arkadaşlar.10 yumurtadan 5 tanesi gelişti.3 tanesinin içi dolu çıktı. ve sadece 1 tanesi döllenebillir durumda çıktı.diğer iki yumurtam geçmiş.o 1 tane yumurtada döllenmedi.Normalda döllenme olayı %60-70 diyolar ama olmadıı.ve tedevi yarım kalmış oldu. transfer olucak kadar embriyom olmadı bile. bu çok acıydı. şimdi 2 tüp bebeği düşünüyorum.ama gene aynı şeyin olmasından korkuyorum.bende yumurta rezervi ortanın altındaymış.ve bana uzun protokol uygulandı. eşimdedde morfoloji problemi var.sanki bana yanlış protokol uygulanmış gibi geldi. tüm 6000 ünitelik ilaçların hepsini bir anda kullandılar.ilaç kullanmadan bir önceki adet dönemi 15 yumurtam vardı.ama tedavi esnasında 10 tane oldu.ve yumurtalar eşit gelişmedi. sizce bu normalmi.
güzelim o tek yumurtana klasik tüp bebek yöntemi mi uygulandı yoksa mikro enjeksiyon mu? klasik tüp bebek yönteminde döllenme olayı biraz şansa kalıyor ama mikro enjeksiyonda spermi kendileri yerleştiriyorlar yumurtanın içine yani bu durumda döllenmeme olasılığı ortadan kalkıyor? eğerki sana mikro enjeksiyon uygulamıyorsalar bence merkezinle bu konuyu konuş yada başka bi merkezle devam et...bence bu işler şansa bırakılmamalı
umarım bir dahaki denmende Allah gönlüne göre verir...çok bekletmeden kavuşturur bebeğine
merhaba arkadaşım,seni öyle çok anlıyorumki...geçen yıl kasım ayında öğrendik eşimde sayı ve hareket problemi olduğunu.hemen tüp bebek dediler,bizde vakit kaybetmeden aralık ayında başladık.daha ne olduğunu anlayamadan uzun protokol tedavi ile 11yumurta toplandı,8 tanesi işlem gördü ve hiçbiri döllenmedi.bu yıkımı anlatmak mümkün değil.transfer işlemini bile yaşayamamak,bırak bir bebeğin hayalini kurmak,bir embriyon bile olmadığını öğrenmek kahretti bizi.ama olabilir dedik ve nisan ayında 2. denemeye başladık,bu kez kısa protokol uygulandı.hep dua ettim.6 yumurta toplandı,altısıda işlem gördü ama malesef sonuç aynıydı.bu kez ağlamaktan başka hiçbirşey gelmedi elimden.ilk denemede eşimi teselli etmiştim ama bu kez benimde teselliye ihtiyacım vardı.biliyorum benim imtihanım bu ama çok ağır geldi.yinede hamdolsun,Rabbim dermansız dert vermesin.sonra doktorumuz aradı bu konuda bir gelişme olduğunu yumurtalara biir işlem uygulanarak döllenmenin gerçekleşebileceğini söyledi.umutlandık.o kadar muhtaçtık ki bir ışığa,hemen olsun istedik.ağustos ayında 3.deneme yapıldı uzun protokol,12 yumurta toplandı ve 10 tanesi işlem gördü ama malesef.sonuç yine hüsran.şimdi artık uzun bir zaman ne tüp bebek nede alternatif bitkisel tedavi düşünmüyoruz.Allahtan ümidimi asla kesmedim,zamanı var inşallah,bizi boynu bükük bırakmaz.dualar ediyorum,meryem suresi okuyorum.Hz.Zekeriyaya evlat veren Rabbim bizede verir inşallah.bu süreç bizi çok yıprattı,bir yılda çok ağır şeyler yaşadık,maddi ve manevi anlamda zor günler geçiriyoruz.arkadaşım mikro enjeksiyon yöntemi uygulandı bana.buna rağmen döllenmedi.