- 16 Haziran 2009
- 428
- 448
- 358
Merhaba daha öncede konuşmuştuk yanlış hatırlamıyorsam (hatırlayabilirimde :) ) şimdi dediğiniz gibi bende havuzu denemek istiyorum ama dr larda diyorki diyelim tek tek 4 tane topladık oldu da 2si bozuldu elde kalır 2 o riske girmeye değmez.. Hemde donması için a kalite olması lazımmış yani garanti veremiyorlar..Tesekkur ederim, umarim Sizin de tup bebege ihtiyaciniz kalmaz.
Havuz islemini soyle anlatayim. Tup bebege basliyorsunuz, durumunuza gore ilacli ya da ilacsiz olabilir. Ilacsizsa, benim durumumdaki gibi yumurtasi az olanlar, 1 tane yumurta toplanir, ilacli ise 1 ve daha fazla toplanabiliyor. Toplandiktan sonra yumurta sperm ile dolleniyor ve donduruluyor. Siz de adetinizi bekliyorsunuz. Adetiniz gelince isterseniz hemen bir sonraki denemeyi yapiyorsunuz, ve ayni sekilde toplanan yumurtalari donduruyorsunuz. Bu islemi istediginiz kadar yapabilirsiniz. masrafi normal tup bebekten daha az, cunku her seferinde transfer icin para alinmiyor. sadece 1 kereliginde aliniyor. Mesela normal tup bebekte 5500 TL odediniz + ilaclar 1500-2000 TL civari. Negatif oldu diyelim, bir daha denemek icin ayni para harciyorsunuz. Ama havuz isleminde ilk denemede 5500TL+ilaclar 1500-2000, dondurma islemi icin cogu ucret almiyor, ve bir sonraki deneme 2700-3000 TL + ilaclar 1500-2000 TL. ve boylece devam ediyor.
Ama benim durumumda hic ilac kullanilmiyacak, masraflar da ilk deneme 5000, ikinci deneme 2700, bir sonraki 2700 ve oyle devam ediyor. 3-5 yumurta toplaninca transfer yapilacak. Ve bekleme suresine gececegiz.
AMH nin yuksek olmasi polistik over sendromunun anlamina gelir. Ama bu teshisi sadece AMHye bakarak koymazlar, ultrasonda yumurtalarin durumuna bakilir. Ultrasonda boncuk gibi dizilmis siyah toplar gorunur.
Canim bende kaan beyde tedavi görüyorum zor hastayiz maalesef benim amh 0,01 daha önce 4 defa tedavi gördüm başka doktora ilk tek yumurtayla hamile kaldim ama düştü son 3 tedavimdede 1 er yumurta gelişti kalitesiz cikti döllenmedi.son 5. tedavimi kaan beyde gördüm 2 tane yumurta gelişti 1 dolu cikti oda embriyo oluştu donduruldu.ustuste olumsuz tedavi olunca doktorlarinda umudu kalmiyo ilk doktorum banada kibrisa git boşuna uğraşma demişti bunu duymak insani çok uzuyo kiriyo çok zor bi durum ama hala yumurtanın olustuna gore sansin var vitamin desteklerine ağirlik ver pes etme olur inşallah.iyi akşamlar herkese bende irenbede kaan bey de tedaviye başladım yumrta rezervim az vitaminlerle başladık tedaviye havuz yöntemine ve dondurmaya karar verdik ilk toplamayı cuma yaptık 2 yumurta vardı ama biri diğerine göre küçüktü biri alındı oda bos cıktı bu 4. işlem oldu yani iki kez symrna da 1 kez Anatolia da denedim ama olmadı bu son toplamada yumurta boş cıktı doktorum çok umutsuz konuştu ilk görüşmede senin gibi 5 hastamız var 5 ide hamile kaldı birinin hamileliği son buldu demişti ama toplama sonrası kıbrısa gidin evlatlık alacağınıza başkasından yumurtası ile hamile kalmayı bir seçenek olarak sundu bu cok zoruma gitti sanki hep böle olacak gibi cok umutsuz konuştu tedaviye neredeyse devam etmeyelim diyecek aşırı moralim bozuldu geriden gelen yumurtayı toplayalım belki çıkar dedi ve yeniden ilaç verdi
çarsaşmba tekrar gidicem ama umudum tükendi yumurta rezervi az olanlarla uğraşmak zor geliyor sonuç zor alınıyor diye düşünüyorum merkezi değitirsem mi diye düşünüyorum ama bıktımmm artıkkk
