Popüler Konu Yumurtalık Rezervinde Azalma Olupta Tüp Bebekte Başarılı Olanlar

tesekkur ederim o zaman ben o testleri verim.bir sorun yoksa sizden bir soz sorusurdum sizde mi tup bebek yapdiniz

Istediginiz kadar sorabilirsiniz. 1 defa yaptirdim sadece 1 yumurta gelisebildi. Ama sizin durumunuz bana farkli gorundu.. sizin cok sayida yumurtasiz folikulunuz olmus. Benim 1 folikulum buyudu.

tesekkur ederim o zaman ben o testleri verim.bir sorun yoksa sizden bir soz sorusurdum sizde mi tup bebek yapdiniz

Istediginiz kadar sorabilirsiniz. 1 defa yaptirdim sadece 1 yumurta gelisebildi. Ama sizin durumunuz bana farkli gorundu.. sizin cok sayida yumurtasiz folikulunuz olmus. Benim 1 folikulum buyudu.

Aklah

merhaba canm sızın fsh nız kac ogrenebılır mıyım?

Cok tesekkur ederim.evet bende coklu folikullar oldu amma bir tanesinde yumurta oldu oda cok zaifdi hic mayalanma gitmedi o uzden kaldi bana tup bebek yapmamisdan once bir testin cevabindada boyle dedilerki hangisi testiydi bilemedim onun cevapi 4 idi amma aslinda 2 olur dedi bunun coklugundan bende hiper stimulyasyon yarana bilir amma sukuler olsun olmadi her sey iyi gedirdi doktur oyle soyluyordu amma nedense bi ryumuta oldu oda zaif.peki sizde neden boyle oldu belki sizde iynelerin dozunu cok asagi vurulmusdu bende 12 tane gonal f vuruldu.indi ne yapiyorsunuz ?

Bana çok yüksek doz iğne verildi ama diğer foliküller büyümedi. Sadece 1 tane büyüdü ama döllenmedi. o yüzden tedavi yarım kaldı. transfer aşamasına geçemedim. Şimdi diğer siklusu bekliyorum. Yine doktora gidip en azından yumurta takibi yaptırmayı düşünüyorum.

INSALLAH iyi olur sizinkide tutar.ikinci protokolda diyorlarki iyi olmuya bilir cunki ben internetde okudumki en iyisi uzun protokoldu qisa protokolda yumurtalarin rezervi cok dusuk olur banada qisa protokolu dediler amma bir baska doktor dediki hayir oyle olmaz.sizede 3 ay bekleme dediler birde ben burda bir sey okudumki bu 3 ay muddetinde adam hicnesizde hamile kala bilir.

İnşallah Allah isteyen herkese bebeğini kucağına almayı nasip eder. Ben de doktorlarla görüşücem. bundan sonra nasıl bir yol izlemek gerekir diye. Bir çok yöntem okuyorum. ilaçsız tüp bebek uygulamaları da yapılabiliyormuş. Bunları araştırıcam, doktorlarla görüşücem. En azından 2. denemeye kadar geçen sürede belki bunlar denenebilir.

AMIN INSALLAH.ben ilacsiz tup bebek oldugunu bilmiyordum bu daha iyi ilaclar bir sure kotu tesirler veriyor hepimize.ALLAH yardimcin olsun INSALLAH iyi olar.sizde bu tup bebek nasil siz de beyeniyormusunuz iyimi yapiyorlar?bende eger alinmazsa belke bende ora gelirim sizin doktorunuz nasil iyimi?

canımcığım biziml seninle durumuz hemen hemen aynı benimde amh 0,16 iki sene önce fsh geçen ay 12 düştü tüp tedavime başladım bir yumoş büyüdü toplandı dölenmedi mallesef.3ssenelil evliyim yaş 35 evliliğimin 3 ayında öğrendim fsh yükekliğini..iki seneden beri tedavi sürecindeyim 3 tüp bebek denemem oldu tek emriyom olmuştu üç tedavimde transfer oldum ama tutmadı canım..benim yumoşlar genelde klomenle büyüdü..sen kaç senelik evlisin..

