek istiyoruz. Kacmak yok.
Canim karsilikli anlayış olsa zaten sıkıntı olmıcak.Ama bakıyorum hep bir olumsuzluk ,bugün de bu cevabı görünce delirdim.

British- Bahçeci sedacım..

Bende bahceciyle görüştüm çoğu kişi oraya gidiyor sanırım peki ücret olarak ne kadar ödediniz karar verme aşamasındayız daha doğrusu ben karar verdim eşimi fazla bunaltmak istemiyorum

Çookk teşekkürederim arkadaşlar.İnşallah sağlıkla devam ederler minik kuzular .Büyük şaşkınlık ve sevinç. gerçekten...

Haber bekleyen, tedavide tüm arkadaşlar allah çifter çifter versin dilerim..İnşallah
Ben

Canim karsilikli anlayış olsa zaten sıkıntı olmıcak.Ama bakıyorum hep bir olumsuzluk ,bugün de bu cevabı görünce delirdim.
Delirme canim delirme sakil ol. Burasi acik bir platform herkes kendisini uygun bir şekilde ifade edebilir ki ikiniz de öyle yaptiniz. Yorgunuz kuzum ruhen bedenen. .. hirlaşsak da gurleşsek de birbirimizi gene biz anlariz. Sakin olalim yeter.

Sen ne zaman gidiyorsun. Okuduysam da unuttum ozur dilerim

Delirme canim delirme sakil ol. Burasi acik bir platform herkes kendisini uygun bir şekilde ifade edebilir ki ikiniz de öyle yaptiniz. Yorgunuz kuzum ruhen bedenen. .. hirlaşsak da gurleşsek de birbirimizi gene biz anlariz. Sakin olalim yeter.

Sen ne zaman gidiyorsun. Okuduysam da unuttum ozur dilerim
Canim hapımı kullaniyorum suan.Ayın 11 inde iğnem var.Sonra tekrar merkezle konucaz ne yapmam gerektiğini.Rahim duvarıma bakılıcak ama bir dahaki ay olur benim.Az kaldı yani

Canim hapımı kullaniyorum suan.Ayın 11 inde iğnem var.Sonra tekrar merkezle konucaz ne yapmam gerektiğini.Rahim duvarıma bakılıcak ama bir dahaki ay olur benim.Az kaldı yani
Hadi hayirlisi inşallah. Guzel sonuclar okuyalim buradan. Ben de haziranda insallah. Okullar tatil olunca gidecegim. Adetlerimi duzenledim istedigim tarihe gore

Ben 5250 ödedim ama sanirim 4650 ödeyen arkadaşlarda oldu..500 dondurma, sadece bizim isteğimiz nedeniyle recombine test için ise 650...burde yol ve konaklama masrafları var tabi..
Aslında herkez bahceciye gidiyor diye bir şey yok..
acikcasi ben başka hiç bir merkezle görüşmeden direk bahceciye karar verdim..buyuk bir kurum ve etik olmayan koşullarda çalısmayacaktir, labratuarida iyi olacakrur diye dusundum..oraya karar vermemin temel sebepleri bunlardı..
Transfere gittiğindede karşılaştığım merkez tamda kafamda canlanan merkezdi memnun kaldim..Ama bu diğer merkezler de kötü aman gitmeyin anlamına gelmiyor..konuşun, doğru sorulari sorun, en önemli konu doğru sorulari sormak bence ve hangisi cevaplar size pozitif ve mantıklı geliyorsa ona başlayın..
Doğru sorularıda burda başından geçenleri yazan arkadaşların tecrübelerinden faydalanarak sorabilirsiniz...O yüzden burda tecrübelerini paylasan arkadaşlar çok kıymetli ve düşünlerine önem vermek lazım.. .
Herkeze çifter çifter bebisler olsun insallah:)

Hadi hayirlisi inşallah. Guzel sonuclar okuyalim buradan. Ben de haziranda insallah. Okullar tatil olunca gidecegim. Adetlerimi duzenledim istedigim tarihe gore
Ben düzenlemeyi onlara bıraktım cnm.Artık gerisini onlar halledicek.İnşallah istediğimiz gibi olur herşey cnm hayırlısı ile.

