Popüler Konu Yumurtalık Rezervinde Azalma Olupta Tüp Bebekte Başarılı Olanlar

Merhaba daha öncede konuşmuştuk yanlış hatırlamıyorsam (hatırlayabilirimde :) ) şimdi dediğiniz gibi bende havuzu denemek istiyorum ama dr larda diyorki diyelim tek tek 4 tane topladık oldu da 2si bozuldu elde kalır 2 o riske girmeye değmez.. Hemde donması için a kalite olması lazımmış yani garanti veremiyorlar..
Benim denediğim yer transfer olsada olmasada 5200 peşin+1500-2000 arası ilaç ve 300 euro dondurma istiyor.. Bu dondurmayı her seferinde alırmı anlayamadım. Hadi parayı koyalım kenara benim takıldığım bozulurlarmı?
Mesela siz kaç tane dondurdunuz ve kaliteleri neydi?

AMH nin yuksek olmasi polistik over sendromunun anlamina gelir. Ama bu teshisi sadece AMHye bakarak koymazlar, ultrasonda yumurtalarin durumuna bakilir. Ultrasonda boncuk gibi dizilmis siyah toplar gorunur.

ayrıca radyotomda rahim filmi çektirdim birşey çıkmadı.
dr henüz amh değerlerimi görmedi fakat öncesinde polikistik de demedi olsa fark edip söylerdi yada fark edemedi mi acaba

en yüksek fsh 26 amh 0,14 eşiminde sayı ve hareketlilikte sorun var
neyi önemsediğim hangi değerle sahibim hiç önemi yok herkese saygım var ama bana görede Kıbrıs uygun değil hadi yumurta boş çıktı da böyle söylemesi cok zoruma gitti

Canim bende kaan beyde tedavi görüyorum zor hastayiz maalesef benim amh 0,01 daha önce 4 defa tedavi gördüm başka doktora ilk tek yumurtayla hamile kaldim ama düştü son 3 tedavimdede 1 er yumurta gelişti kalitesiz cikti döllenmedi.son 5. tedavimi kaan beyde gördüm 2 tane yumurta gelişti 1 dolu cikti oda embriyo oluştu donduruldu.ustuste olumsuz tedavi olunca doktorlarinda umudu kalmiyo ilk doktorum banada kibrisa git boşuna uğraşma demişti bunu duymak insani çok uzuyo kiriyo çok zor bi durum ama hala yumurtanın olustuna gore sansin var vitamin desteklerine ağirlik ver pes etme olur inşallah.

canım maşallah Rabbim kucağına almayı da nasip etsin. benim hikayemde sana benziyor. bende fsh yüksekliği ile 22 yaşında tanıştım ve hiç kendime yakıştıramadım. insan 22 yaşında erken menopoza girer mi 1 sene kadar korundum. sonrasında çocuk istemeye karar verdik ve korunmaya bıraktım. ancak 6 ay geçmesine rağmen hamile kalamadım. doktora gittiğimde fsh 10 çıktığı için herşeyin normal olduğunu sebebsiz infilite olduğunu kanallarımın açık olduğunu söylediler ve klomen kullanmaya başladım. Ancak yine hamile kalmadım. Üniversite hastanesinden özel bir hastaneye geçtim. Ordaki doktorum normal hamile kalma şansımın çok düşük olduğunu kanallarımından birinin tıkalı olduğunu söyledi. ancak öncesinde aynı doktora tüp bebek tedavisi oldum. 2 tane yumurtam olgunlaştı 2. ve 3. kaliteydi o zamanlar ne anlama geldiğini bilmiyordum transfer oldu ancak negatif sonuç aldım. daha sonrasında histerospoki oldum tıkalı olan kanalım muhtemel bir gebeliği engellemesin diye iptal edildi. sonrasında doktorumu ve hastanemi değiştirdim. yeni gittiğim hastanede doktorum yaşımı göz önüne alıp çok az ilaç kullandı. 4 tane yumurta olgunlaştı 1 tanesi 1. kalite 1 tanesi de 1. kaliteye yakın 2. kalite dedi ve 2 yumurta transfer yapıldı. çok şükür bu tedavimden 2 yaşında bir kızım var. 2 ay önce de 3. tedavimi kızıma kardeş için denedim. ancak 2 yumurtam oluştu 1 tanesi döllendi oda 2. kalite olduğu için tutmadı ne yazıkki. şimdi ise 4. tedavime hazırlanıyorum. yaşım ilerlemeden bir kardeş daha istiyorum. haziranda tedavim var. tedaviden 4 ay öncesinden dhea kullanamı istedi bu ay dhea kullanmaya başlayacağım.

