Son günlerde sıkıntılı şeyler yaşadın, boşver canım takılma, herkesin bakış açısı farklı, arkadaş fazla agrasif davranmış. Bu işler herkesde aynı etkiyi vermez, birisine iyi gelen tedavi, diğerine iyi gelmez, hatta merkezle de alakalı değil. Kısmetimizde ne varsa onu yaşıyoruz bu bir gerçek. Rabbim bizleri fazla bekletmesin inşallah, tez zamanda evladımızı versin..Ne bu son günlerde herkes bana sataşıyor! Bilen geçmiş mevzuyu biliyor acaba mı diye aklıma gelmiyor değil! burada herkes soru- cevap şeklinde bilgi alışverişi yapıyor! Soru sorduk azarlar gibi cevap aldık iyimi! Senin bilgin kendine cevabını yaz, ben de okuyup artı olarak bilgileneyim ama bu demek değilki senin gittiğin yoldan gideceğim!
Gerçekten hayret birşey..azarlar gibi bana tüp tedavisini anlatmış! Kardeşim 5 kez yaşadığım şeyi sen mi öğreteceksin!!
Ben sana dondurulmuş embriyo için sordum ve hatta ekliyim ilk mesajımda açıkça görülmekte ki seni karıştırdım!
Ama madem ki bilgin var paylaş (istersen) fakat kavgaya uğraşmak neden??
Sanki ben dondurulmuş tedavisi ucuz demişim gibi bir de atar yapmış. Hagi mesajımda gördünüz söleyin. Aksine benim merkezimde çok pahallı dedim!
Neyse yaa millet yaşadığı sıkıntıyı burada atmaya çalışıyor ama unutmayınki herkes sizin gibi herkes sıkıntılı ve kavga edeni Allah sevmez işini rast etmez!
bant rahim duvarının kalınlaşması için veriliyor , doktor kontrolün ne zaman peki?Climara bant kullanan var mi? Opu transfer olmadi. Hem climara bant hem de cetrotide igne lullaniyorum. Akintim var sebebi ne olabilir sizce . Adetime normalde 5-6 gun var
Ya canım anlamadığım hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz bak 4 kez micro denedim ama bunun acısını ne burda ne de normal hayatımda kimseden çıkarmadım. İnsanca soru sordum azarlayarak cevap vermek niye? Niye kalp kırıpta ah alıyosun anlamıyorum.. İatemiyosan cevap verme olsun bitsin.. Kaldı ki ben üyeleri karıştırmışım ilk mesajımda da belli..bir de insan cidden sinir oluyor tanımadığın birinden böle saçma sapan muamele yediremiyor yani..Son günlerde sıkıntılı şeyler yaşadın, boşver canım takılma, herkesin bakış açısı farklı, arkadaş fazla agrasif davranmış. Bu işler herkesde aynı etkiyi vermez, birisine iyi gelen tedavi, diğerine iyi gelmez, hatta merkezle de alakalı değil. Kısmetimizde ne varsa onu yaşıyoruz bu bir gerçek. Rabbim bizleri fazla bekletmesin inşallah, tez zamanda evladımızı versin..
Daha öncesinden konuşmuştuk hatırladım seni, benimde histereskopi sonrası tedavim iptal olmuştu hani rahim duvarım incelmişti felan...sende bu yolda çok emek verenlerdensin, yeteri kadar üzülüyoruz zaten,takılma böyle şeylere. Sorduğun soruyada baktım anormal bir durum yok, söylediğim gibi her tedavi herkesde aynı etkiyi vermiyor kenndince doğruları olabilir, öyledirde ama kalp kırmamak lazım haklısın. Bu arada geçen memorial sayfasında gezinirken başından geçenleri okudum şok oldum, demekki buradada takip ediliyormuşuz, ilginç...bende fazla detaya girmeden yazacağım ne olur olmaz :)Ya canım anlamadığım hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz bak 4 kez micro denedim ama bunun acısını ne burda ne de normal hayatımda kimseden çıkarmadım. İnsanca soru sordum azarlayarak cevap vermek niye? Niye kalp kırıpta ah alıyosun anlamıyorum.. İatemiyosan cevap verme olsun bitsin.. Kaldı ki ben üyeleri karıştırmışım ilk mesajımda da belli..bir de insan cidden sinir oluyor tanımadığın birinden böle saçma sapan muamele yediremiyor yani..
