- 2 Ekim 2018
- 151
- 194
- 53
- 44
bu tarz aksilikler malesef oluyor. benim de başıma geldi. önemli olan merkezin hatasını kabul etdip telafi yoluna giitmesi. benim merkezim hatasını kabul edip yeni donörle yeni emriyolar hazırladı ve gebelik oluştu. ben merkezi seçerken çok yer ile görüşmüstüm ve enfazla sorguladığım şey o olmuştu. ve hhepsininde söyllediği kusura bakmayın ama sil baştan aynı parayı alırız oldu. ta ki benim tüp bebek yaptığım merkez hariç.. o cazip gelmişti,dürüst olduklarını ve yaptıkları işin arkasında durduklarını düşünmüştüm ki , gerçekten de korktuğum başıma geldi ve telafi yoluna gttiler.sizin gebelik sonucunuz çıktı mı?
Arkadaşlar buraya çok yazan birisi değilim ama, sizin tecrübeleriniz doğrultusunda fikir almak istiyorum. Eşimin sperm sayımları, sperm hasar testleri gibi tüm testleri sorunsuz, benim yumurta kalitem düşük denildi, bir kaç tüp bebek ve düşükten sonra hiç folikülüm oluşmadı, biz de donasyona yöneldik, donöre karar verdik ama sonra hemşireyle konuşunca başka bir donöre yöneldik, zaten benzer özellikleri vardı. Kısa anlatayım biraz, donörden 15 yumurta toplandı, 14 embriyo oluştu bana 1 tane 3ab 1 tane 1 bb transferi yapıldı, ve geriye dondurmaya değer embriyo kalmadı dediler. Şimdi hamilelik oluştu ama çok korkuyoruz, huzurlu değiliz. Hiç değilse 4 ab transferi yapılsaydı, arkada da iki tane embriyo kalsaydı bu süreci bambaşka geçirirdik. Merkezlerin böyle durumlarda hiç kabahati yok mu, donör belki de pndemi dönemi sigara kullandı, stres yaptı,a alkol aldı bunların hiç takibi yapılmıyor galiba. Burada doktoruma sordum, 20 li yaşlarda bir kadın için hiç normal değil o kadar embriyo kaybı dedi. Bizim kendi tedavimizde toplanan 3 ve 5 yumurtadan 3 ve 5 embriyo oluşmuştu, hepsi de beşinci günü görmüştü, dondurmuştuk. Bu kadar emek, masraf, eziyet haksızlığa uğradığımızı düşünüyoruz, herşey yolunda gitse de kardeş istesek öyle bir şansımız bile kalmadı. Korkudan sevinemiyoruz. Ben de kadere inanan inançlı bir insanım ama donasyonu böyle hayal etmemiştim. Ne yapabiliriz acaba, kıbrıstaki doktorumuza mail yazdık cevaplamadı, gizli saklı yapıyoruz bu işleri diye her şeyi sineye mi çekmeli?