kaçıncı gun embrıyosu pekıben tedavinin 10. günündeyim :)
ben tedavinin 10. günündeyim :)
pardon ya daha tedavideymişsinkaçıncı gun embrıyosu pekı
hamilelerin kafası karışık olur zaten :) ben cetrotide ve merional 150 ünite vuruluyorum klomen ile başladık 2 yumim var hayırlısı inşallah, d vit de veriyorlar demek çok inanıyorum d vit e :)pardon ya daha tedavideymişsinkafa iptal
sorma aynen ölehamilelerin kafası karışık olur zaten :) ben cetrotide ve merional 150 ünite vuruluyorum klomen ile başladık 2 yumim var hayırlısı inşallah, d vit de veriyorlar demek çok inanıyorum d vit e :)
Aslında bende yine Şafak beyi düşünyrdm ama aklım karışık şu sıralar prof. Dr münire akman var üniverstedydi şimdi muayenehande hasta bakıyormuş. Ona gitmeyi düşünyrm. Bu benm 3. Tedavim olacak pıhtılaşma problemimde var o yüzden daha detaylı ilgilenlsn istyrm. Daha karar vermedm cnm bende Allah izin verirse haziranda düşüyrmMartda yapıldı benim 1 yumurtam oldu ama döllenme olmadı malesef. Yine gideceğim Evet şafak beye güven daha çok oldu bende diğer özel hastanede bile bu güveni alamadım. Hayırlısı yine Haziranda gideceğim. Siz Memoriala mı gidiyordunuz orası nasıl
Canım benşm çok sevindim. Bende 2. Kez hala oluyorum seninle aynı zamanda :) darısı bzşlerekızlar şükürler olsun hamileyim. Rabbim bu tarifsiz duyguyu yaşatsın inşallah hepinize.sakın umudunuzu yitirmeyin bende aynı durumdaydım sizlerle.ALLAH HEPİMİZİN YARDIMCISI OLSUN ...
saol cnm, aaa ne güzel maşallh,inşallah bu güzel duyguyu Rabbim sizlere de yaşatsın inşallah.Canım benşm çok sevindim. Bende 2. Kez hala oluyorum seninle aynı zamanda :) darısı bzşlere
Ömrümüz beklemekle geçiyor..Adeti, toplamayı, transferi, olumlu sonucu,olumlu olsa kesesi kalp atış..İnşallah sonuçlar olumlu olsunda bekleyelim..Arkadaşlar merhaba,takipteyim :) Güzel haberleri okumak moral oluyor bizlere. Pozitif sonuç alanlar Allah kucağınıza almayı da nasip etsin. Ben ikinci tedavi ye başlayıp başlamama konusunda çok kararsız kaldım. Kafam çok karışık hala. Normalde 30 Nisan adet olmam lazımdı beklemedeyim hala olmadım. Ama belirtileri var olurum herhalde... :/
MERHABA BANADA T ŞEKLİNDE RAHMİN VAR DENİLDİSİZ HİSTEROSKOPİYİ NEREYE YAPTIRDINIZ HAMİLE KALABİLDİNİZ Mİ BANA YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİMhisteroskopi ama rahim şeklimde sıkıntı vardı benim ,rahim filminde gördü doktorum ''T'' rahimdi normal bir rahim şekline getirildi ,basit bir histeroskopi değildi.
