Popüler Konu Yumurtalık Rezervinde Azalma Olupta Tüp Bebekte Başarılı Olanlar

günaydın hanımlar nasılsınız

Son düzenleme:
Arkadaslar bu caylarin ne kadar icilecegi hakkinda bilgisi olan var mi? Demleyip demleyip iciyorum ben, zarari olur mu yoksa miktarini biraz azlatayim mi? İki uc kupa iciyorum bi seferde:)))

ya kızlar bu fsh illa adetin 3. günümü oluyor yani ben tp bebek yaptırdığım ay e2 çok yüksek çıkmıştı 3. gün sonra tedavi olmaz dedi doktor ertesi gün normal sınırdaydaydı doktor olası bir kistde var olup patlamış olabilir dedi yoksa benimi kandırdı tedavim oldu ama kimyasal maalesef 2 yumurtayla ne olacaktı şimdi ne param var ne yumurtam :43::43::43::43:

ya kızlar bu fsh illa adetin 3. günümü oluyor yani ben tp bebek yaptırdığım ay e2 çok yüksek çıkmıştı 3. gün sonra tedavi olmaz dedi doktor ertesi gün normal sınırdaydaydı doktor olası bir kistde var olup patlamış olabilir dedi yoksa benimi kandırdı tedavim oldu ama kimyasal maalesef 2 yumurtayla ne olacaktı şimdi ne param var ne yumurtam :43::43::43::43:

canım 2.3.4. günde yapılıyor bu testler ilaki 3. gün diye bir şey yok ama dr san böyle söylediyse tedaviye hazır görmemiştir sakın takılma

bana fsh testi yapılmadı biliyo musunuz? sadece amh sonucuma bakıldı ve yumurtalık rezervim azalmış olduğu söylendi ki sonuçlar onu gösteriyor. fsh yi doktora sordum onu da burdan öğrenmiştim. bana önemli olan fsh hormonunun miktarından çok tedaviye yumurtalıklarının olumlu yanıt verip vermemesidir dedi. ben hormon düzenleyici bant vercem sen merak etme falan dedi. ben de ona güvendim sonuçta 6 tane yumurta oluştu 4 tanesi iyiydi kaliteliydi ama embriyolar pek iyi olmadı transfer edilenler oldu ama dondurulcak kadar elimizde kalmadı maalesef... o yüzden ben tamamen fsh hormonum kesin yüksektir diye düşünüyorum. doktoruma da bir dahaki sefere ısrar etcem mutlaka bu hormonu kontrol edin, önceden düşürmeye çalışalım falan diycem... zaten kendisi de doğal beslen bu bitki kürlerine falan başvur ara verdiğimiz dönemde dedi...

bazen çok bilmek de insanı olumsuz düşüncelere sevkedebiliyor. hakkaten bazen çok kafaya takmamak lazım...

ha bi de amh çok düşük çıksaydı tedaviyi yarım bırakmamız gerekirdi falan da demiştir doktorum. fsh konusuna hiç kafayı takmıyor doktor valla benimki öyle en azından. ama bi dahaki sefere şansa bırakmıycam ben kendim ısrarla test yapmasını istiycem bi dahaki sefer olursa tabi..

