Kızlar günaydın ben baküdeyim 3 gündür siz benim gibi hata yapmayın lütfen hattımı internete açtırmayı unutmuşum. Şimdi buradan hat almaya vaktim oldu ve yazmak istedim bütün herşeyi. Geleli 3 gün oluyor ilk gün bizim için organize edilmiş uçağa Atatürk havalimanından bindik eşimle birlikte azal havayolları ile geldik gayet iyi yolculuktu bizim için Azerice biraz komik olduğu için eşimle eğlenerek geldik içimizde tabiki bebek Sahibi olma sevincide bu enerjiyi verdi bize. 2buçuk 3 saate yakın yolculuk yaptık içim içime sığmıyordu. Havalimanına indik hiç bir sıkıntı çekmiyor insan burada herkes Türkçe konuşuyor gayet rahat anlaşılıyor. İner inmez pasaport kontrolüne gelmeden orda bekleyen görevliler size vize almanız için yardımcı oluyor çok ilginç bir makina koymuşlar bilgilerini fotokopi çekiyor 11 dolar veriyorsun ve sana hemen vize veriyor. Daha sonra pasapaort kontrolden geçip gidiyorsun. Çok uzaktmiyim diyorum arkadaşlar ama herşeyi bilin istediğimi için böyle uzun uzadıya yazıyorum. Daha sonra kapıda bizim ismimizi tutan bir arkadaş vardı Hasan beyin yanında çalışan Kordinatörlerinden birisi Zümrüt hanım. Kendisi ebe aslında ama şimdi Kordinatorlük yapıyormuş bizi havalimanında karşıladı sağolsun oradan direk hastaneye gittik içim içimi yiyor sevinçten ya arkadaşlar ben Tr de. Tüp bebek denedim 2-3 kez fakat bu kadar ilk defa heycanlandım. Neyse hastaneye geldik doktor bey bizi hiç bekletmeden aldı görüşmeye herşeyi baştan sona tekrar anlattı sonra beni muayeneye aldı. Çok şeker çok iyi insanlar hepsi. Ben muayene olurken eşimde embriyolok ve üroloji doktoru ile görüştü. O esnada eşimden örnekde almışlar. Hazırda bekleyen sabahtan yapılmış donorümüzün fresh 13 tane yumurtası çıkmış bunların hepsini işlemde kullanacağını açıkladı embriyolok Mustafa bey. Sağolsun oda çok iyi birisi. Ya inanın say say bitiremiyor Celalettin hoca Hasan bey Mustafa bey orada çalışan hemşireler hepsi çok iyi. Daha sonra Hasan bey de yanımıza geldi ve bize otele kadar eşlik etti. Baküye ve kıbrısa dair herşeyi anlattı. Şimdi yazsam ne reklam veya karalama diyeceksiniz ama arkadaşlar Kıbrıs insanı düşündürmeli. Neyse beni orası ilgilendirmez ötele geldik güzel hastaneye yakın bi yerde otel oradada herkes çok ilgili sağolsun Azeri ırkı Türklere çok sıcak davranıyorlar. Ertesi gün eşimi Mustafa bey aradı 13 yumurtadan 10 tanesi kaliteli embriyo oldu diye bilgi verdi ve bugun 3. Gün bizi tekrar aradı Mustafa bey ve bu 10 embriyonun 10u da çok iyi 5. Gün embriyosu yapalım bunları öyle transfer edelim dedi. Bizde size güvenimiz sonsuz inşallah bizi mutlu edersiniz dedik. Allah’ım inşallah yardım eder bize. Arkadaşlar hepiniz dualarına ihtiyacım var İnananın herşey burada iyi gidiyor. İlk yurtdışı deneyimimiz olmasına rağmen Bakü çok güzel bir yer hem Bakü’nün güzelliği hem içimizdeki heyecan sevinç bu anlatılmaz yaşanır. Arkadaşlar 2 gün sonra da transferim var tekrar deneyimlerimi yazacağım. Lütfen can sıkıcı yorumlar yapmayın şimdi hiç zamanı değil.

İyi günler. Merak ettiğiniz ne varsa sorabilirsiniz. Buradan döndükten 15 gün sonra mutlu haberi Alırsam inşallah eşimide ikna edebilirsem valla video çekip yollayacağım her yere.