Sağol canım ayrıca bak sen anlamışsın beni
Evet canım konuştuk rahim inceliği konusunda. Aklında soru işareti kalmasın rahim normale dönüyor..hepimiz emek veriyoruz üzülüyoruz ama işte kümseyi de kırmıyoruz.. Neyse Allah büyük! Ayrıca o dediğin olay da canım neydi öle yaaDaha öncesinden konuşmuştuk hatırladım seni, benimde histereskopi sonrası tedavim iptal olmuştu hani rahim duvarım incelmişti felan...sende bu yolda çok emek verenlerdensin, yeteri kadar üzülüyoruz zaten,takılma böyle şeylere. Sorduğun soruyada baktım anormal bir durum yok, söylediğim gibi her tedavi herkesde aynı etkiyi vermiyor kenndince doğruları olabilir, öyledirde ama kalp kırmamak lazım haklısın. Bu arada geçen memorial sayfasında gezinirken başından geçenleri okudum şok oldum, demekki buradada takip ediliyormuşuz, ilginç...bende fazla detaya girmeden yazacağım ne olur olmaz :)
Herkesin doğal istenilen büyüklükte buyumuyo yumurtası ..rezerv az olanlarda küçük kalabiliyo.benimde buyumedi mecbur ilaç kullanildi 1 tanede embiryom oldu donduruldu.herkesin vücudu farkli tepki veriyo kimimizin ilacsiz büyürken kimimizin buyumuyo.rezerv azliginda ilk tercih edilen az ilaç yada ilacsiz yumurta elde etmek ama olmuyorsa mecbur ilaç kullaniliyo.Affedersiniz, ama ilacsiz olunca yumurtanin kucuk olacagini size kim soyledi? Sacmalik bu. Kadin dogal olarak her ay, ya da yilda 9-10 kere yumutluyor ve basarabilirse hamile kaliyor. Ilacsiz tup bebek demek, iste o dogal yoldan buyuyen yumurtayi almak, rahim disinda dollendirmek ve geri tahime transfer etmek demek. Ilacli ise, 1 tane degil, daha fazla yumurta elde edebilmek icin yapilir. Ama, rezervi dusuk olanlar ilac kullansa bile 1-3 yumurtadan fazla yumurta alamiyorlar. Ve ilac kullandiklari icin o 1-3 yumurtanin da kalitesi bozuluyor.
Ben kendi adima soylim, 6 kere tup bebek denemesi yaptim, hepsinde de ilac kullanildi. Ama hic bir zaman elde 1 tane 1 kalite embriom olmadi, ya kotu kalite idi ya da hic dollenmedi ya da bos cikiyordu. Durum bu iken neden ben gidip tekrar ilac kullanayim? ilacsiz da 1 tane toplanacak ama en azindan dogal oldugu icin kalitesi yuksek olabilir. Ama bunun sansini daha da arttirmak icin havuz islemi yaparak 2-3 embriyo transfer edecegiz. Benim de cok sukur maddi sikintim yok. Ve havuz islemini ucuzlugu icin secmiyorum, sadece baska sansim olmadigi icin, baska tedavinin sonuc vermedigi icin yapiyorum.
Picassooo arkadasimiz bu havuz islemi ile ikiz bebeklerine kavusacak yakinda,
Ben 5 kez Acibadem Maslakta yaptirdim, yurt disinda yasadigimiz icin ve esim calistigi icin tup bebek tedavisi sirasinda sperm vermek icin yanimda olamiyordu, ve biz her seferinde daha erken gelip spermleri ucretsiz sekilde donduruyorduk. Bahceci kliniginde de ayni sekilde yaptik, Simdi Liv hospitalde yaptiracagim ve yine ucretsiz sperm dondurduk. Embrio dondurma islemi hic olmadi, ama benim bildigim Acibadem hastanesinde 1 yila kadar embrio ucretsiz donduruluyor. sonradan ucret aliniyor. Sanirim bu konuyu doktorla konusmak lazim.
Doktorlarin korktugu bir tek sey var, yumurta ilacsiz buyudugu icin, vucudun kendi salgiladigi hormonlari kontrol etmek mumkun degil, yani yumurtanin toplamadan once catlama ihtimali yuksek. Ama kendine guvenen, isini bilen doktor bunu da basarabiliyor. ya catlatmama ilaci verir ya da LH hormonunun yukselisini takip eder ve ona gore OPUyu gerceklestirir.
Umarim herseyi anlatabilmisimdir.
