Popüler Konu Yumurtalık Rezervinde Azalma Olupta Tüp Bebekte Başarılı Olanlar

Kızlar ben size bişey sormak istiyorum. Benim FSH 7,5-11,5 aralarında ve amh; 0,8 bugun mens oldum ve yarın doktora gidiyorum bu ay gonadotropin ve aşılama deneyeceğiz inşallah olur. Sormak istediğim benim adetlerim çok düzenli yumurtlama günlerinde sümüksü akıntı geliyor. Bunlar yumurtlama olduğunu göstrir diyor internette. Sizlerin nasıl ? fsh yuksek olduğu halde nasıl oluyorda benim adetim 1 gun bile sekmez? Sizlerin adetleri nasıl duzenli mi? Brde şansım yuzde kaç acaba aşılamayla?

Kızlar birde size geçen ay doktora gittiğimde bir kadınla tanıştım , yaşı :27 fsh:26 ymış en son aylardır kendiliğinden adet göremiyormuş,kontrole geldiğinde doktor hamile olduğunu söylemiş bu geldiğinde de kalp atışlarını gördü bebeğin çok mutluydu. Sordum bir iki ay hayıt otu kullanmış ama bırakalı 6-7 ay olmuş. Evlat alacaklarmış başvurmuşlar şimdi hamile :) Bana motivasyon oldu size de olsun .İnşallah darısı bizim başımıza

Tedaviden önce lütfen bir psikoloğa, akapunktur ve bioenerji uzmanına gidin. Hazır hissetmeden de başlamayın bence. Stres çok önemli bir faktör..

Arkadaslar yumurta rezervim düşük endometriozis cikolata kisti var4.tüp bebek icin doktakan yarali dusuniyoruz gidenlrr lütfen cvp
Aynen senin durumundayken gittim hocaya canm.haziran ayiydi.ameliyat demisti tum dokorlar.hakan hoca ameliyat istemiyorum rezerv iyice sıkıntiya girer dedi.direk tup bebege basladik.kimyasal gebelik oldu.senin amh kac cikti.daha once hangi.merkezlerde denedin??

AMIN INSALLAH ALLAH her kese nasib etsin

Kızlar ben size bişey sormak istiyorum. Benim FSH 7,5-11,5 aralarında ve amh; 0,8 bugun mens oldum ve yarın doktora gidiyorum bu ay gonadotropin ve aşılama deneyeceğiz inşallah olur. Sormak istediğim benim adetlerim çok düzenli yumurtlama günlerinde sümüksü akıntı geliyor. Bunlar yumurtlama olduğunu göstrir diyor internette. Sizlerin nasıl ? fsh yuksek olduğu halde nasıl oluyorda benim adetim 1 gun bile sekmez? Sizlerin adetleri nasıl duzenli mi? Brde şansım yuzde kaç acaba aşılamayla?​
Fshin sana bu sikayetleri yasatacak kadar yukselmemis henuz.Yani adet gecikme , yumurtalama olmama vs daha basindasin.Fsh zamanla yukselir bir anda tavan yaptigi nadirdir.Su an hormonlarin rezervinin azaldiginin sinyalini veriyor ama bitmis tukenmis ya da henuz cok kalitesiz olmadigi icin senin adetlerinde de degisme yok ama bu demek degildir ki rezerv azligi sorunun yok , amh in rezervinin azaldigini gosteriyor.

Ben de evlenmeden önce günü gününe adet olan, hiç bir sıkıntısı olmayan bir genç kızdım. Ancak evlendikten sonra adet düzensizlikleri yaşamaya başladım ve yapılan testler sonucu FSH değerim 20 çıktı. Doktor erken menopoz teşhisi koyup saçma sapan bir ilaçla başından savdı beni. Başka bir doktor başka bir doktor derken asıl sorunumun over rezervimin oldukça azalması olduğu ortaya çıktı. Daha yeni evli olduğum halde acil olarak tüp bebek tedavisine başlandı.
Ne olduğunu dahi anlayamadan iğnelerin ilaçların arasında buldum kendimi. 6 folikülüm gelişti, 5'inden yumurta toplandı ve ancak 1 tanesi 3. gün 8 hücreli ve 1. kalite olarak 24 Kasım tarihinde transfer edildi. Doktorumun bana kurduğu cümle: aslında durumun bizim düşündüğümüzden daha acilmiş oldu. Şimdi gerginlik içinde ve sanki kalbime de olmayacakmış gibi bir his gelerek 6 Aralık tarihini bekliyorum. Daha yeni evliyken yaşadıklarıma zaten inanamıyorum.
Diyeceğim o ki: bana anlatılan aşılama yapılmadan tüp bebeğe geçilmesi bizler için daha anlamlı ve şansımızı artıran bir yaklaşım olacaktır sanki.

