- 22 Eylül 2010
- 120
- 57
- 98
Cok sukur her sey iyi gitmis. Nasil stress yaptigini dusunemiyorum bile hem de ilk deneme iptal oldugunda. Iyiki vazgecmemissin, Bu kadar uzun suren mucadeleden sonra saglikli bebislerine kavusacaksin insallah, hem de bir degil iki tane))) Bende ikiz istiyorum.Her tedavimde farklı bir yöntem denedi dozu düşürdü ilk tedavimde gonal f le başladı menagon bi ara sadece klomenle yumurta büyüttü her tedavide 1 tane yumurtam toplandı canım havuzda 4 tedavide 3 yumurtam oldu 3ü transfer edildi ikisi benimleçok şükür ama korkmustum bunca uğraş ya başa donersem diye çünkü hiç dondurulmusum kalmamıştı bide benim yumurtalarım çok zor buyuduler üstüne çikolata kistim hala benimle hidrosalpenks de vardı tüpte sıvı akışı böyle baya ugrastirdi canım
Çok şükür canım evet ulun beyle başladım hiç dr degistirmedim ameliyatimi da ulun bey yaptı biesteron çok kullandım canım bide folik asit başlatmıştı başka birşey kullanmadım moral dersen hep iyi olmaya çalışıyordum çoğu zamanda beceremiyordum ulun bey önemli dedi tedavini ertelerim deyince biraz daha toparlandim ama ne yaparsam yapayım 1 taneden fazla yumurtam olmuyordu şükür onlarda bana yettiCok sukur her sey iyi gitmis. Nasil stress yaptigini dusunemiyorum bile hem de ilk deneme iptal oldugunda. Iyiki vazgecmemissin, Bu kadar uzun suren mucadeleden sonra saglikli bebislerine kavusacaksin insallah, hem de bir degil iki tane))) Bende ikiz istiyorum.
Peki en bastan Ulun beyle mi calisiyordun, Bahcecide? Bir kac ay onceden birsey kullanmismiydin?
Hosgeldin canım havuz sistemini dr um önerdi çünkü benim sol tüpüm de sıvı akışı vardı oda embriyonun tutunmasını engelliyor ameliyat olmadan önce toplayalim sonra ameliyat sonra transfer edelim dedik aynı anda çikolata kisti de vardı onada müdahale edecekti fakat yapışıklık tan dokunamadi zaten rezerv az olanida kaybetmeyim dedi kistim varken transfer oldum ameliyat dahil (6.5 tl) 30 binin üstünde bi rakamı buldu canım yol yeme içme yok 4 tedavi 1 ameliyat diyebiliriz hepsine değdi bütün acılara göz yaşlarına umutsuzluğa cok şükür bu arada benimde amh 0.22 di fsh da 17.5 kistimde en son 4.5 mm falandi inşallah yardımcı olabilmisimdir canım hepinize duaciyim umut olabilirsem size çok sevinirim en çok ihtiyacimiz olan şey oluyoröncelikle merhaba.birsüredir sizi takip ediyorum.benimde yumurta rezervim az.3 aşılama ve 2 tüp bebek tedavisi oldum.hepsi negatifti malesef.fsh normal AMH 0.7 di en son.her ay düzenli adet görüyorum ama olmadı birtürlü.çok üzülüyorum.hele bu aralar hergünüm ağlamakla geçiyor.yeniden tedaviye başlamaya düşünüyorum.2 tüpdeki doktorum ulun beydi.şimdi yine onu düşünüyorum.Picassooo havuz sistemi varmış galiba.bu konuda bana bilgi verirsen çok sevinirim.ne kadar zaman sürüyor.neler yapılıyor.toplam maliyeti nedir.doktormu karar verdi buna yoksa senmi istedin.benim tüpde en fazla 3 yumurta oluyor.enson tedavide sadece 1 tanesi döllenmişti.şimdiden teşekkürler.
