hanimlar merhaba
sizleri neredeyse haftalardir okuyorum. arkasi yarin dizileri gibi bir sonrasinda ne olacak diye merak ederek okudum. benim hikayem kisaca su. 39 yasinda 2 adet basarisiz
tüp bebek ve simdi doktorunun tavsiyesi üzerine yumurta biriktirme isine girmis biriyim. esim tarafinda herhangi bir sorun yok. hatta mükemmel performans gösteren sperm kalitesi var. iki tüp bebek denemesi olmasina ragmen FSH ve AMH degerlerim yoktu benim. bu yeni doktorum iki degeri de test ettirdi. gecen hafta FSH degerimin 5.38 oldugu saptandi. okudum ya sizi haftalarca aha dedim pek bir iyi haber bu. ama bu aksam yanildigimi anladim. AMH degeri geldi. 0,2 olarak. sanirim yolun sonuna yaklastim degil mi? ne dersiniz. ne yapmali ne etmeli hic bilmiyorum. cok ama cok moralim bozuk.
keske bende sizler kadar güclü olabilsem. sirf yumiler iyi olsun kaliteleri artsin diye sigarayi dahi biraktim. gerci gecen opuda 2 yumurta toplandi hic yoktan iyidir ama ne kadar vaktim kaldi hic bilmiyorum.
hepinizi
Hope merhaba. Burada ve yumurta rezervi ile ilgili diger basliklarda devamli yazmaya calisiyorum, cunku aylarca ne cektigimi, ne kadar agladigimi hic unutamiyorum.
Eylul 2010'da Amh degerimin 0,2 oldugu ortaya cikti. Eylul'de asilama, negatif. Kasim'da ilk tup bebek, negatif. Doktor, donor yumurta tavsiye etti, ugrasma dedi. Bahceci'ye gittim, kahramanim Halit Firat Erden maneviyatin ve maddiyatin yettigi surece ve 1 tane de olsa yumurta varsa deneriz dedi. Ocak'ta 2. deneme, negatif. Mart'ta 3. deneme, pozitif. Kizimi saglikla kucagima aldim. Bir kardesi olmasini cok istiyordum ve aylar gectikce yeniden infertilite bunalimina girmistim. 6 aylikken yeni tedaviye baslamak icin doktoruma gittim. acele etme, dogal yolla deneyin, tup bebekten sonra dogal yolla hamile kalan cok hastam var dedi. Biz tabii icten ice inanmadik. Neyse, kizimi da emzirdigim icin 2 ay daha bekledim. Denedigimiz ilk ay, sabahlari ve yatarken tarcin-corekotu.bal yedim. Hic bilmiyorum o mu vesile oldu ama su an hamileyim. Amh 0,2'yle bir defa tup bebk bir defa da insallah %100 organik bir bebek sahibi olacagiz. Amh'ye lutfen cok takilmayin. Ben de hayati kendime zehir ettim o zmnlar, nasil bir psikoloji oldugunu biliyorum, ama umudunuzu kaybetmeyin. Oluyor. Allah bebek isteyen herkese cifter cifter versin, kimsenin kucagini bos birakmasin insallah.