- 30 Kasım 2013
- 3.840
- 4.917
- 158
Resmen reklam ne kadarda ayrintili bilgi veriyorMerhaba yumurta toplamada çıkıyordu iki veya bir tane yumurtam ama sonuçlanamıyordu evet adet oluyordum kendiliğimdeb tüp bebek tedavisine başladığımda adet düzenimde bozulmuştu ilaçla adet oluyordum ara ara toplama işlemim oluyordu kalitesiz yumurtalar diyip bir dahaki denemelere kalıyordu tabi süreç yıpratıcıydı ve imkansız gibi bakmalarıda cabası çok şükürki doktorumu buldumda yüzüm güldü mustafa acet doktorum gönül rahatlığıyla diyebilirim ki zor vakaların doktoru emek var özveri var. İstanbul Fulyada hastane Acetto klinik yazarsanız çıkar zaten. Hastanenin numarası 0212 241 11 93
Bencede aşırı sinirli ve hastalara kotu davranıyor ve solediklere seye gore benim hamile kalmam imkansızdı şuan hamileyim para tuzagı yaniMustafa acceti iyi arastirin oyle gidin.ltfn.
Aynen gecenlerde bi soru sordum facede direk tersledi ve azarladi bana sorma google sor diye kizdi. En kotu doktor herhaldeBencede aşırı sinirli ve hastalara kotu davranıyor ve solediklere seye gore benim hamile kalmam imkansızdı şuan hamileyim para tuzagı yani
Benim eşim hsg sonucumuuzu çıkarken geri istedi die eşime hakaret etti hiçkimseye o doktoru onermemAynen gecenlerde bi soru sordum facede direk tersledi ve azarladi bana sorma google sor diye kizdi. En kotu doktor herhalde
Lütfen gitmeyin ben ve birçok rahimi mahvetti kendisi hiç birleşeyim yokken ameliyata ikna etti olduk sonuç şuan hamile kalma olasılığım bile yok sakın haaaa!!uzak durMustafa acceti iyi arastirin oyle gidin.ltfn.
Mustafa acetmi yapti bunu? Cok uzuldum canim tam olarak sorunun neydi ...Lütfen gitmeyin ben ve birçok rahimi mahvetti kendisi hiç birleşeyim yokken ameliyata ikna etti olduk sonuç şuan hamile kalma olasılığım bile yok sakın haaaa!!uzak dur
Canım geçmiş olsun.Keske araştırıp gitseydin..Bir zamanlar kendisini takip ediyordum..Paracı ve sizin gibi şikayet eden çok olunca takipten çıktım..Lütfen gitmeyin ben ve birçok rahimi mahvetti kendisi hiç birleşeyim yokken ameliyata ikna etti olduk sonuç şuan hamile kalma olasılığım bile yok sakın haaaa!!uzak dur
Nasil bunun doktorlugu alinmiyor elinden anlayamiyorul.. neden facede bu yorumlari yazmiyorlar..Canım geçmiş olsun.Keske araştırıp gitseydin..Bir zamanlar kendisini takip ediyordum..Paracı ve sizin gibi şikayet eden çok olunca takipten çıktım..
Öncelikle geçmiş olsun. Şikayette bulundunuz mu?Lütfen gitmeyin ben ve birçok rahimi mahvetti kendisi hiç birleşeyim yokken ameliyata ikna etti olduk sonuç şuan hamile kalma olasılığım bile yok sakın haaaa!!uzak dur
Senden Allah razı olsun ... diyeceklerim bu kadarSelam kızlar.Bu topiği yeni gördüm ve yazmak istedim. Bana kızmayın biraz uzun yazacağım için ama amacım kendi bilgi ve tecrübelerimi paylaşmak,
Ben 47 yaşındayım. Haliyle rezerv azlığı yaşıyorum. Eşimde de sayı azlığı ve morfoloji problemi vardı. Bahçeci kliniğinde Güvenç Karlıkaya ile tedaviye başladım.1 yıl önce 2 kez yumurta toplattım. İlk seferde 4 toplandı 2 iyi kalite döllendi. 2. seferde ise 5 toplandı 2 iyi kalite biri kötü döllenme ile çöp oldu. Yazın yaptırdığım transferde sonuç negatifti.Ancak transfer tedavisine 1 gün geç gidebilmem yüzünden ilaç verilemedi ve tutmadı. 8 kasımda yaptırdığım transferde ise sevgili doktorum Güvenç Bey sayesinde gebe kaldım. Ancak kalp atışını duyduktan 2 hafta sonra 9.5 haftalıkken çok talihsiz bir sebeple kaybettim.