Selam kızlar ben hem bu formda hem de kulüpte çok yeniyim.Durmadan tüp bebek bölümlerini okuyup duruyorum ama gördümki benim yaşımda olan hiiiç yok.Varsa da ben rastlamadım.Geçen yıl büyük bir aşkla evlendim ve aynı aşkla çocuk sevdasına tutuldum.Şubat ayından beri de mücadele ediyorum.Aşkım da ben de bir bebek istiyoruz Allah verir belki bilmiyorum.Geçen Ocak ayında aşılama yaptıkolmadı.Öğretmen olduğum için dur yaz tatili gelsin de tüp denemesini rahat rahat yaparız yanılgısına düştüm.Kış boyunca 6 larda seyreden fsh ne yazık ki değişmiş hatta tsh bile 4.92 çıktı bu ay.vay vay vayyyy...Ben ne bileyim bir kaç ayın her şeyi değiştirebileceğini.Ama bana dr söylemişti demişti ki bir yıl sonra ev alabilir araba alabilir canın ne isterse alabilirsin ama bebek için aynı şeyi söyleyemem diye dinlemedim.Yaşım 43 ama görenler en fazla 28-30 derler.Kilom boyum posum vallahi süper:)))Zaten ben bu kendimi beyenmişlik yüzünden gencim güzelim evlenirim bebekte yaparım hayallerimden geç kaldım bukadar.Yada kader midir nedir bilmiyorum.Temmuzda İstanbul da yakın bir akrabam ve aynı zamanda dünya tatlısı,işini özenle yapan,humanist diğerleri gibi paragöz olmayan dr umlal işe başladık.12 temmuz da adet gördüm 14 temmuz menogon 2 toz bir su,gonal f 300 mg ve 5.günden sonrada yine göbekten yapılan citrodite midir nedir bir iğneyle daha tedavim sürdü.2 yumurta 2 side iyi görünüyordu.Amerikan hastanesinde 16.gün toplandı yumurtalar.Dr um defalarca yıkadığını söylediği yumurtanın birisinin boş diğerininde ehhh işte çıktığını söyledi.O eh işte olanında döllenemediğini ertesi sabah arayıp söylediler çoook üzüldüm ama napiim:(Bu ay 8 Ağustosta adet gördüm 3.gün gidip hormon tahlili yaptırdım fsh 19-26,Lh 2.7,Estradiol 321, tsh 4.92 çıktı.Dr bazı değerlerin yapılan tüp bebek tedavisinin etkisiyle yüksek çıktığını (özelliklede estradiolun )söyledi.Şimdi adetimin 7.günündeyim.Her nekadar yumurta rezervim az,yaşım kocaman ise de ben kendime aynı güvenle bu ay kendiliğimden hamile kalacağımı umut ederek soğan suyu içmeye bal polen arı sütü yemeye devam ediyorum.süt ve maydonoz buharı kürüne bir kaç gün sonra başlıycam:)Bayramda 5 günlük bir tatil planladık sevgilimle.Dönüşte hemen ertesi gün hastalanacağım ve doğru doktoruma ...İşin bir kötü yanı şu tatil bitiyor ve okullar açılıyor olacak.Tedaviler sırasında izin almak zor olacak.Bakalım göreceğiz.Bana vereceğiniz destekten ve tüüüüm önerilerinizden dolayı şimdiden teşekkür ederim.ben bu topiğin en yaşlı(sadece yıl olarak ama)anne adayı ve annesi olacağım galiba içime doğuyor .Herkese sevgiler...

Allah yardımcınız olsun. ben de öğretmenim ben de benzer sıkıntılarla baş başayım. özel sektörde de çalıştım dershanelerde ama iki yıldır meb de çalışıyorum, benim de bu seneki müdürüm değişti geçenlerde kendisiyle konuştuk yeni müdür biraz kıl bi adam ve bana açıkça bu denemeler için sömestr tatilini beklersiniz hocam falan dedi... napcağımı ben de bilmiyorum tek bildiğim var o da artık bekleyemem. bebek sahibi olmak istiyorum hepimiz aynı şeyi istiyoruz. yaşınıza çok fazla takılmayın derim ben. doğal beslenirsek sanırım menopoz zamanını epeyce erteleriz eskiler çok ileri yaşlarda çocuk sahibi olabiliyorlarmış sırıf doğal yaşadıkları için. bizim her şeyimiz yapay maalesef. işte bu bitki kürleriyle falan şansımızı artırırız inşaallah. gönülden edilen dualar da muhakkak kabul edilir, sizin de ne kadar istekli olduğunuz belli. inşaallah başaracaksınız. 40 yaşında üçüz doğuran bir hanım var, darısı da başınıza olsun diyorum...

sevgiler, hoş geldiniz ve inşaallah burdan kucağınız dolu ayrılırsınız:) herkese de ümit olursunuz.