Ha, bir de unuttugum bir sey var, hastaneler en basta tam ucreti alirlar, ama transfer olmadiysa transfer ucretini iade ederler. Sormasaniz tabi bunu kimse yapmaz.
Canım rezerv azlığı ve fsh yüksekliği için engin oral, yücel karaman, bülent tıraş ve memorial bana düşük doz kısa protokol önerdi. Çünkü benim yapımda yumurta opu olacağı zaman naturalda yeterli büyüklüğe ulaşmıyordu ve düşük dozun kaliteyi de arttıracağı söylendi.. Natural tedaviyi ben istediğim zaman bunun herkese uygun olmayacağını daha ileri yaş ve en en en son çare olacağını söylediler.yani yumurta artık ilaca cevap vermediği zaman...Allah herkesin yardımcısı olsunHerkesin doğal istenilen büyüklükte buyumuyo yumurtası ..rezerv az olanlarda küçük kalabiliyo.benimde buyumedi mecbur ilaç kullanildi 1 tanede embiryom oldu donduruldu.herkesin vücudu farkli tepki veriyo kimimizin ilacsiz büyürken kimimizin buyumuyo.rezerv azliginda ilk tercih edilen az ilaç yada ilacsiz yumurta elde etmek ama olmuyorsa mecbur ilaç kullaniliyo.
Benim az ilaca bile yanit vermedi çok az büyüdü mecbur yuksek doza geçildi.ozaman bile 17 gün iğne kullandim geç büyüdü ama şükür embiryom oldu.benim doktorumda düşük doz tedaviyi uygun goruyo ama buyumediyi için yuksek doza geçti.tek embiryomun yanina 2kardes embriyo daha bulabilirsek hepsi ayni anda transfer edilecek .Allahim emeklerimizi boşa gidermesin bebekle sevindirsin insallahCanım rezerv azlığı ve fsh yüksekliği için engin oral, yücel karaman, bülent tıraş ve memorial bana düşük doz kısa protokol önerdi. Çünkü benim yapımda yumurta opu olacağı zaman naturalda yeterli büyüklüğe ulaşmıyordu ve düşük dozun kaliteyi de arttıracağı söylendi.. Natural tedaviyi ben istediğim zaman bunun herkese uygun olmayacağını daha ileri yaş ve en en en son çare olacağını söylediler.yani yumurta artık ilaca cevap vermediği zaman...Allah herkesin yardımcısı olsun
Aminn.. Benim bir iptal olan tedavim vardı onda yumurta cevap vermemişti ilaca yarıda kesildi. Sonra bi jinekolog arkadaş ilaçlar bazen geç etki eder gibi bişey söyledi neyse hemen sonraki ay yine denedim ve çok güzel cevap alındı 5. Gün blast embriyo oluştu malesef dış gebelikti.. Demem o ki bu ay cevap vermezse ileriki aylar mutlaka cevap veriyor.. Defalarca denedim ve bedenimin tepkilerinin her defasında farklı olduğunu farkettim..inşallah dondurulan embriyon kalitelidir ve inşallah başka embriyolarımda olur..bu arada hangi merkezdeydin?Benim az ilaca bile yanit vermedi çok az büyüdü mecbur yuksek doza geçildi.ozaman bile 17 gün iğne kullandim geç büyüdü ama şükür embiryom oldu.benim doktorumda düşük doz tedaviyi uygun goruyo ama buyumediyi için yuksek doza geçti.tek embiryomun yanina 2kardes embriyo daha bulabilirsek hepsi ayni anda transfer edilecek .Allahim emeklerimizi boşa gidermesin bebekle sevindirsin insallah
Evet haklisin herdefasinda farklı olabiliyor benim bu 5. Tedavim kismet olursa 2.transferim olacak ama tekrar tedavi görmemiz lazim embriyo biriktirmek için.ilk 4 tedavimi başka doktor da gördüm ilk tedavide hamile kaldim kalp atislari duyulmadi kürtaj oldum son 3 tedavide de yumurta kalitesiz cikti dollenmedi.şimdiki doktorum İzmirde irenbe tup bebek merkezi kaan bozkurt çoğu kişide yanit alindi o doktorda rezerv azliginda basarili bi doktor.benim umudum bitmisken tek enbiryom umut oldu inşallah devamida gelir..Aminn.. Benim bir iptal olan tedavim vardı onda yumurta cevap vermemişti ilaca yarıda kesildi. Sonra bi jinekolog arkadaş ilaçlar bazen geç etki eder gibi bişey söyledi neyse hemen sonraki ay yine denedim ve çok güzel cevap alındı 5. Gün blast embriyo oluştu malesef dış gebelikti.. Demem o ki bu ay cevap vermezse ileriki aylar mutlaka cevap veriyor.. Defalarca denedim ve bedenimin tepkilerinin her defasında farklı olduğunu farkettim..inşallah dondurulan embriyon kalitelidir ve inşallah başka embriyolarımda olur..bu arada hangi merkezdeydin?