Bu süreçte yaşadığım tecrübelere ,yaptığım araştırmalara ve bu forumda okuduklarıma dayanarak bazı şeyler yazmak istedim.Kızlar yumurta varsa bir şekilde sperm de bulunabiliyorsa her zaman şansınız var. Silkinin şu üzerinize örtülen ölü toprağından.
Bakın bu süreçte şansız azaltan en büyük faktör ileri yaştır. Ve ben size diyorum ki 47 yaş ve erkek problemine rağmen hamile kaldım.
Bakın forumu okuyorum ve bir kimya mühendisi olarak gerçekten üzülüyorum. Çünkü çoğu kişi sağdan soldan duyduğu bitkilerle yada içeriğini bile bilmediği vitaminlerle rezerv yükseltme ve kalite arttırma peşinde bir nevi denize düşen yılana sarılır misali. Yapmayın kızlar denize de düşseniz yılana sarılmayın. Herkesin bünyesi metabolizması ve sorunu farklı. Hatta inanın bir çok aynı sorunu yaşadığını sanan kişilerin bile farklı, Mesela; Herkes amann bitkisel kür denerim bitkiselin zararı olmaz modunda. Ama öyle bir olur ki...
Erkek spermine keçiboynuzu diye tutturmuş gidiyor herkes. Peki keçi boynuzunun FSH ı yükselttiğini . Haliyle FSH yükselmiş birine verildiğinde tamamen ters etki yaptığını kaç kişi biliyor? Yada bir çoğunuzun sarıldığı hayıt. Östrojen hormon düzeylerini nasıl bozabileceğinden kaç kişinin haberi var.. Bir kişi kullanıyor onun hormonu farklıdır. ya da şansı yaver gider der ki "evet işe yarıyor" ama onun durumu farklıdır. Sizinki çok farklıdır. Bu bir veri değildir. Hayıt yüzünden tedavisi yarım kalan kaç kişi gördüm ben şu kısacık sürede.
Kızlar eğer gebe kalma şansımızı arttırmak istiyorsak gerçekten akılcı ve bilimsel verilere dayanan şeyleri denememiz gerekiyor. Çünkü yapacağımız hatanın geri dönüşü olmama riski var.
Açık konuşuyorum bilimsel olarak baktığımızda yumurta rezervine yapılabilecek hiç bir şey yok. Bunu şöyle düşünün yaşımız ilerledikçe saçlarımız beyazlıyor ama hepsi değil arada griler oluyor yada kendi saç rengimiz.Yaş ilerledikçe bu beyazlar çoğalıyor.aradan koyu bulmak zorlaşıyor. İşte yumurta rezervi ve kalitesi dediğimiz olay da böyle. Bir kez gerçekleştikten sonra geri dönüşü de mümkün olmuyor. Doktor tavsiyesi olmadan DHEA kullananlar hormonlarınıza nasıl zarar verebileceğinizi biliyor musunuz?
Yapılabilecek şey kalanlara sahip çıkmaya çalışmak ve onlara bir nebze olsun kalite kazandırmaya çalışmak.Kalite dediğimiz olay da çok fazla bilimsel terminolojiye girmeden anlatayım. Hücre çekirdeğine enerji kazandırmak.Bunun için yapılabilecek şeyler nelerdir ?
Erkek için en önemliler;
Sigara alkol paket gıda vs.. uzak bir hayat
L carnitin çok önemli ne kadar yüksek o kadar iyi ( hücrenin yapı taşı ya da tamircisi diyebiliriz)
C vitamini ve e vitamini ( oksidatif stresin sebep olabileceği sperm dna hasarına karşı en önemli antioksidanlar)
Kadın içinse ;
Folik asit,
Omega 3
(bu ikisini içeren multvitaminlerde zaten diğer vitaminler de oluyor.)
