Hayırlı olsun transferin inşallah bu sefer olur..Benim deneyimlerimle iki
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Hayırlı olsun transferin inşallah bu sefer olur..Benim deneyimlerimle iki
Geçmiş olsun inşallah güzel sonuçlar alırsınız. Halil ibrahim bey dediğinizin kendi adında merkezi var sanırım. Ulaşım otel konusunda sizden bilgi alabilir miyim? Bir de bu merkeze nasıl karar verdiniz?Merhaba bende Halil İbrahim beyde tedaviye başladım Gülşen hanım ilgileniyor benimle çok gerginim Halil İbrahim Tekin de donasyon deneyenler yazarsa çok sevinirim.
Birbirini tanımayan ama birbirini çok iyi anlayan ne çok insan var burada.Dualarınız için teşekkür ederim.Kolay gebe kalıp kucağına alırsın inşallah
İlk seferde hem de
İki negatifimde üçer konuldu..doktor transferden önce odama geldi iki embriyoda en iyi kalitede iyi düşün iki mi bir mi koyalım dedi..iki dedim..iyiki iki demişim..ikiside emiyor şu an göğsümde ya bir deseydim diyorum arada allah korusun ikisinden birinin olmadığını düşünemiyorum..riskleri çok..gebelik çok zor..ama ikiz Bebek hepsine değer..ayrıca birinin tutup birimin tutmama şansı da var şansını düşüme derim..asla üç değil ama iki..bol şansArkadaşlar transferde tek embriyo mu çift embriyo mu koydurmak mantıklı.Çok kararsızım deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Canim yolun acik olsun rabbim senin de yuzunu guldursun ben inaniyorum hayrli haverle geliceksin. Bes kez tup denesem de sadece iki kez transfer olmstum. Ilknde kendimi cok kasiyordum hicbisey yapmiyorduCanlarım benim
Teşekkür ederim hepinize
Canım arkadaşım sanada çok geçmiş olsunHerkese merhaba sırf bu konuda bilgi alabilmek için üye oldum. İnanılmaz çok bilgi kirliliği var ce ne yapmam gerektiğini gerçekten hiç bilmiyorumeğer sıkılmadan okursanız kısacık anlatmak isterim sürecimi. 30 yaşındayken sırf morfoloji %1 görüldüğü için ilk tüp bebek tedavimi gördüm,17 yumurta toplandı 12 si işleme girdi fakat 3. Gün transfer edilmek zorunda kalındı ve sonuç negatif... 2. Denemeyi ankarada çok bilinen bir merkezde yaptım, hem rezerv hem yaş bakımından çok şanslı olduğumu söylediler fakat embriyolarım yine 3. Günden sonra gelişimlerini durdurdular. 3. Denemede merkez farklı yöntemler uygulayacağını söyledi fakat sonuç yine aynı. Duyduğumuz bütün profesörlere, Türkiye’de bilinen nerdeyse bütün tanınan doktorlara gittim tam 7 tüp bebek 2 aşılama 1 histereskopi geçirdim. Artık öylesine yorgunum ki... daha en son tüp bebek tedavimi geçen hafta yaptırdım fakat embriyo 3. Gün yine imha oldu. Bu arada eşimden de tese yöntemiyle sperm alındı ve bir sürü farklı işlem yapıldı. Ama olmayınca olmuyor işte... doktorumu aradım artık maddi manevi gücümüz kalmadı ce gerçekten çok zordayım. Doktorum türkiyede yasal değil ama donasyonu düşünebilirsin dedi. Fakat sizde sorunun temel kaynağı bilinmediğinden benim önerim embriyo donasyonu dedi. İspanyaya gitmemi önerdi. Şimdi baktım ispanyada fiyatlar inanılmaz yüksek, dil bilmiyoruz ne yaparım oralarda hiç bilmiyorum. Kıbrıs biraz daha mantıklı geldi fakat o konuda da gözümü korkuttu. Orda merdivenaltı işletme çok fazla, donörlere yeterli inceleme yapılmıyor bu riski alabilecek misin dedi. Zaten donasyona karar vermek başlı başına zorlayıcı bir süreç ama gerçekten elimden geleni hatta fazlasını yaptım, olmuyor olmuyor... Allahın takdiri asla isyan etmiyorum ama anne olmayı da çok istiyorum
sizlerden ricam gittiğiniz merkezlerden önerebileceğiniz var mı? Bahçeci kliniği türkiyede de bilindik olduğundan biraz oraya karşı yakınım. Ama sanırım yeni adı british olmuş. Ekrem murat bilginle bu halil ibrahim tekin denilen kişilerin adını çok görüyorum. Tabi bunlar benim gördüklerim daha farklı öneriniz varsa açığım,Yardımcı olursanız sevinirim. Bu arada bu yolda uğraş veren, artık son çare olarak gören herkesin Allah gönlündekini nasip etsin.
