Benim kabızlık ve yemeklerden sonra karın şişliği şikayetim vardı. Birde arada hazımsızlık gibi karın ağrılarım olurdu. Vitamin eksikliğide çıkınca doktor bir çölyak bakalım dedi. Önce dahiliyeye gittim o sevk ediyor gastroya. Biz direk gastroenterelojiden randevu alamıyoruz. Benim öğrendiğim birşey var. Türkiye’de 300 kişiden birinin çölyak olduğu fakat hastalığını bilmediği düşünülüyormuş.
Bende vitaminlerim her zaman iyi çıkıyor
Ve dediyiniz beşirtiler yok
Bağırsağımda iyi çalışıyor

Benim kabızlık ve yemeklerden sonra karın şişliği şikayetim vardı. Birde arada hazımsızlık gibi karın ağrılarım olurdu. Vitamin eksikliğide çıkınca doktor bir çölyak bakalım dedi. Önce dahiliyeye gittim o sevk ediyor gastroya. Biz direk gastroenterelojiden randevu alamıyoruz. Benim öğrendiğim birşey var. Türkiye’de 300 kişiden birinin çölyak olduğu fakat hastalığını bilmediği düşünülüyormuş.
Aynı şıkayetlerı bende yaşadım. Az bıle yesem karnımda sıskınlık oluyordu. Vitaminlerim b12 demır kotu idi. Ilac ıcsem fayda etmiyordu. Neden böyle oluyor diye önce endokrin Kanda baktı negatif sonra gastroenterolojiye yolladı. Orada endoskopı İle bakıldı sonuc negatif.

Aynı şıkayetlerı bende yaşadım. Az bıle yesem karnımda sıskınlık oluyordu. Vitaminlerim b12 demır kotu idi. Ilac ıcsem fayda etmiyordu. Neden böyle oluyor diye önce endokrin Kanda baktı negatif sonra gastroenterolojiye yolladı. Orada endoskopı İle bakıldı sonuc negatif.
Ama şöyle birşey var eğer kişide bu tür şikayetler varsa ve testleri negatif çıkıyorsa pozitif diyemeyiz fakat bu kişinin glutene hassasiyeti de yok diyemeyiz diyor doktorlar.

Bende vitaminlerim her zaman iyi çıkıyor
Ve dediyiniz beşirtiler yok
Bağırsağımda iyi çalışıyor
Vitaminler ilaca bağlı normal çıkmamalı. Mesela doktora gittiğimde sistemden geçmiş tahlil sonuçlarıma bakıyordu şöyle dediğini duydum “ vitaminlerin güzel “ bende vitaminlerin şuan iyi çıkması sizi yanıltmasın çünkü tüp bebek tedavileri gördüğüm İçin sürekli vitamin takviyesi alıyorum dedim. Nitekim öyleydi zaten. En son B12 20 li yaşlarda düşük çıkmıştı. Fakat 3 yıl önce ben birden yerimden kalkamaya başladım 10 dakika sabit otursam heryerim turuluyordu. Parmaklarımı bile kullanamaz hale gelmiştim. O zamanda D vitamini riskli seviyeye düşmüştü. Yani çok düşüktü

Ama şöyle birşey var eğer kişide bu tür şikayetler varsa ve testleri negatif çıkıyorsa pozitif diyemeyiz fakat bu kişinin glutene hassasiyeti de yok diyemeyiz diyor doktorlar.
Karnımın böyle şişmesi gastrıt miş. B12 ıgne demırde serum alınca geçti :)

Karnımın böyle şişmesi gastrıt miş. B12 ıgne demırde serum alınca geçti :)

Çölyakta kronik vitamin eksiklikleri oluyor. Özellikle B 12, D vitamini, çinko , DEMİR gibi, ferritin, gibi. Çölyakta bağırsaklarda glutene karşı bir alerji olduğu İçin çok düzenli beslensemde özellikle B 12 ve D vitaminin sürekli düşüyordu. İnsanı ayakta tutan temel vitaminlerin eksik olması da farkedelmeyek gibi değildi bende. Eğer birinde bu vitaminler sürekli eksik çıkıyorsa mutlaka bir emilim problemi vardır. Besinlerin vitamin emilimi ince bağırsakta gerçekleşir. Çölyakta bir ince bsğırsak hastalığıdır. Çölyak testi var kandan bakılıyor. Eğer o pozitifse inçe bağırsaktan endosobi ile parça alıp kesin tanıyı koyuyorlar.
Ferrittininiz kac cikiyordu acaba bnmde dusuk degerlerim

