• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Merhaba canim, suan 26 yasindayim fakat sizden farkli durumda diyilim, bolca yumurtam olsa da hicbiri ise yaramiyo ve artik donor yaptircam tek farkimiz esim suanlik yanimda beni destekliyo ve her cesit tedaviyi kabul ediyor,fakat ulkemdeki doktorlar surekli kendilerini o kadar beyeniyolarki iste orda olmadi burda olucak diyetek biturlu donor yaptirtmiyolar, tabi ki soyledigim gibi simdilik esim yanimda, olurda bigun bisanirsam tekrar evlenmeyi kesinlikle dusunmem ayni seyler tekrar yasamamak icin, ve donosyon olarak cocuk dunyaya getirmek istemiyim diye dusunuyorum , evet isterim, biz hepimiz kadiniz ve yaratilisimizda dogurmak cocuk bakmak cocuk buyutmek gibi ic gudulerimiz vardir. Cocukken nasil kiz coxuklari surekli bebeklerle oynar uyutur diye dusunurdum simdi daha iyi anliyorum. Fakat yas geregiyle cocugunuzun maddi manevi gelecegini iyi dusunup planlamanizi yapmanizi oneririm. Orneyin ilerde yalniz kalacagini baba tarafindan her hangi bir akrabasinin olamayacagini,abisi ablasi kardesi olmuycagini, manen ve maddiyen yalniz olma ihtimalini goz onunde bulundirun, tabii bi isin bide dinen yaklasirsak bana gore kotu bisey diyil ki bende bi kac aya yumurta donasyonina bas vurucam, sonucta kendi karnimizda buyutub sevgi dolu bi cocuk dunyaya getirecegiz, zina yapmiyoruz eger ki ALLLAH katinda bi gunahsa Alllah affetsin soylemekden baska elimizden bisey gelmez. Bide yalniz kadin olarak etrafdakilerin bakislarin soylenisleri ola bilir, iste bu cocuk kimden, nerden cikti gibilerinden bence kesinlikle takma onlari,hic kimse senin icinde neler yasadigini nelerden gectigini bilemez.seni kinayanlarin hepsinin nerdeyse torunlari bile vardir her kes mutlu ailesiyle sicak yuvasindayken yalniz basina kalmis seni asla anlayamaz bu yuzden yaptiricaksan bile bunu etrafindan sakla,ki ben kendi aileme bile soylemiyorum soylemekde dusunmuyorum,soyledigim gibi es disinda yasadiklarimiz yaklasik olarak ayni, benim yaninda esim oldugu icin donasyonla bile hamile kalrsam bunu kimse yadirgamwz ve anlamaz,fakat sizde evli olmadigi iz icin ya kotu kadin muameleso gore yada isin icine kadar herkese anlatma geregi duya bilirsiniz. Allah yardimciniz olsun ama srtik bu yastan sonra kendi hayatinizi yasayon, iyi bir gelecek sevgi dolu bir aile (bu kendi akrabalarinizda ola bilir ) vere bileceginize eminsenix neden duruyosunuzko hemen yaptirin derim.
sevgili shemsim ,
Bir solukta okudum yazdıklarınızı ve bir çok konuda çok haklısınız. İlk karar aşamasına geldiğimde hep dini kaygılarım oldu. Çünkü beni diğerlerinden çok yaratan rabbim bağlıyordu. ona olan bağlılığım, ona olan inancım, ona olan sadakatim ve sonsuz sevgim. Sonra bunu bir rüya ile aştım çünkü ellerimi açıp diz çöktüm ve rabbimden yardı diledim ve bana bunu göstermesi için aylarca dua ettim. şimdi kalben mutmayinim. Günahım varsa affı yüce yaradanımın olacak. Kul bu konuda ne yapabilir bana hiç.
Allahın kulu beni yıllarca dövdü , türlü işkencelere maruz bıraktı bir kişi de demedi ki ne istiyorsun da bu kadına eziyet ediyorsun. Beni onun kölesi , kulu, dini yorumlayanların kocaya itiat noktasına ötelediler. Sonunda bne hep rabbime sığındım hayırlısını nasip et. Gün geldi beni kendisi boşadı. Bir kişi de gelip demediki nasıl oluryorda boşuyor seni ( iyiki demediler) Beni boşadığı gün omuzlarımdan dev bir yük kalktı. bizim bir tek günümüz evlendiğimiz an itibari ile iyi geçmedi. tek bir anı yok güldüğüm mutlu olduğum, tek bir anı yok kii şefkatle bana dokunduğu. Onun için Allah-ü teala bana bu son çeyrekte bir şans verdi diye düşünüyorum ben. Maddi manevi doğacağa ne verebilirim. Başımı sokacak bir evim Elhamdülliah çalışacak gücüm var. Rabbime duacıyım ömrümü ne kadar uzun tutarsa okadar yanında olurum eğer doğurabilirsem. Belki burada insanlar beni yaşımla yargılayabilirler . Evlendiğim günden itibaren hep bir çocuğum olsun istedim sevgiyle büyüteceğim. Nasip kısmet olmadı. Şimdi ben burdan bakınca çocuk sahibi olmamalıyım acaba? Bu benim kalbimde çok derin yaralar açıyor. Bende anne olmayı hak ediyorum. Yasımın bir öenemi bence yok ancak tek korkum var o yalnız kalırmı. Bu konuda da kız kardeşime güveniyorum . Onunla konuştum bu konuyu o 38 yaşında ve öğretmen bana söz verdi bir şey olursa ilgileneceğine dair. Ama önce rabbime sığınıyorum. Biri beni bu konuda yargılayacaksa önce gerçekten en derinde yaşadığım hisleri anlamaya çalışsın. Bana verdiğiniz destek ve güzel tavsiyeleriniz ve anlatımınız için minnet duyuyorum size. Allah sizin yolunuza ışık saçsın ve içinizde biriktirdiğiniz her dileği koşulsuz yerine getirsin inşallah. Dua ve selamlarımla Rabbim yar ve yardımcınız olsun , benim , benim gibilerin ve dileyen her insanın.