Canim en son transferim iptal oldugunda klinigi baslarina yikmistim nasil olrda ihmal edersinizbsimdi bana rahim kalin dersiniz diye simdi iyiki iptal olmus belkide o sekilde transfer olsaydi simdi bebeklerim karnimda olmuycakdi daha dun kontrole gitdim o kaaadarr tatlilarki biri fosur fosur uyuyodu biride yerinde durmuyo zipliyodu uyuyana iki nez baktirdim kalp atisina falan bide baktim uyurken eliyle oynuyo icim rahat etdiKızlar yol arkadaşlarım benimde 2.transferim şubat ayına kaldı basımdan bir olay geçti sizede anlatayım geçenlerde 15 günden önce historoskopi için gün almaya gittiğimde doktor beni kontrol etti rahim dışında sıvı oluşmuş kesecik dedi icinde bisey var dış gebelik geçirmişsin dedi önce korktum çok şükür yapılan tahlillerde çok şükür bisey çıkmadı fakat kanamam durmadı nerdeyse yılbaşına kadar kanama oldum 17 gün kanama oldum yeni doktora gittim historoskopi olmak için çok korkuyorum icimdeki sıvı kesecik dedi anlamadim ama büyümüş sıvı buyudukcede bana zarar veriyormuş aalesef yine öbür adetime kaldı historoskopi operatif olucam sıvıyı ve içindeki bilinmeyen şeyi alıcaz dedi doktor laparoskopiye çevirebiliriz dedi korkuyorum daha önce bir-çok kez ameliyat olmuştum zaten tüplerim alındı zaten daha önce hidrosalpenks yüzünden şimdi karnım gittikçe şişiyor sıvı temizlensede yeniden oluşabilir diyo doktor canim buna çok sıkılıyo bu yüzden yine transferin başarısız olursa diye korkuyorum esrar korkum hiç anne olamayacağım galiba diye kafam çok karmakarışık yavaş yavaş galiba ümitlerini yitirmeye basladim
Canim senin transfer ne zaman? Az once mesajum yarim kaldi aciktim ikk kez hemen mutfaga kostumCanım arkadaşım sanada çok geçmiş olsun
Çok yıpratıcı bir sürec bunlar.Rabbim düşmanıma bile yaşatmasın.merkez tavsiye edin demişin,vallah 3.5 senedir donasyon deniyorum.zor vakayım.hem eşim vede en çok rahmim hırpalanmış,ama vallah benden beterleri bile snne oldı ben hala deniyorum.
Okadar zor ki önermek bir merkezi.kötülesen,o merkezde anne olanlar isyan edicek
Ama zor vaka değilsen,merdiven altı bir merkezde bile anne olursun
Göz yaşlarıma boğularak okudum canım arkadaşımHerkese iyi seneler. Sabah kalktım son 55 sayfayı okudum. Coktandır işlerin yogunlugundan girememisim.
DNA , RNA genetık... Homo sapien kitabını okursanız zaten hıc bunları dusunmezsınız. Anac bır yuregınız olması yeterlı. Normal hamıle kaıp cocugu kendıne hıc benzemeyen 6.cı gobekten dedesıne benzeyenler var mesela... Hayatın ozu bu... Inanclı ısenız zaten aynı yerden gelıp gıttıgımıze ınandıgımızdan genetık va cok da onemsız kalıyor. Bır hamılelık, dogum tecrubesı yasamak ıstıyor musunuz? Kocanızın bır parcası ile anne olmak istior musunuz? Bu soruları cevaplarken yuzlesmelısınız bence.
Yesılada o kadar samımı ve ıcten kı bebeklerını gordum ınanın bırı babaya dıgerı bence ona benzıyor. Ki hic onemı yok dunya tatlısı iki can. Emek verılen iki can herseye deger.
Ben de dusunuyorum cocukla aramızda 40 dan fazla yas olacak deger mı dıye? Cocuga yazık mı ederım dıye? Ama sonra bır sılkelenıyorum. Yuregıme bunu dene dıyen Rabbımın de bıldıgı yok mu? Bu cocuk dogacaksa , alacak nefesı varsa dogacak. Sonra esımle bırbırımızı sevmeye karar verdı ısek( ayrılıyorduk az kalsın) evlılık ı ayakta tutmaya karar verdı ısek... Erkegın spermı kadının yumurta donasyonu neresı gunah Allah askına? Can yapmanın neresı gunah? Bu teknolojıyı de o zaman Rabbım saglamıyor mu?
