- 5 Mart 2015
- 981
- 792
- 23
- 38
umutlanıyorum bu hikayeleri okudukça.Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı büyütmeyi nasip eylesin...Arkadaşlar merhaba ben sizinle aynı zor günleri yaşadım burdaki hikayeleri okuyup umutlanmaya çalıştım.Benim hikayem evlenmeden başladı.28 yaşında nişanlandım adetlerim çok düzenli olduğu halde kontrol amaçlı hormonlarıma baktırdım ve fsh 10 çıktı bir sonraki ay tekrarladık 10,5 çıktı hemen alanında uzman bir doktorla görüştüm amh baktık sonuç 0.8 çıktı. Daha evlenmeden başladım forumları okumaya,tüp bebek tedavisi araştırmaya. Nişanlım durumu hiç önemsemedi benim için çocuk problem olmaz dedi ve evlendik.ilk üç ay denedik her adet olduğumda tedaviye yaklaştığımı biliyordum. Şimdi sakin sakin anlatıyorum ama az göz yaşı dökmedim malesef çok isyan ettim. Daha 3 aylık evliyken aşılama denedik ve sonuç negatif. 4 ay sonra büyük bir umutla tüp bebeğe başladık tedavim boyunca çok yuksek doz tedaviye rağmen sadece 3 yumurta gelişti sadece 1 tane döllendi o da kötü kaliteliydi ve ilk negatifimizi aldık. Ardından inanılmaz bir depresyona girdim. Hayat boyu hep güçlü olmuşumdur kolay kolay yıkılmam sanırdım ama hayatımın en zor günlerini yaşadım. Geceleri ağlayarak uyanıyordum arkadaşlarımın bebeklerini görmek istemiyordum. Sabahları işe gitmek ölüm gibiydi. Ailemin ve eşimin desteğiyle toparlandım. Bir sürü yayın okudum bir sürü vitamin,arı sütü,incir ne duysam uyguladıö ve ikinci tedaviye başka bir merkezle başladım. Bu kez sanırım bana daha uygun bir protokol oldu ve 7 yumurtam gelişti 2 tane 5.gun 1. Kalite embriyo koyuldu. Doktorum ikiz olma ihtimali yüksek dedi ve ben bu sefer hamileyim diye test gunumu beklemeye başladım. Ama test tarihimden 2 gün önce adet oldum ve çok büyük hayal kırıklıgı. o gunu hiç unutmam işten apar topar çıktım yolda ağlamaktan araba kullanamadım yol kenarında nerdeyse 1 saat gözlerimden yaş gelmeyene kadar ağladım.o gece sabaha kadar eşimin kucağında ağlayarak kaldım.ertesi sabah artık isyan etmenin faydasız kolayca hamile kalan kadınlardan nefret etmenin işe yaramadığını ilk kez idrak ettim.Yine bir sürü kür bulup uyguladım ve tuttuk yine tüp bebek merkezinin yolunu. Bu kez 3 yumurtam gelişti.opudan uyandığımda yanımdaki kadının 9 yumurtası vardı ve neden az ultrasonda 15 taneydi diye haykırıyordu tüp bebek tedavisinin en az sansı olan grupta olduğumu biliyordum ama kadına katlanamadığım için yarım saat sonra ağrım olmasına rağmen eve gittim. Ertesi gün embriyolog aradı ve 3üde döllendi dedi. Bana sorarsanız tedavinin rn zor kısmı o telefonları beklemek zaten az olan yumurtaların döllenmesi için hergün dua etmek hep telefonları ellerim titreyerek açtım.sesimin titremesine engel olamadım. Böyle 5 gun geçti 3 yumurtada döllendi 5.gune geldi ikisi transfer edildi ve 1 tanesi dondıruldu. 10 gun sonra bhcg hayatımda işl defa pozitif geldi. 98 sanırım bu benim hayatımdaki en sevdiğim sayı olacak.çok şükür şuanda 10 hafta tek gebeyim. Biliyorum canınızın ne çok yandığını,içinizden uyuduğunuzda bile gitmeyen o yürek ağırlığını.Eşinizin sizi teselli ederken kendinizden çok ona üzülüp kendinizi suçladığınızı. Ama umut etmekten ve denemekten hiç vazgeçmeyin.her tedavi ve her ay çıkan yumurta kalitesi değişebiliyor.Bence en önemlisi tüp bebek merkezinin labaratuar kalitesi. Allah hepimizin yardımcısı olsun tüm dualarım sizinle.inşallah en kısa zamanda isteyen herkesin özelliklede bizim gibi çok çekmiş çok mücadele etmişlerin kucakları bebekleriyle dolar
Çok güzel...
