zaza'cım doğru yönde düşünüyorsun. prednol şıp diye durdurulmaz.12 haftaya kadar alınır ve yavaş yavaş vucutu alıştıra alıştıra bırakılır. ve aklıma takılan birşey var sana transferden sonra ve ilk kanamanda bir progesteron iğnesi yapılmış. ve bidiğim kadarıyla bir daha yapılmamış. bunu ya baştan hiç yapmıycaksın, ya da 4-5 günde tekrarlayacaktın.çünkü progesteron su çok içtiğimiz için vücüttan çabuk atılıyor. bebeğin progesteron yetmezliğinden de düşmüş olabilir. kese buyutu gayet iyi. artık bunu niye yazıyorsun geç oldu diye bilirsin, ama senin daha embriyoların var, aklında bulunsun diye yazdım. tekrar üzüldüğümü belirtiyorum. inşallah kendini çabuk toparlarsın.
Progestan iğneyi 2 ampul aynı anda düne kadar hep vurdum
Acaba progestan 1-ampul sabah 1-amp akşamı yapılsaydı?
Ben en iyisi bir doktor bulum burda iyi takip eden
Cem bey rahimi histeroskopiyle kendine getirdi ama ilaçlara inanmıyor
Onu kulanma bunu yapma
Öyle şeymi olur
Zar zor gebe kalıyoruz bunun devamını getirmeye ilaçlar şart
Ankarada riskli gebelik uzmanı tanıdığınız güvendiyiniz bir doktor varsa yazarmısınız

Zaza ben prednolü geçtiğimiz hafta bıraktım. Azalta azalta gittik
Bende sadece transfere kadar 5 gün prednol içtim..Transferden sonrada hiç içmedim..Estrofemi de 8. haftada bıraktırdı..Şimdi sadece jel, coraspin ve elevit ile devam ediyorum....Benim kide ist. bahçeci protokolü...

O progestan igne veya jel olabilir mi cünku prednol transferin ilk 5 gunu verildi bana da.progestan igne 9. Hafta sonuna kadar sürdü ve sonra 12. Hafta dahil progestan jel verildi.
Benim merkezim bahceci fulya istanbuldu.ankarada yasadığım halde oraya gittim.ankaradan daha cok ilac verdiler ve ilaclar bence de önemli zaza.benim protokol düzgündür gibime geliyor.

O progestan igne veya jel olabilir mi cünku prednol transferin ilk 5 gunu verildi bana da.progestan igne 9. Hafta sonuna kadar sürdü ve sonra 12. Hafta dahil progestan jel verildi.
Bebeğimhadi sen estrofemi ne zaman bırakmıştın...Benim 8 de kestiler biraz endişendim ama doktorum öyle ugun görünce mecburen bıraktım...Arkadaşların çoğu 12. haftaya kadar devam ediyorlar..Ben niye bıraktım anlamadım...

Uzun zamandır giremiyorum kim ne yazdı hic okuyamadimda moralim o kadar bozuk ki kızlar:( karaciğer enzimleri yüksek çıktı Ast:64 Alt:88 doktor tehlike yaratır dedi internette okuduklarım da moralimi o kadar bozdu ki ne yapacağımı bilmiyorum fikri olan yada başına gelmiş olan var mı beni bilgilendirsin lütfen :(

Zazacım bak benim rahmim bütün çevre organlara yapışıkmış..sezaryende doktorum görmüş şok olmuş ve bana doğumdan sonra kontrole gittiğimde dediki. Bu çocuğu o rahim nasıl taşımış imkansız dedi 39.haftada doğum yaptım. Diyeceğim oki bazen bilim hikaye allah eğer onu sana nasip etseydi o rahim de onu tutardı sağlıkla devam ederdi.bence bolca dua et ben her gece yalvararak ağlayarak çok dua ettim ve bu bebeğim olmasaydı daha da denemicektim o kadar yılmıştım.Allahım en kosa zamanda nasip etsin inşallahsana da.ve burdaki tüm kızlara

Uzun zamandır giremiyorum kim ne yazdı hic okuyamadimda moralim o kadar bozuk ki kızlar:KK43: karaciğer enzimleri yüksek çıktı Ast:64 Alt:88 doktor tehlike yaratır dedi internette okuduklarım da moralimi o kadar bozdu ki ne yapacağımı bilmiyorum fikri olan yada başına gelmiş olan var mı beni bilgilendirsin lütfen :KK43:

Canım yüksek çıkmasından ziyade nedeni önemli..Karaciğer enzimleri sürekli değişim gösterebiliyor.Kullandığın ilaçlar varsa onlar da yapar.Fazla kilo da yapar..Eşimin karaciğer enzimleri yüksekti,yeme içme alışkanlığını değiştirdi,bir ay içinde değerler değişti..En çok yağ hücreleri ve ilaç kullanımı bu enzimleri etkiliyor..Diyet ve sporla anında farkı görürsün..

Bende presnolü 12. Güne kadar kullandım gebe olduğumu söylediğimde bırak dediler.

