Yani bizim kanımızı mı taslıyor, kanımız canımız derken ne kastettiniz? Tam anlıyamıyorum böyle şeyleri kusura bakmayın, böyle sordum gerizekalı gibi, bizden bişeyler alıyor yani öyle mi? Bu konu benim için çok önemli.

Yani bizim kanımızı mı taslıyor, kanımız canımız derken ne kastettiniz? Tam anlıyamıyorum böyle şeyleri kusura bakmayın, böyle sordum gerizekalı gibi, bizden bişeyler alıyor yani öyle mi? Bu konu benim için çok önemli.
ya bana kalırsa denası yada ne bilim kanı sana uymasın ama sonuçta senin etinden beslenyor bacım içten içe senin parçalaınla büyüyor. senin nefesinle nefes alıp senin ağlamanla kasılıyor. sen sevinice oynuyor yerinde. sen şaşırınca geriliyor. sen acıkınca acıkıyor ya canı bişiler çekiyor ve sen yedikçe o doyuyor. karnına elini attığında ufacık bişi dolanıyor. eskiden küçüktüm uzaylı gibi hissederim öle bişi olursa düşünsene içinde br yaratık büyüyor derdim çocuk aklıyla. ama şimdi tam tersi içimde bir mücevher büyüyor. ve dünyaya geldiğinde en kıymetli varlığım olucak. krmozom muş dna mış yok kanıymış değil ya nefesini senin sayende alıp dünyaya gelen bir varlık senin son nefesin oluyor allah günahlarımızı affetsin okadar büyük bir duyguyu yaşamak için giriyoruz bu günaha belki yanlış belki doğru bilemem ama herşey allahtan. demem o ki onun nefes alışını duymak bile yeter bence komplexe girmicen zaten rızkı vara geliyor dünyaya. zaten sana benzeyen aynı kan gurubu olan aynı yüz hatları olan bir bebek kimseye söylemicem ben donasyonu ama herkezs bana benzeyen bir melek olduğunu bilicek kocam ve ben sadece en yakının aldığın nefesi bilenlere bile söylemiceksin. bu annen veya babanda olsa ablan veya komşunda olsa ya kim olursa olsun sakın ha sakın. şimdi olmasada aradan yıllar geçtikten sonra bir anda karşına çıkarsa sen değil ama evladın kötü olur sadece kocan ve sen ama onunla aldığın her nefese dua edeceksin. ben yaşayamadım daha bu duyguyu daha yaşım 24 olmasına ragmen içim kavruluyor allah size yardım etsin bacım....

Evet Kıbrıs’ta.

Evet Kıbrıs’ta yaptırdık. Kalınlığın 7.58 ulaşması yaklasik 6 ay sürdü. Histeroskopi falan yapıldı daha öncesinde herhangi bir sorun görülmedi. Söylenen menepoza bağlı böyle durumlar olabilir...
Kalınlıkta iyiymiş aslında

Yani hiç mi Bi şey geçmiyor, protein dışında, rna geciyormus diye okudum o kadar, Bi his, Bi bağ, huy, suy ne biliyim😔Bu konu beni çok üzüyor
Ben bir yerde okumuştum DNA sını donörden RNA sını bizden alıyor RNA da huyu karakteri gibi özellikler oluyormuş
Ama bu yola girdiysen genetiğe takılmaman gerekiyor takılıyorsan da bu yola hiç girme bence.
Benim arkadaşlarım var güle oynaya çokta rahat hamilelik geçirdiler ben varım neler çektiğimi bir allah bilir bir ben. Genetiği aklımın ucundan bile geçmiyor. Çünkü onu kanımla canımla bütün fedakarlığımla ben besliyorum ben taşıyorum gerisi teferruat

selam herkese
dün gece HİT in internet sitesinden kısaca durumumu yazıp bana dönüş yapmalarını rica ettim.
az önce aradılar,
merak ettiğim tüm soruları sordum, sabırla cevap verdiler,
ocak ayı içerisinde de Halil İbrahim bey ile bir görüşme ayarlanacak
kendisiyle de tanıştıktan sonra karar verme sürecine gireceğiz
şuan için başka hiçbir merkezle görüşmedim,
Hit dışında görüşmemi önereceğiniz
olumlu sonuçlar aldığınız merkezleri paylaşırmısınız.

bu aarada dna konusuna değinmeden edemeyeceğim
aslında cevabını biliyordum ama yine de
bu konuyu da sordum merkezden arayan bayana
sadece baba ve donörün DNA larına saahip oluyor bebeğiniz,
bu durumu kaldıramayacaksanız sakın bu işe kalkışmayın derim

benim için bu asla sorun teşkil etmeyeceğinden donasyonu kesinlikle düşünüyorum,
tabi maddi ve manevi olarak şartların olgunlaşmasına da bağlı

Evet Kıbrıs’ta.

