yumurta rezervi azalmış olanlar...nerdesin çok canım acıyor.
ben hepsini yapıyorum...
belki bir faydası olur.
bana da erken yumurta yetmezligi teşhişi konuldu...1yıldır fsh yüksek biliyorduk ama bu terimle tanışalı çok uzun zaman olmuyor.
bu ay sadece 1 tane yumurta varmış
kalitesini de allah bilir..
bizim durumumuzda olup hamile kalanlarla ilgili hikayeler okuyorum sürekli...
imoje umarım arkadaşın mutlu sona ulaşır ve bebegine kavuşur bizede umut olur...
bende bu ay tedaviye başlayacak gruptaydım geçen ay folikül az dhea kullanmaya yeni başlamıştım buayda ertelendi...buarada dhea+elevit+b12 .....+divina
Rabbimden ümit kesilmez tabi (fsh 10 )ama ultrasounda gözüken folikül 2 -3 o yüzden tüp bebek tedavisine bile başlayamadım...negatif görmeyi bırakın tedaviye başlayamadım((
çok mutsuzum ama savaşı bırakmayacagım.
kamp şart:)
bizim tedavi bu ay hatta şusıralar başlayacaktı ama olmadı dr erteleme kararı aldı.,
ilk gün dibe vurdum ama şimdi ilk şoku atlattım pes etmeyecegim tabi..
eylül e kaldı tedavi tatil dönüşü:)
bende bu 2 ay süreyi güzel geçöirmeye karar verdim.
başaracagız...
evet tabii hayırlısı olsun...
bakım üzülmek aglamak işe yaramıyor.toparlanmaya ve savaşmaya karar verdim.
bu önümdeki 2 içinde Dhea +vitaminler(birsürü var)) divina kullanacagım bunlar dr tarafından verilenler...
aslolan şu ki...bu bizim problemimiz ve bunu bizden başka kimse çözemez.
1.stres sıkıntı üzüntüye artık yer yok.
2.akşamları hayıt suyu içiyorum sulandırıp.
3.bitki çayları içiyorum ama belli bir düzenim yok henüz.adaçayı
civanperçemi ,çoban çantası melisa,sarı kantaron....v.b
4.sabahları aç karnına arı sütü bal polen karışımı.2 aydır düzenli yiyorum.
5.keçiboynuzu nektarı buldum..pekmez degil nektar.1 tk ondandan yiyorum.
6.incir kürü ilk 21 yaptım yarın 2. 21 güne başlıyorum.
7.bol bol dua ediyorum.Allaha daha da yakınlaştım .
buarada cemre vitex diye bir şey buldum araştırıyorum.
buarada kuruyemişleri unutmayalım ceviz,badem ,fındık dönüşümlü olarak yiyorum ...
En ÖNEMLSİ 2,5 aydır sigara içmiyorum.
Rabbim emeklerimizi boşa çıkartmasın...
güselim bunları yemekten 4 kilo aldım..2,5 aydır sigaraya da bırakınca yediklerim daha bir yarar oldu(
bu kadar emek boşa gitmesinde 4 kilonun lafımı olur degil mİ:)))
çörek otunu peynirlerin üstüne serpiyorum kahvaltıda..zencefilli kurabiye yapıyorum.)
en önemlisi stresle baş etmek sanırım.
onun yolunu bulamıyorum işte.
KAMP hayatı devam ediyor:))
sigarayı bırakınca olumlu etkisi olur yumoşlarımıza degil mi?
BAŞARACAGIZ TABİKİİİ.
kamp a devam:))
oh tatil iyi gelmiştir,çok sevindim moralin zirve yapmıştır.
kamp hayatımda zaman zaman aksama var.tatil moduna geçtim.şimdi evdeyim vee yemek saatlerim degişti.aklıma ne gelirse canım ne isterse onu yapıyorum..çayları ilaçları içiyorum ama çok istikrarı degil.
ilaçlarımı alıyorum tabiki:)
adetinle beraber başlarısın umarım...moralim saati saatini tutmuyo:)))
şuan iyiyim ama bazen agla nöbetlerim de oluyo
bakalımbende eylülde dönüşte tedaviye başlayacagım(inşallah bi aksilik olmazsa)nisandan beri her ay başlayacagız ama olmadı işte...
imoje cnm hoşgeldin ara ara bakıyorum ama yazacak vakit bulamadım.
tedavinin başarı ile sonuçlanmasını bizim içinde umut olmanı diliyorum.
kamp hayatım altüst oldu diyebilirim.ben tatildeyim eylüle kadar:))
uyku düzeni,yeme alışkanlıgım herşey yer degiştirdi.