Ben de olum haberlerını aldım bır de o kıbrısta yapılan vefatla sonuclanan haberı okudum. O gece asla denememeye karar verdım. Sonra dedım ki yahu herkes dogdugunda olecegını bılıyor, nerden nasıl gelecek nereden bılelım... Eger istiyorsak denemelıyız... Cok isteme olayına ben de ınanıyorum. Neyı cok ıstersen onunla sınanırsın. Garıp bor karma var hayatta. Neyı ıstemeyı bıraksam oldu bu da tesaduf olabılır ama oyle. Son talıhsızlıkle bıten haöılelıgımde ınanın olsa da olur olmasa da dıye gayet rahattım transfer de vs...
Simdi ben de yenıden baslayacagım. İnanın 3 senedır okudugum halde buraları karar veremıyorum merkeze... Kafam allak bullak. Bir de bir kadınla konustum baa demez mı “Bir cok merkez ozellıkle ılk seferde hıc bır sey koymuyor” zaten nasılsa ıkıncıye gelecegınızı bılıyor... Sok oldum. Canım sıkıldı. Simdi Allah a sıgınıp ya bısmıllah bır yerle baslayacagım. Ondan buraları okumaya devam. Guven onemlı.
Zaza74 bu sene sen hamıle kalacaksın.
Bebeklerınolan takıp de oldugum guzel anneler bıze motıvasyon olmaya devam edecekler.
Postpartum depresyonu yasıyor olabılırler bız de onlara yardım edecegız.
Burada ki kadınları hıc tanımadan sevıyorum.
Her bırınıze saglık, huzur, ask dolu bır yıl diliyorum.
Sakın öyle düşünmeKızlar yol arkadaşlarım benimde 2.transferim şubat ayına kaldı basımdan bir olay geçti sizede anlatayım geçenlerde 15 günden önce historoskopi için gün almaya gittiğimde doktor beni kontrol etti rahim dışında sıvı oluşmuş kesecik dedi icinde bisey var dış gebelik geçirmişsin dedi önce korktum çok şükür yapılan tahlillerde çok şükür bisey çıkmadı fakat kanamam durmadı nerdeyse yılbaşına kadar kanama oldum 17 gün kanama oldum yeni doktora gittim historoskopi olmak için çok korkuyorum icimdeki sıvı kesecik dedi anlamadim ama büyümüş sıvı buyudukcede bana zarar veriyormuş aalesef yine öbür adetime kaldı historoskopi operatif olucam sıvıyı ve içindeki bilinmeyen şeyi alıcaz dedi doktor laparoskopiye çevirebiliriz dedi korkuyorum daha önce bir-çok kez ameliyat olmuştum zaten tüplerim alındı zaten daha önce hidrosalpenks yüzünden şimdi karnım gittikçe şişiyor sıvı temizlensede yeniden oluşabilir diyo doktor canim buna çok sıkılıyo bu yüzden yine transferin başarısız olursa diye korkuyorum esrar korkum hiç anne olamayacağım galiba diye kafam çok karmakarışık yavaş yavaş galiba ümitlerini yitirmeye basladim
Ben her halde tüp bebek deneme sayısında gines rekortlar kitabına giricemCanim senin transfer ne zaman? Az once mesajum yarim kaldi aciktim ikk kez hemen mutfaga kostumdemem o ki kesinlikle kendini kasma ,ikkinde sadece iki kez arabayla yolculuk etdim ikincide ise transfer gunu sayarsak 5gunden itibaren hergub ise gitdim, canavat gibi 22 tane ogrencim var onlari giydir cikar ayakkabilari derken surekli haraketdeydim,ustune okulumuzun yolunda calisma islemleri baslasa ne dersin
baya daglar olustu yolda kaza kaza bitiremediler,baya bu yolu dag tirmanircasinw yuruyerek gidiyordum esim arabayla yakinda birakiyordu gerisi topuk
dugune bili gidib baya oynamisligim,yakin akrabamin evinde bsya agur bir vazoyu kaldirmksligim var
herkesin gozu bendeydi acaba kaldircammi ya yok hamile oldugumdan supheleniyorlardi bende artik dua edip kaldrmstim,dikkat etdigim tek sey sicak su olmustu ve ikaclarin tabiiki, tabii sen yine dikkat et ama fazla kasma derim
gercekten olucagi varsa oluyormus
O zaman bu sefer evde otur luftenBen her halde tüp bebek deneme sayısında gines rekortlar kitabına giricem
Ve inan hiç bir denememde evde oturmadım
Onuda söyleyim 45 yaşındayım 46 temuzda olucakO zaman bu sefer evde otur luften![]()