Canım Arkadaşım.Bu süreçte senin de katkıların çoktu..Yorumların ve fikirlerin çok değerli benim için.Sen de yavrularına sağlıkla kavuşursun inşallah,dualarım seninle..2 embriyodan biri ikiye bölünmüş,üç kese oluştu ama bölünen keselerden biri gelişmedi..Dolayısıyla çift yumurta ikizi.Çok zor 3 ay geçirdim.66 kilo ile baaşladım,57 kiloya düştüm..Umarım sonuca sağlıkla ulaşırım
Tek çift yumurta fark etmez inşallah sağlıkla gelsinler canım miniklerin..Sanırım.ciddi bulantıların oldu..benimde oldu ama çok şiddetli değildi...beslenmemi etkilemedi... 4 aydan sonra azaldı ve geçti.. fakat yinede hala bile yemek istemediğim yiyecekler var ..kilo kaybına çok takılma bebekler senin vücudundan gerekli ne varsa alıyorlar..insallah bulantilarin gecince bundan sonra hızlıca toparlarsin...gönlünü ferah tut çok ciddi bir durum olsa zaten doktorun hemen müdahale ederdi ..
Haa birde mide bulantılarıma bana maden suyu...soda degil...çok cooook iyi geliyordu..3_4 gün-de bir biraz asidini azaltarak içiyordum ve midemi bayağı rahatlatıyordu...tavsiye ederim canım..
Sağlıkla ilerlesin yavrular insallah...

Saol canım namazlarımı hiç kaçırmadan kılıyorum hep dua ediyorum hergün tesbihler çekiyorum Sabah namazlarında hergün onlar için ikirekat namaz kılıp ismi azam süresini okuyorum ikisine beraber diye ama neden böyle oldu anlamadım
Geçmiş olsun tuanacim...zazanin dediği gibi bebegin ya tam tutunamadı yada saglikli değildi.. kalsaydı ilerde belki sağlıksız olmasından dolayi obur bebegide kaybedebilirdin..Ayrica Bebegin kalbi duracak ise ne yapsan engleyemiyorsun canim..maalesef her seye bebek ve kontrol edemedigin rahim karar veriyor..O nedenle kendini strese sokmamaya çalış... diğer sağlıklı içinde büyüyen minigini düşün.. ona iyi bak...insallah o sağlıkla ilerler annesine gelir...

Çok Saol yeşiladacım bnm için ikizler bir mucizeydi gerçekten iki ay geçince çok bağlanmıştım rüyalarımda bile tek çocuk görüyordum uyanınca kendi kendime allah allah bunlar ikiz ama bn niye tek görüyorum diye söyleniyordum demek nasipte bitane varmış arkadaşım inşallah Rabbim bu seferki emeklerini boşa çıkartmasın inşallah Rabbim Gönlüne göre versin canım
Sağol kuzum allah razı olsun..vardır bir hayır bunda da..rabbimin verdiğine de şükür vermediğine de..iki çocukluk seversin annesi sen de kuzunu..bir an önce sağlıkla kucağına al bi kokla mis gibi bitçek dertlerin:)

Evet zaza bir kaçkere lekelenme oldu ama bu 10 gündür kanama olmamıştı 10 gün önce kalbi atıyordu ama güçsüz sanki atıyodu Dr bişey demeyince bnde normal sandım sormadım ne bilim bilseydim 10 gün beklermiydim
artık o biricik içinde olan meleğine odaklan
bundada var hayır
düşünsene iki çocuğun olucaktı biri sağlıklı biri hasta allah korusun

Peki doktormu dedi size magnezyumu içmenizi bn bugün gittiğim dr sordumda 3 ay bitmeden bişey önermiyoruz dedi moralim okadar çok bozukki ikizlerin bitanesi kalbi atmadı bugün ağlayamıyorum bile 10 önce Dr gittiğimde ikisininde kalbi atıyordu ama birisinin yavaş atıyordu doktor bişey demeyince bnde normal sandım üzüntümden diğeride etkilenmesinden korkuyorum Dr yapcak bişey yok diyo eşimin inatçılığı yüzünden kaybettim tedavi olduğum hastaneye gidelim dedim pahalı diye kendi Dr bakmuyor diye götürmedi bni donmuşlarımıda dondurmuyor allah böyle inatcı koca kimseye vermesin moral dahi vermiyor ancak bni suçluyor bn dikkat etmemişim hangisine üzüleyim arkadaşım bilemedim içimi ancak buraya dökebiliyorum
Üzülme canım sağlıkla sıhhatle Rabbim evladını kucağına versin. Tek olsun sağlıklı olsun hayırlısı buymuş.Koca gelince takma kafana ,hepimizin evinde birer tane ondan var salla gitsin.