Yine mi Şafak beye gideceksn ben çok kararsızım..ne zaman yaptrmştn ilk tedaviniMerhaba bende şafak beyde ilk tedavimi oldum ancak döllenme olamadı malesef 2. İçin Haziran da gideceğim.
Arkadaşlar merhaba ben sizinle aynı zor günleri yaşadım burdaki hikayeleri okuyup umutlanmaya çalıştım.Benim hikayem evlenmeden başladı.28 yaşında nişanlandım adetlerim çok düzenli olduğu halde kontrol amaçlı hormonlarıma baktırdım ve fsh 10 çıktı bir sonraki ay tekrarladık 10,5 çıktı hemen alanında uzman bir doktorla görüştüm amh baktık sonuç 0.8 çıktı. Daha evlenmeden başladım forumları okumaya,tüp bebek tedavisi araştırmaya. Nişanlım durumu hiç önemsemedi benim için çocuk problem olmaz dedi ve evlendik.ilk üç ay denedik her adet olduğumda tedaviye yaklaştığımı biliyordum. Şimdi sakin sakin anlatıyorum ama az göz yaşı dökmedim malesef çok isyan ettim. Daha 3 aylık evliyken aşılama denedik ve sonuç negatif. 4 ay sonra büyük bir umutla tüp bebeğe başladık tedavim boyunca çok yuksek doz tedaviye rağmen sadece 3 yumurta gelişti sadece 1 tane döllendi o da kötü kaliteliydi ve ilk negatifimizi aldık. Ardından inanılmaz bir depresyona girdim. Hayat boyu hep güçlü olmuşumdur kolay kolay yıkılmam sanırdım ama hayatımın en zor günlerini yaşadım. Geceleri ağlayarak uyanıyordum arkadaşlarımın bebeklerini görmek istemiyordum. Sabahları işe gitmek ölüm gibiydi. Ailemin ve eşimin desteğiyle toparlandım. Bir sürü yayın okudum bir sürü vitamin,arı sütü,incir ne duysam uyguladıö ve ikinci tedaviye başka bir merkezle başladım. Bu kez sanırım bana daha uygun bir protokol oldu ve 7 yumurtam gelişti 2 tane 5.gun 1. Kalite embriyo koyuldu. Doktorum ikiz olma ihtimali yüksek dedi ve ben bu sefer hamileyim diye test gunumu beklemeye başladım. Ama test tarihimden 2 gün önce adet oldum ve çok büyük hayal kırıklıgı. o gunu hiç unutmam işten apar topar çıktım yolda ağlamaktan araba kullanamadım yol kenarında nerdeyse 1 saat gözlerimden yaş gelmeyene kadar ağladım.o gece sabaha kadar eşimin kucağında ağlayarak kaldım.ertesi sabah artık isyan etmenin faydasız kolayca hamile kalan kadınlardan nefret etmenin işe yaramadığını ilk kez idrak ettim.Yine bir sürü kür bulup uyguladım ve tuttuk yine tüp bebek merkezinin yolunu. Bu kez 3 yumurtam gelişti.opudan uyandığımda yanımdaki kadının 9 yumurtası vardı ve neden az ultrasonda 15 taneydi diye haykırıyordu tüp bebek tedavisinin en az sansı olan grupta olduğumu biliyordum ama kadına katlanamadığım için yarım saat sonra ağrım olmasına rağmen eve gittim. Ertesi gün embriyolog aradı ve 3üde döllendi dedi. Bana sorarsanız tedavinin rn zor kısmı o telefonları beklemek zaten az olan yumurtaların döllenmesi için hergün dua etmek hep telefonları ellerim titreyerek açtım.sesimin titremesine engel olamadım. Böyle 5 gun geçti 3 yumurtada döllendi 5.gune geldi ikisi transfer edildi ve 1 tanesi dondıruldu. 10 gun sonra bhcg hayatımda işl defa pozitif geldi. 98 sanırım bu benim hayatımdaki en sevdiğim sayı olacak.çok şükür şuanda 10 hafta tek gebeyim. Biliyorum canınızın ne çok yandığını,içinizden uyuduğunuzda bile gitmeyen o yürek ağırlığını.Eşinizin sizi teselli ederken kendinizden çok ona üzülüp kendinizi suçladığınızı. Ama umut etmekten ve denemekten hiç vazgeçmeyin.her tedavi ve her ay çıkan yumurta kalitesi değişebiliyor.Bence en önemlisi tüp bebek merkezinin labaratuar kalitesi. Allah hepimizin yardımcısı olsun tüm dualarım sizinle.inşallah en kısa zamanda isteyen herkesin özelliklede bizim gibi çok çekmiş çok mücadele etmişle
