Arkadaşlar size birşey danışmak istiyorum belki başınıza gelmiş olabilir. Benim tsh hormonum tüp bebek tedavimde 3 çıkmıştı transfer öncesinde bakmıştı drum euthrox 75 başlayalım dedi.öncesinde böyle bir öyküm yoktu ama. Ben de sonrasında muayene gittim endokrine ultrasonda bir şey yok dedi nodul falan çıkmadı. anti tpo hormonlarına baktırmak istedim yaklaşık 90 çıktı. Ama hiç belirtim falan yok. Hashimato falan da demedi. Bunun düşükte falan etkisi olabilir mi hormonlarım normal tsh t4 ama eutrox 75 yine kullanıyorum . Bunun için ekstra ne yapabilirim dr tekrar gideceğim ama sizin tecrübelerinizi de duymak istedim.
Tsh hormonu düşüğe sebeb oluyor biliyorum
Bence iyi endokrin takibinde olmalısın

Arkadaşlar size birşey danışmak istiyorum belki başınıza gelmiş olabilir. Benim tsh hormonum tüp bebek tedavimde 3 çıkmıştı transfer öncesinde bakmıştı drum euthrox 75 başlayalım dedi.öncesinde böyle bir öyküm yoktu ama. Ben de sonrasında muayene gittim endokrine ultrasonda bir şey yok dedi nodul falan çıkmadı. anti tpo hormonlarına baktırmak istedim yaklaşık 90 çıktı. Ama hiç belirtim falan yok. Hashimato falan da demedi. Bunun düşükte falan etkisi olabilir mi hormonlarım normal tsh t4 ama eutrox 75 yine kullanıyorum . Bunun için ekstra ne yapabilirim dr tekrar gideceğim ama sizin tecrübelerinizi de duymak istedim.
Tiroid hormonlari canim vucudun orkestra sefi gibidir cok önemli tup bebek tedavilerinde takip ettir surekli lutfen bende eutrox 150 lik olandan kullaniyorum zaza kardesimin dedigi senu en iyi takip edecek endokronoloji doktorudur canim

Evet 3 büyük poşet ilaç ile dönmüştüm. Valizle birlikte uçağın alt kısmında geldi. Hiçbir sorun çıkmadı. Andrey sağolsun her ihtimale karşı biotexcom da tedavi gördüğüme dair rapor verdi. Bir de ilaçların detaylı bilgisini içeren belge verdi. Sıkıntı olursa gösterin demişti. Gerek kalmadı ama
Ilaclar kisiye ozel tabiki ama sunu sorabilir miyim size, estrofem ve progesteron dan cok cok farkli birseyler mi veriyorlar?

Evet 3 büyük poşet ilaç ile dönmüştüm. Valizle birlikte uçağın alt kısmında geldi. Hiçbir sorun çıkmadı. Andrey sağolsun her ihtimale karşı biotexcom da tedavi gördüğüme dair rapor verdi. Bir de ilaçların detaylı bilgisini içeren belge verdi. Sıkıntı olursa gösterin demişti. Gerek kalmadı ama
Arya senin öesajlarını ben göremiyorum 😂
Ancak birileri cevap yazınca görüyorum

Vallah biliyorsun benim eşimde razı değildi buraya,ama ikna oldu,şimdide hiç sıkıntı çekmiyor
Sonucuda bizi mutlu etsinde başka bir şey istemiyorum
Birde Beyzacım siz almanyada yaşiyorsunuz,ee orasıda yabancı ülke size
Birde unutum söylemeyi kahvaltıya inerken acayip çok yabancılar var(italyan,alman,japon)
Dünyanın her yerinden milletler var burda
Hiç sıkıntı çekmeden gidip gelmek, nerede kalacağım, ulaşımı nasıl sağlayacağım, yanıma para alacak mıyım, kaldığım yerden kliniğe nasıl gideceğim, transfer sonrası havaalanına nasıl geri döneceğim, sabah öğle akşam nerede ne yiyeceğim vb. ana dertlerin :) olmaması tedavi sırasında aslında görünmeyen çok önemli unsurlardan bence, başkalarının sizin adınıza her şeyinizi planlıyor olması çok hoş, insan strese girmiyor ve ekstradan başka şeyler düşünmüyor! En son gittiğimizde eşime dedim ki; iyi ki bu şekilde her şey paket dahilinde sadece uçaktan iniyoruz ve gerisi artık dönene kadar kliniğin kontrolünde ne güzel...
Biz her gittiğimizde hiç zorlanmadık, çok rahat gidip geldik, Biotexcom eşim ve bana hem sağlık sigortamızı yaptı epostayla gönderdi, hem tedavi olduğuma dair izin kağıdımı, hem ulaştığımızda bizi alıp karantina otellerine bırakıp sabahında kendileri Covid testi yapıp sonuç çıkana kadar odamızda bize her türlü imkanı sağladılar, yaz döneminde ise iznimize denk getirip tedavi boyunca da paket kapsamında 9 gece kaldık, eşim ve benim için extra bir ödememiz olmadı. Süreci çok güzel yönettiler gerçekten, ben memnun kaldım.
Biz her gittiğimizde tedaviye başka ülkelerden de gelenler vardı, orada tanıştığımız kişiler oldu ve benim bildiklerimden, pandemiden önce üçüzlere hamile kaldı ve redüksiyondan sonra bir kız bir erkek ikizlerini doğurdu :) Pandeminin ilk aylarında ise, her ülke tarafından ilk önce gidip gelinmesi yasaklanan ülke İtalya olmasına rağmen, izinle en çok İtalya'dan tedaviye gelmişlerdi. Hatta bizi güldürmüşlerdi, İstanbula girişleri serbest olduğu için önce İstanbula gelip, İstanbuldan Kiev'e geçiyorlarmış :) eee ne de olsa, onlarda Akdeniz insanı, İtalyanlarla bu tarz konularda benzeşiyoruz diye boşuna demiyorlar :):sampiyon:
Mesela Almanya'dan da birisiyle tanışmıştık, o ise donasyona değil, tüp bebek tedavisine gelmişti, ilaçlar tedaviler imkanlar daha pahalı, burası daha iyi demişti.