Geçmiş olsun tuanacim...zazanin dediği gibi bebegin ya tam tutunamadı yada saglikli değildi.. kalsaydı ilerde belki sağlıksız olmasından dolayi obur bebegide kaybedebilirdin..Ayrica Bebegin kalbi duracak ise ne yapsan engleyemiyorsun canim..maalesef her seye bebek ve kontrol edemedigin rahim karar veriyor..O nedenle kendini strese sokmamaya çalış... diğer sağlıklı içinde büyüyen minigini düşün.. ona iyi bak...insallah o sağlıkla ilerler annesine gelir...
Amin canım inşallah Rabbim bitanede olsa bana bağışlar inşallah seninde az kalmış Rabbim bin önce kucağına almana nasip etsin inşallah

Ben anlayamadım ne demek istediğinizi?? Isin icine girince ne oluyor. Ne demek istiyorsunuz yani? Olumsuz virseyler yazmissiniz sanirim.belli de. Neyse

Yani yumurta nakli yaptırdım yakın zamanda bende son care olarak görüyordum yani kesin gebelik elde edicegimi zannediyordum taki buraya üye olup tedaviye basladigimda hic bir garantisi olmadigini anladıni anladigimi yazdim olumsuz birseyde yazmamisim siz olumsuzmu algilamak istediniz onu anlamadım bende

Kızlar günaydın ben baküdeyim 3 gündür siz benim gibi hata yapmayın lütfen hattımı internete açtırmayı unutmuşum. Şimdi buradan hat almaya vaktim oldu ve yazmak istedim bütün herşeyi. Geleli 3 gün oluyor ilk gün bizim için organize edilmiş uçağa Atatürk havalimanından bindik eşimle birlikte azal havayolları ile geldik gayet iyi yolculuktu bizim için Azerice biraz komik olduğu için eşimle eğlenerek geldik içimizde tabiki bebek Sahibi olma sevincide bu enerjiyi verdi bize. 2buçuk 3 saate yakın yolculuk yaptık içim içime sığmıyordu. Havalimanına indik hiç bir sıkıntı çekmiyor insan burada herkes Türkçe konuşuyor gayet rahat anlaşılıyor. İner inmez pasaport kontrolüne gelmeden orda bekleyen görevliler size vize almanız için yardımcı oluyor çok ilginç bir makina koymuşlar bilgilerini fotokopi çekiyor 11 dolar veriyorsun ve sana hemen vize veriyor. Daha sonra pasapaort kontrolden geçip gidiyorsun. Çok uzaktmiyim diyorum arkadaşlar ama herşeyi bilin istediğimi için böyle uzun uzadıya yazıyorum. Daha sonra kapıda bizim ismimizi tutan bir arkadaş vardı Hasan beyin yanında çalışan Kordinatörlerinden birisi Zümrüt hanım. Kendisi ebe aslında ama şimdi Kordinatorlük yapıyormuş bizi havalimanında karşıladı sağolsun oradan direk hastaneye gittik içim içimi yiyor sevinçten ya arkadaşlar ben Tr de. Tüp bebek denedim 2-3 kez fakat bu kadar ilk defa heycanlandım. Neyse hastaneye geldik doktor bey bizi hiç bekletmeden aldı görüşmeye herşeyi baştan sona tekrar anlattı sonra beni muayeneye aldı. Çok şeker çok iyi insanlar hepsi. Ben muayene olurken eşimde embriyolok ve üroloji doktoru ile görüştü. O esnada eşimden örnekde almışlar. Hazırda bekleyen sabahtan yapılmış donorümüzün fresh 13 tane yumurtası çıkmış bunların hepsini işlemde kullanacağını açıkladı embriyolok Mustafa bey. Sağolsun oda çok iyi birisi. Ya inanın say say bitiremiyor Celalettin hoca Hasan bey Mustafa bey orada çalışan hemşireler hepsi çok iyi. Daha sonra Hasan bey de yanımıza geldi ve bize otele kadar eşlik etti. Baküye ve kıbrısa dair herşeyi anlattı. Şimdi yazsam ne reklam veya karalama diyeceksiniz ama arkadaşlar Kıbrıs insanı düşündürmeli. Neyse beni orası ilgilendirmez ötele geldik güzel hastaneye yakın bi yerde otel oradada herkes çok ilgili sağolsun Azeri ırkı Türklere çok sıcak davranıyorlar. Ertesi gün eşimi Mustafa bey aradı 13 yumurtadan 10 tanesi kaliteli embriyo oldu diye bilgi verdi ve bugun 3. Gün bizi tekrar aradı Mustafa bey ve bu 10 embriyonun 10u da çok iyi 5. Gün embriyosu yapalım bunları öyle transfer edelim dedi. Bizde size güvenimiz sonsuz inşallah bizi mutlu edersiniz dedik. Allah’ım inşallah yardım eder bize. Arkadaşlar hepiniz dualarına ihtiyacım var İnananın herşey burada iyi gidiyor. İlk yurtdışı deneyimimiz olmasına rağmen Bakü çok güzel bir yer hem Bakü’nün güzelliği hem içimizdeki heyecan sevinç bu anlatılmaz yaşanır. Arkadaşlar 2 gün sonra da transferim var tekrar deneyimlerimi yazacağım. Lütfen can sıkıcı yorumlar yapmayın şimdi hiç zamanı değil. ‍♂️ İyi günler. Merak ettiğiniz ne varsa sorabilirsiniz. Buradan döndükten 15 gün sonra mutlu haberi Alırsam inşallah eşimide ikna edebilirsem valla video çekip yollayacağım her yere.