Benimde aynı şekilde evliliğimin ilk ayları rahim filmi, kan testleri ve göz yaşı içinde geçiyor. Eşimin de moralini bouyorum zaman zaman. Bende doktroruma tüp bebek yaptırabiliriz dedim ama bana değerlerin aşılama ve iğneye cevap verebilir olmazsa öyle tüp bebek deneriz dedi. En azından bir ya da 2 kez denenmeden tüp bebek yapmayı doğru bulmuyorum dedi. Usgde her ay 6-7 yumurta saydığı için mi ona güveniyor bilemiyorum . Bu ay olmasa tüp bebek için başka doktor tercih edeceğim sanırım. Kalbini temiz tut imşallah olur. Allah hayırlısıysa umarım sana nasip eder tabii hepimizede. Bu dönemde bence stres yapma stres hormonları bebeğinin tutunmasını etkileyebilir. Sonuçta döllenme tamam bu daha zor aşamaydı bence tutunacak bebeğin sana :) senin yaşın ve amh kaç acaba?

Benimde bu usgde bir tarafta 7 bir tarafta 3 folikül sayılmıştı, e2 değerim de uygun çıkınca benim doktorum acilen tedaviye başladı.Folikülerim toplama gününe kadar takip edildi ve 6 tanesi opuya ulaşabildi. Yaşım 32 ve amh değerim <0,8 Eşimin yeryüzünün mucizesi, ilk günden beri tek söylediği bana sen lazımsın oldu ama ben de sevdiğim adamdan bir evlat sahibi olup hem onu hem ailelerimizi mutluluğa boğmak istiyorum. Kalbim ilk günler umut ve heyecan doluydu ama günler geçtikçe beklemenin bu tedavinin en yaralayan süreci olduğunu anladım. Rabbim'e sığınıyorum ve dua ediyorum. Biliyorum ben de bir gün anne olacağım ama bazen sabırsız olunuyor işte.. Bugün adet sancılarımın birebir aynıları başladı ve elimde olmadan korkuyorum. Doktorunun daha önceki başarı ve başarısızlık durumlarını iyice araştır bence. Yaşı genç ve bizim durumumuzdaki özel hastalarda başarılı hekimlerle çalışmak lazım bence.

Bu ay gonodotropin ve aşılama deneyeceğiz. Gittiğim doktor doçent ve klinik şefi o yüzden güven verdi açıkçası ilk gittiğimiz ay fsh:7,5 ti( 3 ay önce) . Bu ay 10,5 çıktı. Bu ay açıkçası moralimi biraz yüksek tutmaya çalışıyorum kaç aydır depresyondayım. Olmadı artık sonraki aylarda tüp bebek yaparız dedi. Bilmiyorum doktorum olumlu yaklaşım içinde genelde. Ama boş bir umut mu bilemiyorum. Tüp bebek maliyeti ne kadar oldu senin bir de bitkisel ilaç destek ürünleri falan kullandın mı*

Benim durumum birden bire ve acil olduğundan biz rapor çıkartamadık çünkü hoca şansımı kaybetmemi istemedi ve ben de aynı fikirdeydim. İlaçlar ve hastaneye ödenenin toplamı 7000 TL civarı yanılmıyorsam. Gonalf, menapur ikilisiyle oldukça samimi günler geçirip otriville ile devam ettim ben. en son çatlatma iğnesi yapıldı ve opu günü beklendi. Bitkisel herhangi bir araştırma yapamadım zira dediğim gibi çok apar topardı. Sadece tedavi süresince her sabah gerçek bal yedim: yaklaşık 1 yemek kaşığı ve hala yiyorum, bir de hayıt tohumu aldım çayını yapıp içtim. Bunun dışında FSH değerimle sürekli dalga geçtim ve beynime sürekli seni ben idare edebilirim mesajı vermeye gayret ettim ve sanıyorum işe yaradı :) Çünkü tedavi başında yarı yarıya düşme vardı ve hocam oldukça şaşırdı. Aşılama için bir ümidi olmasa eminim ki çalıştığın hoca hadi önce bunu deneyelim demezdi zira benim hocam acileeennnnn hemeeennnn değerler istediğime yakınken söz hakkı tanımıyorum size diyerek tedaviye başladı. Bu arada hocamı özel hayatta da yaklaşık 4-5 yıldır tanıyorum ve çok güvenip seviyorum :)

İnşallah sen de bir an önce bu gergin ama umut dolu günler faslına geçiş yaparsın. Moral çok etkili özellikle FSH değerinde emin ol, benim bir gün arayla 10 birim fark ettiği adet dönemim dahi oldu ama ben daga geçip hadi ordan demeye başlayınca düştü. Sen daha yolun başındasın 10 FSH değerim olsa daha ne isterdim ki o günlerde... Sakın canını sıkma beynine sen deği ben güçlüyüm mesajını gönderip dalga geç bak neler oluyor :) Bana yumurta nakli yaptırman lazım yoksa anne olamazsın diyen doktor bozuntusu bile olmuştu şimdi aklıma geldikçe gülesim geliyor.