canım maşallah Rabbim kucağına almayı da nasip etsin. benim hikayemde sana benziyor. bende fsh yüksekliği ile 22 yaşında tanıştım ve hiç kendime yakıştıramadım. insan 22 yaşında erken menopoza girer mi 1 sene kadar korundum. sonrasında çocuk istemeye karar verdik ve korunmaya bıraktım. ancak 6 ay geçmesine rağmen hamile kalamadım. doktora gittiğimde fsh 10 çıktığı için herşeyin normal olduğunu sebebsiz infilite olduğunu kanallarımın açık olduğunu söylediler ve klomen kullanmaya başladım. Ancak yine hamile kalmadım. Üniversite hastanesinden özel bir hastaneye geçtim. Ordaki doktorum normal hamile kalma şansımın çok düşük olduğunu kanallarımından birinin tıkalı olduğunu söyledi. ancak öncesinde aynı doktora tüp bebek tedavisi oldum. 2 tane yumurtam olgunlaştı 2. ve 3. kaliteydi o zamanlar ne anlama geldiğini bilmiyordum transfer oldu ancak negatif sonuç aldım. daha sonrasında histerospoki oldum tıkalı olan kanalım muhtemel bir gebeliği engellemesin diye iptal edildi. sonrasında doktorumu ve hastanemi değiştirdim. yeni gittiğim hastanede doktorum yaşımı göz önüne alıp çok az ilaç kullandı. 4 tane yumurta olgunlaştı 1 tanesi 1. kalite 1 tanesi de 1. kaliteye yakın 2. kalite dedi ve 2 yumurta transfer yapıldı. çok şükür bu tedavimden 2 yaşında bir kızım var. 2 ay önce de 3. tedavimi kızıma kardeş için denedim. ancak 2 yumurtam oluştu 1 tanesi döllendi oda 2. kalite olduğu için tutmadı ne yazıkki. şimdi ise 4. tedavime hazırlanıyorum. yaşım ilerlemeden bir kardeş daha istiyorum. haziranda tedavim var. tedaviden 4 ay öncesinden dhea kullanamı istedi bu ay dhea kullanmaya başlayacağım.Kesinlikle Almanya'da tedavi olmayı hiç düşünmedim, bu ülke refah seviyesi çok yüksek bir ülke ama sağlıkta hizmet sektörü çok kötü, çok umursamazlar, burda doğum yapan arkadaşların bile neler yaşadığını duysan aklın durur. Doğuma drlar girmiyor ebeler yaptırıyor, o yüzden Türkiye'de yaptırdım tüp bebeğimi zaten bu yaz döncez Türkiye'ye doğumu da orda yapacağım için çok mutluyum inşallah bir aksilik olmazsa inşallah o günleri de görürüm
canım ne kadarsın bilmiyorum ama bu sürede ne kadar verirsen dr gittiğinde kilo ver derse ben zaten şukadarken bu kiloya düştüm dersin inşşş bebiş çok bekletmezYorumun için teşekkür ederim, bu konuda okadar gerginim ki yazdıkların biraz iyi hissettirdi:) 15 kilo verdim 2 kilo geri aldım ama daha çok vermem gerek sanırım :)
haklısınız arkadaşlar, daha fazla bilgi vermeliydim, sizi benden daha iyi beni sizden daha iyi kim anlayabilir,
arkadaşlar, 33 yaşındayım, 8,5 yıllık evliyim, ilk birkaç ay dışında biz korunmadık bebek istedik, 1-2 sene sonra dra gitmeye başladık, hiçbir sorun görünmedi denemeye devam ettik, birkaç ay yumurta takibi, klomenle tedaviler falan devam etti, 2 kez aşılama oldum ve hepsi negatifle sonuçlandı, rahim filmi, herşey çok iyiydi, eşimiz değerleri çok iyiydir, çok düzenli olarak 28 günde bir adet gören biriyim, ilk tüp denememi Ankara Anatolia tüp bebek merkezinde Hakan Yaralı ile yaptım, 7 yumurtam toplanmıştı, 4 tanesi döllenmişti, 4-5-6 hücreli olmak üzere 3 embriyo transfer edildi, anlayacağınız üzere kaliteli değildi, bu denemem dış gebelikle sonuçlandı, transferden sonraki 12. günüm aynı zamanda adet tarihime denk geliyordu ve zamanında adet oldum, yine de gidip kan verdim iyiki vermişim değer pozitif çıktı ama düşüktü 20'li bişeydi, ilk denememde kısa protokol uygulandı, dış gebelikte tüplerim falan alınmadı çok şükür 1,5 ay süren siyah bir kanamayla düşük yaptım, daha sonra uzun bir süre ara verdim, ama bu arada denemediğim kür kalmadı, çünkü biz kendimizi sebepsiz infertilite olarak biliyoduk belki doğal yoldan olur diye bekledik, duyduğum her kürü deniyodum ama sonuç hep negatif. her ay kendimce yumurta takibi her ay umutlanma her ay hayal kırıklığı ve gözyaşı, bunları size detaylı anlatmama gerek yok eminim aynı duyguları yaşadık hep.
