- 6 Kasım 2014
- 48
- 41
- 28
- 40
Merhabalar herkese..size yasadiklarimi anlatiyim..1 yil 2 aydir evliyim..yas 34..evlenir evlenmez cocuk yapmak istedik yasla alakali...doktora gittim hemen hamile kalmak istiyorum tabi.. genel bi kontrolden gecmek istedim..3.5 cm kistim varmış diger adetinde gecer dedi doktor diger adette gittim gecmemis hatta büyümüş..daha bikac tane doktora daha gittim basit kist hicbir sikinti olmaz hamile kalabilirsin diyor hepsi..ama hicbiri demiyor ki hormon tahlili yaptir diye..en son bi doktor dan daha randevu aldim adetin 2 gunu su hormon tahlillerini yaptırıp gelin dedi..fsh 14 mus, doktor bu bizim sevmedigimiz bi sonuc dedi, ne oldugunu bile bilmiyordum yikildim..kistle ugrasirken daha kötü bi durum karsimdaydi simdi..doktor kistimi umursamadi bile basit kist dedi..hemen igne tedavisine basladi 3 ay tekrarladi ama olmadi, amh istedi, tabi ben bu s
irada baska doktor araştırıp bulunduğum ilin en iyi doktoruna gittim..amh sonucu. 1.2 idi..doktor.tup bebek yapalim dedi hemen basladik..yuksek dozda ilac kullandim benim dusuk dozda ilacta bile 5 tane yumurta olusurken o kadar yuksek dozda 3 tane olustu..onunda 1 i bos cikti..biri 2.kalite biri de 3.kalite imis..tutmadi adet oldum adetimin 2.gunu cok kötü agrim basladi..kasiklarim ve kalcama vuran bi agri..doktorumu aradim agrim var bu nedir hic bu sekilde agrim olmazdi kistimi temizlemislerdi tedavi sirasinda ondan olabilir mi dedim olabilir agri kesici al dedi..neyse ertesi gun yine doktora gittim agrim gecmemisti..muayene oldum..bana demesin mi endo hastasisin bu kistte çikolata kisti diye..haa sunuda dedi yuzde 5 tümörde olabilir ama bence cikolata dedi.ama sizce basit kistti onceden dedim, saskindim, butun doktorlar basit kist demisti nasil oluyor bu dedim doktor dogru durust cevap vermedi, sadece benim sorularimdan rahatsiz oldu ve 2.tup bebegi önerdi, bi islem yaparsak rezervin iyice azalır, histeroskopi yapalim 2.ye baslayalim dedi..1 senedir bıraktığım sigarayi doktordan ciktiktan sonra icmeye başladım. .2 aydir gitmiyorum hicbir doktora, esimde bende cok bunaldik..ne yapacagimi da bilmiyorum acikcasi, sadece unutmak istiyorum, hamile ve cocuklu ortamlara katilmiyorum..birinin hamile oldugunu ogrenince bunalima giriyorum..onlar adina seviniyorum tabi ama moralim bozuluyor neden bizim olmuyor diyorum..esimi strese sokuyorum falan filan..bi suru degisik duygular iste..nasil ustesinden gelirim bilmiyorum acikcasi bana yardımcı olmaniz icin yazdim buraya..bikac gun sonra adet olucam doktora gitmem lazim ama igreniyorum..ankaraya mi gitsem diyorum ama gücüm yok..iste boyle ne yapacagimi bilemiyorum..bana yardimci olur musunuz..
