Kızlar iki gündür kan damlıyor resmen gözümden. Bu ay ikinci tüp bebeğe başladık, dün yumurta toplamam vardı, 18 tane falan oluştu, hiçbiri döllenmedi, geçen sene de benzer bişey olmuştu...yumurtaların zarlarında problem varmış, doktor da embriyolog da şaşkın..
Bişey söyleyin lütfen bana, benim gibi olan var mı, bişey söyleyin noolur
Kızlar doktor kesinlikle yumurtadan diyo, sperm içeri girdikten sonra kabuk oluşmuyomuş. Bugün kromozom analizi için kan verdik, sperm morfolojisi de bozuk ama sağlıklıları da var..böyle bişey gördünüz mü duydunuz mu, noolur bişeyler yazın...
Canim oncelikle insallah bi problem yoktur
Canim bazi yazilari okudum her yumurta illa dolenecek diye bisey yomus
Fakat en cok yumurtanin bolunmemesindekifaktor erkegin spermi diyor
Bide yumurtalgin zarinda bi problem var demissin aca yumurtalarin zari cok kalinsa spermler icine girmekte zorluk cekerler
Eger sebep buysa igne ile yani mikroenjeksiyonla spermleri icine yerlestirirler
Eger yumurtanda genetik bi sorun yosa dollemenin yollari varmis canim icini ferah tut
Kızlar, eşime sperm dna hasarı tahlili yapıldı, sorun çıkmadı. Benim yumurtalarım döllenemeyecek kadar kalitesiz. Napayım ki? Hangi merkeze gideyim ki?
sen bana göre şanslılardansın. ben de 3 kez denedim. erkek faktörü ile başlamıştık. hiç yumurtalarda sorun olacağı gelmiyordu aklımıza. şok oldum. ocak ayından beri ağlamadığım gün çok azdır. hala kabullenemedim. 17 20 10 gibi oluyor yumurta sayıları. benim doktor da embriyologlar da şok. "25 yıldır bu işi yapıyorum ilk kez yanıldım" dedi embriyolog. dışarıdan mükemmel görünüyorlar. ama soyulduklarında olgunlaşmadıkları görülüyor. 1- 2 tanesi olgunlaşıyor labaratuar ortamında ama o da bir gğn sonra ancak. bu da geç oluyor. mikroenjeksiyon yapııldı ama döllenmiyorlar o zaman da. biz genetik araştırma yaptırmadık ama benim şüphem şudur ki: eşim de ben de 5-6 yıl önce accutane diye sivilce ilacı kullanmıştık. ben %90 buna bağlıyprum. bizim ailelerde yok çünkü infertilite sorunu olan. kuzenim de bekar sorun yaşıyor yumurtada o da bu ilacı içti. bu kadar tesadüf olamaz ya artık.
ben yılmadım ama hem ağlayıp hem mücadeleye devam. hayıt suyu tavsiyesi aldım bu forumdan. bir de doktor biosteron diye bir takviye vermişti. onu aldım .3 3 gündür onu içiyorum. kasım aralık gibi tekrar denemeyi düşünüyorum. yani donasyon en son. tüm doktorlar bunu öneriyor. bence daha erken bunun için. ona da başvururum ama en son..
sen de sakın yılma. bu süreçte doktorlara da çok takma. allah değiller. asla olmaz denen ne çift gördüm ben doğal yoldan anne baba oldular. sakın yılma. aa bir de akupunktura başlıyoru çok faydalı. yurtdışında hep öneriyorlar. bizde tüp bebekm erkezleri çok ticari. aldıkları paralara bakıyorlar sadece.
sakın yılma arkadaşım dertdaşım... sorunlarımız az çok aynı. sakın moralini bozma.. hoşuna giden şeyler yap ve bitkisele yüklen. ilaçlar hep zarar bize. yaşadıklarımı anlattım yukarda. ne varsa eski yöntemlerde var. akupunktur ve bitkisele odaklan ve de kendine. herşeyden önemlisi sensin :))
Canım ya çok benziyo sorunlarımız, doktor o kadar iyi konuşuyor ki toplanmadan önce, harika falan diyor, embriyo bile oluşmuyor. Duygularım yok oldu artık, çok üzüldüm, çok ağladım, üzülmekle insanın eline hiçbirşey geçmiyor. Ankaraya gittim en son, prof net konuşmadı, teşhis bile yok. Uzun protokol uygulayalım dedi, sana hiç uzun protokol uygulanmış mıydı?
sen bana göre şanslılardansın. ben de 3 kez denedim. erkek faktörü ile başlamıştık. hiç yumurtalarda sorun olacağı gelmiyordu aklımıza. şok oldum. ocak ayından beri ağlamadığım gün çok azdır. hala kabullenemedim. 17 20 10 gibi oluyor yumurta sayıları. benim doktor da embriyologlar da şok. "25 yıldır bu işi yapıyorum ilk kez yanıldım" dedi embriyolog. dışarıdan mükemmel görünüyorlar. ama soyulduklarında olgunlaşmadıkları görülüyor. 1- 2 tanesi olgunlaşıyor labaratuar ortamında ama o da bir gğn sonra ancak. bu da geç oluyor. mikroenjeksiyon yapııldı ama döllenmiyorlar o zaman da. biz genetik araştırma yaptırmadık ama benim şüphem şudur ki: eşim de ben de 5-6 yıl önce accutane diye sivilce ilacı kullanmıştık. ben %90 buna bağlıyprum. bizim ailelerde yok çünkü infertilite sorunu olan. kuzenim de bekar sorun yaşıyor yumurtada o da bu ilacı içti. bu kadar tesadüf olamaz ya artık.
ben yılmadım ama hem ağlayıp hem mücadeleye devam. hayıt suyu tavsiyesi aldım bu forumdan. bir de doktor biosteron diye bir takviye vermişti. onu aldım .3 3 gündür onu içiyorum. kasım aralık gibi tekrar denemeyi düşünüyorum. yani donasyon en son. tüm doktorlar bunu öneriyor. bence daha erken bunun için. ona da başvururum ama en son..
sen de sakın yılma. bu süreçte doktorlara da çok takma. allah değiller. asla olmaz denen ne çift gördüm ben doğal yoldan anne baba oldular. sakın yılma. aa bir de akupunktura başlıyoru çok faydalı. yurtdışında hep öneriyorlar. bizde tüp bebekm erkezleri çok ticari. aldıkları paralara bakıyorlar sadece.
sakın yılma arkadaşım dertdaşım... sorunlarımız az çok aynı. sakın moralini bozma.. hoşuna giden şeyler yap ve bitkisele yüklen. ilaçlar hep zarar bize. yaşadıklarımı anlattım yukarda. ne varsa eski yöntemlerde var. akupunktur ve bitkisele odaklan ve de kendine. herşeyden önemlisi sensin :))
kızlar benim de ikinci denemem sperm hızı yavaş diye başladık bu işe benim yumurtalarda sorun çıktı ilk denememde 3 .günü hiç biri transfer edilemez durumda idi ikinci de uzun protokol denendi embriyo gen ile (500 dolar) yumurta kalitesi artırılmaya çalışıldı şuan 2 orta kalite transfer edildi 2 tane 1. kalite donduruldu transferin 13. günü değerim çok düşük kimyasal olabilir sonuçtan haber ederim eğer iyi bişeyler çıkarsa bu embriyo gen uygulamasını deneyin derim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?