Her tedavimde farklı bir yöntem denedi dozu düşürdü ilk tedavimde gonal f le başladı menagon bi ara sadece klomenle yumurta büyüttü her tedavide 1 tane yumurtam toplandı canım havuzda 4 tedavide 3 yumurtam oldu 3ü transfer edildi ikisi benimleçok şükür ama korkmustum bunca uğraş ya başa donersem diye çünkü hiç dondurulmusum kalmamıştı bide benim yumurtalarım çok zor buyuduler üstüne çikolata kistim hala benimle hidrosalpenks de vardı tüpte sıvı akışı böyle baya ugrastirdi canım
çook teşekkür ederim canim.tabiki yardımcı oldun.ama oldukça maliyetliymiş.düşündüğümün üzerinde.Allah yardımcımız olsun.elbet bir kolayını verir.Rab bim kucağına almayı nasip etsin.bizlerede umut oldun.Hosgeldin canım havuz sistemini dr um önerdi çünkü benim sol tüpüm de sıvı akışı vardı oda embriyonun tutunmasını engelliyor ameliyat olmadan önce toplayalim sonra amelinyat sonra transfer edelim dedik aynı anda çikolata kisti de vardı onada müdahale edecekti fakat yapışıklık tan dokunamadi zaten rezerv az olanida kaybetmeyim dedi kistim varken transfer oldum ameliyat dahil (6.5 tl) 30 binin üstünde bi rakamı buldu canım yol yeme içme yok 4 tedavi 1 ameliyat diyebiliriz hepsine değdi bütün acılara göz yaşlarına umutsuzluğa cok şükür bu arada benimde amh 0.22 di fsh da 17.5 kistimde en son 4.5 mm falandi inşallah yardımcı olabilmisimdir canım hepinize duaciyim umut olabilirsem size çok sevinirim en çok ihtiyacimiz olan şey oluyor
Teşekkür ederim canım hepimiz inşallah 4 defa tedavi gördüm ama 1 tanesi yumurtayı toplamaya yakın iptal edildi o yüzden 3 tane yumurtam vardı zaten geriye hiç donmusum kalmamıştı 2. Gün embriyosuydu canım benim 1 tane yumurta toplanabildigi için döllenip bölününce hemen donduruluyordu 2 tane 4 ..1 tane 5 hücreli transfer edildiPicasso hayirli dogumlar diliyorum ..olusan embriyolardan 3 tanemi transfer edoldi kalan bir tane ne oldu canim birde kacinci gun transfer olmustun..saglikla kucakla bebegini
Merhaba canim, gecmis olsun. Nedense, doktorlar ilk once yuksek dozda tedavi uyguluyorlar, basari elde edemezse baska tedavileri denemeye basliyorlar. Dusuk rezervi olanlarda en yanlis yapilan yuksek doz ilactir. Bence 150 ME den gecmemeli ve mumkunse klomen ya da femara kullanilmalidir. Ama bazi hastalar yuksek doz ilaclara cevap verebiliyorken, bazilari hic cevap vermiyorlar, sanirim o yuzden DRlar denemek istiyorlar. Umarim o 1 tane olgundur ve dollenmistir.merhaba arkadaşlar, oldukça düşük rezerve sahibim. 12 gün boyunca çok yüksek dozda ilaç tedavisi uygulandı ancak 1 folikül gelişebildi.. bu durum benim için büyük bir hayal kırıklığı oldu. çünkü ilk ultrasonda 4-5 folikül görünüyordu ama yalnız en büyük görünen gelişebildi. diğerleri ise tedavi sırasında yok oldu. Aklımı kurcalayan ise acaba daha düşük dozda ilaç uygulansaydı diğer folüküller de gelişirmiydi. yoksa tek gelişen folikül bile gelişmezmiydi. sizler bu sorumu tecrübelerinize dayanarak yanıtlarsanız çok sevinirim.
Aslinda o kadar cok degil. Bildigim kadariyla, ilk denemede 5000 TL oduyorsun, ikinci ve devaminda 3000 TL gibi para oduyorsun (ilac haric) 4 tup bebek yapacaksan yani 14000 TL gidiyor, arti ilac, yolculuk vs masraflari.çook teşekkür ederim canim.tabiki yardımcı oldun.ama oldukça maliyetliymiş.düşündüğümün üzerinde.Allah yardımcımız olsun.elbet bir kolayını verir.Rab bim kucağına almayı nasip etsin.bizlerede umut oldun.
