Donorun yası kaçtı? 3 taneden 1 tanesının tutunması az degıl mı? Kaliteleri neydı?
Donor 28 yaşındaydı. Kendim seçtim donoru onun için merkeze birşey diyemem. Toplam 4 embriyo 4aa, 4ab, 4ab ve 2 ydi. 2yi eleyin zaten. 3 taneden 1i tutundu. Bu işlerin kesin sebepleri ya da sonucları olmadığı için az yada çok diyemem. Bende 3 te 1 tutunur. Başkasında 3te 3 olur. Bir başkasında 6da 0 olabilir ama bir donörden o sayıda embriyo oluşması banada az geldi

Arkadaslar yumurta donasyonunda donorü nasıl seciyorlar, resmimizi mi gonderıyoruz ??? bize benzeyen biri olsun dye.. nasıl oradaki bu surec.. kan grubu vs dısında, nasıl oluyor???

Merkezden indirim sözünü aldık eşim iki sene oldu sigarsyı bıraktı ımpryl ile teaitro kullanıyor virüs bitsin inşallah hacsmat ce sülük yaptıracağım canım
Canim.hayitlisi olsun hangi merkez ve nasıl.bir indirim yaptı

Donor 28 yaşındaydı. Kendim seçtim donoru onun için merkeze birşey diyemem. Toplam 4 embriyo 4aa, 4ab, 4ab ve 2 ydi. 2yi eleyin zaten. 3 taneden 1i tutundu. Bu işlerin kesin sebepleri ya da sonucları olmadığı için az yada çok diyemem. Bende 3 te 1 tutunur. Başkasında 3te 3 olur. Bir başkasında 6da 0 olabilir ama bir donörden o sayıda embriyo oluşması banada az geldi
Benımde 2 gradeli embrıyom var %25-30 arası tutma olasılığı verdıler bilwmicem artık. 4 olanlar iyi bence ama genetıkte bir problem vardı heralde diğerleri tutmadgna gore... zaten 1 kadında her ay sadece 1 tane saglıklı yumurta oluyo gbi düsünürsek mantıklı gelıyo fakat boyle dusunursek ikiz olanlar sacma oluyo bu seferde. Demekki kaliteleri biraz dusukmuş donörun 28 yasında olmasına ragmen..

Selam canım bluebubble bluebubble
Deneyimlerinden yola çıkarak.
Donör seçimi nasıl?
Benim bildiğim eşlerimizle merkeze fotolarimizi yolladığımız idi.
Bize benzerlerini kendileri buluyorlar mi?
Çünkü, kendi seçimim merkeze bişey diyemem yazdığın için merak ettim.
Bu süreç nasıl ilerliyor bizi bilgilendirir misin canım

Benımde 2 gradeli embrıyom var %25-30 arası tutma olasılığı verdıler bilwmicem artık. 4 olanlar iyi bence ama genetıkte bir problem vardı heralde diğerleri tutmadgna gore... zaten 1 kadında her ay sadece 1 tane saglıklı yumurta oluyo gbi düsünürsek mantıklı gelıyo fakat boyle dusunursek ikiz olanlar sacma oluyo bu seferde. Demekki kaliteleri biraz dusukmuş donörun 28 yasında olmasına ragmen..
Bu işlerde belli noktalarda doktorların bile sebep bulamadığı sonuçlar oluyor. Mesela bir arkadaşımın genetik tanıdan sağlam gelen embriyosunda kimyasal gebelik oldu. Sonra 2.denemesinde tuttu. Ilkindede bakıldığında herşey iyiydi ama olmayınca olmuyor.

Selam canım bluebubble bluebubble
Deneyimlerinden yola çıkarak.
Donör seçimi nasıl?
Benim bildiğim eşlerimizle merkeze fotolarimizi yolladığımız idi.
Bize benzerlerini kendileri buluyorlar mi?
Çünkü, kendi seçimim merkeze bişey diyemem yazdığın için merak ettim.
Bu süreç nasıl ilerliyor bizi bilgilendirir misin canım
Biz fotoğraf yollamadık. Bize bir liste yolladılar özelliklere dair. Ordan istediğimiz özellikleri seçtik. O özelliklere uyan donor listesini yolladılar bize. Ben çok geniş bir aralıkta seçim yaptım yani 3-4 farklı ırk seçtim fiziksel ozelliklerde cok asiri ayrintiya girmedim buna rağmen sadece 5 aday çıktı karşıma. Yani öyle çok sınırsız bir aday listeleri yok seçicilik olayını fazla abartmamak lazım. Sonra o 5 kişiden özelliklerini en beğendiğimi seçtim. Sadece fiziksel değil sosyal, karakter, eğitim gibi her bilgileri var. Ama şöylede yapılabilir. Mesela 5 aday çıktıktan sonra merkeze kendo fotonuzu yollarsınız ve siz bana en çok benzeyenini secermisiniz dersiniz

Biz fotoğraf yollamadık. Bize bir liste yolladılar özelliklere dair. Ordan istediğimiz özellikleri seçtik. O özelliklere uyan donor listesini yolladılar bize. Ben çok geniş bir aralıkta seçim yaptım yani 3-4 farklı ırk seçtim fiziksel ozelliklerde cok asiri ayrintiya girmedim buna rağmen sadece 5 aday çıktı karşıma. Yani öyle çok sınırsız bir aday listeleri yok seçicilik olayını fazla abartmamak lazım. Sonra o 5 kişiden özelliklerini en beğendiğimi seçtim. Sadece fiziksel değil sosyal, karakter, eğitim gibi her bilgileri var. Ama şöylede yapılabilir. Mesela 5 aday çıktıktan sonra merkeze kendo fotonuzu yollarsınız ve siz bana en çok benzeyenini secermisiniz dersiniz

Evet banada ilk listeyi sen yollamıştın.
Arkasından merkez ile görüştükten sonra onlarda aday seçim özellik listesini attılar.
Liste baya geniş tutulmuş açıkçası.
Virüs olayından sonra inşallah ilgileneceğiz.
Dediğin çok mantıklı.. Teşekkürler ☺️

Evet banada ilk listeyi sen yollamıştın.
Arkasından merkez ile görüştükten sonra onlarda aday seçim özellik listesini attılar.
Liste baya geniş tutulmuş açıkçası.
Virüs olayından sonra inşallah ilgileneceğiz.
Dediğin çok mantıklı.. Teşekkürler ☺
Hangi ırktan var mesela ?

Peki birsey soracagım, şimdi salgın dolayısıyla donor sayısı azalmış olabilir mi? Yani bu donemde hastaneye gelipte yumurta toplama ameliyatı olmak istemeyenler olabilir gibi gelıyor bana...

Back
X