Ben anlayamadım ne demek istediğinizi?? Isin icine girince ne oluyor. Ne demek istiyorsunuz yani? Olumsuz virseyler yazmissiniz sanirim.belli de. Neyse
neden anlamadınki canım arkadaşımız ilk denemesinde olumsuz şeylerle karşılaştı
aslında her üyenin eski mesajlarını okusan direk anlarsın
ama sana ablan olarak yaşayıp gördüklerimi anlatayım
adet gören her kadın kendi yumurtasıyla anne ola bilir
amh düşük olsada gençsin evlen 5-6 ay eşinle hiç bebek düşünmeden keyfine bak veren allah inşallah verir
allah korusun olmasa 1-2 defa dene tüp bebek kendi yumurtanla tedaviden sağlıklı yumurta elde edinse yine şansın var anne olasın ama gördünki tedaviye yumurtalar tepki vermedi boşuna kendini yorup vicudunu hormonlarla yükleme yumurta donasyonuna hazırlan
yumurta donaSyonunda sadece sağlıklı rahmin ve sağlıklı sperm yeterli şansın yine yüksek
ama unutma ki yine bu işte rabbim ol derse bu iş tutar
merkez seçerken ucuz diye kaçma ora araştır detaylara gir seçilen donör tek sana ait olsun
donörun sağlığı yerinde olsun
merkezin doktor ve embriyoloğu ilgili olsun ve seni her şeyde bilgilendirsin