Yorumun için teşekkür ederim, bu konuda okadar gerginim ki yazdıkların biraz iyi hissettirdi:) 15 kilo verdim 2 kilo geri aldım ama daha çok vermem gerek sanırım :)
canım ne kadarsın bilmiyorum ama bu sürede ne kadar verirsen dr gittiğinde kilo ver derse ben zaten şukadarken bu kiloya düştüm dersin inşşş bebiş çok bekletmez

Arkadaslar hepinize merhaba..amh 1.3 fsh de en yuksek 15..ve doktorlar cok umitsiz..bir kere tup denedim, yuksek doza ragmen 2 tane yumurta olustu..tekrar tup bebek tedavisine başlıycam doktorum yine yuksek doz dedi,.konyada yasiyorum, ankara anotalia dusunuyoruz bu sefer..Çünkü orda fsh yuksek olanlarda dusuk doZ tercih ediyorlarmis..dogru mu yapiyorum bilmiyorum ankara zor da olcak ama guvenwmedim burdaki doktorlara..

tebrik ederim..ne güsel yazmışınız..okurken duygulandım valla.aynı sorunu yaşıyorum.tüp için hazırlık yapıyorum..hiç denemedim.aşılma yaptırdım 2 kez.insan üzülüyo.tatilim bu sefer çok keyifisin.ama bunları okuduktan sonra umut geliyo insana.Allah bebeğini kucağına almayı nasip etsin inşallah.darısı başııza.kullandıklarını araştırcam şimdi bakalım :)

canım sen bilirsin ama doktorun yanılıyor. sana yüksek doz değil aksine düşük doz uygulamalı ve öncesinde 3-4 ay dhea kullanmalısın. ben sana hikayemi anlatayım sen bir daha düşün. 23 yaşındaydim ilk tedavimi olduğunda fsh 13 ile 17 arasında değişiyordu. amh testi yaptırmadım ama çok iç açıcı olduğunu düşünmüyorum. neyse tedaviye başladım fsh yüksek olunca bana çok yüksek dozda ilaç kullandırdılar. öyle ki raporlu 2500 tl gibi bir para ödedim. neticede 2 yumurta olgunlaştı döllendi. birisi 2. kalite birisi 3. kalite oldu ve sonuç negatif. eğer ki o doktora devam etseydim sana söylediklerini bana da söyleyecekti. sonrasında ben doktorumu değiştirmeye karar verdim. 2. doktorum kesinlikle daha önceki doktorumun boş yere çok fazla ilaç kullandırdığını bu şekilde oluşan yumurtaların kalitesiz olacağını yaşımdan dolayı da daha az ilaç kullanamamın daha uygun olacağını söyledi ve biz güvendik tedaviye başladık. raporsuz ilaçlarım 600 TL tuttu. düşün raporlu 2500 nerdeee raporsuz 600 nerde. benim 4 tane yumurtam oluştu. 3 tanesi güzel döllendi. 2 tanesi 1. kaliteydi. 1 tane de dondurulacak nitelikte yumurtam vardı. transferim yapıldı. çok şükür bu tedavimden 2 yaşında bir kızım var. dondurulacak olanı ne yazıkki paramız olmadığından donduramadık şimdi çok pişmanım. 3. tedavimde yumurtalarım yeterli cevabı vermedi 1 tane 2. kalite oldu ve negatif sonuçlandı. şimdi 4. tedavime başlayacağım haziran ayınd ancak öncesinde 4 ay süre ile dhea kullanacağım .Allah tan hayırlısı. bana kalırsa mutlaka doktorunu değiştirmelisin

Canim selam.ben de fsh 11.5 ken orda tedaviye basladim.yuksek dozda ilac kullandim.yani soyle soyleyim yaklasik 3 bin lira falan tuttu ilaclarim.3 tane yumurta toplandi.3 u de kaliteli cikti.gerci benim buyuk bi kistim vardi ondan sayilan butun yumurtalar toplanamadi.aslinda daha fazlaydi yani yumurta.iki tane birinci kalite embriyo transfer edildi.malesef kimyasal gebelik oldu.simdi sakin sakin yaziyorum ama her anı korkunc stresliydi.biz de sehir disindan gitmistik.genel olarak merkezden memnun kaldim ama baska problemlerden dolayi doktorumu degiştirdim.umarin sansin bol olur..