bu yazdan beri tedaviye tekrar sıcak bakmaya başladım, normalde Ankara'da yaşıyoruz ama eşimin işi nedenşyle geçici olarak Almanya'dayız, internetten araştırdım ve Başkent Üniversitesi Hastanesinde Hulusi Bülent Zeyneloğlu'na karar verdik, zaman olarak da christmas tatilinin üzerine 10 gün daha izin almak eşim için daha uygundu ve Aralık ortasında Ankara'ya gittik, ailemde orda zaten, bu arada öncesinde 2-3 ay spor yaptım sağlıklı beslendim, omega-3, quenzim coQ10 ve b-comlex vitamini düzenli olarak kullandım, Adetime bir hafta kala Ankara'daydım, Hulusi beyle görüştük, adam bize çok profesyonel geldi, görüşmemiz cumartesi olmuştu, hemen pazartesi histereskopi yaptı rahmimden parça alındı biyopsi yapıldı, çok şükür temiz çıktı, o akşam lucrine başladım, 2 gün sonra kan sonuçlarım çıktı ve yumurta rezervimin düşük olduğunu az ve kalitesiz yumurta ürettiğimi aslında zaten doğal yoldan hamile kalmamın zor olduğunu öğrendim, nasıl bir hale girdiğimi tahmin edemezsiniz kızlar çünkü ben 8 senedir sebepsiz infertiliteyiz diye biliyodum hiç bir sorunumuz yoktu diye biliyordum ve bir sürü farklı dra gittim bir Allahın kulu bakmamış benim amh değerime, hastaneden çıktım hava kararmıştı ağlaya ağlaya sokaklarda gezdim, 8 senedir kandırılmış gibi hissettim, her ay boşuna umutlandığımı farketmem çok acı verdi.
neys e, kabullenmek çok zor gelsede kendimi akışa bıraktım, o hafta sonu adet oldum ve ilaçlarıma başladım, gonal f-450'den 187,5 doz ve merional 75 doz vurunmaya başladım, bu arada dr bana biesteron dhea verdi kullanmaya başladım ama internetten baktım tam etki etmesi için 2-3 ay kullanması gerekşyormuş moralim bozuldu, arısütü-bal-polen karışımı aldım her sabah aç karnına bir tatlı kaşığı yedim, en iyisinden kuru incir dut kurusu kabuklu ceviz fındık dıstık badem falan gergün bir tabak karıştırıp yesim, opuya kadar bu şekilde devam ettim, iğnelerimi zamanında kullandım, druma çok güvendim, takip sırasında 6 yumurta görünüyordu ama 8 yumurta toplandı, 5'i boş çıktı3'ü işlem gördü ama biri hiç gelişmedi, sadece 2'si döllendi, transfere gittiğim gün hastanede embriyolog yanıma geldi bir tane 1. kalite 8 hücreli bir tane de 2. kalite 6. hücreli embriyom olduğunu söyledi ve ben mutluluktan havalara uçtum 8 hücreli 1. kalite nir embriyom olduğu için çok mutlu oldum diğerini umursamadım bile, önlüğümü giydim transfer masasına yatarken, embriyolog tekrar yanıma geldi ve gözün aydın diğer embriyo da atağa geçmiş öbürüne yetişmiş o da 8 hücreli artık dedi ama yine 2. kalite dedi, Allahım nasıl mutlu oldum, sevincimi anlatamam kızlar, dr geldi transferimi yaparken ekranda gördüm yavrumu bir pırlanta tanesi gibi rahmime koydu, Hulusi bey bana çok umut verdi, diğerinin tutacağına inanmıyorum ikiz olmaz büyük ihtimalle, %100 garanti veremeyiz ama ben sana hamile gözüyle bakıyorum dedi, çok mutlu oldum çok inandım, kızlar çok dua ettim ve çok dua aldım, kimseye söylemeyim tedavimi diye kasmadım kendimi samimiyetine güvendiğim insanlara söyledim ve dua istedim.
