Sperm almak yumurta toplamak kadar zor ve maliyetli bir işlem olmadığından, yapacaklarını düşünmüyorum ama tabi yine de bilemeyiz orası biraz da onların vicdanı. Şöyle düşündüğümüz zaman yumurta toplama işlemi gerçekten zahmetli. İğnesi var, ilacı var , vücuda yüklenen hormonlar var.. en zoru da anestezi alıp o masaya yatmak var. Ama sperm verme basit bir işlem. Eğer dedikleri gibi sertifikalı, bütün genleri incelenmiş sperm kullanmıyorlarsa bunu yaparlar. İnceleneceği için yapamayabilirler diye düşünüyorum.
Sonuc olarak denetimler gercekten yapiliyorsa sorun yok

Benim tek takıldığım şey benim için hazırladıkları hazır embriyoları başkalarında da kullanıyorlar mı? Tek takıntım bu.birebir aynı anne baba yani.hadi eşimin sperminden olsa zaten onu yapmazlar bence ama hazır embriyoda tereddüt ettim
Ben bu konuda sizin gibi düşünmüyorum. Hatta özellikle isterdim çocuğumun bir yerde kardeşi olsun ve ben onun kim olduğunu bileyim diye. Tabi ileride çocuklarda çıkabilecek hastalıklar açısından düşünüyorum bunu başka bir sebebi yok.

Benim tek takıldığım şey benim için hazırladıkları hazır embriyoları başkalarında da kullanıyorlar mı? Tek takıntım bu.birebir aynı anne baba yani.hadi eşimin sperminden olsa zaten onu yapmazlar bence ama hazır embriyoda tereddüt ettim
Disiplinli merkez bunu yapmaz
Bir defa arkadaşım yas41 embriyo donasyonu yaptırdı britishte ve ikizlere hamile kaldı
Ben ondan izin istedim ve britishle anlaşma yapmak istedim o embriyolardan banada transfer yapılsın
Merkez kabul etmedi.hasta razı olsa bile biz ona özel olarak embriyo hazırladık olmaz dediler.
Sizede size özel olarak seçe biliriz dedi
Tabii sonra eşim razı olmadı hazır embriyoya

Bir gazete haberi buldum. Ingiliz bir kadin kibrista yumurta donasyonu yaptirmis. Kendi yumurtalarindan 2 tane embriyo olusmus. 1 tane de donor yumurtasindan embriyosu varmis. 3nu de transfer etmisler. 3 u de tutunmus. Buraya kadr her sey guzel. Ancak kadin hamilelik surecinde sorunlar yasayip yogun bakimda kalmis ve dogan bebeklerr testler yapildiginda ne kadininin ne kocasinin kan grubu ile uyumlu kan grubu tasimadiklari gorulmus. Dna testleri yapildiginda ise tamamen baskalarina ait sperm ve yumurtalardan olduklari ortaya cikmis😱kadin merkezi dava etmis. Haber linkini ekliyorum. Umarim yasak degildir. KKTC'de İngiliz kadına tüp bebek şoku
Sizleri germek istemiyorum ancak arastiriyorum ve kararsizlasiyorum. Sizlerle paylasmak istedim. Bilemiyorum belki de guzel bir seyler duyup ceaaretlendirilmeye ihtiyacin var.
😄o merkezin adını bile biliyorum

Yumurtalari illa kinpaylasiyorlar artik ona eminim ama eslerimizin spermlerini kullanmiyirlardir umarim.
Merkezler eşlerin resimlerini istiyorlar.Buna ne gerek var ki sonuçta tedavi gören kadına benzer bi donör bulunacağı iddia ediliyor.
Hazır bedava ayaklarına gelmiş spermi değerlendirmezler mı ki.Bu kadar erik mı acaba bu merkezler. Görmediğimiz herseye teslim oluyoruz anca ilerliyo bu ışlem.Sprem donörü resimden seçildiğinde bile acaba o resimdeki mı kullanıldı diye şüphe duyuyor insan. Anca bebeğin doğduğunda o mu değil mi ortaya çıkıyo : )