Evet Kıbrıs’ta yaptırdık. Kalınlığın 7.58 ulaşması yaklasik 6 ay sürdü. Histeroskopi falan yapıldı daha öncesinde herhangi bir sorun görülmedi. Söylenen menepoza bağlı böyle durumlar olabilir...
Korktum ya menopoza baglimi :( bende menopzum ya

İnternette yazan her yazı bilimsel değil malesef. Hatta her akademik yazıvda yüzde yüz güvenilir değil ve temel bilgileri değiştirecek güçte değil.Çocuğun tüm fenotip görüntü özellikleri taşıyacağı potansiyel hastalıklar herşeyi döllenme sırasında oluşan 46 kromozomdadır klasik ve net olan bilgi bu.Anne ve bebek arasında mutlaka etkileşim olur. Anneden bebeğe protein gecer, bazı hastalıklar gecer ok ama bu proteinler çocuğun genetik özelliğini belirleyecek güçte değildir çok hücreli canlılarda gen aktarımı o kadar kolay değildir.çocuğun nihai olan, gelecek nesillere aktaracağı genetik kodları döllenme sırasında oluşur. Tamamlanır. Ngs ile yüzde 99,9 doğruluk oranında genetik özellikler belirlenir ki bu özellikler yumurta vericisi ve babanın özelliklerinin kombinasyonudur. Ben kimseyi ikna etmek zorunda değilim bu arada herkes neye inanmak istediğini seçebilir. Bence bu konuyu kendi kadın doğum uzmanınıza da sorup doğrulatın...
Merhaba bilgiler ıcın tesekkur ederım sizin durumunuz nedır ?siz de mi donasyon düşünüyorsnz?

Aynen canim ya ! Bir cok kisi taniyorum ne anne ne babaya benziyolar cocuklari. Insan tasiyip dogurunca onumu dusunur ki!
bugun transfer gunu haric 6.gunum zaza, az once peceteye kahverengi leke geldi ve tam kasigimin ortasinda cok fena batma oldu , acikcasi sevindim yerlesti bence bu kez oldu , icime umut tohumlari serpildi 😔
Ayy Allahım inşallah öyledir
İnşallah yüzümüzü güldür güzel sonucunla

herkese selam..,
6 düşük, 1 dış gebelik
2 negatif tüp bebek denemem oldu..
yumurta toplama esnasında 5 -6 yumurta toplanıyor ama sadece 1 tane kalıyor geriye
ilki 4. gün embriyosuydu tutmadı
ikincisi 5. gün pgt li embriyoydu o da tutmadı maalesef
yaşım 38 ve ben çok çok yoruldum
tam artık herşeyden vazgeçtim derken eşimdün gece donasyon yöntemiyle tüp bebek yapma olayına sıcak baktığını söyledi
hem şok oldum hem de çok çok sevindim..
başlarda tüp bebeğe bile sıcak bakmayan eşim artık donasyonu destekler olmuş
ve bana araştırma yapmamı söyledi
dünden beri forumları okuyup duruyorum
herkesin hikayesini takip ediyorum teker teker
lütfen bana da öneride bulunun,
ne yapayım, nerelere gideyim, çok heyecanlıyımm
Canım aramıza hoş geldin
Bu öyle bir şeyki öneri yapamayız
Sadece iyice oku kendine notlar al ve merkezlerle görüş
Hangisi içine sinerse orda dene

Malesef donasyonla anneden çocuğa hiçbir şekilde genetik materyal geçmez. Süt vücutta emilip sindirilen bir gıda sadece sütle gen aktarımı diye birşey söz konusu değil arkadaşlar. Genetik materyal döllenme sırasında oluşur. Ki bu annenin vücudunun dışında olan bişey. Preimplantasyon genetik testler ngs ile bebek embiryonun genomunun belirlenmesi de zaten bu durumun kanıtı. Bu arada ben bunu bir doktor olarak söylüyorum. Biliyosunuz ki genetik tıp fakültesi müfredatında... neyse Donasyonu secenek olarak düşünen bizler bu durumu kabullenmeliyiz...
donasyonla kaç arkadaşım anne oldu
İnanın bazen diyorum rabbim taşıyan anneye nasılda benzetmiş
Bazıları evlatlarının huyu bile onlara çektiyi söylüyor