transfer sonrasına gelince, tarnsferden sonra orda 20 dk sonra gidebilirsiniz dediler, kalktım üsütmü giyindim tuvalete gittim, arabada giderken arkada yatarak gittin, eve geldim 4-5 saat yattım, sonra kalktım annemlerle akşam yemeğimi masada yedim annemlerle oturdum çay içtim yani uzuuuuun uzun yatmadım arkdaşlar, kendimi hiç kasmadım nasıl rahat ediyosam öyle oturdum, çünkü rahimde kan dolaşımı için hareket lazım, 6 ocak slı günü transferim oldu 3 gün evdeydim ara sıra yattım, hatta ikinci gün yemek yaptım anneme, cuma günü yani transferimin 3. günü uçağa bindim ve Almanya'ya evime geldim, drum bir sorun olmayacağını söyledi. burda da normal hayatıma devam ettim ağır iş yapmadım kendimi yormadım, ama yemek yaptım, araba kullandım, arkadaşlarımla buluştum falan, son 3-4 gün zor geçti ama ilk bir hafta çok iyi ve çok pozitiftim.
ayrıca hiçbir belirtim olması, ne kasık ağrısı ne bel ağrısı ne batma ne lekelenme, çatlatma iğnesini vurduğum gün göğüslerimde acı başladı transferin 8.günü o da geçti, föğüslerimde hafif dolgunluk vardı, bir sürü iğne ilaç kullandığım için ondan dedim. çok şükür 13. gün kan değerim 100, 15.gün 190 çıktı.
Allah en kısa zamanda sizlere de nasip etsin arkadaşlar, ben hala çok tuhafım havaya giremedim, söylediğim herkes çok secindi havalara uçtu ben böööööyyle bakıyorum hala
çok yazmışım be, okuyana sabır diliyorum
canım sen bilirsin ama doktorun yanılıyor. sana yüksek doz değil aksine düşük doz uygulamalı ve öncesinde 3-4 ay dhea kullanmalısın. ben sana hikayemi anlatayım sen bir daha düşün. 23 yaşındaydim ilk tedavimi olduğunda fsh 13 ile 17 arasında değişiyordu. amh testi yaptırmadım ama çok iç açıcı olduğunu düşünmüyorum. neyse tedaviye başladım fsh yüksek olunca bana çok yüksek dozda ilaç kullandırdılar. öyle ki raporlu 2500 tl gibi bir para ödedim. neticede 2 yumurta olgunlaştı döllendi. birisi 2. kalite birisi 3. kalite oldu ve sonuç negatif. eğer ki o doktora devam etseydim sana söylediklerini bana da söyleyecekti. sonrasında ben doktorumu değiştirmeye karar verdim. 2. doktorum kesinlikle daha önceki doktorumun boş yere çok fazla ilaç kullandırdığını bu şekilde oluşan yumurtaların kalitesiz olacağını yaşımdan dolayı da daha az ilaç kullanamamın daha uygun olacağını söyledi ve biz güvendik tedaviye başladık. raporsuz ilaçlarım 600 TL tuttu. düşün raporlu 2500 nerdeee raporsuz 600 nerde. benim 4 tane yumurtam oluştu. 3 tanesi güzel döllendi. 2 tanesi 1. kaliteydi. 1 tane de dondurulacak nitelikte yumurtam vardı. transferim yapıldı. çok şükür bu tedavimden 2 yaşında bir kızım var. dondurulacak olanı ne yazıkki paramız olmadığından donduramadık şimdi çok pişmanım. 3. tedavimde yumurtalarım yeterli cevabı vermedi 1 tane 2. kalite oldu ve negatif sonuçlandı. şimdi 4. tedavime başlayacağım haziran ayınd ancak öncesinde 4 ay süre ile dhea kullanacağım .Allah tan hayırlısı. bana kalırsa mutlaka doktorunu değiştirmelisinArkadaslar hepinize merhaba..amh 1.3 fsh de en yuksek 15..ve doktorlar cok umitsiz..bir kere tup denedim, yuksek doza ragmen 2 tane yumurta olustu..tekrar tup bebek tedavisine başlıycam doktorum yine yuksek doz dedi,.konyada yasiyorum, ankara anotalia dusunuyoruz bu sefer..Çünkü orda fsh yuksek olanlarda dusuk doZ tercih ediyorlarmis..dogru mu yapiyorum bilmiyorum ankara zor da olcak ama guvenwmedim burdaki doktorlara..