Canım sende aynı benim gibi olmuşsun benimde tek yumurta büyüdü transfere geçemedik. Ben hiç ara vermedim hemen dr.değiştirdim yumurta takibine başladım vitamin takviyesi verdi. Ara verme şimdi bi sürü uyarılmış yumurta var sende.

canım merhaba, arkadaşlar ayrıntılı yazmışlar ama bende yazmak istedim.. tüp bebekte zaten tüplerin kapalı olması hiç sorun değil ama neden kapalı onuda öğrenmelisin.. yapışıklıkmı var enfeksiyonmu var laparaskopi sonucunda ne dediler sana, sadece bakıp kapattılarmı yoksa herhangi bir işlem yaptılarmı..
tüplerdeki yapışıklık yada enfeksiyon tüp bebek sonucunun negatif olmasını etkileyen önemli faktörler arasında..
ayrıca senin yumurta rezervin az değilmiş oldukça iyiymiş, belkide doktorunun uyguladığı ilaç protokolü kötü olabilir sana yaramamıştır o yüzden yumurtalar gelişmemiş olabilir... bukadar çok yumurta ile opu işlemine yani yumurta toplama işlemine girmeden önce E2 testine baktılarmı kaçtı canım.. oradanda yumurtaların içinde folikül varmı anlayabilirdin.. E2 testi güvenilir bir testtir.. sadece tedavi başında ve devamındaki sürecinde yapılır ve yumurtalarının ilaçlara göre nasıl geliştiğini ve içlerindeki folikül durumunu anlarsın böylece opuya girerken zaten az çok kaç yumurta toplanacağını anlamış olursun.. doktorlara güven olmaz yumurta var derler ama içleri dolumu boşmu bunu gerçekten söylemeyebilirler.. E2 testi ile doktor ne derse desin kendin vurulduğun gonolf ve meganona göre yumurta gelişimini takip edebiliyorsun.. şu anda benim tedavi olduğum hastane tedavi süresinde 15 gün boyunca 2 günde bir E2 testi alıp bunu bizede maille atıyorlar..
bunun dışında genel bazda kendi bünyendeki yumurta rezervini öğrenmek için arkadaşların dediği gibi bir amh testi yaptırmanda fayda var.. birde tedavi zamanı fsh test sonucunun 10 ve altı olmasında fayda var..

kızlar merhaba;
Bana bi akıl verin lütfen. fsh 16,66 çıktı. ama folikül sayısı 1-2. geçen ay denedik gelişmediler. bikaç ay ara vericem ama sağlam bi şekilde hazırlanmak istiyorum. şimdi ben size kullanacaklarımı söyleyeyim;
1-Arı sütü bal polen (sabah-akşam)
2-Soğan kürü (15 gün-Saraçoğlu önerdi akabinde aslanpançesine geçicez)
3-üzüm çekirdeği yağı (Saraçoğlu verdi)
4-Solgar multivitamin (günde 1 adet)
5-omega-3 (günde 1 adet)
6-Günde bir adaçayı

Ayrıca çöerk otu, bal, tarçın ile hayıt kullanmak istiyorum. nasıl olacak..

Çok mu karıştırmışım ya çok etki etsin derken daha beter olmasından korkuyorum. yaş 33. ama amh:0,2

Canim cok tesekkur ediyorum yazdiginiz icin.bende tuplerde hem infeksiyon hemde en cok yapisiklik vardi o yuzden cocuk olmuyordu laporaskapide yaptirdikdan sonra yine yapisdi o uzden olmadi.tup bebekde ben bu ay yaptirirdim yalniz yarimcik kaldi.ben burdada gonal f vuldukdan sonra gunde tez tez uzi yapirdilar bana amma hic bir kan tahlili yapmadilar hic yumurta toplanan gunde benden hic bir kan testi goturulmedi oylece gitdim ameliyat oldum didilerki bir tane yumurta oldu oda cok zaif.bizde en cok onu merak ediyoruk ki neden bende oyle oldu cunki bana diyordularki folikullar cok iyi cox buyuk 13 tane folikul vardi.biz oyle dusunuyoruzki bizi aldatdilar.bana birde soyledilerki folikullarin icinde yumurta olub olmamagi yoklamak icin boyle bir test yok .indi 3 ay beklemek dediler bizde bekliyoruz.

canım aynı yerdemi tedavi olacaksın tekrardan.. bi araştır istersen çevrendeki iyi hastaneleri.. bukadar folikülden eşindede sorun yoksa döllenmemesi çok tuhaf.. ve e2 ye bakılmadan opuya almalarıda dahada tuhaf..

