açıkcası sunu söyleyerek yazmaya başlamalıyım ki kk den cook şey öğrendim...
Belkide o yüzden bunları buraya yazmaya mecbur hissediyorum:))
durumumu öğrendiğim zamandan bu yana 3 donem yasadım..
Ilk dönemimde durumu kabul edemedim...bu aglayarak,ne yapacagını bilmez..kendine aciyarak geçirdiğim dönemim.
Sonra durumu kabul etmey başladım ..bu donemde sürekli okudum...yabancı siteler .basari hikayeleri...pof yani premature ovarian failure ( erken yumurta yetmezliği) yabancı sitelerde forum siteleri dısında daha cok bilgi buldum...
Okudum okudum okudum))
basari hikayelerini ....her okuduğum hikayede daha bir ümitlendim...kullandıklarını not ettim tek tek araştırdım...
Son bölümde ise savaş başlamıştı:)) tabiki zaman zaman dibe vurduğum oluyordu...özellikle tedavi iptallerinde...
En kötü dibe vuruş ise döllenmeyen yumurtaciklarimda yasadım.yumurtaciklar çünkü epi topu 2 tane biri zaten küçüktü..
Sonuc gözyaşları...offf
maddeler halinde kullandıklarım,
1) q10 100 mg.ben solgar marka kullandım ,başka markalarda olanları da var....hergüne 1 tane gunün herhangi bir saati aldım.okudugum sitelerde 200 mg alanlarda vardi.
2)omega 3,6,9 gene solgar markada var amam değişik markalarda olabili.icinde epa ve dha olmalı...
3)selenyum ace eczanelerde bulunabilen bir vitamin
4)gebelik oncesi kullanılması gereken bir multivitamin...birçok marka ve çeşit kullandım..solgar in female multiple vitamini
sonra gnc de satılan arginmax, elevit isimli eczanede satılan multivitamin gibi.....
5)l -argine gene solgar marka kullandım...
6)l-carnitine ara ara bıraksamda ictim...
7)adetin ilk 14 gunü donq quai ....yumurtlamadan sonra gebelik ihtimaline karsı bırakılıyor...
8)artık türkiye'de de var...arkoroyal arı sutu ampulü 1000 mg...o zamanlar tr de yoktu getiremediğimde saf arı şutu bal polen karışımı her sabah...mutlaka ahşap kasık ile kullanılmalı!!!!!
9)bir donem cim tabletleri...ebay gibi yabancı sitelerde satılıyor...her sabah ac karnına 10 tane:)) birakali epey olmuştu.ama adet rengi bile değişiyor inanın.
10)ruşeym belki de duymamissinizdir aktarlar satıyor..yoğurtlar karıştırıp ara ara yedim...
Insan vücudunda bir aksaklık oluşmuşsa biranda düzelmiyor...biranda oluşmadığı gibi...bu uzun bir süreç.
Sonrasında ara ara grape seed extract kullandım..üzüm çekirdeği ..hap seklindeydi..toz olanlarından da almıştım yoğurtlar karıştırıp tüketmiştim.
Bir donem maca ...gene ebay dan aldım...
Balın içersine keciboynuzu pekmezi karıştırıp icine...zerdecal...zencefil...tarcin..çörekotu...polen..karıştırıp sabahları huplettim...
Buarada her sabah mutlaka 1 tane incir,,,ara öğünlerde değiştirerek hurma,ceviz,fındık,badem....vb
boooooolllllllll suuuuuu...ph degeri yüksek olmalı...bu konuda tr deki en iyi saka su...pet şişemi dışarıda bile ayırmadım yanımdan o kadar yani...
Bolllll yürüyüş....
Sigarayı bıraktım!!!!!!!!!!! Tam 2 yıl bitti.
Sabır...bol bol dua....
Haaaa bı donem dhea kullandım fakat bende bol sivilce yaptı ...ve bence ise yaramadığını düşündüğüm için bıraktım.
Bı cok basari hikayesinin ana kahramanı dhea dir.demekki kisi ye göre formüller değişiyor...
Size uygun olanı deneye yanıla buluyorsunuz....
Allah hepimizin yardımcısı olsunn...
Işlerimizi kolaylaştırsın..dualarımızı karşılıksız bırakmasın...
canım benim bunların hepsini biranda mı yaptın...