Arkadaşlar merhaba ben sizinle aynı zor günleri yaşadım burdaki hikayeleri okuyup umutlanmaya çalıştım.Benim hikayem evlenmeden başladı.28 yaşında nişanlandım adetlerim çok düzenli olduğu halde kontrol amaçlı hormonlarıma baktırdım ve fsh 10 çıktı bir sonraki ay tekrarladık 10,5 çıktı hemen alanında uzman bir doktorla görüştüm amh baktık sonuç 0.8 çıktı. Daha evlenmeden başladım forumları okumaya,tüp bebek tedavisi araştırmaya. Nişanlım durumu hiç önemsemedi benim için çocuk problem olmaz dedi ve evlendik.ilk üç ay denedik her adet olduğumda tedaviye yaklaştığımı biliyordum. Şimdi sakin sakin anlatıyorum ama az göz yaşı dökmedim malesef çok isyan ettim. Daha 3 aylık evliyken aşılama denedik ve sonuç negatif. 4 ay sonra büyük bir umutla tüp bebeğe başladık tedavim boyunca çok yuksek doz tedaviye rağmen sadece 3 yumurta gelişti sadece 1 tane döllendi o da kötü kaliteliydi ve ilk negatifimizi aldık. Ardından inanılmaz bir depresyona girdim. Hayat boyu hep güçlü olmuşumdur kolay kolay yıkılmam sanırdım ama hayatımın en zor günlerini yaşadım. Geceleri ağlayarak uyanıyordum arkadaşlarımın bebeklerini görmek istemiyordum. Sabahları işe gitmek ölüm gibiydi. Ailemin ve eşimin desteğiyle toparlandım. Bir sürü yayın okudum bir sürü vitamin,arı sütü,incir ne duysam uyguladıö ve ikinci tedaviye başka bir merkezle başladım. Bu kez sanırım bana daha uygun bir protokol oldu ve 7 yumurtam gelişti 2 tane 5.gun 1. Kalite embriyo koyuldu. Doktorum ikiz olma ihtimali yüksek dedi ve ben bu sefer hamileyim diye test gunumu beklemeye başladım. Ama test tarihimden 2 gün önce adet oldum ve çok büyük hayal kırıklıgı. o gunu hiç unutmam işten apar topar çıktım yolda ağlamaktan araba kullanamadım yol kenarında nerdeyse 1 saat gözlerimden yaş gelmeyene kadar ağladım.o gece sabaha kadar eşimin kucağında ağlayarak kaldım.ertesi sabah artık isyan etmenin faydasız kolayca hamile kalan kadınlardan nefret etmenin işe yaramadığını ilk kez idrak ettim.Yine bir sürü kür bulup uyguladım ve tuttuk yine tüp bebek merkezinin yolunu. Bu kez 3 yumurtam gelişti.opudan uyandığımda yanımdaki kadının 9 yumurtası vardı ve neden az ultrasonda 15 taneydi diye haykırıyordu tüp bebek tedavisinin en az sansı olan grupta olduğumu biliyordum ama kadına katlanamadığım için yarım saat sonra ağrım olmasına rağmen eve gittim. Ertesi gün embriyolog aradı ve 3üde döllendi dedi. Bana sorarsanız tedavinin rn zor kısmı o telefonları beklemek zaten az olan yumurtaların döllenmesi için hergün dua etmek hep telefonları ellerim titreyerek açtım.sesimin titremesine engel olamadım. Böyle 5 gun geçti 3 yumurtada döllendi 5.gune geldi ikisi transfer edildi ve 1 tanesi dondıruldu. 10 gun sonra bhcg hayatımda işl defa pozitif geldi. 98 sanırım bu benim hayatımdaki en sevdiğim sayı olacak.çok şükür şuanda 10 hafta tek gebeyim. Biliyorum canınızın ne çok yandığını,içinizden uyuduğunuzda bile gitmeyen o yürek ağırlığını.Eşinizin sizi teselli ederken kendinizden çok ona üzülüp kendinizi suçladığınızı. Ama umut etmekten ve denemekten hiç vazgeçmeyin.her tedavi ve her ay çıkan yumurta kalitesi değişebiliyor.Bence en önemlisi tüp bebek merkezinin labaratuar kalitesi. Allah hepimizin yardımcısı olsun tüm dualarım sizinle.inşallah en kısa zamanda isteyen herkesin özelliklede bizim gibi çok çekmiş çok mücadele etmişlerin kucakları bebekleriyle dolar
Martda yapıldı benim 1 yumurtam oldu ama döllenme olmadı malesef. Yine gideceğim Evet şafak beye güven daha çok oldu bende diğer özel hastanede bile bu güveni alamadım. Hayırlısı yine Haziranda gideceğim. Siz Memoriala mı gidiyordunuz orası nasılYine mi Şafak beye gideceksn ben çok kararsızım..ne zaman yaptrmştn ilk tedavini
Aaa canım çok sevindim allah tamamına erdirsin sağlıklı hayirli olsun inşallah, ne zaman transfer oldun hiç haberim olmadı maşallahkızlar şükürler olsun hamileyim. Rabbim bu tarifsiz duyguyu yaşatsın inşallah hepinize.sakın umudunuzu yitirmeyin bende aynı durumdaydım sizlerle.ALLAH HEPİMİZİN YARDIMCISI OLSUN ...