Canim kusura bakma yeni yazabiliyorum. Cok sk girmiyorum. bu ay tedaviye ara verdim ben hic bsy yapmadim. Neredeyse 6 ay oalack yoruldum. Henuz transfer olmadim. Son bi kez daha yani 3. Kezde mini tup yapip eger elde edebilirsem embro elde edip dondurup ondan sonra kismetse haziranda transfer yapacagim. Su ana kadar mini tup tedavisinden memnun oldugumu soyleyebilirim. Ve dusunenlere tavsiye ediyorum. Neredeyse hic ilac kullanmadim. Diger butun islemler ayni tup bebek tedavisi hic bi farki yok.ama sabir istiyo vakit aliyo cok az yumurtayla calismak zorunda embryologlar. Ama bence deger beklemeye. Soylede bi durum var doktorun acikladigina gore, bizim durumumuzda olan hastalar en fazla ilacida alsalar vucut cevap vermeyecek yine en fazla 3-4 yumurta elde edilecek. Aynisini mini tuple de elde edebiliyosun canim. Daha az masrafli oldugu icin bi kac kez ust uste deneyebilirsin cunku her ay senden cikacak yumurta kalitesi farkli olabilir. Amerika farkli mi diye sormussun, memlekette tedavi yapmadigim icin bilemeyecegim karsilastiramiyorum ama cok bi fark olmadigini dusunuyorum. Buradada onlarca umut tuccari, iyisi kotusuyle tonlarca doktor klinik ve kapilarda bekleyen, umut etmekten yorulmus yuzlerce hasta var. doktorun ofisine gittigimde her kadinin yuzundeki ifade ayni inan bana. Zor bir imtihandan geciyoruz hemde cok zor ama umut etmek ve rabbimin mucizelerine inanmak durumundayiz....arkadaşınızın değerleri benimkinin tıpatıp aynısı, tabi amh ımın yanlış olduğunu söyleyenler de var, sizi merak ediyorum amerika çok öndedir diye düşünüyorum, yumiler dondurulmuştu sanırım, transferiniz ne zaman
Cok ama cok sevindim inanin. Gozunuzaydin allah bizlerede nasip estinkızlar şükürler olsun hamileyim. Rabbim bu tarifsiz duyguyu yaşatsın inşallah hepinize.sakın umudunuzu yitirmeyin bende aynı durumdaydım sizlerle.ALLAH HEPİMİZİN YARDIMCISI OLSUN ...
Bu guzel hikayenizi burada paylasip bize umut oldugunuz cok tesekkurler, gercekten boyle hikayeler bazen bizi dustugumuz yerden kaldiriyor.. Ins saglikla selametle kucaginiza alirsiniz yavrunuzu. Tebrikler, gozunuzaydinArkadaşlar merhaba ben sizinle aynı zor günleri yaşadım burdaki hikayeleri okuyup umutlanmaya çalıştım.Benim hikayem evlenmeden başladı.28 yaşında nişanlandım adetlerim çok düzenli olduğu halde kontrol amaçlı hormonlarıma baktırdım ve fsh 10 çıktı bir sonraki ay tekrarladık 10,5 çıktı hemen alanında uzman bir doktorla görüştüm amh baktık sonuç 0.8 çıktı. Daha evlenmeden başladım forumları okumaya,tüp bebek tedavisi araştırmaya. Nişanlım durumu hiç önemsemedi benim için çocuk problem olmaz dedi ve evlendik.ilk üç ay denedik her adet olduğumda tedaviye yaklaştığımı biliyordum. Şimdi sakin sakin anlatıyorum ama az göz yaşı dökmedim malesef çok isyan ettim. Daha 3 aylık evliyken aşılama denedik ve sonuç negatif. 4 ay sonra büyük bir umutla tüp bebeğe başladık tedavim boyunca çok yuksek doz tedaviye rağmen sadece 3 yumurta gelişti sadece 1 tane döllendi o da kötü kaliteliydi ve ilk negatifimizi aldık. Ardından inanılmaz bir depresyona girdim. Hayat boyu hep güçlü olmuşumdur kolay kolay yıkılmam sanırdım ama hayatımın en zor günlerini yaşadım. Geceleri ağlayarak uyanıyordum arkadaşlarımın bebeklerini görmek istemiyordum. Sabahları işe gitmek ölüm gibiydi. Ailemin ve eşimin desteğiyle toparlandım. Bir sürü yayın okudum bir sürü vitamin,arı sütü,incir ne duysam uyguladıö ve ikinci tedaviye başka bir merkezle başladım. Bu kez sanırım bana daha uygun bir protokol oldu ve 7 yumurtam gelişti 2 tane 5.gun 1. Kalite embriyo koyuldu. Doktorum ikiz olma ihtimali yüksek dedi ve ben bu sefer hamileyim diye test gunumu beklemeye başladım. Ama test tarihimden 2 gün önce adet oldum ve çok büyük hayal kırıklıgı. o gunu hiç