Kızlar sizden öğrendiğim şu Dhea nın ne oldunu biraz araştırdım vede çok tereddütte kaldım . DHEA'nın yumurta sayısını ve fertilizasyonu arttırdığını gösteren oxford kaynaklı bilimsel bir araştırma yazısı buldum bu beni biraz ümitlendirdi ama ilacın üzerinde yazan "DO NOT USE IF YOU ARE A WOMAN OF CHILDBEARING AGE"( çocuk doğurma yaşındaysanız kullanmayınız) ifadesi kafamı karıştırdı
Ayrıca Yumurtlama problemi olan, yumurta rezervi düşük 25 hasta üzerinde yapılmış ve sonuçta elde edilen kaliteli yumurta ve embriyo sayısında artış görülmüş. Buna göre DHEA hormonunun etkisi olduğu sonucuna varılmış ancak tartışma bölümünü okuduğumda bu sonuçların %100 DHEA'dan kaynaklanmamış olabileceğinide düşündüm. DHEA bir erkek hormonuymuş ve Amerika'da reçetesiz satılıyormuş. Araştırmalarının daha başındalarmış ve net bir sonuca varmaları için daha fazla çalışma yapmaları gerekiyormuş. Hormonun yan etkileri sivilce, yüzde kıllanma ve seste kalınlaşma. Uzun dönem etkileri henüz bilinmiyormuş.
Bu gün doktorumlada görüştüm onermedi,kalp krizine yol acabiliyormus,ayrica daha bir suru yan etkisinden dolayi kullanmamami soyledi bilginiz olsun istedim![]()
bazı doktorlar veriyor bazıları kaşı çıkıyor sen bilirsin zaten ters etki yaparsa bile bıraktığında normalleşiyor..fsh yüksek rezerv az olanlara genelde doktorlar tavsiye ediyor..