Daha once konustugumuzu hatirlamiyorum. Ama, labaratuarina guvenen hastane kesinlikle kalite bozulmasini konu yapmaz bile, cunku iyi dondurulsa bozulmasi 1%. Denemeden ne olacagini bilemezsiniz. Kalitesi kotu ise zaten tutunmasi da zor.
Transferin parasi ayri, bence hastaneyi degistirin. Ben Istanbulun en iyi hastanelerinden birinde yapacagim, fiyatlari sizinki gibi. Yani, rezerviniz dusukse, ve zaten ilaclarla 1-2 yumurta toplaniyorsa 1500-2000 TL ilaclara harcamak anlamsiz bence.
Ama 5 ve daha fazla iyi kalite yumurta toplanabilecekse o zaman ilac kullanilabilir. Iyi laboratuarda, iyi embriolog ile dondurma yumurta kalitesini bozmaz, tam tersine, hamile kalma sansinizi arttirir. Bahceci, Umut tup bebek hastanelerinde donrurmayi teklif ediyorlar cunku basari sansi yuksek.

Benim gittiğim yer opu sırasında transfer dahil alıyor ve dondurma içinde artı 300 euro.. Aynı yerde 3 kez denedim.. Maddi açıdan çok şükür sıkıntım yok fakat hep 1 yumurta ve dolayısıyla 1 embriyo oluyor ve nereye danışsam (acıbadem memorial asm ve benim merkezim) 1 embriyoyu dondurup riske atmamamı sölüyorlar.. İlaçsız demişsiniz o zamanda yumurta küçük kalıyor malesef natural olmuyor çok iyi düşünüp karar vermem lazım sonuçta haklılık paylarıda yüksek..bahçeci taze transferi çok uygun görmüyomuş demekki donmuşların başarı şansı daha yüksek.

ikinci gittiginiz doktor adını verebilirmisiniz. yada hastane adını arkadasım

Canim gozun aydin bende de rezerve azligi var gogsen beye gidiyorum.

UOTE="ensu, post: 38938124, member: 537340"]evet canım en mantıklısı dememek..
benim bu gebeliğimde hata yaptım eczaneden tansiyon aleti satın alırken eczaneye gebe olduğumu doktorun hergün tansiyonuma bakmamı söylediğini belirttim ama eczacı bayana dedim.. orada eczacının yanında çalışan çocukla aynı semtte oturuyoruz tedavi gördüğümü biliyordu konuşmamızı duymuş çok sevinmiş annesine demiş.. anneside bir anda komşularına ve onlarda herkeze.. İstanbulda oturuyorum ama beni Ankaradan, İzmirden ve Karadenizdeki akrabalarımıza kadar tonla kişi aradı.. hamileymişsin diye hepsine telefonda yok öyle bir şey dedim ama hiçkimse inanmadı.. aylardır halen sokakta markette düğünde dernekte kimi görsem hamile değilmiydin diyor, değilim demekten fenalık geldi.. iyiki en baştan değilim diye hep kabul etmemişim yoksa birde düşüğümü anlatmak zorunda kalacaktım.. en sonunda baktılarki karnım hiç büyümedi inanmaya başladılar:))
geçmiş kimyasallarımdada hep sakladım hepsinde gebeyim deseydim yıllarım sonucunu açıklamayla geçecekti..
6 aydan önce kimseye demek yok, en baştada eczaneye:)[/QUOTE

Merhaba ben o donemlerini iyi biliyorum okuyordum hayirlisi
Bizim insanlarimiz ne fena yaa sanane hamile olsa mujdeler.
Bede 1 ay onceki tedavimde surekli gittim geldim 1 hafta izin aldim tup yaptirdi kesin filan demisler cok sinirlendim gelince bagirdim sizene bi aciklama olsa yapardim benim agzimdan tedavi oluyorum diye bi sey cikti mi insanin ozel hayati denen bi sey var diye haykirdim.