unutmam işten apar topar çıktım yolda ağlamaktan araba kullanamadım yol kenarında nerdeyse 1 saat gözlerimden yaş gelmeyene kadar ağladım.o gece sabaha kadar eşimin kucağında ağlayarak kaldım.ertesi sabah artık isyan etmenin faydasız kolayca hamile kalan kadınlardan nefret etmenin işe yaramadığını ilk kez idrak ettim.Yine bir sürü kür bulup uyguladım ve tuttuk yine tüp bebek merkezinin yolunu. Bu kez 3 yumurtam gelişti.opudan uyandığımda yanımdaki kadının 9 yumurtası vardı ve neden az ultrasonda 15 taneydi diye haykırıyordu tüp bebek tedavisinin en az sansı olan grupta olduğumu biliyordum ama kadına katlanamadığım için yarım saat sonra ağrım olmasına rağmen eve gittim. Ertesi gün embriyolog aradı ve 3üde döllendi dedi. Bana sorarsanız tedavinin rn zor kısmı o telefonları beklemek zaten az olan yumurtaların döllenmesi için hergün dua etmek hep telefonları ellerim titreyerek açtım.sesimin titremesine engel olamadım. Böyle 5 gun geçti 3 yumurtada döllendi 5.gune geldi ikisi transfer edildi ve 1 tanesi dondıruldu. 10 gun sonra bhcg hayatımda işl defa pozitif geldi. 98 sanırım bu benim hayatımdaki en sevdiğim sayı olacak.çok şükür şuanda 10 hafta tek gebeyim. Biliyorum canınızın ne çok yandığını,içinizden uyuduğunuzda bile gitmeyen o yürek ağırlığını.Eşinizin sizi teselli ederken kendinizden çok ona üzülüp kendinizi suçladığınızı. Ama umut etmekten ve denemekten hiç vazgeçmeyin.her tedavi ve her ay çıkan yumurta kalitesi değişebiliyor.Bence en önemlisi tüp bebek merkezinin labaratuar kalitesi. Allah hepimizin yardımcısı olsun tüm dualarım sizinle.inşallah en kısa zamanda isteyen herkesin özelliklede bizim gibi çok çekmiş çok mücadele etmişlerin kucakları bebekleriyle dolar
amin canım ne güzel anlatmışsın benim yarın opu var, benim de inandığım tedavi buydu, ankarada yaşıyorum burada mini tüp yapan birini duymadım, iki küçük folikül vardı klomenle başladı, düşük doz iğne ile devam etti, sağ ve solda iki folikül var 20 mm lik, geriden gelen bir tane 11 mm varmış bakalım hayırlısı, takviyeler sayıyı arttırmadı kaliteye etkisi olmuştur inşallah, benim geçen sene haziranda asistan doktor bakmıştı her iki tarafta 2-3 folikül demişti, ocak ayında iyi bir uzmana gittim 3 folikül dedi yüksek doz başladığı için bir iğne vurulup bırakmıştım orayı, hayırlısı olsun hakkımızda, duacınım...Canim kusura bakma yeni yazabiliyorum. Cok sk girmiyorum. bu ay tedaviye ara verdim ben hic bsy yapmadim. Neredeyse 6 ay oalack yoruldum. Henuz transfer olmadim. Son bi kez daha yani 3. Kezde mini tup yapip eger elde edebilirsem embro elde edip dondurup ondan sonra kismetse haziranda transfer yapacagim. Su ana kadar mini tup tedavisinden memnun oldugumu soyleyebilirim. Ve dusunenlere tavsiye ediyorum. Neredeyse hic ilac kullanmadim. Diger butun islemler ayni tup bebek tedavisi hic bi farki yok.ama sabir istiyo vakit aliyo cok az yumurtayla calismak zorunda embryologlar. Ama bence deger beklemeye. Soylede bi durum var doktorun acikladigina gore, bizim durumumuzda olan hastalar en fazla ilacida alsalar vucut cevap vermeyecek yine en fazla 3-4 yumurta elde edilecek. Aynisini mini tuple de elde edebiliyosun canim. Daha az masrafli oldugu icin bi kac kez ust uste deneyebilirsin cunku her ay senden cikacak yumurta kalitesi farkli olabilir. Amerika farkli mi diye sormussun, memlekette tedavi yapmadigim icin bilemeyecegim karsilastiramiyorum ama cok bi fark olmadigini dusunuyorum. Buradada onlarca umut tuccari, iyisi kotusuyle tonlarca doktor klinik ve kapilarda bekleyen, umut etmekten yorulmus yuzlerce hasta var. doktorun ofisine gittigimde her kadinin yuzundeki ifade ayni inan bana. Zor bir imtihandan geciyoruz hemde cok zor ama umut etmek ve rabbimin mucizelerine inanmak durumundayiz....