Esra erolu bugun izleyen oldumu kizlar😆 kadinin cocugu kocasindan cikmadi dna si tutmayinca. Kadin diyoki okadar igne vuruldum tedaviyle oldu ondan olmustur😆 ignedenmis öyle diyor haspamm😂
Bende şok oldum iğnelerden diyince 🤣🤣

Kıbrısa gidecek sayısı giderek azalıyor 🤣
Bizi yalnız mı bırakacaksınız orda kızlarr 😬😬
Valla benim ilk denenem olacak inşallah sonda olur ama zaza anlattıkça fotoğraflar attıkça acaba mı diye sorgulamadan edemiyorum 🙄 sperm donasyonu olacağı için çokta kafamı bulandırmak istemiyorum ama aklım kayıyor 🤦🏻‍♀️

Kadın ve erkek infertilitesi yüzdesel olarak eşitken sperm donasyonu neden bu kadar az ya 😔

Tamam herkesin her çiftin kendi tercihi ama ben eminim eşi istemiyor diye evde oturup doğurgan çağını çöpe atan bir çok kadın vardır 😔😔

Sağol kuzum
Eşim sperm verdi 3 tüp kan aldılar
Şimdi benden 6 tüp kan
Birazdan vajınadan smit alıcaklar ve pap test
İnşallah güzel sonuçlar çıkar
İlk kontrole gidildiğinde siz ve eşten kan ve örnek alındığından, sizin herhangi bir test yaptırmanıza gerek kalmıyor. Elinizde varsa da klinik tekrar yapıyor zaten! Eşe; semen, karyotip, kan testi, size ise; smear, ultrason, karyotip, kan testi yapılıyor. Ben başvuru formu doldururken ekinde, hsg filmi ile mamografi göndermiştim.
Her iki tedavimde de transferden 5 gün önce 6 tüp kan alıp bana embrio glue (dedikleri bir nevi prp) da yapmışlardı. Diğer arkadaşa mesela embrio glue yapılmamıştı.

Beyza burda telefon kartı bedava içine 2 dollara paket al konuş bitmiyor😂😂
1dolar-28 grivni ukrayna parası
Kuru bile

İlk kontrole gidildiğinde siz ve eşten kan ve örnek alındığından, sizin herhangi bir test yaptırmanıza gerek kalmıyor. Elinizde varsa da klinik tekrar yapıyor zaten! Eşe; semen, karyotip, kan testi, size ise; smear, ultrason, karyotip, kan testi yapılıyor. Ben başvuru formu doldururken ekinde, hsg filmi ile mamografi göndermiştim.
Her iki tedavimde de transferden 5 gün önce 6 tüp kan alıp bana embrio glue (dedikleri bir nevi prp) da yapmışlardı. Diğer arkadaşa mesela embrio glue yapılmamıştı.
Anladigim embiryo glue yapmiyorlar onlarin basariya katlisi olsun dedikleri sey rahim prp oda gerekli goruyorsa yapiyorlarmis sordum
Bu durumu embiryo glue diye belirtmisler ama degil

Kiev deki bu merkezde sperm donasyonu da var mı acaba sayfalarında göremedim. Burada da çoğunluk hep yumurta donasyonu hakkında. Sperm donasyonu planlayanlar var mı
Sayfada sperm donasyonu arkadaslar illaki yazacaktir ama kievde yumurta sperm embiryo hepsi varmis

Back
X