sevgili shemsim ,
Bir solukta okudum yazdıklarınızı ve bir çok konuda çok haklısınız. İlk karar aşamasına geldiğimde hep dini kaygılarım oldu. Çünkü beni diğerlerinden çok yaratan rabbim bağlıyordu. ona olan bağlılığım, ona olan inancım, ona olan sadakatim ve sonsuz sevgim. Sonra bunu bir rüya ile aştım çünkü ellerimi açıp diz çöktüm ve rabbimden yardı diledim ve bana bunu göstermesi için aylarca dua ettim. şimdi kalben mutmayinim. Günahım varsa affı yüce yaradanımın olacak. Kul bu konuda ne yapabilir bana hiç.
Allahın kulu beni yıllarca dövdü , türlü işkencelere maruz bıraktı bir kişi de demedi ki ne istiyorsun da bu kadına eziyet ediyorsun. Beni onun kölesi , kulu, dini yorumlayanların kocaya itiat noktasına ötelediler. Sonunda bne hep rabbime sığındım hayırlısını nasip et. Gün geldi beni kendisi boşadı. Bir kişi de gelip demediki nasıl oluryorda boşuyor seni ( iyiki demediler) Beni boşadığı gün omuzlarımdan dev bir yük kalktı. bizim bir tek günümüz evlendiğimiz an itibari ile iyi geçmedi. tek bir anı yok güldüğüm mutlu olduğum, tek bir anı yok kii şefkatle bana dokunduğu. Onun için Allah-ü teala bana bu son çeyrekte bir şans verdi diye düşünüyorum ben. Maddi manevi doğacağa ne verebilirim. Başımı sokacak bir evim Elhamdülliah çalışacak gücüm var. Rabbime duacıyım ömrümü ne kadar uzun tutarsa okadar yanında olurum eğer doğurabilirsem. Belki burada insanlar beni yaşımla yargılayabilirler . Evlendiğim günden itibaren hep bir çocuğum olsun istedim sevgiyle büyüteceğim. Nasip kısmet olmadı. Şimdi ben burdan bakınca çocuk sahibi olmamalıyım acaba? Bu benim kalbimde çok derin yaralar açıyor. Bende anne olmayı hak ediyorum. Yasımın bir öenemi bence yok ancak tek korkum var o yalnız kalırmı. Bu konuda da kız kardeşime güveniyorum . Onunla konuştum bu konuyu o 38 yaşında ve öğretmen bana söz verdi bir şey olursa ilgileneceğine dair. Ama önce rabbime sığınıyorum. Biri beni bu konuda yargılayacaksa önce gerçekten en derinde yaşadığım hisleri anlamaya çalışsın. Bana verdiğiniz destek ve güzel tavsiyeleriniz ve anlatımınız için minnet duyuyorum size. Allah sizin yolunuza ışık saçsın ve içinizde biriktirdiğiniz her dileği koşulsuz yerine getirsin inşallah. Dua ve selamlarımla Rabbim yar ve yardımcınız olsun , benim , benim gibilerin ve dileyen her insanın.
Kardesiniz varmis ne guzel onunda cocuklari cocugunuza abi abla olur , Allah size de uzun omur verir saglikla buyutursunuz insallah, size tavsiyem hemen baslayin