Aynen senin durumundayken gittim hocaya canm.haziran ayiydi.ameliyat demisti tum dokorlar.hakan hoca ameliyat istemiyorum rezerv iyice sıkıntiya girer dedi.direk tup bebege basladik.kimyasal gebelik oldu.senin amh kac cikti.daha once hangi.merkezlerde denedin??Arkadaslar yumurta rezervim düşük endometriozis cikolata kisti var4.tüp bebek icin doktakan yarali dusuniyoruz gidenlrr lütfen cvp
AMIN INSALLAH ALLAH her kese nasib etsinKızlar birde size geçen ay doktora gittiğimde bir kadınla tanıştım , yaşı :27 fsh:26 ymış en son aylardır kendiliğinden adet göremiyormuş,kontrole geldiğinde doktor hamile olduğunu söylemiş bu geldiğinde de kalp atışlarını gördü bebeğin çok mutluydu. Sordum bir iki ay hayıt otu kullanmış ama bırakalı 6-7 ay olmuş. Evlat alacaklarmış başvurmuşlar şimdi hamile :) Bana motivasyon oldu size de olsun .İnşallah darısı bizim başımıza
Ben de evlenmeden önce günü gününe adet olan, hiç bir sıkıntısı olmayan bir genç kızdım. Ancak evlendikten sonra adet düzensizlikleri yaşamaya başladım ve yapılan testler sonucu FSH değerim 20 çıktı. Doktor erken menopoz teşhisi koyup saçma sapan bir ilaçla başından savdı beni. Başka bir doktor başka bir doktor derken asıl sorunumun over rezervimin oldukça azalması olduğu ortaya çıktı. Daha yeni evli olduğum halde acil olarak tüp bebek tedavisine başlandı.Kızlar ben size bişey sormak istiyorum. Benim FSH 7,5-11,5 aralarında ve amh; 0,8 bugun mens oldum ve yarın doktora gidiyorum bu ay gonadotropin ve aşılama deneyeceğiz inşallah olur. Sormak istediğim benim adetlerim çok düzenli yumurtlama günlerinde sümüksü akıntı geliyor. Bunlar yumurtlama olduğunu göstrir diyor internette. Sizlerin nasıl ? fsh yuksek olduğu halde nasıl oluyorda benim adetim 1 gun bile sekmez? Sizlerin adetleri nasıl duzenli mi? Brde şansım yuzde kaç acaba aşılamayla?
Fshin sana bu sikayetleri yasatacak kadar yukselmemis henuz.Yani adet gecikme , yumurtalama olmama vs daha basindasin.Fsh zamanla yukselir bir anda tavan yaptigi nadirdir.Su an hormonlarin rezervinin azaldiginin sinyalini veriyor ama bitmis tukenmis ya da henuz cok kalitesiz olmadigi icin senin adetlerinde de degisme yok ama bu demek degildir ki rezerv azligi sorunun yok , amh in rezervinin azaldigini gosteriyor.
Benimde aynı şekilde evliliğimin ilk ayları rahim filmi, kan testleri ve göz yaşı içinde geçiyor. Eşimin de moralini bouyorum zaman zaman. Bende doktroruma tüp bebek yaptırabiliriz dedim ama bana değerlerin aşılama ve iğneye cevap verebilir olmazsa öyle tüp bebek deneriz dedi. En azından bir ya da 2 kez denenmeden tüp bebek yapmayı doğru bulmuyorum dedi. Usgde her ay 6-7 yumurta saydığı için mi ona güveniyor bilemiyorum . Bu ay olmasa tüp bebek için başka doktor tercih edeceğim sanırım. Kalbini temiz tut imşallah olur. Allah hayırlısıysa umarım sana nasip eder tabii hepimizede. Bu dönemde bence stres yapma stres hormonları bebeğinin tutunmasını etkileyebilir. Sonuçta döllenme tamam bu daha zor aşamaydı bence tutunacak bebeğin sana :) senin yaşın ve amh kaç acaba?Ben de evlenmeden önce günü gününe adet olan, hiç bir sıkıntısı olmayan bir genç kızdım. Ancak evlendikten sonra adet düzensizlikleri yaşamaya başladım ve yapılan testler sonucu FSH değerim 20 çıktı. Doktor erken menopoz teşhisi koyup saçma sapan bir ilaçla başından savdı beni. Başka bir doktor başka bir doktor derken asıl sorunumun over rezervimin oldukça azalması olduğu ortaya çıktı. Daha yeni evli olduğum halde acil olarak tüp bebek tedavisine başlandı.
Ne olduğunu dahi anlayamadan iğnelerin ilaçların arasında buldum kendimi. 6 folikülüm gelişti, 5'inden yumurta toplandı ve ancak 1 tanesi 3. gün 8 hücreli ve 1. kalite olarak 24 Kasım tarihinde transfer edildi. Doktorumun bana kurduğu cümle: aslında durumun bizim düşündüğümüzden daha acilmiş oldu. Şimdi gerginlik içinde ve sanki kalbime de olmayacakmış gibi bir his gelerek 6 Aralık tarihini bekliyorum. Daha yeni evliyken yaşadıklarıma zaten inanamıyorum.