Ama bant ve jeli hala kullanıyorum

Bebeğimhadi sen estrofemi ne zaman bırakmıştın...Benim 8 de kestiler biraz endişendim ama doktorum öyle ugun görünce mecburen bıraktım...Arkadaşların çoğu 12. haftaya kadar devam ediyorlar..Ben niye bıraktım anlamadım...
Prednol transfer öncesidir bahcecideyiz ya, 5 gun ictigimi iyi hatirlıyorum seninle bu konu aynidir.estrofem kalp atışından sonra dense de benim de 8. Haftada bırakıldı sanırım biraz unutmusum net degil bende.
senin 8. Hafta bana normal geldi mavisuficim.ama progestan igne uzun sürdü yazdığım gibi.

Canım yüksek çıkmasından ziyade nedeni önemli..Karaciğer enzimleri sürekli değişim gösterebiliyor.Kullandığın ilaçlar varsa onlar da yapar.Fazla kilo da yapar..Eşimin karaciğer enzimleri yüksekti,yeme içme alışkanlığını değiştirdi,bir ay içinde değerler değişti..En çok yağ hücreleri ve ilaç kullanımı bu enzimleri etkiliyor..Diyet ve sporla anında farkı görürsün..
Menthacım hoş geldin bu arada :)

Hoşbulduk canım :))..Haftasonu şehirdışına çıkmıştım.Bir arkadaşımdan bugün öğrendim ,birara gitmişim :KK48:[/QUO
Menthacım hoş geldin bu arada :)

Bugün normalde test günümdü ve doktor bugüne kadar beklememi söyledi.Sanırım bugün görüşürüz.Düşüncesini ve tavsiyelerini merakla bekliyorum..

Prednol transfer öncesidir bahcecideyiz ya, 5 gun ictigimi iyi hatirlıyorum seninle bu konu aynidir.estrofem kalp atışından sonra dense de benim de 8. Haftada bırakıldı sanırım biraz unutmusum net degil bende.
senin 8. Hafta bana normal geldi mavisuficim.ama progestan igne uzun sürdü yazdığım gibi.

Teşekkürederim Bebeğimhadi..Evet bizim aynı olmuş, sadece progesteron ampul bir 6.5 haftada birde 8. hafta da vuruldum....Onun dışında transfer öncesi sonrası hep jel kullandım, 12. haftaya kadarda jele devam edecekmişim..Estrofemide kalp atışları tamam dediği 8. hafta bıraktırdı..Sanırım bahçeci genelinde aynı ilaç protokolünü uyguluyor...
Seninde az akalmış, allah sağlıklı bir doğum nasip etisin inşallah...

Peki ne yapmam gerekiyor şu anda doktor da belki ilaçtan olabilir diye ama vitamin kan hapı ve balık yağı kullanıyorum şu anda bi süre bıraksam mi yada ni yiyip içmem gerekiyor gerçekten şaştım kaldim:(

Peki ne yapmam gerekiyor şu anda doktor da belki ilaçtan olabilir diye ama vitamin kan hapı ve balık yağı kullanıyorum şu anda bi süre bıraksam mi yada ni yiyip içmem gerekiyor gerçekten şaştım kaldim:KK43:

Bence bütün ilaçları birkaç hafta bırak,bol bol yürüyüş yap ve karbonhidratı kes,sonra tekrar baktırdığında değişmiş olur

Peki ne yapmam gerekiyor şu anda doktor da belki ilaçtan olabilir diye ama vitamin kan hapı ve balık yağı kullanıyorum şu anda bi süre bıraksam mi yada ni yiyip içmem gerekiyor gerçekten şaştım kaldim:KK43:
Uzun yillar once benim de degerlerim bir ara cok yukselmisti. Sariliktan filan suphelenilmisti. Simdi hatirlayamiyorum kacti. Bana dr uzanarak dinlenmemi soylemisti. O ara kayisi kompostosu ve sutlac onermislerdi. Ozellikle kuru kayisi kompostosu. Bir sure sonra degerler normale dondu. Ama neden yukseldigi pek anlasilamadi. Muhtemelen sarilik gecirdin filan demisti dr. Senin sanirim sebze agirlikli beslenmen lazim. Alkali beslenme tarzini biraz incele istersen. Ph degeri yuksek bir su icmek de iyi olur. Umarim onemli degildir ve cabuk duzelir. Gecmis olsun

Uzun zamandır giremiyorum kim ne yazdı hic okuyamadimda moralim o kadar bozuk ki kızlar:KK43: karaciğer enzimleri yüksek çıktı Ast:64 Alt:88 doktor tehlike yaratır dedi internette okuduklarım da moralimi o kadar bozdu ki ne yapacağımı bilmiyorum fikri olan yada başına gelmiş olan var mı beni bilgilendirsin lütfen :KK43:
merhaba arkadaşım evet bnm ikizlere hamile arkadaşımın başına geldi onunda normalin bilmem kaç katı çıktı hemde ikizlerine hamileydi sanırım 32. ya da 34. haftada doğum gerçekleşti ama bebekler küveze bile girmedi ciğer geliştirici iğne yaptılar kaç defa sürekli kan verdi kontrol altında tutuldu sen kaç haftalık hamilesin?

Back
X