Ubiquinol ( Q10 nin aktif formu) ( Yumurtanın hücre çekirdeğine enerji verip hücre yapılandırmasına katkısı var, aynı zamanda oksidatif stresle oluşabilecek DNA hasar riskini azaltabiliyor)
Bunların dışında kullanacağınız her şeyi doktora sorarak almakta fayda var.. Allah hepimizi sevindirsin inşallah ben doğru adımlarla hepimizin şansının sandığımız kadar düşük olmayacağına inanıyorum. Tek yapmamız gereken doğru adımları atabilmek.
daha gzüel anlatılmazdı .....Selam kızlar.Bu topiği yeni gördüm ve yazmak istedim. Bana kızmayın biraz uzun yazacağım için ama amacım kendi bilgi ve tecrübelerimi paylaşmak,
Ben 47 yaşındayım. Haliyle rezerv azlığı yaşıyorum. Eşimde de sayı azlığı ve morfoloji problemi vardı. Bahçeci kliniğinde Güvenç Karlıkaya ile tedaviye başladım.1 yıl önce 2 kez yumurta toplattım. İlk seferde 4 toplandı 2 iyi kalite döllendi. 2. seferde ise 5 toplandı 2 iyi kalite biri kötü döllenme ile çöp oldu. Yazın yaptırdığım transferde sonuç negatifti.Ancak transfer tedavisine 1 gün geç gidebilmem yüzünden ilaç verilemedi ve tutmadı. 8 kasımda yaptırdığım transferde ise sevgili doktorum Güvenç Bey sayesinde gebe kaldım. Ancak kalp atışını duyduktan 2 hafta sonra 9.5 haftalıkken çok talihsiz bir sebeple kaybettim.
Bu süreçte yaşadığım tecrübelere ,yaptığım araştırmalara ve bu forumda okuduklarıma dayanarak bazı şeyler yazmak istedim.Kızlar yumurta varsa bir şekilde sperm de bulunabiliyorsa her zaman şansınız var. Silkinin şu üzerinize örtülen ölü toprağından.
Bakın bu süreçte şansız azaltan en büyük faktör ileri yaştır. Ve ben size diyorum ki 47 yaş ve erkek problemine rağmen hamile kaldım.
Bakın forumu okuyorum ve bir kimya mühendisi olarak gerçekten üzülüyorum. Çünkü çoğu kişi sağdan soldan duyduğu bitkilerle yada içeriğini bile bilmediği vitaminlerle rezerv yükseltme ve kalite arttırma peşinde bir nevi denize düşen yılana sarılır misali. Yapmayın kızlar denize de düşseniz yılana sarılmayın. Herkesin bünyesi metabolizması ve sorunu farklı. Hatta inanın bir çok aynı sorunu yaşadığını sanan kişilerin bile farklı, Mesela; Herkes amann bitkisel kür denerim bitkiselin zararı olmaz modunda. Ama öyle bir olur ki...
Erkek spermine keçiboynuzu diye tutturmuş gidiyor herkes. Peki keçi boynuzunun FSH ı yükselttiğini . Haliyle FSH yükselmiş birine verildiğinde tamamen ters etki yaptığını kaç kişi biliyor? Yada bir çoğunuzun sarıldığı hayıt. Östrojen hormon düzeylerini nasıl bozabileceğinden kaç kişinin haberi var.. Bir kişi kullanıyor onun hormonu farklıdır. ya da şansı yaver gider der ki "evet işe yarıyor" ama onun durumu farklıdır. Sizinki çok farklıdır. Bu bir veri değildir. Hayıt yüzünden tedavisi yarım kalan kaç kişi gördüm ben şu kısacık sürede.
Kızlar eğer gebe kalma şansımızı arttırmak istiyorsak gerçekten akılcı ve bilimsel verilere dayanan şeyleri denememiz gerekiyor. Çünkü yapacağımız hatanın geri dönüşü olmama riski var.
