YUMURTALIK DONDURMA Bursa düşük amh

kedincir

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2025
3
1
1
Herkese merhaba, ben 28 yaşındayım rutin kontrol için gittiğim kadın doğumda tahliller sonucunda amh değerim 0.4 çıktı, doktor tüp bebek merkezine yumurtalık dondurma işlemi için yönlendirdi, ailede erken menapoz öyküsü yok, regl her ay düzenli ve olması gerektiği şekilde sadece sancılı geçer, buna rağmen bu sonuçlar beni inanılmaz sarstı, aynı süreci yaşayan siz değerli üyelerin yardımını rica ediyorum, yumurtalık dondurma nasıl bir süreç ve bursada doktor önerisi alabilir miyim

Merhaba canım. Ultrason da folikül sayın nasıldı? Bazen çok bekletildiği için sonuçlar yaniltabiliyor. Asıl olan ultrason da folikül sayısıdır. Tekrar amh testi yapabilirsiniz bu sefer başka bir hastanede. Eğer sonuç aynı ise, dondurun yumurtalarinizi ilerde çocuk istiyorsanız. Tüp Bebek merkezlerinde yapılır bu işlem. Ayrıca düzenli regl olmak evet her ay en az bir yumurta atiliyor demek ama bu menopoz hakkında bilgi vermez. Amh nin düşük olması da menopoz hakkında bilgi vermez belki seni yıllarca götürecek. Etrafımda şahit olduğum olaylar var bekarken rezervinin çok düşük olduğunu öğrenip doktorların tüp bebekle bile çocuğun olmaz demelerine rağmen evlenir evlenmez hamile kalan bir sağlıkçı tanıdığım var :) stres yapmayın tabi ama riske de atmayın. Maddi durumunuz var ise iyi bir tüp Bebek merkezine gidebilirsiniz. İstanbul da karından toplatan yerler var bekarlar için. Volkan Turan gibi. Sizin tercihiniz tabii. Ama bence havuz yöntemi gibi bir yöntem de olabilir eğer folikül sayınız çok az ise yeterli miktarda toplanana kadar toplayın çünkü maalesef ki her toplanan yumurta döllenmiyo gelişmiyor falan. Evlilik varsa önünüzde bekleyebilirsiniz 6-12 ay falan. Belki doğal yoldan hemen kalırsın amh demek her şey değil. Bir de ağrılı geçiyor adetlerim dediğin için diyorum çikolata kisti olabilir sizde. Çünkü çikolata kisti de maalesef ki rezerv azligina neden olabiliyor. Detaylı incelenmek icin tüp Bebek uzmanina başvurun. İstanbul şansınız var ise aret kamar da olabilir

Merhaba, folikül sayımını 8 solda 4 sağda gibi belirttiler , aynı hastanede başka bir laboratuvarda başka bir doktora test yaptırdım ama dediğiniz gibi benzer çıkması olası, evlilik önümüzdeki 2 yıl içerisinde görünüyor gibi ama kesinliği de olmadığı için riske atamam, maalesef İstanbul’da bu işlemi yaptırmam zor düzenli bir çalışma hayatım var bursada iyi bir doktor ya da merkez arayışındayım . İlginize ve desteğinize çok teşekkür ederim

Aslnda 12 folikül bayağı iyi. Öyle düşük değil 0.4 ile en fazla 5-6 folikül beklenir o da en fazla yani. Ama içiniz rahat olacaksa öyle yapın. Bildiğim bir Dr Bursa da prof. Osman Develioğlu. Instagram dan da her türlü soruya yanıt veriyor kendisi. DM den de sorabilirsiniz,soru cevapta yapiyo her hafta. Herkese dönüş yapıyor yani. Bursa da kendisi iyi bir hekim olduğunu düşünüyorum zaten prof.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…