Allah yardımcınız olsun. ben de öğretmenim ben de benzer sıkıntılarla baş başayım. özel sektörde de çalıştım dershanelerde ama iki yıldır meb de çalışıyorum, benim de bu seneki müdürüm değişti geçenlerde kendisiyle konuştuk yeni müdür biraz kıl bi adam ve bana açıkça bu denemeler için sömestr tatilini beklersiniz hocam falan dedi... napcağımı ben de bilmiyorum tek bildiğim var o da artık bekleyemem. bebek sahibi olmak istiyorum hepimiz aynı şeyi istiyoruz. yaşınıza çok fazla takılmayın derim ben. doğal beslenirsek sanırım menopoz zamanını epeyce erteleriz eskiler çok ileri yaşlarda çocuk sahibi olabiliyorlarmış sırıf doğal yaşadıkları için. bizim her şeyimiz yapay maalesef. işte bu bitki kürleriyle falan şansımızı artırırız inşaallah. gönülden edilen dualar da muhakkak kabul edilir, sizin de ne kadar istekli olduğunuz belli. inşaallah başaracaksınız. 40 yaşında üçüz doğuran bir hanım var, darısı da başınıza olsun diyorum...

sevgiler, hoş geldiniz ve inşaallah burdan kucağınız dolu ayrılırsınız:) herkese de ümit olursunuz.

Teşekkürler meslektaşım.Yolumuz açık olur inşallah...

Amin insaallah dediginiz gibi umdugumuz gibi olsun her sey:) sevgili alkan, eger cok buyuk sakincasi olmazsa doktorunuzun ismini merak ettim, sadece beynimdeki veri bankasina eklemek amacli. Son tahlilde degerlendirip karar verirken seceneklerim arasinda bulunmasini istedigim doktor tam da tarif ettiginiz gibi gozunu para burumemis biri olmali. Tabii sakincasi varsa soylemeyin, sikinti olmasin simdi:)

Merhaba arkadaşlar bir konu hakkında sizden bilgi rica ediyorum.
Benim yaşım 33 fsh 11,5 LH: 13 çıktı E2 51 diğe normal fsh 10 üstündeyse yumurtalık rezervi azalıyor deniyor. Birde antral folükülden bahsediliyor. Ben regl 3. günü aşılama için gittim sağda 6 solda 7 folekül dendi bu antral folekülmü oluyor eğer öyleyse rezervin azalmadığını düşünebilirmiyim?Fsh ve E2 yüksek olmasına rağmen. Regl 27-30 günde bir oluyorum.

Merhaba arkadaşlar bir konu hakkında sizden bilgi rica ediyorum.
Benim yaşım 33 fsh 11,5 LH: 13 çıktı E2 51 diğe normal fsh 10 üstündeyse yumurtalık rezervi azalıyor deniyor. Birde antral folükülden bahsediliyor. Ben regl 3. günü aşılama için gittim sağda 6 solda 7 folekül dendi bu antral folekülmü oluyor eğer öyleyse rezervin azalmadığını düşünebilirmiyim?Fsh ve E2 yüksek olmasına rağmen. Regl 27-30 günde bir oluyorum.

fsh çok takılma bir ay yükseliyor diğer ay düşebilir.
sanırım 30 lu yaşların iniş çıkışları bunlar.
önemli olan aylık görülen folikül sayısı seninki maşallah iyi
benim fsh martta 11,5 idi
temmuzda 8,5
folikül sayımsa aylık 5 enfazla 6 heriki yumurtalığın toplamı bu ..malesef..

fsh çok takılma bir ay yükseliyor diğer ay düşebilir.
sanırım 30 lu yaşların iniş çıkışları bunlar.
önemli olan aylık görülen folikül sayısı seninki maşallah iyi
benim fsh martta 11,5 idi
temmuzda 8,5
folikül sayımsa aylık 5 enfazla 6 heriki yumurtalığın toplamı bu ..malesef..