çaylarımı içiyorum hayıt suyunu unutuyorum buara.
hala umudum var biliyomusun ?adete bir hafta kaldı acaba mı ?ya olursa, diye düşünür buluyorum kendimi.
rabbim bilir..
sen tedaviyi usa da mı olacaksın.
yabancı forum takip ediyorum senin de takip etigin tavsiye edebilecegim siteler varsa çook sevinirim..
araştır araştır bitiremeim de:))
canım hayırlısı olsun sonuçta bu yola girdk bir kere 1 ay geç başlarsın en kötüsü.eter ki sonuç olumlu olsun.beklemeye alıştık:))
bende nisandan beri bekliyorum araya yaz tatilim girince eylül e kaldı.tabii ben o zaman çoook aceleciydim.şimdi dr un neden acele etmedigini ilaçlarla beni tedaviye hazırladıgını saglamcı oldugunu anladım..
evet yabancı sitelerde en altta herkesin kısa özgeçmişi var.hayat hikayelerini okumaya bayılıyorum.canada dan bir forum var. ivf.ca onu takip ediyorum birde avusturulyadan var.bub hub.
sanki orda bu konu ile ilgili daha çok ugraşan var.
herneyse acu konusunda çok istekliyim hatta burda bi uzman buldum ama çook yogunmuş başka birine yönlendirdi ve kaldı
istanbula döner dönmez başlamayı düşünüyorum...
şu ünlü kitap infertility cure onu alıp okumak lazım.
başka bir forumda çook bahsedilmiş.
acu noktalarından da bahsediyormuş.
incir konusunda sana katılıyorum bende hergün mutlaka 1 2 incir yiyorum.şekil olaraktra bakarsan içindeki çekirdekleri yumurtalar gibi degilmi?
her yedigimde diyorum ki''Allahım bu kadar çook yumurta olsun,kaliteli olsun:))))
Eylül adet öncesi bi muayeneye giderim.sonrada artık ultrason görüntüsü tahliller dr karar verir.
ben hep eylül diyorum bakalım bu konuda yumurtalar ne diyecek:)))
son sözü onlar söylüyor..
benim ultrasonda 2 3 folikül gözüküyor((
şans çook mu az bilmiyorum.!!!!belki çogalmıştır.dhea ya güveniyorum çok başarı hikayesi okuyorum.
Kademi
canım bende adet gecikmesi yapmadı.bende nisandan beri günde 3 tane toplam 75 mg alıyorum.
fsh 11 belkide daha da fırladı bilemiyorum.yumurta kalitesi için kullanıyorum.henüz tüp bebek deneyemedik çünkü dhea nın 3 ay kullanılması gerekiomuş ki faydası olsun...(yani en az 3 ay)
yabancı siteleri takip ediyorum.dhea kullanıp başaranlar oldukça var ama bazı clinicler ve dr lar dhea ya inanmıyorlar 2 ye ayrılmış durumlar yani.dhea ya inanlar ve inanmayanlar.
ben inananlardanım:))ve kullanıyorum daha dogrusu doktorum inanlardan:))
Rabbim evlat nasip ettiyse Dhea vesile olur inşallah.ilacı her içtigimde ''şifa senden dhea yı bahane et ya rabbi diyorum:))
allahım dualarımızı kabul etsin....
aynı durumu yaşadım biliomusun?tedaviye başlayacagımız ay kist çıktı((dr da dhea ya devam dogru tatile dedi:)
hayırlısı tabiki..amin arkadaşım aminnnnn...
ben dhea ile birlikte vitamin alıyorum antioksidan olarak ne alıyosun???selenyum MU?.
arkadaşlar...
şu mübarek günlerde bol bol dua edelim...