Canim selam.ben de fsh 11.5 ken orda tedaviye basladim.yuksek dozda ilac kullandim.yani soyle soyleyim yaklasik 3 bin lira falan tuttu ilaclarim.3 tane yumurta toplandi.3 u de kaliteli cikti.gerci benim buyuk bi kistim vardi ondan sayilan butun yumurtalar toplanamadi.aslinda daha fazlaydi yani yumurta.iki tane birinci kalite embriyo transfer edildi.malesef kimyasal gebelik oldu.simdi sakin sakin yaziyorum ama her anı korkunc stresliydi.biz de sehir disindan gitmistik.genel olarak merkezden memnun kaldim ama baska problemlerden dolayi doktorumu degiştirdim.umarin sansin bol olur..Arkadaslar hepinize merhaba..amh 1.3 fsh de en yuksek 15..ve doktorlar cok umitsiz..bir kere tup denedim, yuksek doza ragmen 2 tane yumurta olustu..tekrar tup bebek tedavisine başlıycam doktorum yine yuksek doz dedi,.konyada yasiyorum, ankara anotalia dusunuyoruz bu sefer..Çünkü orda fsh yuksek olanlarda dusuk doZ tercih ediyorlarmis..dogru mu yapiyorum bilmiyorum ankara zor da olcak ama guvenwmedim burdaki doktorlara..
Daha once konustugumuzu hatirlamiyorum. Ama, labaratuarina guvenen hastane kesinlikle kalite bozulmasini konu yapmaz bile, cunku iyi dondurulsa bozulmasi 1%. Denemeden ne olacagini bilemezsiniz. Kalitesi kotu ise zaten tutunmasi da zor.Merhaba daha öncede konuşmuştuk yanlış hatırlamıyorsam (hatırlayabilirimde :) ) şimdi dediğiniz gibi bende havuzu denemek istiyorum ama dr larda diyorki diyelim tek tek 4 tane topladık oldu da 2si bozuldu elde kalır 2 o riske girmeye değmez.. Hemde donması için a kalite olması lazımmış yani garanti veremiyorlar..
Benim denediğim yer transfer olsada olmasada 5200 peşin+1500-2000 arası ilaç ve 300 euro dondurma istiyor.. Bu dondurmayı her seferinde alırmı anlayamadım. Hadi parayı koyalım kenara benim takıldığım bozulurlarmı?
Mesela siz kaç tane dondurdunuz ve kaliteleri neydi?
Benim gittiğim yer opu sırasında transfer dahil alıyor ve dondurma içinde artı 300 euro.. Aynı yerde 3 kez denedim.. Maddi açıdan çok şükür sıkıntım yok fakat hep 1 yumurta ve dolayısıyla 1 embriyo oluyor ve nereye danışsam (acıbadem memorial asm ve benim merkezim) 1 embriyoyu dondurup riske atmamamı sölüyorlar.. İlaçsız demişsiniz o zamanda yumurta küçük kalıyor malesef natural olmuyorDaha once konustugumuzu hatirlamiyorum. Ama, labaratuarina guvenen hastane kesinlikle kalite bozulmasini konu yapmaz bile, cunku iyi dondurulsa bozulmasi 1%. Denemeden ne olacagini bilemezsiniz. Kalitesi kotu ise zaten tutunmasi da zor.
Transferin parasi ayri, bence hastaneyi degistirin. Ben Istanbulun en iyi hastanelerinden birinde yapacagim, fiyatlari sizinki gibi. Yani, rezerviniz dusukse, ve zaten ilaclarla 1-2 yumurta toplaniyorsa 1500-2000 TL ilaclara harcamak anlamsiz bence.