Kızlar günaydın ben baküdeyim 3 gündür siz benim gibi hata yapmayın lütfen hattımı internete açtırmayı unutmuşum. Şimdi buradan hat almaya vaktim oldu ve yazmak istedim bütün herşeyi. Geleli 3 gün oluyor ilk gün bizim için organize edilmiş uçağa Atatürk havalimanından bindik eşimle birlikte azal havayolları ile geldik gayet iyi yolculuktu bizim için Azerice biraz komik olduğu için eşimle eğlenerek geldik içimizde tabiki bebek Sahibi olma sevincide bu enerjiyi verdi bize. 2buçuk 3 saate yakın yolculuk yaptık içim içime sığmıyordu. Havalimanına indik hiç bir sıkıntı çekmiyor insan burada herkes Türkçe konuşuyor gayet rahat anlaşılıyor. İner inmez pasaport kontrolüne gelmeden orda bekleyen görevliler size vize almanız için yardımcı oluyor çok ilginç bir makina koymuşlar bilgilerini fotokopi çekiyor 11 dolar veriyorsun ve sana hemen vize veriyor. Daha sonra pasapaort kontrolden geçip gidiyorsun. Çok uzaktmiyim diyorum arkadaşlar ama herşeyi bilin istediğimi için böyle uzun uzadıya yazıyorum. Daha sonra kapıda bizim ismimizi tutan bir arkadaş vardı Hasan beyin yanında çalışan Kordinatörlerinden birisi Zümrüt hanım. Kendisi ebe aslında ama şimdi Kordinatorlük yapıyormuş bizi havalimanında karşıladı sağolsun oradan direk hastaneye gittik içim içimi yiyor sevinçten ya arkadaşlar ben Tr de. Tüp bebek denedim 2-3 kez fakat bu kadar ilk defa heycanlandım. Neyse hastaneye geldik doktor bey bizi hiç bekletmeden aldı görüşmeye herşeyi baştan sona tekrar anlattı sonra beni muayeneye aldı. Çok şeker çok iyi insanlar hepsi. Ben muayene olurken eşimde embriyolok ve üroloji doktoru ile görüştü. O esnada eşimden örnekde almışlar. Hazırda bekleyen sabahtan yapılmış donorümüzün fresh 13 tane yumurtası çıkmış bunların hepsini işlemde kullanacağını açıkladı embriyolok Mustafa bey. Sağolsun oda çok iyi birisi. Ya inanın say say bitiremiyor Celalettin hoca Hasan bey Mustafa bey orada çalışan hemşireler hepsi çok iyi. Daha sonra Hasan bey de yanımıza geldi ve bize otele kadar eşlik etti. Baküye ve kıbrısa dair herşeyi anlattı. Şimdi yazsam ne reklam veya karalama diyeceksiniz ama arkadaşlar Kıbrıs insanı düşündürmeli. Neyse beni orası ilgilendirmez ötele geldik güzel hastaneye yakın bi yerde otel oradada herkes çok ilgili sağolsun Azeri ırkı Türklere çok sıcak davranıyorlar. Ertesi gün eşimi Mustafa bey aradı 13 yumurtadan 10 tanesi kaliteli embriyo oldu diye bilgi verdi ve bugun 3. Gün bizi tekrar aradı Mustafa bey ve bu 10 embriyonun 10u da çok iyi 5. Gün embriyosu yapalım bunları öyle transfer edelim dedi. Bizde size güvenimiz sonsuz inşallah bizi mutlu edersiniz dedik. Allah’ım inşallah yardım eder bize. Arkadaşlar hepiniz dualarına ihtiyacım var İnananın herşey burada iyi gidiyor. İlk yurtdışı deneyimimiz olmasına rağmen Bakü çok güzel bir yer hem Bakü’nün güzelliği hem içimizdeki heyecan sevinç bu anlatılmaz yaşanır. Arkadaşlar 2 gün sonra da transferim var tekrar deneyimlerimi yazacağım. Lütfen can sıkıcı yorumlar yapmayın şimdi hiç zamanı değil. ‍♂️ İyi günler. Merak ettiğiniz ne varsa sorabilirsiniz. Buradan döndükten 15 gün sonra mutlu haberi Alırsam inşallah eşimide ikna edebilirsem valla video çekip yollayacağım her yere.
azeri olduğumdan yazmak istedim çok sevindim toprağımı beğendi için
rabbim seni utandırmasın ve inşallah bebişlerinle dön ve her kesi sevindir sonucunla
ama lütven israrcı olma her kes yazını okuyor ve araştırarak kararlarını vericek
sadece israr etme

neden anlamadınki canım arkadaşımız ilk denemesinde olumsuz şeylerle karşılaştı
aslında her üyenin eski mesajlarını okusan direk anlarsın
ama sana ablan olarak yaşayıp gördüklerimi anlatayım
adet gören her kadın kendi yumurtasıyla anne ola bilir
amh düşük olsada gençsin evlen 5-6 ay eşinle hiç bebek düşünmeden keyfine bak veren allah inşallah verir
allah korusun olmasa 1-2 defa dene tüp bebek kendi yumurtanla tedaviden sağlıklı yumurta elde edinse yine şansın var anne olasın ama gördünki tedaviye yumurtalar tepki vermedi boşuna kendini yorup vicudunu hormonlarla yükleme yumurta donasyonuna hazırlan
yumurta donaSyonunda sadece sağlıklı rahmin ve sağlıklı sperm yeterli şansın yine yüksek
ama unutma ki yine bu işte rabbim ol derse bu iş tutar
merkez seçerken ucuz diye kaçma ora araştır detaylara gir seçilen donör tek sana ait olsun
donörun sağlığı yerinde olsun
merkezin doktor ve embriyoloğu ilgili olsun ve seni her şeyde bilgilendirsin
teşekkür ederim açıklamalar için. 5 6 ay bebek düşünmemek için şimdiden başladım zaten tedaviye.. bende süreci bu şekilde planlamıştım. ama stresinden kendimi rahat bırakamıyoum. yaş genç olaylr birden olunca ve bekar olunca daha zor oldu diye tahmin ediorum. Allahm kimseyi sınamasın bu şekilde.. hepimizinde yardımcısı olsun..