Furkan süresi 74. ayet
74. Vellezine yekulune rabbena heb lena min ezvacina va zürriyyatina kurrate a'yüniv vec'alna lil müttekiyne imama
Ve onlar: "Rabbimiz, bize eşlerimizden ve soyumuzdan, gözün aydınlığı olacak (çocuklar) armağan et ve bizi takva sahiplerine önder kıl," diyenlerdir.
canım kamp hayatı yumurta kalitesini arttırıcı kürleri içeriyor.)
mutlka sende yapmalısın.hayıt suyu..bitkisel çaylar arı sütü bal polen.
canada daki bi kadın forumunda biri uzmana sormuş faydası varmıdır diye oda cevap yazmış dogrudan yumurtaya etkisi bilimsel kanıtlanmış degil fakal immune sistemi güçlendiriyor .kullanan hastalarda iyi sonuçlar alıyoruz demiş.
ben bilmem yane:)
Kademi,inşallah.cnm.günler ilerledikçe bi korku sardı beni...
hadi gene kist olursa ya gene ertelenirse....v.s
korkmaktan çok degişik bir heyecan bu.bakalım bu süreci hep beraber gögüsleyecegiz...
eylülde hep beraber bu yolda ilerleyeceğiz bakalım neler yaşayacagız.???.
ne kadar plan yaparsak yapalım ,hayat kendi planını uyguluyor sonuçta.
imojanım dheadan mı sormadım.dogum kontrol hapına başladık.bakalım adetle durum degerlendirmesi yapılacak.
canım benim çok buruk içim bugün:/
rabbim seneye bugünlerde yüzümü güldürmüş olsun seneye ramazan bayramaında kucaklarımız dolmuş olsun.çok canım yanıyor![]()
cnm benimde fsh 10 ama 2 folikül gözüküyor...
yeni tedavinde başarılar diliyorum.ilk tedaviden sonra ekstra bişeyler yaptın mı?folikül sayısı artmış.
doktorun kim? rezerv sorunu yaşayanlar baglantıyı kopartmayalım desteğe ihtiyacımız var.
cnm merhaba,ben gün sayıyorum gene bir bilinmezlige:/
dogum kontrol hapının bitmesine az kaldı bakalım neler olacak önüzdeki hafta görecegiz..umarım artık başlayabiliriz.
sen nasılsın?Ağrın yoktur umarım.bel fıtığı zor.her işte bir hayır vardır önce beli tedavi edip sonra hamile kalmak daha sağlıklı olacak..
ne aşamadasın?
canımsın sen bennn inşallah rabbim hayırlısını versin...teslim olduk bekliyoruz.
bioenerji aldım 7 gün ondan mıdır bilmem çok serin bekliyorum.
randevun yarına kalmış...
iyi haberlerle gelll kuşumm:)
iyiyim canım,aklımı başka şeylerle meşgul etmeye çalışıyorum ne kadar mümkünse:))
buarada diyet yappabilsem diyorum ..yumurtaya faydalıdır diye ne bulduysam yedim.incir,,ceviz,,bal,,polen,,,,,kalorili ne varsa:))5 kiloya mal oldu .buarada biraz sağlıklı beslensem diyorum ama zor gibi gözüküyo.işkembeyi büyüttüm:))
cnm belkide doğal akışına bırakıp stresten uzak durunca işler yoluna girecek:)çok kurcalamak iyi degil sanırım.bende şu macunu yiyip soğan kürünü bitirip normal akışına bırakacağım..sırf acaba yapsam işe yarar mıydı dememek için yapıyorum:)
imojanımm herşey çok güzel olacak,bu yaşadığımız bir süreç.hedefimize mutlaka ulaşacagız.bugünleri sıkıntılı üzüntülü geçirmemeye çalışmamız lazım..hatta şu çocuksuz son günlerimizin tadı çıkartalım..rahat rahat uyuyalım gezelim tozalım ama değil mi:)
ne kadar süredir bu şekilde devam ediyorsun...ay heyecan yaptım ve çook sevindim.)