Kardesiniz varmis ne guzel onunda cocuklari cocugunuza abi abla olur , Allah size de uzun omur verir saglikla buyutursunuz insallah, size tavsiyem hemen baslayin
Kardeşim evli değil . Benden sonra o ürktü. Allah ne muradınız varsa versin. Önce bir kadın doğumcuya gideceğim inşallah. Verdiğiniz destek çok kıymetli . Çünkü anladım ki bir kadının en büyük dostu yine bir kadın. Allah razı olsun ve tez zamanda bebeğinizi hayırlı ve dualı bir şekilde alın kucağınıza. Amin.

Merhaba Allah razı olsun . Tabi der . Ama allah biliyor ya artık içimde bütün dünyay karşı çıkacakmışım gibi bir hissim var. Çok karmasarlık , çok üzüntü, çok geceler uykusuz geçirdim buna karar vermek için. En kötü ne olur yerimi yurdumu değiştiririm. Görmem , duymam, bilmem taki onlar insafa gelene kadar.

Seni çok iyi anlıyorum. emin ol hepimiz yaşıyoruzdur bu acıları üzüntüleri. ama bizimde sınavımız buymuş ne yapalım çekmeye razıyız. donasyonunda gunahına ınanmıyorum ben anne olmayı istemek gunah olmamalı bence. bızde ıstemezdık bu yola basvurmayı kendimizin olsaydı. ne yapalım eğer günahsa da çekmeye razıyım. kendimi yiyip bitirmek senelerce evlat hasretı cekmek. hamile kadınlara , bebeği olanlara içten içe kinlenmek,imrenmek daha günahtır belki.

Kardeşim evli değil . Benden sonra o ürktü. Allah ne muradınız varsa versin. Önce bir kadın doğumcuya gideceğim inşallah. Verdiğiniz destek çok kıymetli . Çünkü anladım ki bir kadının en büyük dostu yine bir kadın. Allah razı olsun ve tez zamanda bebeğinizi hayırlı ve dualı bir şekilde alın kucağınıza. Amin.
Insallah canim bende doktor arastiriyorum, bakalim iyi haper olursa kesinlikle paylasicam 😘

sevgili shemsim ,
Ağlayarak okudum sevgili arkadaşım...öncelikle rabbim güzel gönlüne göre versin...ben de 46 yaşındayım..karnımda iki yavrum var..senin de olsun umarım ilk donasyonda....çok zor şeyler yaşamışsın...tek başına oğlunu büyüten bir anne olarak söylüyorum evet bi çocuğun babaya çok ihtiyacı var ama asıl sevgi dolu bi anneye ihtiyacı var..dişimle tırnağımla çalıştım oğlum ülkenin en bilinen kolejelrinden birinde yüzde doksan burslı okuyor..şahane aslan gibi bi evlat yetiştirdim...iyiki vermiş rabbim onu bana yazarken de ağlıyorum..kimseyi dinleme..anne ol...tek derdim maddi manevi yıpranmaman için umarım ilk seferde olur...önce sana iyi iki haber vereyim..menepoza girmen hiç sıkıntı değil bu bir...ikincisi embriyo donasyonu başarı oranı çok yüksek..çünkü hem yumurta hem sperm kaliteli ve genç...öncelikle zazamın dediği gibi iyi bir kadın doğumcuya dahiliyeciye ve kardiyoloğa git...mesela burda hepsinin olduğu hastanaler var çok para harcamadan yaptım ben burdaki hazırlıkları...sonra mutlaka rahim filimi çektir kadın doğumcuna söyleyip..daha sonra da burayı gece gündüz oku iyi olan üçmerkez var...bana göre tabi..hit bahçeci gynolife...üçüyle de görüş durumunu anlat indirim iste...kişiye göre özel durumlarda indirim olabiliyor...sonra da allahın izniyle al bebeğini gel...o eski eşin olacak adamı da yaşattıklarını da unut...gerçi unutulmaz tabiki ama allah sana yeni bir kapı açsın aklına bile gelmesin inşallah...hamile duası tutar sana da artık dualarımda yer vercem..yılma..bırakma..inan..anne olacaksın canım benim...