O okulonceci sen ne zaman gideceksin merkezle konustun mu hic. Neler yapiyorsu psikologa devam mi yine. Ben de spora basladim. Spor dediysem yerimden kalkip su icip kanepeye geri geliyorum usenmeden. Zira o kadar tembelim

Ben zazanın veya başka birinin burada olumlu veya olumsuz kimseyi yönlendirdiğini düşünmüyorum. Burada bilgi veren arkadaşlara kendi şahsım adına teşekkür ediyorum. Onların sayesinde bilinçlendim diyebilirim Bende yazılanları okudum ama kimseden etkilenmedim aradım merkezleri hangisi işime geldiyse onu seçtim.

Kesinlikle sana katılıyorum..İlk deneyimimi 2016 ortalarında yaşadım ve düşükle sonuçlandı,bana tek mesaj geldi..Üzgünüm emo'su ve 2,3 ay sonra tekrar deneyelim şeklinde bir mesaj..Doktorum çok değerli ve düzgün bir insandı ama kurum eksikliği vardı o dönem.Sonradan okuduklarımdan o kısımlarını da tamamladıklarını gördüm.Benim kısmetim de o dönemde onu yaşamakmış..Tek bir yumurta kalmıştı onu da dondurmak istememiştim..2 ay sonra meme kanserine yakalandım ve 1 yılı geçkin tedavi gördüm.Tekrar bu aşamaya geldiğimde 2017 başından alarak bütün mesajları bir haftada okudum,notlar aldım ve öyle karar verdim..Herkes deneyimlerini yazar siz de bunlara göre süzgeçten geçirir ve kendi kararınızı verirsiniz..Burada yazılanlar çok canınızı sıkıyorsa okumamak sizin yararınıza olur..
Bu arada aklıbaşında hiçbir kurum %100 garani vermez,veremez..Negatif alındığında yapılan muamele ve işbirliği profösyonelliği getirir...
Hangi kurumu seçerseniz seçin
1-Sağlık durumunuz(rahim,sperm veya yumurta)
2-Doktor
3-Donör kalitesi
4-laboratuvar
5-Kurumun ciddiyeti
Bu 5 madde içinde hepsi sizin için tamamsa ve negatif sonuç alırsanız kimseye birşey diyemezsiniz..Eğer kötü niyetli değilseniz negatif aldım diye de hem insani olarak hem de vicdani olarak iftira atamazsınız kuruma..Çünkü insanların ekmek parası ve çalıştıkları yer sonuçta..
Ama canınız yandıysa ,kafanızda soru işaretleri kaldıysa iyi niyetli olarak anlatmak ve paylaşmak isteyebilirsiniz..
Hepimiz yaşımızı başımızı almış aklıbaşında bireyleriz..Son karar bizimdir.Prensip olarak birkere karar verdim mi bir daha kalbimi ve beynimi bulandırmam..Yaklaşık 10 gün sonra belki de negatif alacağım ama bu süreçte çok okudum,çok araştırdım,yapmam gerekenleri yaptım seve seve de sizinle paylaştım..5 maddeye de cevaplarımı aldım.Artık hayırlısı
Herkes araştırsın,okusun,kendi içine sineni yapsun..Karar verdikten sonra da gönlünüzü ferah tutun Arkadaşlar..