Donor isi aklima takildi. Ben de gercekte o kadar cok sayida donore sahip olduklarina inanmiyorum. Ha deyince de hemen sectigimiz ozelliklerde birilerini bulmalari zor gibi. Peki donasyonla anne olan arkadaslar bebekleriniz sectiginiz donor ozelliklerini tasiyor mu acaba?
Bi de burda birkac mesajda okumustum ama simdi bulamadim. Sperm vermeye erken saatte gidip.je disine cok benzeyen donorleri oldugunu dusundukleri kisiyle karsilastiklarini soyleyen vardi. Hangi merkezdi acaba?
Benim eşim sperm vermeye tek gitti, bana sadece usd katta bekleme yerin de bir kadin vardi sana cok benziyodu ameliyathane gibi bi yerin orda durdu snr iceri aldılar dedi, 15 dk snr da beni başka bölüme çağırdılar dedi, tabi donor mü bilmiyorum eşim cabuk kapattı konuyu bende çok usteleyemedim

Eşimle benzer hiç yanımız olmasaydı bu donör işi beni bu kadar korkutmazdı. Ama evlendiğimiz günden beri en çok duyduğum şey kardeşinle bu kadar benzemiyorsunuz , bu nasıl bir benzerliktirler oluyor. E doğal olarak bizden olacak çocuğun da çok alakasız bir tip olmaması gerek:) geçen telefonda hasan beye de söyledim ben tutup tutmamayı geçtim o 9 ay nasıl geçecek, nasıl bir şeye benzeyecek diye kafayı yerim diyorum gülüyor. Zaten çok uzzun zamandır uğraş verdiğimizi biliyorlar, çok kişi neden kıbrısı düşünmüyorsunuz diyor ve ben kesin bir şekilde istemediğimi söylüyorum halbuki el atından araştırıyorum:) doğacak bebeğe şüpheyle bakılacağı aşikar ama en azından o şüphelere yer vermeyecek kadar azıcık benzerliğimiz olsa.

Merkezler eşlerin resimlerini istiyorlar.Buna ne gerek var ki sonuçta tedavi gören kadına benzer bi donör bulunacağı iddia ediliyor.
Hazır bedava ayaklarına gelmiş spermi değerlendirmezler mı ki.Bu kadar erik mı acaba bu merkezler. Görmediğimiz herseye teslim oluyoruz anca ilerliyo bu ışlem.Sprem donörü resimden seçildiğinde bile acaba o resimdeki mı kullanıldı diye şüphe duyuyor insan. Anca bebeğin doğduğunda o mu değil mi ortaya çıkıyo : )
Evet cok sacma. Esiniz zaten kendi spermlerini kullanacak. Onun icin bir donor bulunmayacak ki. Bunu isteyen hangi merkez acaba? Benden sadece benim 20li yas fotograflarimi istediler mesela

Disiplinli merkez bunu yapmaz
Bir defa arkadaşım yas41 embriyo donasyonu yaptırdı britishte ve ikizlere hamile kaldı
Ben ondan izin istedim ve britishle anlaşma yapmak istedim o embriyolardan banada transfer yapılsın
Merkez kabul etmedi.hasta razı olsa bile biz ona özel olarak embriyo hazırladık olmaz dediler.
Sizede size özel olarak seçe biliriz dedi
Tabii sonra eşim razı olmadı hazır embriyoya
Eşiniz embriyo transferine razı değil demiştiniz.Sonradan mı vazgeçti?

test verdim bir mucize olmasını bekliyorum ...
Hadi inşallah canim hayırlısı olsun senin için lütfen kendini yıpratma cikmazsada ben o duyguyu yaşadım negatif çıkınca lütfen lütfen sen kendini yıpratma tamammi inan seni kurmak için söylemiyorum ınsallah pozitif çıkar seninle seviniriz.

Hadi inşallah canim hayırlısı olsun senin için lütfen kendini yıpratma cikmazsada ben o duyguyu yaşadım negatif çıkınca lütfen lütfen sen kendini yıpratma tamammi inan seni kurmak için söylemiyorum ınsallah pozitif çıkar seninle seviniriz.
🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏 ınsallah pozitiftir.

tahmın ettıgım gibi negatıf test sonucu. Sanki hic bir sey konulmamıs hıcbır ıslem yapılmamıs gibi. 0 ya 0. Bu embryo da sorun varsa donmuslarda cop bence. Gercekten yoruldum. Daha evvel tutunmuslardı bu sefer o bıle olmamıs. Bır de 18.ci gun teansfer yaptı bence hata ıdı 19.cu gun olmalı ıdı daha evvel hep 19.cu gun konuşmustu cunku. Daha yazacak cok sey var ama susacagım artık.

Back
X