Ben varım canım donmuşumla devam ediyorum çok şükür RAbbimin izniyle 10 güne 4. Ay bitecek inşallah doğumumu müjdelerim bu embriyo 3aa ilki 4aa idi donmuşunla denemekten çekinme belli olmuyor Allah ol dedimi oluyor
3aa nedemek oluyor ? iyi kalitami orta kalitemi? Hic anlamyiorum bu terimleri :(
Hayirli bir dogum, ve hayirli evlatlar diliyorum, saglikla büyütürsünüz insallah

Ağlayarak okudum sevgili arkadaşım...öncelikle rabbim güzel gönlüne göre versin...ben de 46 yaşındayım..karnımda iki yavrum var..senin de olsun umarım ilk donasyonda....çok zor şeyler yaşamışsın...tek başına oğlunu büyüten bir anne olarak söylüyorum evet bi çocuğun babaya çok ihtiyacı var ama asıl sevgi dolu bi anneye ihtiyacı var..dişimle tırnağımla çalıştım oğlum ülkenin en bilinen kolejelrinden birinde yüzde doksan burslı okuyor..şahane aslan gibi bi evlat yetiştirdim...iyiki vermiş rabbim onu bana yazarken de ağlıyorum..kimseyi dinleme..anne ol...tek derdim maddi manevi yıpranmaman için umarım ilk seferde olur...önce sana iyi iki haber vereyim..menepoza girmen hiç sıkıntı değil bu bir...ikincisi embriyo donasyonu başarı oranı çok yüksek..çünkü hem yumurta hem sperm kaliteli ve genç...öncelikle zazamın dediği gibi iyi bir kadın doğumcuya dahiliyeciye ve kardiyoloğa git...mesela burda hepsinin olduğu hastanaler var çok para harcamadan yaptım ben burdaki hazırlıkları...sonra mutlaka rahim filimi çektir kadın doğumcuna söyleyip..daha sonra da burayı gece gündüz oku iyi olan üçmerkez var...bana göre tabi..hit bahçeci gynolife...üçüyle de görüş durumunu anlat indirim iste...kişiye göre özel durumlarda indirim olabiliyor...sonra da allahın izniyle al bebeğini gel...o eski eşin olacak adamı da yaşattıklarını da unut...gerçi unutulmaz tabiki ama allah sana yeni bir kapı açsın aklına bile gelmesin inşallah...hamile duası tutar sana da artık dualarımda yer vercem..yılma..bırakma..inan..anne olacaksın canım benim...

Merhaba, yazınızı okudum cok etkılendım. allah ıkızlerınızı kucagınıza almayı nasıp etsın sağlıklı hayırlı evlatlar olsunlar inşallah. ilk oğlunuzda mı donasyon yöntemiyle olmuştu. siz hangi merkezde yaptırmıştınız acaba? yardımcı olursanız sevınırım. bende cok caresızım yaa :(

Öncelikle doğacak yavrularılarınıza ve oğlunuza duacıyım. Allah başlarından sizi eksik etmesin. Size sağlıklı uzun ömür versin emin olun duacınızım. Beni anladığınız ve duygularıma tercüman olduğunuz için minnettarım. İnanın şu an bile göz yaşlarımı tutamıyorum hıçkıra hıçkıra ağlıyorum. Çünkü beni anladınız. Bu dünyada benim bedenimden ayrılmış kendini güçlü hissedecek bir nefes olsun istiyorum. Bu dünyaya benim anlatacak çok şeyim vardı müsade etmediler. Doğurayım ve onun anlatacak katacak çok şeyi olsun istiyorum. Bahsettiğiniz üç merkezide araştıracağım. Ayrıca rahim filmi tavsiyeniz üzerine çektireceğim. Ancak o kadar silik bir kişiliğim var ki konuşurken bile saklanmak istiyorum. Ama güçlü olup dr la açıkca konusacağım . Tabi başarabildiğim kadar. Çok para harcamadan nasıl yapabileceğim konsunda bana yol gösterebilirseniz ayrıca minnettar olurum. Allah çocuklarınızı size , sizi de onlara bağışlasın. Allah milyonlarcakere sizden razı olsun.