Açık konuşuyorum bilimsel olarak baktığımızda yumurta rezervine yapılabilecek hiç bir şey yok. Bunu şöyle düşünün yaşımız ilerledikçe saçlarımız beyazlıyor ama hepsi değil arada griler oluyor yada kendi saç rengimiz.Yaş ilerledikçe bu beyazlar çoğalıyor.aradan koyu bulmak zorlaşıyor. İşte yumurta rezervi ve kalitesi dediğimiz olay da böyle. Bir kez gerçekleştikten sonra geri dönüşü de mümkün olmuyor. Doktor tavsiyesi olmadan DHEA kullananlar hormonlarınıza nasıl zarar verebileceğinizi biliyor musunuz?
Yapılabilecek şey kalanlara sahip çıkmaya çalışmak ve onlara bir nebze olsun kalite kazandırmaya çalışmak.Kalite dediğimiz olay da çok fazla bilimsel terminolojiye girmeden anlatayım. Hücre çekirdeğine enerji kazandırmak.Bunun için yapılabilecek şeyler nelerdir ?
Erkek için en önemliler;
L carnitin çok önemli ne kadar yüksek o kadar iyi ( hücrenin yapı taşı ya da tamircisi diyebiliriz)
C vitamini ve e vitamini ( oksidatif stresin sebep olabileceği sperm dna hasarına karşı en önemli antioksidanlar)
Kadın içinse ;
Folik asit,
Omega 3
Ubiquinol ( Q10 nin aktif formu) ( Yumurtanın hücre çekirdeğine enerji verip hücre yapılandırmasına katkısı var, aynı zamanda oksidatif stresle oluşabilecek DNA hasar riskini azaltabiliyor)
Bunların dışında kullanacağınız her şeyi doktora sorarak almakta fayda var.. Allah hepimizi sevindirsin inşallah ben doğru adımlarla hepimizin şansının sandığımız kadar düşük olmayacağına inanıyorum. Tek yapmamız gereken doğru adımları atabilmek.
Allah şifalar versin inşallah.. Sağlıklı sıhhatli hayırlı evlat nasip etsin inşaallah..Benim de yumurta rezervimde azalma var, ve başka kadın hastalıkları ile de uğraşıyorum.
Benim bu özel durumuma rağmen 2 ayrı klinikte tüp bebek tedavisi yapan doktorlar teşhis koyamadı bana ve sebepsiz kısırlık dediler, hiç bir tedavi önermediler ve bir sürü paramı ve zamanımı ç/aldılar benden. Maddi ve manevi yükü burada tüp bebek tedavisi gören herkes bilir. Allah onlara cezasını versin.
Sonra Ankara'da çok başarılı bir Profesör keşfettim.
Profesör Nuray Bozkurt hanım, öncelikle benim tedavime yöneldi ve tüp bebek denemesini tedavi sonrası yapacağız.
Allah ondan razı olsun. Onu bulduğuma çok şükür ediyorum. Onu çok seviyorum.
Gerçekten öyledaha gzüel anlatılmazdı .....
Çok güzel yazmışsınız teşekkürler.. Peki hangi marka vitamin önerirsinizSelam kızlar.Bu topiği yeni gördüm ve yazmak istedim. Bana kızmayın biraz uzun yazacağım için ama amacım kendi bilgi ve tecrübelerimi paylaşmak,
Erkek için en önemliler;
Kadın içinse ;
Folik asit,
Omega 3
Bende aynı durumdayım canım.45 yaş ve negatif 7 deneme.şuan yapabileceğim bişey kalmadığını düşünüyorum çünkü ne duysam denedim yinede nafile.bizde de bi sıkıntı görünmüyor ama yinede olmuyorMerhaba bende 45 yaşındayım.7 denememde geçen ay negatif aldım. Yumurta sperm var 3.gun 5.gun kadar gidiyor ama yasa bağlı yumurta kalitem yüzünden negatif sonuç alıyorum.Siz şu an neler yapıyorsunuz bana yazarmisiniz
Hangi merkez de tedavi oluyorsunuz.Bende aynı durumdayım canım.45 yaş ve negatif 7 deneme.şuan yapabileceğim bişey kalmadığını düşünüyorum çünkü ne duysam denedim yinede nafile.bizde de bi sıkıntı görünmüyor ama yinede olmuyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?