Diyeceğim o ki: bana anlatılan aşılama yapılmadan tüp bebeğe geçilmesi bizler için daha anlamlı ve şansımızı artıran bir yaklaşım olacaktır sanki.
Benimde bu usgde bir tarafta 7 bir tarafta 3 folikül sayılmıştı, e2 değerim de uygun çıkınca benim doktorum acilen tedaviye başladı.Folikülerim toplama gününe kadar takip edildi ve 6 tanesi opuya ulaşabildi. Yaşım 32 ve amh değerim <0,8Benimde aynı şekilde evliliğimin ilk ayları rahim filmi, kan testleri ve göz yaşı içinde geçiyor. Eşimin de moralini bouyorum zaman zaman. Bende doktroruma tüp bebek yaptırabiliriz dedim ama bana değerlerin aşılama ve iğneye cevap verebilir olmazsa öyle tüp bebek deneriz dedi. En azından bir ya da 2 kez denenmeden tüp bebek yapmayı doğru bulmuyorum dedi. Usgde her ay 6-7 yumurta saydığı için mi ona güveniyor bilemiyorum . Bu ay olmasa tüp bebek için başka doktor tercih edeceğim sanırım. Kalbini temiz tut imşallah olur. Allah hayırlısıysa umarım sana nasip eder tabii hepimizede. Bu dönemde bence stres yapma stres hormonları bebeğinin tutunmasını etkileyebilir. Sonuçta döllenme tamam bu daha zor aşamaydı bence tutunacak bebeğin sana :) senin yaşın ve amh kaç acaba?
Bu ay gonodotropin ve aşılama deneyeceğiz. Gittiğim doktor doçent ve klinik şefi o yüzden güven verdi açıkçası ilk gittiğimiz ay fsh:7,5 ti( 3 ay önce) . Bu ay 10,5 çıktı. Bu ay açıkçası moralimi biraz yüksek tutmaya çalışıyorum kaç aydır depresyondayım. Olmadı artık sonraki aylarda tüp bebek yaparız dedi. Bilmiyorum doktorum olumlu yaklaşım içinde genelde. Ama boş bir umut mu bilemiyorum. Tüp bebek maliyeti ne kadar oldu senin bir de bitkisel ilaç destek ürünleri falan kullandın mı*Benimde bu usgde bir tarafta 7 bir tarafta 3 folikül sayılmıştı, e2 değerim de uygun çıkınca benim doktorum acilen tedaviye başladı.Folikülerim toplama gününe kadar takip edildi ve 6 tanesi opuya ulaşabildi. Yaşım 32 ve amh değerim <0,8Eşimin yeryüzünün mucizesi, ilk günden beri tek söylediği bana sen lazımsın oldu ama ben de sevdiğim adamdan bir evlat sahibi olup hem onu hem ailelerimizi mutluluğa boğmak istiyorum. Kalbim ilk günler umut ve heyecan doluydu ama günler geçtikçe beklemenin bu tedavinin en yaralayan süreci olduğunu anladım. Rabbim'e sığınıyorum ve dua ediyorum. Biliyorum ben de bir gün anne olacağım ama bazen sabırsız olunuyor işte.. Bugün adet sancılarımın birebir aynıları başladı ve elimde olmadan korkuyorum. Doktorunun daha önceki başarı ve başarısızlık durumlarını iyice araştır bence. Yaşı genç ve bizim durumumuzdaki özel hastalarda başarılı hekimlerle çalışmak lazım bence.