Yok yok umudunu yitirme arkadaşım.. ben de iptal edilen tedavide çok üzülmüştüm ama gördümki bir daha ki ay öyle değil. Sadece kendimce tavsiyem ister uygula istemezsen uygulama; kaliteli bi bal (tercihen kestane) çörek otu ve tarçın bunu tedaviden önceki ay adetin 1.-15. Günleri arasında kahvaltı öncesi ye ve yine iyi bir markanın bal-polen-arısütü-propolis karışımını aç olarak ya kahvaltı öncesi yada alşam yemeği öncesi sürekli tüket.. Ayrıca fsh yüksekse hayıt suyu yemekten 2 saat sonra.. Bu arada çay açık olacak ve kahveyi çok azalt.. Balık mevsim meyve sebzesi ve kırmızı et tüket. İçecek olarakta mutlaka kefir.. Gün içinde birkaç tane ceviz badem atıştırabilirsin.. Benim ilk denememde bunların hiç birini yapmadım 2. Gün 3 hücreli emb transferi oldu sonucu negatifti.. Sonra bunları uyguladım ve şükür tek yum tek emb hep 5. Gün blast oldu.. Dersenki hamilemisin hayır :) ama en azından dış geb ve düşük oldu yani negatif olmadı.. Belki böyle akıl veriyormuş gibi oluyor ama faydasını gördüğüm şeyleri yazıp başkaları da faydalansın istiyorum uygulayıp uygulamamak sizlere kalmış... Eşinde çok bir sıkıntı yoksa emin ol o kaliteli embriyolara denk geleceksin (bu aradd benim eşimde ciddi sıkıntı olduğu halde 5. Güne gitti)Evet haklisin herdefasinda farklı olabiliyor benim bu 5. Tedavim kismet olursa 2.transferim olacak ama tekrar tedavi görmemiş lazim embriyo biriktirmek için.ilk 4 tedavimi başka doktor da gördüm ilk tedavide hamile kaldim kalp atislari duyulmadi kürtaj oldum son 3 tedavide de yumurta kalitesiz cikti dollenmedi.şimdiki doktorum İzmirde kaan bozkurt çoğu kişide yanit alindi o doktorda rezerv azliginda basarili bi doktor.benim umudum bitmisken tek enbiryom umut oldu inşallah devamida gelir..
Saol canim yardimci olduğun için bildiyimiz duyduğumuz şeyleri paylaşmak bence çok güzel birimizin derdine şifa olabilir.ben simdi foreverin ürünlerini kullanmaya basladim arisutu ve polenin tabletini kullaniyorum omega 3 b12 vitolize diye hormon düzenleyici benim FSH 21di daha sonra 5 e düştü sonrada baktirmadim.Argi diye bi içecek var onu iciyorum a beta caro bunlari kullanıyorum ayrıca senin dediğin karisimida yapsam olurmukiYok yok umudunu yitirme arkadaşım.. ben de iptal edilen tedavide çok üzülmüştüm ama gördümki bir daha ki ay öyle değil. Sadece kendimce tavsiyem ister uygula istemezsen uygulama; kaliteli bi bal (tercihen kestane) çörek otu ve tarçın bunu tedaviden önceki ay adetin 1.-15. Günleri arasında kahvaltı öncesi ye ve yine iyi bir markanın bal-polen-arısütü-propolis karışımını aç olarak ya kahvaltı öncesi yada alşam yemeği öncesi sürekli tüket.. Ayrıca fsh yüksekse hayıt suyu yemekten 2 saat sonra.. Bu arada çay açık olacak ve kahveyi çok azalt.. Balık mevsim meyve sebzesi ve kırmızı et tüket. İçecek olarakta mutlaka kefir.. Gün içinde birkaç tane ceviz badem atıştırabilirsin.. Benim ilk denememde bunların hiç birini yapmadım 2. Gün 3 hücreli emb transferi oldu sonucu negatifti.. Sonra bunları uyguladım ve şükür tek yum tek emb hep 5. Gün blast oldu.. Dersenki hamilemisin hayır :) ama en azından dış geb ve düşük oldu yani negatif olmadı.. Belki böyle akıl veriyormuş gibi oluyor ama faydasını gördüğüm şeyleri yazıp başkaları da faydalansın istiyorum uygulayıp uygulamamak sizlere kalmış... Eşinde çok bir sıkıntı yoksa emin ol o kaliteli embriyolara denk geleceksin (bu aradd benim eşimde ciddi sıkıntı olduğu halde 5. Güne gitti)
adetimin 2. Gunu gidicem insallah. Neden olur acaba.akinti devam ediyor. Bu ay korunmadik bi umit istebant rahim duvarının kalınlaşması için veriliyor , doktor kontrolün ne zaman peki?
