Bizim sürecimiz tam olarak sizin anlattığınız gibi. Eşimin testleri de benim testlerim de gayet iyi. 7 defa tedavi oldum ve her defasında duyduğum tek bir cümle vardır ‘her şey harika’... yaklaşık 15-20 arası yumurta toplanır, eş de sperm sayısı çok iyidir ama ne hikmetse bizim embriyolar 3. Güne kadar mükemmel ilerlerken 3. Gün pat diye dururlar. En son tedavimde 12 embriyom vardı doktor çok olumlu konuştu ona da dedim bakın görün diye , önce inanmadı bana bu defa farklı olacak dedi. 2. Gün 8 embriyom vardı 4 ü sıkıntılı görünen, 3. Gün yine sadexe 2 embriyom kaldı. 4. Günü bekledik bölünme var , yok değil ama istenilen düzeyde değil. 5. Gün zaten canlı ama bölünmesi olmayan bir embriyo... doktorum çok detaylı bilgilendirdi bu konuda yıllardır tüp bebek yaparım rastladığım en nadir hasta grubusun dedi. Belki senin gibi 2 ya da 3 vakam oldu işimizi en çok zorlaştıran durumdur bu dedi. Embriyo ilk gün gücünü anneden ve babadan alır sağlıklı yumurta ve sperm birleşir bu 2. Güne de devam eder. 3. Gün yumurtayla sperm döllenmeyi sağlamış olur artık embriyo kendi enerjisini üretmeye başlar demişti. Kendi kromozonlarının oluşumu 4. Günden sonra devam eder ama sizde gördüğüm embriyonuzun enerjisi buna yetmiyor ve bu durum çok küçük bir ihtimalle değişebilir sizi boşa umutlandırmak istemem dedi. Doktoruma donasyonu sormuştum o konuda çok hassas olduğunu böyle bir soruyu duymamış olmayı dilediğini söyledi ve sizin için hiç gerek yok siz düzenli opu olacaksınız 3 ayda bir deneyeceğiz dedi. Tabi bu durum hem bütçeyi hem sağlığımı altüst etti ve kendisine ara vereceğimizi söyledik. Bu arada başka vir doktora gittim orda da denendi sonuç yine aynı olunca doktorumun dediğinin doğru olduğunu anladım maalesef... bu doktora donasyonu söyledim o da sizin için en uygunu dedi, ama yumurta mı sperm mi almalıyız deyince sizde oroblemin kaynağı belli değil ben kesinlikle embriyo öneririm dedi. Hit in istanbuldaki muayenehanesine gittiğimde aslında onun da dediği hiç mantıksız gelmedi, sperm her 3 ayda yeniler kendini ama yumurta doğuştan gelir sabittir sen de süreç hep aynı olduğundan senin problemin yumurta kaynaklı dedi. Sayısının çokluğu, kaliteli olduğu anlamına gelmez size direk yumurta donasyonu öneriyorum dedi. Eşimde kısmen dna hasarı olduğundan bu güne kadar bütün doktorlar biraz onun etkili olacağını söylemişti ameliyat oldu, ilaç kullandı değerler düzeldi ama bizde değişen hiçbir şey olmadı. O yüzden bu güç konusu biraz tartışmaya açık gibi.. spermin gücü mü yumurtanın gücü mü bazen anlaşılmayabiliyor