Evet arkadasimla hala gorusuyorum sagolsun beni cok cesaretlendirdi. Ikinci mini tup bebek denemsinde tek yumurtayla aldi kucagina oglunu. Ins sizde pes etmeyin lutfen rakamlar bizi yaniltmasin hedefimizi sasirtmasin. Bu baska bi olay bi hastalik degil bizim ki ben inaniyorum ki kader kismet meselesi. Rabbim nasip ederse oyle boyle olacak. 14-15 embryosu dondurulup hamile kalamayan ama benim canim arkadasim gibi bir embryo hatta 18mm lik tek foilkulle yavrusunu kucagina alanlarda var.
Hepinizin mirac kandili mubarek olsun, bu kutlu gunde hepimiz adina dua edecegim, sizlerde beni unutmayin. Allaha emanet....
Hakkımızda hayırlısı olsun münire hanım ı da duydum iyi olduğunu ama yine tüp bebek için şafak beye yönlendiriyor muayeden deAslında bende yine Şafak beyi düşünyrdm ama aklım karışık şu sıralar prof. Dr münire akman var üniverstedydi şimdi muayenehande hasta bakıyormuş. Ona gitmeyi düşünyrm. Bu benm 3. Tedavim olacak pıhtılaşma problemimde var o yüzden daha detaylı ilgilenlsn istyrm. Daha karar vermedm cnm bende Allah izin verirse haziranda düşüyrm
Maşallahmerhaba kızlar bende hikayemi anlatayım..belki umut olurum..
benimde yumurta rezervim az..5 tane yumurta toplandı..2 tanesi döllendi..2. gün 2 tane emriyo transferim oldu..ve çok şükür dün kese görmeye gittik 2 tane mucizemle tanıştım..Rabbim inşallah devamındada hiç sorun olmaz..sağlıklı hayırlı inançlı evlatlar nasip eder..
Allahım isteyen bekleyen herkese nasip etsin inşallah..
Opu yarın mi ay çok az kalmış yarın bize güzel haberlerle gelmen dileğiyle, allaha emanet olamin canım ne güzel anlatmışsın benim yarın opu var, benim de inandığım tedavi buydu, ankarada yaşıyorum burada mini tüp yapan birini duymadım, iki küçük folikül vardı klomenle başladı, düşük doz iğne ile devam etti, sağ ve solda iki folikül var 20 mm lik, geriden gelen bir tane 11 mm varmış bakalım hayırlısı, takviyeler sayıyı arttırmadı kaliteye etkisi olmuştur inşallah, benim geçen sene haziranda asistan doktor bakmıştı her iki tarafta 2-3 folikül demişti, ocak ayında iyi bir uzmana gittim 3 folikül dedi yüksek doz başladığı için bir iğne vurulup bırakmıştım orayı, hayırlısı olsun hakkımızda, duacınım...
saolun çok küçüktüler başlangıçta kaç mm olduklarını bile söylemedi :) inşallah içleri dolu olur, döllenirler, nasip artıkOpu yarın mi ay çok az kalmış yarın bize güzel haberlerle gelmen dileğiyle, allaha emanet ol
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?