Ben tüm bu dediklerime ek biosteron 25mg den günde 3 tane + solgar koenzim q10 1 tane + argiwoman 2 tane aldım hergün.hepsini gittiğim proflar verdi.. Arısütü polen tabletini kullanıyormuşsun canım o sebeple benim dediğimi kullanmana verek yok.fsh ın da normale inmiş hayıtı da içme. Bal tarçın çörekotunu da senin insiyatifine bırakıyorum :) tüm bunları ben toplamda 1 yıldır kullanıyorum ve gün geçtikçe faydasını artarak göreceksin.. Yeni başladıysan 3 ay sonra faydasını göreceksin merak etme. Bir de hep derler ya stresten kaçın diye aynen öyle. Ben bi ara çok sıkılmıştım stresliydim fsh 19 çıktı sonraki ay daha iyi hissettim 13 oldu.. Belki yine çok düşük değildi ama en azından düşmüştüSaol canim yardimci olduğun için bildiyimiz duyduğumuz şeyleri paylaşmak bence çok güzel birimizin derdine şifa olabilir.ben simdi foreverin ürünlerini kullanmaya basladim arisutu ve polenin tabletini kullaniyorum omega 3 b12 vitolize diye hormon düzenleyici benim FSH 21di daha sonra 5 e düştü sonrada baktirmadim.Argi diye bi içecek var onu iciyorum a beta caro bunlari kullanıyorum ayrıca senin dediğin karisimida yapsam olurmuki
Ben size ne icin saldirayim? Ve bu saldirganligi nerede gordunuz? Ilk iki cumle de mi? Onlar size degildi, size bu sacmaligi soyleyen doktorlara. Tabi ki onlari size doktorlar soylediyse. Ben oyle zanettim en azindan. Asil saldirganligi sizin yazdiklarinizda goruyorum ve kiziyorum. Tup bebege hazirlanirken kizmak ve stresse girmek istedigim en son seydi. Ayrica, ben HER hastane tam ucret alir demedim, benim bildigim hastanelerden bahsettim. Ve, BEN PROFLARDAN DAHA IYI BILIRIM VE SIZE HAVUZ ISLEMINI UYGUN GORUYORUM da demedim. En bastan nasil tedavi uygulandi size, ilaclimiydi degilmiydi, basarili miydi degil miydi bilmiyordum.Neden saldırır şekilde konuştunuz anlamadım?! Size insan gibi bişey sorduk cevabınız çok irrite edici.. Çok şükür embriyom hep 5. Güne gitti yaşım 28 di o denemelerimde şu an 29.. Şümdiye kadar transfer iptali olmadığı için evet sormak gereği duymadık!!! Ayrıca asla her hastane en başında tam ücret almaz örneğin memorial almıyor.. Siz proflardan daha iyi bilecek değilsiniz size ilaçsızı uygun görmüşler bana ilaçlıyı neden kavga çıkarmsya yğraşıyorsunuz anlayamadım! Ayrıca benim eşim doç dr emin olun ki kimse bizi kandıramaz!! Lütfen bana ithafen bişey yazmayın!!!!
Ben insan gibi sordum siz kim oluyorsunuzda beni azarlar gibi yazıyorsunuz!!