Ama duygusal davranıp asla acele etmeyin.Eksikleriniz varsa önce onları tamamlayın.Geç olsun,güç olmasın

Kesinlikle sana katılıyorum..İlk deneyimimi 2016 ortalarında yaşadım ve düşükle sonuçlandı,bana tek mesaj geldi..Üzgünüm emo'su ve 2,3 ay sonra tekrar deneyelim şeklinde bir mesaj..Doktorum çok değerli ve düzgün bir insandı ama kurum eksikliği vardı o dönem.Sonradan okuduklarımdan o kısımlarını da tamamladıklarını gördüm.Benim kısmetim de o dönemde onu yaşamakmış..Tek bir yumurta kalmıştı onu da dondurmak istememiştim..2 ay sonra meme kanserine yakalandım ve 1 yılı geçkin tedavi gördüm.Tekrar bu aşamaya geldiğimde 2017 başından alarak bütün mesajları bir haftada okudum,notlar aldım ve öyle karar verdim..Herkes deneyimlerini yazar siz de bunlara göre süzgeçten geçirir ve kendi kararınızı verirsiniz..Burada yazılanlar çok canınızı sıkıyorsa okumamak sizin yararınıza olur..
Bu arada aklıbaşında hiçbir kurum %100 garani vermez,veremez..Negatif alındığında yapılan muamele ve işbirliği profösyonelliği getirir...
2-Doktor
3-Donör kalitesi
4-laboratuvar
5-Kurumun ciddiyeti
Bu 5 madde içinde hepsi sizin için tamamsa ve negatif sonuç alırsanız kimseye birşey diyemezsiniz..Eğer kötü niyetli değilseniz negatif aldım diye de hem insani olarak hem de vicdani olarak iftira atamazsınız kuruma..Çünkü insanların ekmek parası ve çalıştıkları yer sonuçta..
Ama canınız yandıysa ,kafanızda soru işaretleri kaldıysa iyi niyetli olarak anlatmak ve paylaşmak isteyebilirsiniz..
Hepimiz yaşımızı başımızı almış aklıbaşında bireyleriz..Son karar bizimdir.Prensip olarak birkere karar verdim mi bir daha kalbimi ve beynimi bulandırmam..Yaklaşık 10 gün sonra belki de negatif alacağım ama bu süreçte çok okudum,çok araştırdım,yapmam gerekenleri yaptım seve seve de sizinle paylaştım..5 maddeye de cevaplarımı aldım.Artık hayırlısı
Herkes araştırsın,okusun,kendi içine sineni yapsun..Karar verdikten sonra da gönlünüzü ferah tutun Arkadaşlar..

Ama duygusal davranıp asla acele etmeyin.Eksikleriniz varsa önce onları tamamlayın.Geç olsun,güç olmasın
Çok güzel ifade etmişsin menthacim..tamda bu...

2-Doktor
3-Donör kalitesi
4-laboratuvar
5-Kurumun ciddiyeti

O zaman karalamaya devam haydi bakalım.
Berk Beyin de başarılarını okudum ben burada..Hatta Kıbrısta bir arkadaşım yaşıyor..Tesadüfen tanıyormuş Berk Hoca müşterisiymiş ,bana çok methetti..İnsanlığını ve düzgünlüğünü.İnşallah senin de çok güzel olacak sonucun arkadaşım,sakın moralini bozma..

Ben verdiğin cevapları pek anlamadım.Bir öyle demişsin bir de bana böyle yazdın:)
Yukarıdakilerde bana söylemlerin sanırım:)
Kim ne yapmak isterse onu yapsın ,kimse birbaşka yere yorum yapmasın o zaman.Burda zaten okuyup görüyoruz nerde ne var.Geçen gün olan haber kıbrısta başka bir merkezde olsaydı olayı büyütür büyütür bir yere bağlar kapatırdınız.Mesela bahçeci dışında bir merkez olsaydı bu burda ne olaylar olmuştu ne laflar edilmişti ama hayretki konu hemen kapatıldı hatta yine de toz kondurmayanlar oldu.Demek istediğimi anlayan arkadaşlar zaten özelden yazıyor bana ,inanın ne demek istediğimi hepsi anlamışlar:)

O zaman karalamaya devam haydi bakalım.