İnternette yazan her yazı bilimsel değil malesef. Hatta her akademik yazıvda yüzde yüz güvenilir değil ve temel bilgileri değiştirecek güçte değil.Çocuğun tüm fenotip görüntü özellikleri taşıyacağı potansiyel hastalıklar herşeyi döllenme sırasında oluşan 46 kromozomdadır klasik ve net olan bilgi bu.Anne ve bebek arasında mutlaka etkileşim olur. Anneden bebeğe protein gecer, bazı hastalıklar gecer ok ama bu proteinler çocuğun genetik özelliğini belirleyecek güçte değildir çok hücreli canlılarda gen aktarımı o kadar kolay değildir.çocuğun nihai olan, gelecek nesillere aktaracağı genetik kodları döllenme sırasında oluşur. Tamamlanır. Ngs ile yüzde 99,9 doğruluk oranında genetik özellikler belirlenir ki bu özellikler yumurta vericisi ve babanın özelliklerinin kombinasyonudur. Ben kimseyi ikna etmek zorunda değilim bu arada herkes neye inanmak istediğini seçebilir. Bence bu konuyu kendi kadın doğum uzmanınıza da sorup doğrulatın...
Allah bu çektiyimiz eziyetlerin karşılığı en sağlıklı ve hayırlı evlat versin hepimize
Gen peşinde ğeğilim kendi adıma söylüyorum
Sağlıklı,hayırlı evladım olsun bana yeter

Ben bir yerde okumuştum DNA sını donörden RNA sını bizden alıyor RNA da huyu karakteri gibi özellikler oluyormuş
Ama bu yola girdiysen genetiğe takılmaman gerekiyor takılıyorsan da bu yola hiç girme bence.
Benim arkadaşlarım var güle oynaya çokta rahat hamilelik geçirdiler ben varım neler çektiğimi bir allah bilir bir ben. Genetiği aklımın ucundan bile geçmiyor. Çünkü onu kanımla canımla bütün fedakarlığımla ben besliyorum ben taşıyorum gerisi teferruat
Bu dünyada kaç genetiği kendisinin olan anneler evlatlarında darbe,dayak yedi
Ya takılmayın böyle şeylere
Allah hayırlısını versin

Ayy Allahım inşallah öyledir
İnşallah yüzümüzü güldür güzel sonucunla
Ins zaza tsk ederim, lekelenme devam kahve rengi . Dun aksam siyaha yakindi. Sonra durdu. Bugun az once yine basladi. Progestan fitil ikiye cikardim. Agrim cok hfif zaman zaman. Var mi acaba benim gibi lekelenme yasayip negatif yada pozitif alan;(

Ins zaza tsk ederim, lekelenme devam kahve rengi . Dun aksam siyaha yakindi. Sonra durdu. Bugun az once yine basladi. Progestan fitil ikiye cikardim. Agrim cok hfif zaman zaman. Var mi acaba benim gibi lekelenme yasayip negatif yada pozitif alan;(
Lekelemem vardı ama pozitif aldım hatta 7. Gun leke olunca test yapmıştım 11 haftadayım 3 kere oldu hepsinde de yürüdüğüm yorulduğum eğilip dogruldugum da oldu, ilk 10 gün bence pek hareket etmemek gerek tabi 2 embriyoyu 1i tuttu belki o lekeler embriyolardan düşenin belirtisiydi

Yani hiç mi Bi şey geçmiyor, protein dışında, rna geciyormus diye okudum o kadar, Bi his, Bi bağ, huy, suy ne biliyim😔Bu konu beni çok üzüyor
Ikizlerim.11 aylik doktor.hanimin söylediklerine katılıyorum hergun bişeyleri bana benziyomu.acaba diye izliyorum ama yok.yok gerçi sevgileri onu unutturuyo nanin

Lekelemem vardı ama pozitif aldım hatta 7. Gun leke olunca test yapmıştım 11 haftadayım 3 kere oldu hepsinde de yürüdüğüm yorulduğum eğilip dogruldugum da oldu, ilk 10 gün bence pek hareket etmemek gerek tabi 2 embriyoyu 1i tuttu belki o lekeler embriyolardan düşenin belirtisiydi
Sagol canim cevap icin tesekkurler. Lekelenme nasildi benimkisi gibi mi? Kahverengi?

Canım aramıza hoş geldin
Bu öyle bir şeyki öneri yapamayız
Sadece iyice oku kendine notlar al ve merkezlerle görüş
Hangisi içine sinerse orda dene

zaza :)) güzel kalpli zaza :)
cevabın için teşekkür ederim.. en çok seni okudum..
inşallah en kısa sağlıkla kavuşursun bebeğine..
o kadar çok kaybım oldu ki..
artık sonunun iyi olmasını diliyorum.
hepimiz için..

halil ibrahim beyden ocak ayı için görüşme randevusu alacağız..
halil ibrahim beyi bir tanıyayım sonrasında
bahçeci ile de görüşmeyi düşünüyorum..
bu arada muayne ücreti 500tl
donasyon için 5.000euro fiyat verdiler.
bilgi olsun diye yazıyorum..

Back
X