Cevaplarin icin sagol canim. Cok sukur her sey geride kaldi, artik hamileligin tadini cikarma zamani))) Umarim bizde senden ornek alip hamis oluruz))Çok şükür canım evet ulun beyle başladım hiç dr degistirmedim ameliyatimi da ulun bey yaptı biesteron çok kullandım canım bide folik asit başlatmıştı başka birşey kullanmadım moral dersen hep iyi olmaya çalışıyordum çoğu zamanda beceremiyordum ulun bey önemli dedi tedavini ertelerim deyince biraz daha toparlandim ama ne yaparsam yapayım 1 taneden fazla yumurtam olmuyordu şükür onlarda bana yettiinşallah canım tez zamanda isteyen herkese versin Allahım ne zaman istersen yardımcı olmaya çalışırım canım bende en çok ensu dan yardım almıştım çok sağolsun hep rahatlatirdi beni
Merhaba canim, gecmis olsun. Nedense, doktorlar ilk once yuksek dozda tedavi uyguluyorlar, basari elde edemezse baska tedavileri denemeye basliyorlar. Dusuk rezervi olanlarda en yanlis yapilan yuksek doz ilactir. Bence 150 ME den gecmemeli ve mumkunse klomen ya da femara kullanilmalidir. Ama bazi hastalar yuksek doz ilaclara cevap verebiliyorken, bazilari hic cevap vermiyorlar, sanirim o yuzden DRlar denemek istiyorlar. Umarim o 1 tane olgundur ve dollenmistir.[/QUO
Çok teşekkür ederim yanıtladığınız için. olgun olup olmadığını henüz ben de bilmiyorum. bundan sonraki tedavilerde de bu kadar yüksek dozu kabul etmek istemiyorum. çünkü görünenlerde gitti ama tabi doktorların da işine karışılmaz. o yüzden ön bilgi almak istedim.
Doktora gorunmen ıyı olur. Kalp atısı iyi ise problem yok, belki bebis rahmin alt kısmına yerlestı ise belki o kanama yapmıstır. Sen yarın doktor randevusuna kadar sadece yat, kıpırdama, yemek yapma, 200 gr bile kaldırma, tuvalete de gitme diyecegim ama mumkun degil. Neyse, sen anladın. Stress yapma, hastanede yatman gerekirse kabul et, cunku evde oldugun surece ister istemez hareket edeceksin. İyi seyler dusunmeye calıs, hersey yolunda gidicek, bebişin seninle olacak.merhaba arkadaşlar size birsey sormak istiyorum akşam lavobaya gittiğimde lekelenmeler oldu baştan pembe gibi sonra koyu çamur gibi sonra crinone jeli yaptım onun ucu da kanlandı çok panikldim eşime söyledim . Burada acile gittik kalp atışlarında sıkıntı yok dendi. Bugn yatıyorum. 17:15 e buradaki Dr umdan randevu aldık inşallah bir sıkıntı yoktur ... İçim kıpır kıpır çok korkuyorum ... Herşeyin hayırlısı. :-(... Sizce böyle durumlar normal mi benim gibi yasayan varmı acaba?3 aydır hayatımın en güzel zaman dilimini geçirmiştim inşllh bir sıkıntı yoktur
Teşekkür ederim canım hepimiz inşallah 4 defa tedavi gördüm ama 1 tanesi yumurtayı toplamaya yakın iptal edildi o yüzden 3 tane yumurtam vardı zaten geriye hiç donmusum kalmamıştı 2. Gün embriyosuydu canım benim 1 tane yumurta toplanabildigi için döllenip bölününce hemen donduruluyordu 2 tane 4 ..1 tane 5 hücreli transfer edildi
Kaç yaşındasınız bilmiyorum ama geçseniz yani 30 altıysanız fsh dan başka sıkıntı yoksa bekleyin bencekızlar hafta sonu tup bebek merkezıne gttım. klomen asılama dedı doktor. yok ben buraya tup bebek yapmaya geldım deedım. sabrınız ne durumda dedı. dedım sabır kalmadı.
o zaman dıger ay gel başlayalım dedı ya da gnc nın bı urununu verdı onu 3 ay kullanın gelın olamzsa tup bebek yapalm dedı. esıme sıgarayı bırakmasını soyledı. tamam dedık çıktık
evt fsh lımonı ama çokta kotu degıl dedı.
sız ve sızın gıbı hastalar en cok arafta kaldığımız hastalar arasındansınız dedı. hıc bı problem yok sımdı sana tup desem acaba kendılıgınden olur mu tup yapmasak zaman kaybeder mıyız bılemıyorum dedı.
gecen gelen hasta tup bebek yaptırdı tutmadı. sımdı kendlıgınden hamıle dedı.
bızde kabul ettık çıktık ıyı mı yaptık kotu mu yaptık bılmıyorum.
fsh en son 13 u gordum ve 2 yıldr olmuyo. sız olsanız ne yapardınız bekler mıydınz bı uc ay daha
Kaç yaşındasınız bilmiyorum ama geçseniz yani 30 altıysanız fsh dan başka sıkıntı yoksa bekleyin bence
Ama her ay fsh Kontrolü yapın.. Yaya Dr yumurta takibi yaptırın işte büyümesini takip edip de deneyebilirisiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?