Ben verdiğin cevapları pek anlamadım.Bir öyle demişsin bir de bana böyle yazdın:)
Yukarıdakilerde bana söylemlerin sanırım:)
Kim ne yapmak isterse onu yapsın ,kimse birbaşka yere yorum yapmasın o zaman.Burda zaten okuyup görüyoruz nerde ne var.Geçen gün olan haber kıbrısta başka bir merkezde olsaydı olayı büyütür büyütür bir yere bağlar kapatırdınız.Mesela bahçeci dışında bir merkez olsaydı bu burda ne olaylar olmuştu ne laflar edilmişti ama hayretki konu hemen kapatıldı hatta yine de toz kondurmayanlar oldu.Demek istediğimi anlayan arkadaşlar zaten özelden yazıyor bana ,inanın ne demek istediğimi hepsi anlamışlar:)

Ben Berk Bey'in şahsı ile ilgili Kıbrıslı meslektaşımdan çok güzel şeyler duydum ve senin kurumun da başarılı bence,ben notlarımı karar verdikten sonra atmıştım ama Berk beyin de başarıları yüksekti o da listemde vardı..Hastane isimleri aklımda kalmıyor ama doktor isimlerini hatırlıyorum..Ben genel şeyler yazdım düşündüklerime dair..Senin de inşallah olumlu sonuç alacağını düşünüyorumve kalpten Arkadaşım..Kalbini ferah tut,doğru biryerdesin bence

Ben Berk Bey'in şahsı ile ilgili Kıbrıslı meslektaşımdan çok güzel şeyler duydum ve senin kurumun da başarılı bence,ben notlarımı karar verdikten sonra atmıştım ama Berk beyin de başarıları yüksekti o da listemde vardı..Hastane isimleri aklımda kalmıyor ama doktor isimlerini hatırlıyorum..Ben genel şeyler yazdım düşündüklerime dair..Senin de inşallah olumlu sonuç alacağını düşünüyorumve kalpten Arkadaşım..Kalbini ferah tut,doğru biryerdesin bence
Neyse ben birsey demicem tesekkurler.

Arkadaşlar beni tanımıyorsunuz ama ben bu 4000 sayfayı okumuş bir uyeyim. Bana da önerilen Berk Bey. Öneren insanlar yüzde bilmem kaç pozitif demiyorlar. Dürüst ve etik kurallarına uyuyor diyorlar. Bu benim için herseyden onemli sizin için de olmalı.
Mesela bazı yerlerin belli başlı sperm ve yumurtası super kaliteli embriyo oluyordur esinizin spermini hiç kullanmadan sırf pozitif olsun diye size onu transfer ediyordur sadece kan grubuna uyarak. Nereden bilebilirsiniz?
Veya merkez size 6 tane çok kaliteli embriyo diye yalan söylüyordur ama az kalitelidir?
Kıbrıs kuralsız bir yer. Ve duyulmasın diye gidip dava açan da yok. El mahkum her tedavi en az 30bin.
O zaman ben şunu düşündüm negatiflerin olması da doğal ve olağan. Insanlar size Berk Bey en başarılı demiyor etik kurallarına en çok uyan diyor. Çünkü hepimiz yıllardır biliyoruz olmayınca olmuyor.
Ben donasyon yapmayacağım ama karşı değilim ve ileride gerekirse diye araştırıyorum. Siz de karalamadan önce dusunun.
Bazı merkezleri duyuyorum ikinci tedavi 1500 euro diyo. Nasıl oluyo o İş? donasyon yapan kadına verilen ilaçlar kadının parası 1500 euro etmiyor. bu adamlar kendilerine ne alıyor? Yoksa haksız başkasından kalan embriyo yumurta olmasın O?
Geniş düşünün önceliğiniz dürüstlük olsun.

Back
X