Benden de bu testi istemislerdi. Ama o hastaligi var insanlarin yuzu tuhaf oluyor. Internetten bakabilirsin. Bende doktora sordum, pozitif cikarsa ne olacak? Tedavisi var mi? O da dedi ki, pozitif cikarsa tup bebek yapip genetik test ile embriyolari sececegiz. Bende o hastaligin olmadigini biliyorum, bir de diyelim ki pozitif cikti, genetik tani embriyolar sayisi cok ise yapiliyor. Ama bende 1 denemede 1 tane oluyor ya da hic olmuyor. Hangi embriyolarima bu testi yapacagiz diye kendi kendime sordum, ve yaptirmadim. Hem de pahali, 900 TL diye hatirliyorum ama devlet hastanelerinde ne kadardir bilemem. Bu testi, frajil x hastaligi olmasi supesi varsa, embriyolarin coksa(10 dan fazla) yapmali.selam kizlar..yine koca bir kafa karisikligiyla ben geldim. yumurtam az olsun elimdekiyle tedavi olucam derken doktorum simdide genetik test cikardi....yaptir bence diyip durdu. frajil x sendorum diye bir genetik hata..yokttur diyo ama yinede yapmani öneririm diyo..kafam cok karisti. esim mutlaka yaptiralim diyo. sonuctan cok korkuyorum. genc yasta yumurta yetmezligi cekip genetik test yaptiran varmi aranizda
Yumurtada binlerce kesecik oluyor, her ay bir kac kesecik buyuyup icinden sadece 1 tanesi dominant oluyor ve catliyor. Bu secim suresi 3 ay onceden basliyor. Yani bu ay bir kac kesecik seciliyor, bir sonraki ay onlar hazirlaniyor, ucuncu ayda da buyuyorlar (2-5 mm) ve bunlarin icinden sadece 1 tanesi 20 cm ulasip catliyor. (tup bebek yapiliyorsa hepsi buyuyebilir) Demek istedigim tup bebekte toplamak istedigin yumurtalari 3 ay onceden desteklemen gerek, vitaminler vs kullanarak.merhaba arkadaslar, guzel haberler vardr ınsallah umut olur bızede.
bse sormak ıstıyorum.
tup bebek oncesı vıtamın kullandrttı mı doktorlar sızede.
bıze gnc nın bı urunu verdı uc ay kullan dedı basladık bı kac gundur kullanmaya ama beklemese mıydık vıtamını dıe de dusunmuyo degılm ne dersınız?
hadı esımın sperm kalıtesını artırıyomus bana faydası ne olabılır kı?
benımde fsh 8-11 arasında degısıyor.
bı negatf asılama bı ıgnelı tedavım var. bı temız rahım fılmı 7 klomen.... uzar gıder boyle..
sonunda tup bebege geldı sıra.
ınan yerınde olsam asılama ıle vakıt kaybetmem bı asılama dan sonra hemen gecerım tupe.
hastanelere asılamalara ıgnelere verdıgım para ıle tup bebek yaptırırdım rahat.
ayni durumla bende karsi karsiyayim. benim ilk denememde hic olusmadi. bu ay bakti iki tane var dedi. yasim 28. bende sühleneme sebebi cok genc yasta yumurta yetmezligi...allah korusun bu gen varsa kadinlar böyle kendini belli edebilirmis. allahim sen koru..yoksa sükürki hicbi belirti yok..Benden de bu testi istemislerdi. Ama o hastaligi var insanlarin yuzu tuhaf oluyor. Internetten bakabilirsin. Bende doktora sordum, pozitif cikarsa ne olacak? Tedavisi var mi? O da dedi ki, pozitif cikarsa tup bebek yapip genetik test ile embriyolari sececegiz. Bende o hastaligin olmadigini biliyorum, bir de diyelim ki pozitif cikti, genetik tani embriyolar sayisi cok ise yapiliyor. Ama bende 1 denemede 1 tane oluyor ya da hic olmuyor. Hangi embriyolarima bu testi yapacagiz diye kendi kendime sordum, ve yaptirmadim. Hem de pahali, 900 TL diye hatirliyorum ama devlet hastanelerinde ne kadardir bilemem. Bu testi, frajil x hastaligi olmasi supesi varsa, embriyolarin coksa(10 dan fazla) yapmali.
selam kizlar..yine koca bir kafa karisikligiyla ben geldim. yumurtam az olsun elimdekiyle tedavi olucam derken doktorum simdide genetik test cikardi....yaptir bence diyip durdu. frajil x sendorum diye bir genetik hata..yokttur diyo ama yinede yapmani öneririm diyo..kafam cok karisti. esim mutlaka yaptiralim diyo. sonuctan cok korkuyorum. genc yasta yumurta yetmezligi cekip genetik test yaptiran varmi aranizda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?