Merhaba... durumumuz gercekten cok benziyormus.. Kendime yakın biriyle konuştuğum için çok memnun oldum. çünkü herkesin durumu farklı yaş, fsh ve amh sonuçları tedavileri çok değiştiriyor. Ben de 35 yasindayim. 1.5 yillik evliyim. Durumumu 3 ay once şans eseri ogrendim. Doktoruma ailemde böyle bir öykü var bende de olabilir mi diye bahsedince bana hemen amh baktıralım dedi ve sonuç 0.14 çıktı. Şanslı olduğum konu doktorumun aynı zamanda tüp bebekle ilgileniyor olması, onun sayesinde vakit kaybetmeden hemen ilk denemeyi yaptirdik ama olmadi. Bu günde doktorumla bundan sonra nasıl bir yol izlemek gerekli diye görüştüm. her ay gerekli tahlil ve ultrason muayenesini yapıp uygun olduğum ayda tedaviyi kararlaştıralım diye konuştuk. Doktorumda klomeni tavsiye etti. mini tüp bebek uygulamasının da bizim durumumuzdaki hastalarda çok iyi sonuçlar verebildiğini söyledi. Siz bu yöntemi hiç denediniz mi??? hem uygun olan her ay denenebiliyormuş.

çok teşekkür ederim. Ben de hiç ara vermemeyi düşünüyorum. İnşallah ultrason görüntümle fsh'ım da izin verir buna. Bana doktorum durumu öğrenir öğrenmez biosteron dhea, arginmax, co enzim Q10, folik asit verdi. Saf arı sütünü de tavsiye etti. Onu da aldım kullanıyorum. Hayıt otu ile incir kürü denemedim. ama şimdi onları da kullanmayı düşünüyorum. Siz kullanıyorsanız nasıl içildiği konusunda bilgilendirirseniz çok sevinirim.

Kızlar merhaba, aranizda sulandirilmis lucrin protokolu uygulanan var mii?
Dusuk rezervde uygulaniyor benim amh 0.5 2. denemem olcak ilki kisaydi olmadi bunda sulandirilmis lucrin uygulayacagiz dedi doktor ama lucrin daily adinda ilaci verdi icinde 14 adet enjektoru var aksamlari 10 unite gonalf e baslayinca 5 e dusurecek. Sanki bu bana normal uzun protokol gibi geldi;( yani ilaca sulandirma falan yapmadilar anlamadim nasil sulandirilmis protokol oluyo bu bilen varsa cok sevincem yarin igneye baslamam lazimmm..ilacin ustunde lucrin 5 mg ,2.8 ml flukon yaziyo uzun protokol uygulananlar nasil kullandi acaba lucrini

Merhaba, ilaçsız tüp bebek yöntemi şu şekilde yapılyor bildiğim kadarıyla; sizin doğal siklusunda ürettiğiniz yumurtaya çok az ilaçla destekleyip tüp bebek yapıyorlarmış gibi büyütüp, opu ile alıyorlar ve aynı tüp bebekteki gibi dışarıda dölleyip transfer ediyorlar. Bu yöntem sizin için çok uygun değil sanırım. Ben bu gün doktorumla durumumu görüştüm. görüşmem sırasında sizin durumunuzdan da bahsettim. sizinle ilgili sorunun "boş folikül sendromu" olabileceğini söyledi. isterseniz bunu internetten araştırın. Tedavisi olan bir sorun anladığım kadarıyla. Doktorumdan da çok memnunum. Çok araştırmacı ve güncel tedavileri yakından takip eden bir doktor kendisine olan güvenim tamdır. isterseniz adını ve mail adresini de verebilirim. direkt olarak kendisiyle de durumunuzu görüşebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…