Ama 5 ve daha fazla iyi kalite yumurta toplanabilecekse o zaman ilac kullanilabilir. Iyi laboratuarda, iyi embriolog ile dondurma yumurta kalitesini bozmaz, tam tersine, hamile kalma sansinizi arttirir. Bahceci, Umut tup bebek hastanelerinde donrurmayi teklif ediyorlar cunku basari sansi yuksek.
canım sen bilirsin ama doktorun yanılıyor. sana yüksek doz değil aksine düşük doz uygulamalı ve öncesinde 3-4 ay dhea kullanmalısın. ben sana hikayemi anlatayım sen bir daha düşün. 23 yaşındaydim ilk tedavimi olduğunda fsh 13 ile 17 arasında değişiyordu. amh testi yaptırmadım ama çok iç açıcı olduğunu düşünmüyorum. neyse tedaviye başladım fsh yüksek olunca bana çok yüksek dozda ilaç kullandırdılar. öyle ki raporlu 2500 tl gibi bir para ödedim. neticede 2 yumurta olgunlaştı döllendi. birisi 2. kalite birisi 3. kalite oldu ve sonuç negatif. eğer ki o doktora devam etseydim sana söylediklerini bana da söyleyecekti. sonrasında ben doktorumu değiştirmeye karar verdim. 2. doktorum kesinlikle daha önceki doktorumun boş yere çok fazla ilaç kullandırdığını bu şekilde oluşan yumurtaların kalitesiz olacağını yaşımdan dolayı da daha az ilaç kullanamamın daha uygun olacağını söyledi ve biz güvendik tedaviye başladık. raporsuz ilaçlarım 600 TL tuttu. düşün raporlu 2500 nerdeee raporsuz 600 nerde. benim 4 tane yumurtam oluştu. 3 tanesi güzel döllendi. 2 tanesi 1. kaliteydi. 1 tane de dondurulacak nitelikte yumurtam vardı. transferim yapıldı. çok şükür bu tedavimden 2 yaşında bir kızım var. dondurulacak olanı ne yazıkki paramız olmadığından donduramadık şimdi çok pişmanım. 3. tedavimde yumurtalarım yeterli cevabı vermedi 1 tane 2. kalite oldu ve negatif sonuçlandı. şimdi 4. tedavime başlayacağım haziran ayınd ancak öncesinde 4 ay süre ile dhea kullanacağım .Allah tan hayırlısı. bana kalırsa mutlaka doktorunu değiştirmelisin
Canim gozun aydin bende de rezerve azligi var gogsen beye gidiyorum.arkadaşlar merhaba, benim gibi yumurta rezervi düşük olan, az ve kalitesiz yumurta üretenlere umut olsun diye yazıyorum, amh değerim 0,49 ve çok şükür artık bende Hamileyim
8 yumurtam toplandı, 5'i boş çıktı, 3'ü işlem gördü ama sadece 2'si gelişti, biri 1. kalite diğeri 2. kalite ve ikiside 8 hücreli olmak üzere 3. gün embriyosu olarak transfer edildi. çok mutlu oldum çünkü ilk tüp denememde en kaliteli yumurtam 6 hücreliydi ve dış gebelik olmuştum.
ben 8 sene sonra kavuştum arkadaşlar, umudunuzu kesmeyin, bol bol dua edin, dua her kapıyı açar inanın, kabul olmamış dua yoktur, duanın karşılığının verilme vakti gelmemiştir sadece. Allah hepimizin yardımcısı olsun, umutla bekleyen acı çeken emek veren tüm arkadaşlarıma Allah en kısa zamanda sağlıklı ve hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah
Affedersiniz, ama ilacsiz olunca yumurtanin kucuk olacagini size kim soyledi? Sacmalik bu. Kadin dogal olarak her ay, ya da yilda 9-10 kere yumutluyor ve basarabilirse hamile kaliyor. Ilacsiz tup bebek demek, iste o dogal yoldan buyuyen yumurtayi almak, rahim disinda dollendirmek ve geri tahime transfer etmek demek. Ilacli ise, 1 tane degil, daha fazla yumurta elde edebilmek icin yapilir. Ama, rezervi dusuk olanlar ilac kullansa bile 1-3 yumurtadan fazla yumurta alamiyorlar. Ve ilac kullandiklari icin o 1-3 yumurtanin da kalitesi bozuluyor.Benim gittiğim yer opu sırasında transfer dahil alıyor ve dondurma içinde artı 300 euro.. Aynı yerde 3 kez denedim.. Maddi açıdan çok şükür sıkıntım yok fakat hep 1 yumurta ve dolayısıyla 1 embriyo oluyor ve nereye danışsam (acıbadem memorial asm ve benim merkezim) 1 embriyoyu dondurup riske atmamamı sölüyorlar.. İlaçsız demişsiniz o zamanda yumurta küçük kalıyor malesef natural olmuyorçok iyi düşünüp karar vermem lazım sonuçta haklılık paylarıda yüksek..bahçeci taze transferi çok uygun görmüyomuş demekki donmuşların başarı şansı daha yüksek.