Uzun zamandır knedimle bebeklerle ilgili bişeyler paylaşmadığımı farkettiim....kayıbı olan negatifi olan arkadaşlarım olunca yazmak gelmiyor benim içimden ama arada yazıp umut vermek de gerekiyor....24.haftamız yarın bitiyor...kızım karnımın sağ tarafında oğlum solda...7 kilo filan aldım..şeker hala yüksek diyet devam ediyor o yüzden...bazı vitaminler eksik..b12 demir magnezyum filan..bir sürü iğne ilaç alıyorum hala...iş çok çok yoğun izinsiz fulll çalışıyorum...ağırlaştım artık yavaş yavaş..ödem oluyor akşamları..gece sürekli uyanıyorum rahat edemiyorum...tüm bunlar ufak tefek şeyler...rabbime binlerce şükür olsun...yavrularım da ben de iyiyiz..bun u okuyan isteyen kim varsa tek tavsiyem yılmayın vazgeçmeyin bırakmayın...olucak allahın izniyle...aklınıza gelirsem bana da sağ salim kucağıma alayım diye dua ederseniz minnettar olurum...hepinizi sevgiyle kucaklıyorum...

Merhaba, yazınızı okudum cok etkılendım. allah ıkızlerınızı kucagınıza almayı nasıp etsın sağlıklı hayırlı evlatlar olsunlar inşallah. ilk oğlunuzda mı donasyon yöntemiyle olmuştu. siz hangi merkezde yaptırmıştınız acaba? yardımcı olursanız sevınırım. bende cok caresızım yaa :KK43:
canım ilkinde 30 yaşındaydım doğal yolla oldu..sonra yumurta kalitesi düştü yaşla ilgili olarak canım...lütfen geçmiş mesajlarımı oku...çok uzun ayrınrılı herşey orda...allahım seni de anne etsin..

Canım benim sorma çok denedim
Hep kendimi hırpaladım ama sonrada eşimin spermide düşüşe giti
7 defa hamileliyi yaşadım ama kucağıma alamadım
Kendi fikrimi söyleyim,her hangi bir başka yerde denesen yeniden çok masraf olucak
Doğuş kliniğiyle kendin konuş iyi indirim yapsalar orda devam et
Yok eğer 500 eu inseler ordan uzaklaş
Burda masum80 ilk denemesini doğuşta yapmıştı negativ alınca ikinci denemesine berk angün sadece 500 eu indi
Doktoruna değil kendi kulaklarına inan
Merkezi ara ve maliye yeriyle konuş işini netleştir
Çok üzüldüm senin için de umarım hala geç değildir. Umut hepimizin ışığı. Berk angün de mi doğuş ta ben şevket bey ile görüşmüştüm orada. benim korkum Doğuş taki kıza yazdım ama cevap bile vermedi senin dediğini yaptım bugün yazdım bana indirim yapar mısınız diye. Sonra aradı beni Recai hoca da aramış orayı iki ay kadar rahmin dinlenmesi gerekir dedi. Ben ücret ile lgili size bilgi vereceğim dedi. Her durumda iki ay zaten beklemede kalacağım demekki. Ben doğal şekilde adet göremiyorum düzenli bu süreçte de bakacağım adet görürmüyüm diye Hatta normal br devlet hastanesine gidip muayene olmayı düşünüyorum. En azından bana bedenim ve rahmim hakkında bilgi verirler. Boşa kürek sallamayayım daha önce kistim apse yaptığı için ameliyat olmuştum.Bir yumurtallığım alınmıştı. Sonra da bağırsak yapışması falan yaşadım. Yani biraz sakinleşeceğim. Masum 80 sonra nerede yaptırdı sonra acaba. Eğer hala takip ediyor ise cevap yazar belki. Dediğin gibi kayda değer bir indirim yapmazlarsa bende başka bir yer bakayım. Çevremdekiler de üzme kendini olmuyorsa bir sebebi vardır. Mutlu bir evliliğin var bunalıma girip başka zararlar verme diyorlar... Hepinize teşekkür ederim. Ben mucizelere inanıyorum. Her nekadar çok mucize yaşamasam da inanıyorum. Allah tan umut kesilmez. Eşimin hep dediği gibi herşeyin bir sebebi var diye inanıp bu sürecin de bizim için yazılmış bir sebebi var demeye çalışıyorum. Sevgiler...

canım ilkinde 30 yaşındaydım doğal yolla oldu..sonra yumurta kalitesi düştü yaşla ilgili olarak canım...lütfen geçmiş mesajlarımı oku...çok uzun ayrınrılı herşey orda...allahım seni de anne etsin..