Affedersiniz, ama ilacsiz olunca yumurtanin kucuk olacagini size kim soyledi? Sacmalik bu. Kadin dogal olarak her ay, ya da yilda 9-10 kere yumutluyor ve basarabilirse hamile kaliyor. Ilacsiz tup bebek demek, iste o dogal yoldan buyuyen yumurtayi almak, rahim disinda dollendirmek ve geri tahime transfer etmek demek. Ilacli ise, 1 tane degil, daha fazla yumurta elde edebilmek icin yapilir. Ama, rezervi dusuk olanlar ilac kullansa bile 1-3 yumurtadan fazla yumurta alamiyorlar. Ve ilac kullandiklari icin o 1-3 yumurtanin da kalitesi bozuluyor.
Ben kendi adima soylim, 6 kere tup bebek denemesi yaptim, hepsinde de ilac kullanildi. Ama hic bir zaman elde 1 tane 1 kalite embriom olmadi, ya kotu kalite idi ya da hic dollenmedi ya da bos cikiyordu. Durum bu iken neden ben gidip tekrar ilac kullanayim? ilacsiz da 1 tane toplanacak ama en azindan dogal oldugu icin kalitesi yuksek olabilir. Ama bunun sansini daha da arttirmak icin havuz islemi yaparak 2-3 embriyo transfer edecegiz. Benim de cok sukur maddi sikintim yok. Ve havuz islemini ucuzlugu icin secmiyorum, sadece baska sansim olmadigi icin, baska tedavinin sonuc vermedigi icin yapiyorum.
Picassooo arkadasimiz bu havuz islemi ile ikiz bebeklerine kavusacak yakinda,
Ben 5 kez Acibadem Maslakta yaptirdim, yurt disinda yasadigimiz icin ve esim calistigi icin tup bebek tedavisi sirasinda sperm vermek icin yanimda olamiyordu, ve biz her seferinde daha erken gelip spermleri ucretsiz sekilde donduruyorduk. Bahceci kliniginde de ayni sekilde yaptik, Simdi Liv hospitalde yaptiracagim ve yine ucretsiz sperm dondurduk. Embrio dondurma islemi hic olmadi, ama benim bildigim Acibadem hastanesinde 1 yila kadar embrio ucretsiz donduruluyor. sonradan ucret aliniyor. Sanirim bu konuyu doktorla konusmak lazim.
Doktorlarin korktugu bir tek sey var, yumurta ilacsiz buyudugu icin, vucudun kendi salgiladigi hormonlari kontrol etmek mumkun degil, yani yumurtanin toplamadan once catlama ihtimali yuksek. Ama kendine guvenen, isini bilen doktor bunu da basarabiliyor. ya catlatmama ilaci verir ya da LH hormonunun yukselisini takip eder ve ona gore OPUyu gerceklestirir.
Umarim herseyi anlatabilmisimdir.
Ha, bir de unuttugum bir sey var, hastaneler en basta tam ucreti alirlar, ama transfer olmadiysa transfer ucretini iade ederler. Sormasaniz tabi bunu kimse yapmaz.

Neden saldırır şekilde konuştunuz anlamadım?! Size insan gibi bişey sorduk cevabınız çok irrite edici.. Çok şükür embriyom hep 5. Güne gitti yaşım 28 di o denemelerimde şu an 29.. Şümdiye kadar transfer iptali olmadığı için evet sormak gereği duymadık!!! Ayrıca asla her hastane en başında tam ücret almaz örneğin memorial almıyor.. Siz proflardan daha iyi bilecek değilsiniz size ilaçsızı uygun görmüşler bana ilaçlıyı neden kavga çıkarmsya yğraşıyorsunuz anlayamadım! Ayrıca benim eşim doç dr emin olun ki kimse bizi kandıramaz!! Lütfen bana ithafen bişey yazmayın!!!!
Ben insan gibi sordum siz kim oluyorsunuzda beni azarlar gibi yazıyorsunuz!!

Ne bu son günlerde herkes bana sataşıyor! Bilen geçmiş mevzuyu biliyor acaba mı diye aklıma gelmiyor değil! burada herkes soru- cevap şeklinde bilgi alışverişi yapıyor! Soru sorduk azarlar gibi cevap aldık iyimi! Senin bilgin kendine cevabını yaz, ben de okuyup artı olarak bilgileneyim ama bu demek değilki senin gittiğin yoldan gideceğim!
Gerçekten hayret birşey..azarlar gibi bana tüp tedavisini anlatmış! Kardeşim 5 kez yaşadığım şeyi sen mi öğreteceksin!!
Ben sana dondurulmuş embriyo için sordum ve hatta ekliyim ilk mesajımda açıkça görülmekte ki seni karıştırdım!
Ama madem ki bilgin var paylaş (istersen) fakat kavgaya uğraşmak neden??
Sanki ben dondurulmuş tedavisi ucuz demişim gibi bir de atar yapmış. Hagi mesajımda gördünüz söleyin. Aksine benim merkezimde çok pahallı dedim!
Neyse yaa millet yaşadığı sıkıntıyı burada atmaya çalışıyor ama unutmayınki herkes sizin gibi herkes sıkıntılı ve kavga edeni Allah sevmez işini rast etmez!

Climara bant kullanan var mi? Opu transfer olmadi. Hem climara bant hem de cetrotide igne lullaniyorum. Akintim var sebebi ne olabilir sizce . Adetime normalde 5-6 gun var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…