bu tetkik ve tahlil mevzularını ben de çok düşündüm neden önceden istemiyorlar diye.Sonra şöyle bir fikir sahibi oldum.Zaten belli ki bi durum var ki doğal yolla çocuk sahibi olamadık ta bu yollara başvurduk.Bu merkezler her hastayı tek tek inceleme yoluna gitselerdi emin olun kimseye donasyon,tüp vs yapamazlardı (zaman kaybetmekten).Anca Her başarısızlık onlar için araştırma konusu olabilir .Ben buradan okuduğum tahlil ve testleri kendim yaptırdım.Bunlar için doktordan vs den bilgi almanıza gerek yok.Her test araştırması uniq(biricik,kişiye özel) tir.Yani kimi sürekli düşük yapar sebebini başka araştırmalı,kiminin hiç yumurtası yoktur,kiminin spermleri sorunludur vs uzar gider.
Önce Hsg yi bu yolda olan her kadın yapmalı bence,sonra hormon testleri için endokrinoloji ye gidin detaylı troid vs yaptırın ,(Arzu ediliyorsa cd 56 testi) ,tam kan sayımı,pıhtılaşma testi bunları yaptırabilirsiniz.
Eşler için spermiyogram,genetik test ,karyotip mutlaka yaptırın.
Ben gittim bi özel lab. a istediklerimi söyledim cd 56 üç günde ,diğerlerini aynı gün sonuçlarını aldım.Zaten dünya paralar ödüyoruz.En azından içiniz rahat eder.Değerlerde varsa bir artı eksi ilgili dr kimse ona görünün.Tüpçü , donasyoncu anlamaz, ilgili bölüm kimse en iyi o anlar.
Bunları doktorlar istemez.Bu site ve konu niye var:)) gözümüzü açalım da boşa para, zaman ve Umut kaybetmeyelim diye:)Gerisi de bol bol dua ve tevekkül.