şansımızın %60-70 olduğu söylendi.ama olmadı. bu şeklide son aşamaya kadar gelipte yarı yolda bırakmak çok acı veriyor insana. en yakınındaki bile sana acır gözlerle bakıyor. içim çok yandı transfer olmadığını duyunca.aradan yaklaşık 6 ay geçmesine rağmen hala acısı içimde. transfer olupta bekleme aşamasını bile yaşayamadım..ne diyebilirim ki . nasip böyleymiş.allah ne zaman uygun görürse olacak. kimi zaman geliyor allah sana da nasip etsin diyenlere bile kızar hale geldim.bunu yaşamayan hiç kimse ne hissettiğimi bilemez. yüzüm gülüyor herkese karşı. hep olsun bu sefer olmadı diğer denemeye olur diyorum.ama içimde fırtıalar kopuyor. birde en sevdiğin arkadaşların ,dostların hamile haberlerini alınca mutlumu olucağım yoksa üzülücemmi şaşırıyorum.esasında kimseyi kıskanmıyorum.ama keşke diyotum keşke benimde böyle mutlu bir haber aldığım gün gelse.annem babama,eşim ve ailesi onlara güzel bir haber verebilsem. içimde yavrumu taşısam ve kucağıma kuzumu alıp sevsem. çok istiyorum ama olmuyor. bu kullandığım ilaçlardanmıdır bilmem psikolojim çok zor düzeldi.bir kez daha deneyeceğim ama hep korkuyorum.gene aynı şey olursa diye. neyse gene çok konuştu(yazdım) :).umarım allah herkese istediğini nasip eder.
arkadaşlar.10 yumurtadan 5 tanesi gelişti.3 tanesinin içi dolu çıktı. ve sadece 1 tanesi döllenebillir durumda çıktı.diğer iki yumurtam geçmiş.o 1 tane yumurtada döllenmedi.Normalda döllenme olayı %60-70 diyolar ama olmadıı.ve tedevi yarım kalmış oldu. transfer olucak kadar embriyom olmadı bile. bu çok acıydı. şimdi 2 tüp bebeği düşünüyorum.ama gene aynı şeyin olmasından korkuyorum.bende yumurta rezervi ortanın altındaymış.ve bana uzun protokol uygulandı. eşimdedde morfoloji problemi var.sanki bana yanlış protokol uygulanmış gibi geldi. tüm 6000 ünitelik ilaçların hepsini bir anda kullandılar.ilaç kullanmadan bir önceki adet dönemi 15 yumurtam vardı.ama tedavi esnasında 10 tane oldu.ve yumurtalar eşit gelişmedi. sizce bu normalmi.
Ben de tedavi asamasindayim su an... Bu 4. tüp bebek tedavim. Bir kimyasal gebelik, bir de düsükle sonuclanan gebelik olustu. Bir cok kez tedaviye baslandi ama 1 hafta sonra yetersiz yumurtalik yaniti yüzünden iptal oldu ya da cogu kere tedaviye bile baslanamadi... O yüzden sabirli olmak gerektigini söylüyorum ve bitkisel desteklerden de yararlanilmasi gerektigine inaniyorum. Daha önce bitkisel destek kullanmamistim. Ancak dikkatli olmak gerekir. Ben tüp bebek tedavisine baslamadan incir kürü denemistim ve kist olustu. O nedenle tüp bebek tedavisi sirasinda hergün doktor kontrolu altindayken yapmanin en dogrusu olduguna karar verdim. Kist olusturma riski ortadan kalkiyor, nasilsa catlatma ignesi ile sonrasinda bosaltiliyor. Ayrica hergün ultrasonda büyüyen foliküller arasinda bir paralellik var mi, yoksa biri kontrolsuz mü büyüyor takip edebiliyorsunuz.canım denizati09 sen şuan hamilemisin...yoksa tedavin sürme aşamasın damı...
canım inan yazdıklarını okurken kendimi buldum..benimde aynen...ama ben kimyasalda olsa hamile kalmadım...RABBİM inşalllahh hamiş olmayı nasip eder canım...takip edecem seni..inşalllah kontrollerini yazarsın.........memoril çok güzel bir hastane....kontrollerini sade hale hanım mı takip ediyor...yoksa ekip olarak mı semra hanımda giriyormu....canım bu arada kaç tane yumoşun oldu....inşalllah kaliteli olup döllenirler..hayırlı haberlerini bekjliyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?