Amiin çok teşekkür ederim dualarınız için. 29 yasındayım erken menapozla mucadeledeyım. doğal yolla olmasının hayalını bıle kuramıyorum maalesef. napalım hayırlısı artık.

Amin . inanın göz yaşlarımı tutamadım. Sanki yanımda omuzuma dokundunuz benim. Bunca yaşımda kimse bana şu yazdıklarınızın etkisini yaratacak ve bu hissiyaşatacak bir duygu vermedi. Allah ne muradınız varsa versin. Duacınızım bunu tüm kalbimle samimiyetle yazıyorum. Bu formdaki herseyi tavsiyeniz üzerine en başından okumaya başladım. Nasıl teşekkür edeceğimi bilmiyorum size. Ancak dua edebiliyorum.
Dilerim Allah dileğinizi kabul eder ve muvaffak olursunuz. Ben de inanıyorum bu süreci başarı ile atlatacaksınız...

Bir soru soracağım size ben donasyonu ilk düşündüğümde küçük kızkardeşimden almayı düşündüm yumurtayı ben büyüttüm onu bana birinci annem sensin der. BU konuyu konuştuğumuzda da sana feda olsun ablacım demişti. Ama sonra doktor vazgeçirdi bu düşünceden yarın sıkıntı olur falan diye. Aslında ben sıkıntı olacağına inanmadım ama biraz karışık olur diye vazgeçtim. Sizce doğru mu düşündüm. Yada kaynağını bilmek daha doğrudur. Bence dene mi dersiniz ????

3aa nedemek oluyor ? iyi kalitami orta kalitemi? Hic anlamyiorum bu terimleri :KK43:
Hayirli bir dogum, ve hayirli evlatlar diliyorum, saglikla büyütürsünüz insallah
Canım 5 lere çok iyi 4e iyi 3 lere orta diyorlar başta tedirgin oldum ama allahın işi demek fazla kafaya takmamak gerekiyor olmadımı süper kalite dedikleride olmuyor Allah ol desin gerisi boş canım. dileğin için Allah razı olsun rabbim burada ki bayanlar ve daha birçok bilmediğimiz bayan kardeşlerimin duasını kabul etsin en kısa zamanda gebelikler ini nasip etsin hep ine sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin

Bir soru soracağım size ben donasyonu ilk düşündüğümde küçük kızkardeşimden almayı düşündüm yumurtayı ben büyüttüm onu bana birinci annem sensin der. BU konuyu konuştuğumuzda da sana feda olsun ablacım demişti. Ama sonra doktor vazgeçirdi bu düşünceden yarın sıkıntı olur falan diye. Aslında ben sıkıntı olacağına inanmadım ama biraz karışık olur diye vazgeçtim. Sizce doğru mu düşündüm. Yada kaynağını bilmek daha doğrudur. Bence dene mi dersiniz ????

benımde kızkardesım var aramızda 1 yas var ben asla boyle bır dusunceye gırmedım gırmem de ıstemem yanı. hepımız ınsanız sonucta yarın öburgun ılle sorunlar cıkar. benım bebegımdı gözuyle bakar. belkı etrafında bır kac kısıye soyler. olay duyulur yanı. en ıyısı hıc tanımadıgın bırınden alıp, bu olayı esın ve senden başkalarının bilmemesidir. bence.

Canım 5 lere çok iyi 4e iyi 3 lere orta diyorlar başta tedirgin oldum ama allahın işi demek fazla kafaya takmamak gerekiyor olmadımı süper kalite dedikleride olmuyor Allah ol desin gerisi boş canım. dileğin için Allah razı olsun rabbim burada ki bayanlar ve daha birçok bilmediğimiz bayan kardeşlerimin duasını kabul etsin en kısa zamanda gebelikler ini nasip etsin hep ine sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin
yani sizde 3aa tuttu, orta kalite embryo tuttu öylemi

Back
X