selam kizlar..yine koca bir kafa karisikligiyla ben geldim. yumurtam az olsun elimdekiyle tedavi olucam derken doktorum simdide genetik test cikardi....yaptir bence diyip durdu. frajil x sendorum diye bir genetik hata..yokttur diyo ama yinede yapmani öneririm diyo..kafam cok karisti. esim mutlaka yaptiralim diyo. sonuctan cok korkuyorum. genc yasta yumurta yetmezligi cekip genetik test yaptiran varmi aranizda

merhaba arkadaslar, guzel haberler vardr ınsallah umut olur bızede.
bse sormak ıstıyorum.
tup bebek oncesı vıtamın kullandrttı mı doktorlar sızede.
bıze gnc nın bı urunu verdı uc ay kullan dedı basladık bı kac gundur kullanmaya ama beklemese mıydık vıtamını dıe de dusunmuyo degılm ne dersınız?
hadı esımın sperm kalıtesını artırıyomus bana faydası ne olabılır kı?
benımde fsh 8-11 arasında degısıyor.
bı negatf asılama bı ıgnelı tedavım var. bı temız rahım fılmı 7 klomen.... uzar gıder boyle..
sonunda tup bebege geldı sıra.
ınan yerınde olsam asılama ıle vakıt kaybetmem bı asılama dan sonra hemen gecerım tupe.

hastanelere asılamalara ıgnelere verdıgım para ıle tup bebek yaptırırdım rahat.

Benden de bu testi istemislerdi. Ama o hastaligi var insanlarin yuzu tuhaf oluyor. Internetten bakabilirsin. Bende doktora sordum, pozitif cikarsa ne olacak? Tedavisi var mi? O da dedi ki, pozitif cikarsa tup bebek yapip genetik test ile embriyolari sececegiz. Bende o hastaligin olmadigini biliyorum, bir de diyelim ki pozitif cikti, genetik tani embriyolar sayisi cok ise yapiliyor. Ama bende 1 denemede 1 tane oluyor ya da hic olmuyor. Hangi embriyolarima bu testi yapacagiz diye kendi kendime sordum, ve yaptirmadim. Hem de pahali, 900 TL diye hatirliyorum ama devlet hastanelerinde ne kadardir bilemem. Bu testi, frajil x hastaligi olmasi supesi varsa, embriyolarin coksa(10 dan fazla) yapmali.

Yumurtada binlerce kesecik oluyor, her ay bir kac kesecik buyuyup icinden sadece 1 tanesi dominant oluyor ve catliyor. Bu secim suresi 3 ay onceden basliyor. Yani bu ay bir kac kesecik seciliyor, bir sonraki ay onlar hazirlaniyor, ucuncu ayda da buyuyorlar (2-5 mm) ve bunlarin icinden sadece 1 tanesi 20 cm ulasip catliyor. (tup bebek yapiliyorsa hepsi buyuyebilir) Demek istedigim tup bebekte toplamak istedigin yumurtalari 3 ay onceden desteklemen gerek, vitaminler vs kullanarak.
Ben 6 kere tup bebek denedim, hep acele ettim, cabucak hamile kalmak istedim, ama elde hic birsey yok. Simdi 1 yildir hazirlaniyorum, diyettir, vitamindir, DHEA dir. Cok sukur adetim hala geliyor, hatta en basinda hamile bile kaldim. O yuzden acele etmeyin, 3 ay uzun bir sure degil. Cok iyi hazirlanip oyle yapin derim ben. Hatta sadece doktorun verdigi urunu degil, baska faydali seyler de kullanin.

ayni durumla bende karsi karsiyayim. benim ilk denememde hic olusmadi. bu ay bakti iki tane var dedi. yasim 28. bende sühleneme sebebi cok genc yasta yumurta yetmezligi...allah korusun bu gen varsa kadinlar böyle kendini belli edebilirmis. allahim sen koru..yoksa sükürki hicbi belirti yok..

canım tüp bebek sürecindeki arkadaşların hepsi farklı sebeplerden tüp bebek yaptırıyor.. ama yapılacak testler ve araştırmalar hepimizde hemen hemen aynı..
tüp bebek sürecine girdiysen eğer yapılması gereken tüm testleri yaptırmanız gerekli. rezerv tek başına bir sorun olabilir ama embriyonun döllenmesi ve ilerlemesi içinde genetik sorun varsa buda ayrı bir sorun teşkil edebilir..
genetik testler, amh, fsh, tsh, insülün direnci, trombofili paneli, preferik kan, prolaktin,semen analizi ve diğer rütun testlerin hepsini yaptırmanız en uygunu.

Mrb arkadaslar Allah hayirlisiyla ewlatlarimiza kavustursun bizi..fsh 14 ten 11 e dustu cyclo progynova ile bir ay kullndm hmn doktrmu dgstrdim..amh 1.23 cikti..iki asilamam negatif..suan tup tedavsndeym ama sadece iki yumurta gelisme gosteriyo..moral olarak cöktüm..Allah isterse bir yumurtada olur elbet ama bakalim opu asamasina transfer asamasina gelebilicekmiyim

merhaba kizlar nasilsiniz ben testin sonuclarini doktorumdan aldim bende boyle E2 26.7 FSH 8.5 LQ 5.3 P1 15.4 Ts 3.7 AMH 4.1 sizce nasil bu boyle folikul bos cikarmi sizce?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…