Canim cok saol :)) Cok şükür iyiyim. Ama hepinize cok cok teşekkür ederim. Beni merak ettiniz, düşündünüz,mesajlar attiniz, dualarinizi, enerjilerinizi eksik etmediniz. Sag olun. Kan tahlilim cikti. Negatif. Embryomuz icin merkezden haber bekliyorum :) Taze taze negatif sonuc almışken bu konuda belki diger arkadaşlara bir fikir olur destek olur diye dusuncelerimi ve tutumumu paylasmak istiyorum. Belki iyi gelecek belki de sacma bulup kizacaksiniz. Ama faydasi olma ihtimaline karsi paylasmak istedim :) Cok şükür kendi kendini motive etme konularinda çok iyiyimdir. 20 li yaslarinda öyle çok sağlık probleminin üstesinden gelmek zorunda kaldım ki öyle kolay kolay umutsuzluğa kapılmiyorum ben :)) Ha ama bazen olmuyorsa olmuyordur. Demek ki olmaması gerekiyordur. Ona da bir diyecek olmaz işte. Onu da kabul etmek gerekir. Hayat bu. Her zaman her istedigimiz olmaz. Bu sefer negatif çıktı. Ama dedigim gibi tekrar tekrar deneyecegiz. Merkeze ilk yazdığım sonuç negatif çıktı,ne zaman geliyoruz oldu :)) Elbetteki imkanımız yettikce ve benim doktorlarım sağlığım acisindan müsade ettikçe deneyeceğiz. Ama olmazsa umutsuzluga yine de kapılmam. Uzun uzun yazmak istedim çünkü umutsuzluga kapılan kızan arkadaşlara belki bir nebze faydası olur. Duygu alisverisi olur. Forumdaki bazı arkadaşlarımla özelden yazistigim için benim sağlık gecmisimi biliyorlar. Benimkine benzer sağlık gecmisi olan arkadaslar da var bu blogda. Onlar belki daha iyi anlayacaktır. 21 yaşımda çok ağır hastalıklarla bogusmamdan, hayatımın bir kısımını yogun bakımlarda gercirmemden,bir kac deca doktorların annemlere ve yüzüme bu haftayı ya da bu akşamı sag çıkaramaz demelerinden mutevellit herhalde ve her seferinde tıbbı yanıltmış olmamdan geliyor her halde INATCIYIMDIR

O yuzden herkese ilk önce inatçı olun diyecegim. Maddi ve manevi imkanınız olduğu sürece inat edin. Uzuuuun hastalıkla savaş yıllarımdan birşey ogrendiysem tıp da hiç birsey kesin değildir. Matematik gibi 2+2 =4 şeklinde bir kesinlik yoktudur malesef. Çünkü bu hesabın içinde kendi bedeniniz,vücudunuz,bunyeniz var. Ve herkesin vücudu,bunyesi benzersizdir. Tıp ancak genellemeler üzerine konuşur malesef. Bu yüzden negatif sonuç aldiktan sonra da kendinizi yıpratmak yersiz. Elbette merkeziniz herseyi doğru ve eksiksiz yaptı mi, siz hersekilde hazir miydiniz ya da eşiniz,elbetteki bunları irdeleyeceksiniz. Ama benim tavsiyem bunlardan transfere gitmeden önce emin olun. Sonrasında negatif sonuç alınca kendinizi şüphelerle boğmayin. Çünkü zaten gitmeden herseyi araştırdınız,herseyden emin oldunuz. Kendinizi boşuna uzmenize strese sokmanıza gerek yok. Bu tedavide negatif sonuç alna olasılığı oldugunu hepimkz biliyoruz. Tabi kimse bu olasılığın kendisini bulmasını beklemez ya da istemez. Ama olasılık iste adı üzerinde. Sizi de bulabilir. Yapılacak en iyi şey "bu sefer olmadı. Bir daha ki sefere olacak insallah" demek ve buna inanmak olacaktır. Bir de defalarca deneyip olmamış arkadaşlar için birsey yazmak ıstiyorum. Kendim için de gecerli bu durum. Hatta sağlık durumum yüzünden özellikle benim için geçerli :)) Belki de önümdeki seferlerde de olmayacak ve doktorlarım daha fazla denememe izin vermeyecek. Uzulecegim elbette,hem de çok. Ama umutsuzluga kapılmak,işte onu bilmiyorum ben. :) Iste o zaman hergun hatirladigim gibi tekrar ne kadar şanslı oldugumu hatirlayacagim. Hayatta olduğum,nefes aldığım için. Hatta bundan 12 yıl önce hayalini bile kuramayacağım bu bebek işini deneyebildigim için ne kadar şanslı olduğumu bunun hayalini kurabildigim icin ne kadar şanslı oldugumu hatirlayacagim. Sonra sukredecegim. Bu zorlu süreçte benim yanımda olmus beni herseyimle kabul etmis bir adamla hayatımı ve bu üzüntülerimi paylaşıyor oldugum için sukredecegim. Ve yine ne kadar şanslı oldugumu hatirlayacagim. Aslında hepimiz için bu siz güzel yurekli hanımlar. Hepimiz zorlu mucadelelerden geçiyor direniyor,savaşıyor,inat ediyoruz. Ama sonuc her zaman istedigimiz gibi olmasa da aslinda hepimiz çok şanslıyız. En azindan aldığımız bu nefes yüzünden. Lütfen bunu unutmayın :)) Benden simdilik bu kadar. Simdilik yolculugumuz devam ediyor. En kisa surede hepimiz icin yolculuklarimizın kucaklarimizda bebekle sonlanmasini umit ediyorum