Ne zamandır yazmıyordum bugün baktım da arkadaşlar inanın bunun ne yaşla ne yumurta rezerviyle ilgisi var. Daha dün doktorumun yanındaydım az değil 7 farklı doktorda tüp bebek denedim biri olmazsa öbürüne gittim.kaan aydos, varikosel ameliyatı, genetik testler aklınıza ne gelirse Yapıldı. Amh 5.18, eşte 40 milyon sperm var görüntüde her şey çok iyi ama sperm içinde dna hasarlı olanlar var. Doktorun dediği dna hasarı tüp bebeğe engel değil. Hatta size komik gelecek bir şey söyleyim, 4 tüp bebek denemesi yaptık ve hepsi negatif sonuçlandı öyle bitik durumdayım ki.. yaşadığımız yere çok uzak bir yerden doktor önerdiler kalktık gittik sizin her şeyiniz yolunda nasıl tüp bebek yapılır dedi ve gittik saf gibi aşılama yaptırdık. O kadar tüp bebeğe tutmayan aşılamada mı tutacak? Umut dünyası işte... son gittiğim merkezde yine 6 embriyom iyi göründü ama morula denilen 4. Günden sonra yaşamadı. Doktorum illaki bulacağız diye sürekli opu işlemi yaptı ama sonuç hep aynı. Zaten en son dediği 5. Güne gitse, yaşasa bile size genetik test şart demek oldu. Kıbrıstaki doktorlarda testlerimi görünce size sperm donasyonu deneyelim olmadı yumurta donasyonu deneyelim elinizde çok sayıda yumurta ve sperm var boşa gitmesin en azından birinizin genleri olur dediler ama inanın artık oyalanacak ne maddi ne de manevi gücüm var. britishte hasan beyle görüştüm son kararım orası. embriyolar oluşunca ngs istediğimi söyledim. Zaten çıkıyoruz bir yola, tabi ki verecek olan Allah ama yine de elimde olanın en iyisi neyse onu yapayım ilerde keşke demeyim diyorum. Hatta burdaki doktorum tek ngs değil biyopside yaptır dedi ama hasan bey ngs de ona bakılır gerek yok ayrıca yapılmasına dedi. Allah bu yoldaki herkesin yardımcısı olsun