teşekkür ederim açıklamalar için. 5 6 ay bebek düşünmemek için şimdiden başladım zaten tedaviye.. bende süreci bu şekilde planlamıştım. ama stresinden kendimi rahat bırakamıyoum. yaş genç olaylr birden olunca ve bekar olunca daha zor oldu diye tahmin ediorum. Allahm kimseyi sınamasın bu şekilde.. hepimizinde yardımcısı olsun..
grubun ilk üyelerinin mesajlarını tek tek okudum. arada istisnalar haricinde çoğunun çocuğu doğmuş bile. okumaya da devam ediyprum bazen okuduğum içinde kendime kızıyorum. bu seferde aklımdan cıkaramıyorum diye..bu kadar takıntı olmamalı diye :(

Günaydın crinone jeli kullanmaya devam edenlere bi sorum olacak. Ben progestan hapa geçmiştim ama kabızlığa dayanamadım hastanelik oldum doktor tekrar jele geç dedi jeli 2 gün kullandım aynı şekilde şişkinlik yaptı ve girmedi sanki rahim aşağı inmiş gibi acaba bebek büyüdükçe rahim aşağı mı iniyor çünkü ilk 3 ay jelde bir gün bile sıkıntı çekmedim 12. Haftadan itibaren jel içeri girmedi.

Amiin kuzum
bak ilk evlendiyimde 20 yaşında ve sapasağlam bir kadındım hep bebek peşinde oldum ve geldim 44 yaşıma
adet oluyorum yumurtam var ama bebek yinede yok

Allah yardımcın olsun..ben gezmek için gitmiştim Baküye bayılmıştım..moralli gideceksin transfere 1-0 öndesin o yüzden..umarım bebeklerini alır gelirsin canım.ayrıca zazama katılıyorum ne güzel memnun olman beğenmen ama biz şimdilik kıbrısta işlem yapıyoruz..birbirimizi negatif de etkielememek lazım..kim nereye içi siniyorsa gücü yetiyorsa aklına uygun geliyorsa oraya gitsin..bol bol şans...dua et sakin ol..allah rast getirsin

Amiin kuzum
bak ilk evlendiyimde 20 yaşında ve sapasağlam bir kadındım hep bebek peşinde oldum ve geldim 44 yaşıma
adet oluyorum yumurtam var ama bebek yinede yok
birşeye takıldım yine.. şimdi doktorlar diyorkı hep yumura yoksa bitti. bazı ünlü doktorlarda ilaç dolarıyla bir iki üç yumurta çıkarabildiklerinden bahsediyor. menopozda bile. recai pabuccu, timur gürgan gibi.. bu doktorlara ya da ünlü kliniklere gidip tedavi olanlar var mı buralar da? çünkü bu merkezlerde tahminimce cok pahallı.. bunlarda yoracaktı bütceyi

birşeye takıldım yine.. şimdi doktorlar diyorkı hep yumura yoksa bitti. bazı ünlü doktorlarda ilaç dolarıyla bir iki üç yumurta çıkarabildiklerinden bahsediyor. menopozda bile. recai pabuccu, timur gürgan gibi.. bu doktorlara ya da ünlü kliniklere gidip tedavi olanlar var mı buralar da? çünkü bu merkezlerde tahminimce cok pahallı.. bunlarda yoracaktı bütceyi
Sizi etkilemek istemem ama ben gittim cidden kana bile para alınıyor centrum klinikte ve kafalarına göre aldılar kah 50 kah 75 eşim çok sinir oldu ama tedabu başladı neyse dedik bana sürekli yumurtan yok deyip durdu recai hoca 2 tane toplandi havuz oldu ama tutmadi embiriyologu çok ii ama adını unuttum bayanın ve recai hoca ömrümde ilk kez transfer duygusunu yaşadım o günümü rezil etti benim ve bi kaç arkadaşın tv lerde öyle konuşuyorlar ama gerçekte öyle değiller yine diorum kimseyi etkilemek istemem ama sorusunu cevap vereyim dedim cok pahali heleki bizde yumurta tek tük daha pahalı oluyor zaten ben ondan sonra kibrisi tercih ettim

Ben de gittim şuan çok bilindik merkezlerin kurucu doktorlarına bana yumurtalıkların hiç görünmüyor ultrasonda dediler boşuna ilaç veririz sana dediler ve boşuna paranı alırız dediler. Donasyon önerdiler. Ama ben kabullenmedim yine bi profesöre gittim niye olmasın olur dedi umut verdi bana ve sırf para için hem paramı aldı hem hayallerimi.

Back
X