Herkese iyi seneler. Sabah kalktım son 55 sayfayı okudum. Coktandır işlerin yogunlugundan girememisim.
DNA , RNA genetık... Homo sapien kitabını okursanız zaten hıc bunları dusunmezsınız. Anac bır yuregınız olması yeterlı. Normal hamıle kaıp cocugu kendıne hıc benzemeyen 6.cı gobekten dedesıne benzeyenler var mesela... Hayatın ozu bu... Inanclı ısenız zaten aynı yerden gelıp gıttıgımıze ınandıgımızdan genetık va cok da onemsız kalıyor. Bır hamılelık, dogum tecrubesı yasamak ıstıyor musunuz? Kocanızın bır parcası ile anne olmak istior musunuz? Bu soruları cevaplarken yuzlesmelısınız bence.
Yesılada o kadar samımı ve ıcten kı bebeklerını gordum ınanın bırı babaya dıgerı bence ona benzıyor. Ki hic onemı yok dunya tatlısı iki can. Emek verılen iki can herseye deger.
Ben de dusunuyorum cocukla aramızda 40 dan fazla yas olacak deger mı dıye? Cocuga yazık mı ederım dıye? Ama sonra bır sılkelenıyorum. Yuregıme bunu dene dıyen Rabbımın de bıldıgı yok mu? Bu cocuk dogacaksa , alacak nefesı varsa dogacak. Sonra esımle bırbırımızı sevmeye karar verdı ısek( ayrılıyorduk az kalsın) evlılık ı ayakta tutmaya karar verdı ısek... Erkegın spermı kadının yumurta donasyonu neresı gunah Allah askına? Can yapmanın neresı gunah? Bu teknolojıyı de o zaman Rabbım saglamıyor mu?
Ben de olum haberlerını aldım bır de o kıbrısta yapılan vefatla sonuclanan haberı okudum. O gece asla denememeye karar verdım. Sonra dedım ki yahu herkes dogdugunda olecegını bılıyor, nerden nasıl gelecek nereden bılelım... Eger istiyorsak denemelıyız... Cok isteme olayına ben de ınanıyorum. Neyı cok ıstersen onunla sınanırsın. Garıp bor karma var hayatta. Neyı ıstemeyı bıraksam oldu bu da tesaduf olabılır ama oyle. Son talıhsızlıkle bıten haöılelıgımde ınanın olsa da olur olmasa da dıye gayet rahattım transfer de vs...
Simdi ben de yenıden baslayacagım. İnanın 3 senedır okudugum halde buraları karar veremıyorum merkeze... Kafam allak bullak. Bir de bir kadınla konustum baa demez mı “Bir cok merkez ozellıkle ılk seferde hıc bır sey koymuyor” zaten nasılsa ıkıncıye gelecegınızı bılıyor... Sok oldum. Canım sıkıldı. Simdi Allah a sıgınıp ya bısmıllah bır yerle baslayacagım. Ondan buraları okumaya devam. Guven onemlı.
Zaza74 bu sene sen hamıle kalacaksın.
Bebeklerınolan takıp de oldugum guzel anneler bıze motıvasyon olmaya devam edecekler.
Postpartum depresyonu yasıyor olabılırler bız de onlara yardım edecegız.
Burada ki kadınları hıc tanımadan sevıyorum.
Her bırınıze saglık, huzur, ask dolu bır yıl diliyorum.