Kızlar günaydın, kıbrıs uçuşlarla ilgili merkezinden bilgi alan var mı ?
Evet ben aldım günde iki kere olacakmış uçuş ama su an biletler 2000 lira felann ayın birinde oteller de acılacagı için direk fiyatlar düsüşüyor benim merkezim carsamba günkü kanıma göre normalde 29 transferim ayın birine atmayı düsünüyor

Evet ben aldım günde iki kere olacakmış uçuş ama su an biletler 2000 lira felann ayın birinde oteller de acılacagı için direk fiyatlar düsüşüyor benim merkezim carsamba günkü kanıma göre normalde 29 transferim ayın birine atmayı düsünüyor
Tatlım kan tahliline göre transfer ertelenmesine karar verilemez ki. Ultrasonla rahim kalınlığı da ölçülmeli. Biliyorsunuz kullandığımız ilaçlarla rahim kalınlığı embriyo transferi için uygun hale getirilmeye çalışılıyor. Ben transfere gitmeden rahim kalınlığım 12 mm idi. 14-15 mm nin üstüne çıkmaması gerekir.

evet canım bende az önce konustum 1 ekımden sonra esımı gonderıcem sperm ıcın ben daha sonra transfere gıdıcem bakalım kısmetse

Tatlım kan tahliline göre transfer ertelenmesine karar verilemez ki. Ultrasonla rahim kalınlığı da ölçülmeli. Biliyorsunuz kullandığımız ilaçlarla rahim kalınlığı embriyo transferi için uygun hale getirilmeye çalışılıyor. Ben transfere gitmeden rahim kalınlığım 12 mm idi. 14-15 mm nin üstüne çıkmaması gerekir.
Rahim kalınlıgımı ölçtürdüm ama giderkende ölçtürücem su ann 9 mm de idi nasıl bir yol izliyecekler bilemiyorum 🤷🏻‍♀️ Progestron oranım önemli yüksekse zaten mecbur gidicem

Rahim kalınlıgımı ölçtürdüm ama giderkende ölçtürücem su ann 9 mm de idi nasıl bir yol izliyecekler bilemiyorum 🤷🏻‍♀️ Progestron oranım önemli yüksekse zaten mecbur gidicem
Endometriyum ilk bir hafta içi kalınlaşır sonra stabil kalır,progesteron başlarkende hiç kalınlaşmaz içini ferah tut

Bende kronik olarak B12 ve D vitamini düşüklüğü vardı. Ama başka birindede Demir, B12 düşük çıkıyordur. Herkeste aynı olmuyor . Ferritin hep sınırda çıkıyordu
Benimde hep dusuktur dgerlerin bazilari böyle mesela

Eklentiler

• 5D229522-A113-4534-82DD-B187DFD9C06A.webp
    5D229522-A113-4534-82DD-B187DFD9C06A.webp
    24 KB · Görüntüleme: 48
Ne zaman gidiyorsun sen. Progestwrona başladın mı

Endometriyum ilk bir hafta içi kalınlaşır sonra stabil kalır,progesteron başlarkende hiç kalınlaşmaz içini ferah tut
Zaza74 ben şu şekilde biliyorum estrofem kullandığımız sürece östrojen artış miktarına göre rahim kalınlaşmaya devam ediyor. Tali progesteron başlayana kadar. Çünkü benim ilk rahim muayenem 28 Ağustos’ta adetin 3. günü yapıldı ve yaklaşık 2 mm çıktı. Bir hafta sonra kontrolüm vardı bu arada estrofem başlandı onları kullandım kontrolde 10 mm çıktı. 4 gün sonra kontrolüm vardı yani 3. cü kontrol 12.4 mm ölçüm yapıldı. Östrojen miktarım biraz düşük çıktı ben doktora dedim ki östrojen daha fazla yükselmesi için miktarı artırmamız gerekiyor mu dediğimde bana eğer ilacın dozunu artırırsak rahim istediğimizden daha kalın bir hal alabilir. Aynı dozda devam dedi. Zaten 2 gün sonra da progestwron başlandı.

Back
X