Benim tedavim yarım kaldı,2 yumurta vardı onlarda gelişmedi:/geçen hafta tedavim iptal oldu(( ilk adetle başlayacagız tekrar senin listeni uygulayacağım.zaten bi macun bende aldım yogurtla karıştırıp yiyorum.ruşeymli ekmek vardı ondan alırım,incir kürünü tedavi ile başlayacagım.
doktorun kimdi?ekstra vitamin..vs verdimi?
kızlar bu topik bizim buluşma noktamız,bağlantıyı kopartmayalım.bende ihmal ediyorum ama bu bizim ortak sıkıntımız ve birbirimize ,tecrübelerimize ihtiyacımız var.
canım doktorum emre karatekelioğlu.ivi tüp bebek merkezine geçti.tedavim yarım kaldı bahsetmiştim.uzun süredir dhea kullanıyordum ama bende olumlu bir etkisi olmadı.yani hala 2 yumurtam var üstelik ilaçlara yanıt vermedi:/bir daha ki denemede ne değişecek bakalım:! senin doktorun ile ilgili olumlu şeyler okuyorum.bahçeci kliniğinde degil mi?
canım tedavim yarım kaldı gelişmedi yumurtalar:/8.gün iptal...
kötü oldum tabi(sen nasılsın cnm?ulun bey di degil mi doktorum..ya çok mu zorluyoruz edajım.???bırakmak mı lazım bilemiyorum ki.
Dus canım geçen sefer yani tedavi iptal edilmeden önce doğum kontrol hapı kullanmıştım ama malum tedavi yarım kaldı.şimdi duphaston içiyorum adetle tekrar başlayacak umarım bu sefer 2 den fazla sağlıklı gelişen yumurtalar olur.onun dışında folikasit b12 alıyorum.
Krishazel canımmm tebrik ederim.mucizeni sağlıkla kucagına al inşallah..hepimize umut oldun sen aslında bizimde mucizemizsin..zaman zaman hepimiz dibe vuruyoruz bizi bırakma umut ışıığımız olarak sık sık ziyaret olur mu? detaylar hakkında bizi bilgilendir ..doğal olarak kullandıklatın tüm detaylar..
ayy inan çok heyecanladım vee inan çook sevindim.
Dus canım hadi tedavi öncesi darısı başına:)
Beyaz nasılsın?ne kadar güzel bir haber değilmi?
eylülüm bende iyiyim,sende herşey kist yapıyor sakın bitkisel bişey kullanma buarada .hay Allah vardır bundada bir hayır. ben şu an senden önce başlayacakmışım gibi gözüküyor ama bakalım ne olur..biliosun hiç umulmadık bi durum üzerine ertelenebiliyor.ya da geçen tedavimdeki gibi iptal olabiliyor:/
bakalım neler yaşayacagız heyecanla bekliyorum:!!! inşallah mucizelerimize kavuşuruz.
Merhaba kızlar, nasılsınız?
dus canım çook az kalmış son günlerini stressiz geçirmeye çalış.tedaviiçin bomba oldun sonuda iyi olacak inşallah..
kris canım düşük tehlikesi diye mi okudum!!!ALLAH KORUSUN.sen bizim herşeyimizsin.allahım nazarlardan korusun bebişini sana bağışlasın,darısıda bizi olsun inşallah.
beyaz vitamin konusunda bende kararsız kaldım sadece folik asit b12 alıyorum...bir almaya başlasam onuda alayım bunuda alayım fena saldıırjam:)) şimdiye kadar okudugum erken yumurta yetmzliğine karşı kullanılan vitaminler şunlarmış,,Q10,L-argin-L-carnitine,selenyum,e vitamini,çinko............liste uzayıp gidiyor...
kademi cnm nasılsın?Ocak ayında başlıyormuşsun başka bi forumda okudum.hayırlı olsun vaktin var aslında bu vitaminlerden kullansan mı?benim çok vaktim yok adetle ki bugün yarın tekrar bir deneme yapacağız...
canım Allah yardımcımız olsun.bugünler mutlaka geçecek ,gülerek hatırlayacagız inşallah bugünleri:)
hale hanımla görüşmek isterdim ama yarın karar günüm var:)3.günüm bakalım tedaviye başlama ihtimalimiz var.(tabii bir aksilik olmazsa)tedaviyi tamamlayabilenler (sonucu hiç önemli degil) çook başarılı buluyorum en azından baştan sona tüm tedavi sürecini yaşayabiliyorlar:/
bugüne kadar bu topic içinde yazdıklarımından bir kesit...