Neden saldırır şekilde konuştunuz anlamadım?! Size insan gibi bişey sorduk cevabınız çok irrite edici.. Çok şükür embriyom hep 5. Güne gitti yaşım 28 di o denemelerimde şu an 29.. Şümdiye kadar transfer iptali olmadığı için evet sormak gereği duymadık!!! Ayrıca asla her hastane en başında tam ücret almaz örneğin memorial almıyor.. Siz proflardan daha iyi bilecek değilsiniz size ilaçsızı uygun görmüşler bana ilaçlıyı neden kavga çıkarmsya yğraşıyorsunuz anlayamadım! Ayrıca benim eşim doç dr emin olun ki kimse bizi kandıramaz!! Lütfen bana ithafen bişey yazmayın!!!!Affedersiniz, ama ilacsiz olunca yumurtanin kucuk olacagini size kim soyledi? Sacmalik bu. Kadin dogal olarak her ay, ya da yilda 9-10 kere yumutluyor ve basarabilirse hamile kaliyor. Ilacsiz tup bebek demek, iste o dogal yoldan buyuyen yumurtayi almak, rahim disinda dollendirmek ve geri tahime transfer etmek demek. Ilacli ise, 1 tane degil, daha fazla yumurta elde edebilmek icin yapilir. Ama, rezervi dusuk olanlar ilac kullansa bile 1-3 yumurtadan fazla yumurta alamiyorlar. Ve ilac kullandiklari icin o 1-3 yumurtanin da kalitesi bozuluyor.
Ben kendi adima soylim, 6 kere tup bebek denemesi yaptim, hepsinde de ilac kullanildi. Ama hic bir zaman elde 1 tane 1 kalite embriom olmadi, ya kotu kalite idi ya da hic dollenmedi ya da bos cikiyordu. Durum bu iken neden ben gidip tekrar ilac kullanayim? ilacsiz da 1 tane toplanacak ama en azindan dogal oldugu icin kalitesi yuksek olabilir. Ama bunun sansini daha da arttirmak icin havuz islemi yaparak 2-3 embriyo transfer edecegiz. Benim de cok sukur maddi sikintim yok. Ve havuz islemini ucuzlugu icin secmiyorum, sadece baska sansim olmadigi icin, baska tedavinin sonuc vermedigi icin yapiyorum.
Picassooo arkadasimiz bu havuz islemi ile ikiz bebeklerine kavusacak yakinda,
Ben 5 kez Acibadem Maslakta yaptirdim, yurt disinda yasadigimiz icin ve esim calistigi icin tup bebek tedavisi sirasinda sperm vermek icin yanimda olamiyordu, ve biz her seferinde daha erken gelip spermleri ucretsiz sekilde donduruyorduk. Bahceci kliniginde de ayni sekilde yaptik, Simdi Liv hospitalde yaptiracagim ve yine ucretsiz sperm dondurduk. Embrio dondurma islemi hic olmadi, ama benim bildigim Acibadem hastanesinde 1 yila kadar embrio ucretsiz donduruluyor. sonradan ucret aliniyor. Sanirim bu konuyu doktorla konusmak lazim.
Doktorlarin korktugu bir tek sey var, yumurta ilacsiz buyudugu icin, vucudun kendi salgiladigi hormonlari kontrol etmek mumkun degil, yani yumurtanin toplamadan once catlama ihtimali yuksek. Ama kendine guvenen, isini bilen doktor bunu da basarabiliyor. ya catlatmama ilaci verir ya da LH hormonunun yukselisini takip eder ve ona gore OPUyu gerceklestirir.
Umarim herseyi anlatabilmisimdir.
Ha, bir de unuttugum bir sey var, hastaneler en basta tam ucreti alirlar, ama transfer olmadiysa transfer ucretini iade ederler. Sormasaniz tabi bunu kimse yapmaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?