cevapladığın için teşekkür ederim canım 6 ay öncede yaptırdım yine aynı çıktı ama dediğim gibi falekül sayısı çok çıkıyor geçen aşılamamdana rapora çok sayıda denmiş pko falanda yok çok şükür. Valla 3 yıllık evliyim 1,5 yıldır deniyorum olmayınca işte kurcalayıp duruyor insan senin fsh gayet fakat neden folekül az. Aslında heriki folekül 5-6 dan fazlaysa iyi diye okudum yaşın kaç canım

cevapladığın için teşekkür ederim canım 6 ay öncede yaptırdım yine aynı çıktı ama dediğim gibi falekül sayısı çok çıkıyor geçen aşılamamdana rapora çok sayıda denmiş pko falanda yok çok şükür. Valla 3 yıllık evliyim 1,5 yıldır deniyorum olmayınca işte kurcalayıp duruyor insan senin fsh gayet fakat neden folekül az. Aslında heriki folekül 5-6 dan fazlaysa iyi diye okudum yaşın kaç canım

Yaş 32 canım bende endometriozis var o baskılıyor olabilir yumurtalıklaırmı..
amh:0,88 çıktı zamanın az deniyor
çok takmamaya çalışıyorum.Rabbim ne derse o olacak.

merhaba arkadaşlar ben de bu ay pgt ile tüp bebek yaptıracagım kısmetse ama yumurta rezervım az ne yazıkkı toplam 3 ymurta var ama doktorum sadece birinden umutlu bense üçünden de:)) işin zor kısmı pgt yapılacak olması sayı az ne bileyim işte karışık bir durum.
fsh değerlerime hiç bakmadım bakıp da moral bozmak istemiyorum. 4tekrarlayan düşüğüm var ve bu denemeden sonra negatıf sonuc alırsam tekrar deneyecek gucum yok ne yazık kı.manevi olarak düşükler ve denemeler beni çok yıprattı.
dualarınızı ve desteğinizi bekliyorum umarım hiçbirimizin emekleri boşa çıkmaz sağlıklı evlatlarla mujdelenırız.

Merhabalar,
Benimde tüp bebek denemem oldu.2 tane 8 hücreli a kalite 3. gün embriyosu kondu.Çok umutluydum dün beta sonucum 5.1 çıktı çok üzüldüm.Ama ümidimi yitirmedim.Umarım kısa sürede isteğimize kavuşuruz..

merhaba arkadaşlar ben de bu ay pgt ile tüp bebek yaptıracagım kısmetse ama yumurta rezervım az ne yazıkkı toplam 3 ymurta var ama doktorum sadece birinden umutlu bense üçünden de:)) işin zor kısmı pgt yapılacak olması sayı az ne bileyim işte karışık bir durum.
fsh değerlerime hiç bakmadım bakıp da moral bozmak istemiyorum. 4tekrarlayan düşüğüm var ve bu denemeden sonra negatıf sonuc alırsam tekrar deneyecek gucum yok ne yazık kı.manevi olarak düşükler ve denemeler beni çok yıprattı.
dualarınızı ve desteğinizi bekliyorum umarım hiçbirimizin emekleri boşa çıkmaz sağlıklı evlatlarla mujdelenırız.

canım rabbim yüzünü güldürüsün
inşşşş evet malesef bu süreç sıkıntılı maddi ve manevi olarak ama ne yapalım kaderimiz sonu güzel olsunda unutulur bu sıkıntılarrr
ayrıca 3 yumoşum var diye üzülme rabim verecek olduktan sonra ol dedikten sonra hiç önemli değil
inşşşşşşş inşşşşşşşşşşşşş:49::49::49::49::49::49::49::49:

canım rabbim yüzünü güldürüsün
inşşşş evet malesef bu süreç sıkıntılı maddi ve manevi olarak ama ne yapalım kaderimiz sonu güzel olsunda unutulur bu sıkıntılarrr
ayrıca 3 yumoşum var diye üzülme rabim verecek olduktan sonra ol dedikten sonra hiç önemli değil
inşşşşşşş inşşşşşşşşşşşşş:49::49::49::49::49::49::49::49:

Back
X