cnm 3. gün embriyosu 2 tane taze transfer yapıldı. cumartesi aldık sonucu ve hala idrak edemiyorumAaa canım çok sevindim allah tamamına erdirsin sağlıklı hayirli olsun inşallah, ne zaman transfer oldun hiç haberim olmadı maşallahkısa özet istiyoruz senden hikayen hakkında
Çok şükür canım allah kucağında göstersin inşallah, bize de bol bol dua edersin artıkcnm 3. gün embriyosu 2 tane taze transfer yapıldı. cumartesi aldık sonucu ve hala idrak edemiyorumbahçeci umut tüp bebekte tedavim oldu. bir süre girmedim internete bazen canım sıkılıyor, kafam karışıyor diye şükürler olsun sonunda pozitifi gördük.
tabi cnm etmez olurmuyum,neler yaşıyoruz cok ıyı biliyorum.inşallah hersey hepimiz için çok güzel olur.Çok şükür canım allah kucağında göstersin inşallah, bize de bol bol dua edersin artıktaze anne kendine dikkat et çok acı eksi tuzlu yeme bu dönemde opuldun
amin çok şükür Allah tamamına erdirsin..kızlar şükürler olsun hamileyim. Rabbim bu tarifsiz duyguyu yaşatsın inşallah hepinize.sakın umudunuzu yitirmeyin bende aynı durumdaydım sizlerle.ALLAH HEPİMİZİN YARDIMCISI OLSUN ...
inşallah cnm, Allahım cok büyük,bu yolda emeklerimizi boşa çevirmesin inşallah.amin çok şükür Allah tamamına erdirsin..
öncelikle hamileliğiniz hayırlı olsun sağ salim kucağınıza alırsınız inşallah.Benim de yarın toplama işlemim var.Transfer sonrası neler yaptınız?sürekli dinlendiniz mi?inşallah cnm, Allahım cok büyük,bu yolda emeklerimizi boşa çevirmesin inşallah.
tesekkur ederim.transferden sonra istnabuldan izmite yolculuk yaptık otobüsle 1.5 saat.ilk gün eve geldim bişiler yedeim yattım. 5 gün izinliydım.izinli olduğum hergun aile hekimine( yarım saat yuruyerek)iğne için gittim geldim. evimde yemek yaptım bulaşıkları yerlestırdım.yeri geldi uzandım.bazen oturarak tv izledim.aslında ben çok kasmadım denilebilir:)ikinci hafta işe başladım.2 servis değiştirerek işe gidip geldim.kabak çekirdeği falan yedim ekstra. embrıyomuzun 5. güne gitmediği için çok aşırı umutlu deıldık.ama çok şükür pozitifi gördük.öncelikle hamileliğiniz hayırlı olsun sağ salim kucağınıza alırsınız inşallah.Benim de yarın toplama işlemim var.Transfer sonrası neler yaptınız?sürekli dinlendiniz mi?
başlangıçta kaç yumi vardı hangi ilaçları kullandınız, transfer sonrası hangi ilaçları verdiler, ben 10. gündeyimtesekkur ederim.transferden sonra istnabuldan izmite yolculuk yaptık otobüsle 1.5 saat.ilk gün eve geldim bişiler yedeim yattım. 5 gün izinliydım.izinli olduğum hergun aile hekimine( yarım saat yuruyerek)iğne için gittim geldim. evimde yemek yaptım bulaşıkları yerlestırdım.yeri geldi uzandım.bazen oturarak tv izledim.aslında ben çok kasmadım denilebilir:)ikinci hafta işe başladım.2 servis değiştirerek işe gidip geldim.kabak çekirdeği falan yedim ekstra. embrıyomuzun 5. güne gitmediği için çok aşırı umutlu deıldık.ama çok şükür pozitifi gördük.
5 yumurtam vardı.2 si 3. güne ulaşabildi.diğerleri gelişmedibaşlangıçta kaç yumi vardı hangi ilaçları kullandınız, transfer sonrası hangi ilaçları verdiler, ben 10. gündeyim
ben tedavinin 10. günündeyim :)5 yumurtam vardı.2 si 3. güne ulaşabildi.diğerleri gelişmedi.progestan.inofolic.estrofem.coraspin ve d vitaminini hala kullanıyorum.sizin kaçıncı gun embrıyosu.ben kanda 10. günde öğrenmiştim gebeliği .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?