Bende özür dilerim.. Belki sıkıntılarımızdan dolayı fazlaca alınıyoruz üzmeyelim birbirimizi aynı geminin yolcularıyız sonuçta..Ben size ne icin saldirayim? Ve bu saldirganligi nerede gordunuz? Ilk iki cumle de mi? Onlar size degildi, size bu sacmaligi soyleyen doktorlara. Tabi ki onlari size doktorlar soylediyse. Ben oyle zanettim en azindan. Asil saldirganligi sizin yazdiklarinizda goruyorum ve kiziyorum. Tup bebege hazirlanirken kizmak ve stresse girmek istedigim en son seydi. Ayrica, ben HER hastane tam ucret alir demedim, benim bildigim hastanelerden bahsettim. Ve, BEN PROFLARDAN DAHA IYI BILIRIM VE SIZE HAVUZ ISLEMINI UYGUN GORUYORUM da demedim. En bastan nasil tedavi uygulandi size, ilaclimiydi degilmiydi, basarili miydi degil miydi bilmiyordum.
Ben sadece Siz sordunuz diye size bilgi amacli cevapladim. Ve madem sadece doktorlara guveniyorsunuz, gidip butun bilgileri onlardan alsaydiniz. Benim isim gucum yok, burada oturmusum Sizin sorularinizi cevaplamisim, bildiklerimi, tecrubelerimi aktarmisim ve sonra saldirgan gibi goruneyim, iyi mi? O cumleleri yazarken Size 1 damla bile kizginlik, saldirmak gibi niyetim yoktu ve yapmadim da zaten. Siz bastan oyle algiladiysaniz benim sucum ne? Size yanlis bilgi verilmis diye doktorlara kizdim, inanin her doktor iyi diye birsey yok. Sizin esiniz doktor diye herhalde butun doktorlara guveniniz sayginiz tam, ama hasta olarak cok kez yanlis bilgilendirdim, bosuna param, zamanim, sinirlerim harcanmisti.
Size de tavsiyem, karsinizdaki insani gormuyorsaniz en azindan kendiniz saldirmadan NEDEN diye sorun. Bende bunlara ek olarak yabanci oldugumu da ekliyorum. Ve hakli olsamda gerginlik devam etmesin diye OZUR DILIYORUM.
Bu da bana mi iletilen mesaj? Ben size nerede havuz islemini ya da dogal tup bebegi tavsiye etmisim? Siz sordugunuz icin meraklanmissiniz, ben de size artilarin eksilerin anlatmisim. Kusura bakmayin ama Siz nerenizle dinleyip okuyorsunuz? Bunu yazdigim icin de ozur dilerim, ama sinirlenmeden yazamiyorum. Siz bir daha okuyun, kendi tedavimi azarlar gibi mi anlatmisim? Hayir, bana neden havuz islemi onerildi, sebebini anlatmak icin butun tedavilerimi anlattim. Ve zaten saldirganligi, azari nereden okudunuz hic anlamis degilim. Herhalde turkcem duzgun degil ki Sizin turkcenizi anlayamiyorum. Kavga eden birisi degilim ve etmeyecegim de. Tanimadim etmedigim insanla kavga edip sinirlerimi bozacak degilim. Bu yazdiklarimdan ne anlayip ne cikarirsaniz lutfen kendinizde saklayiniz. Burada herkezin problemi var zaten, her tarafa negatiflik yaymayalim.Ne bu son günlerde herkes bana sataşıyor! Bilen geçmiş mevzuyu biliyor acaba mı diye aklıma gelmiyor değil! burada herkes soru- cevap şeklinde bilgi alışverişi yapıyor! Soru sorduk azarlar gibi cevap aldık iyimi! Senin bilgin kendine cevabını yaz, ben de okuyup artı olarak bilgileneyim ama bu demek değilki senin gittiğin yoldan gideceğim!
Gerçekten hayret birşey..azarlar gibi bana tüp tedavisini anlatmış! Kardeşim 5 kez yaşadığım şeyi sen mi öğreteceksin!!
Ben sana dondurulmuş embriyo için sordum ve hatta ekliyim ilk mesajımda açıkça görülmekte ki seni karıştırdım!
Ama madem ki bilgin var paylaş (istersen) fakat kavgaya uğraşmak neden??
Sanki ben dondurulmuş tedavisi ucuz demişim gibi bir de atar yapmış. Hagi mesajımda gördünüz söleyin. Aksine benim merkezimde çok pahallı dedim!
Neyse yaa millet yaşadığı sıkıntıyı burada atmaya çalışıyor ama unutmayınki herkes sizin gibi herkes sıkıntılı ve kavga edeni Allah sevmez işini rast etmez!
Az önce size karşı yapıcı ve alttan alıcı bir mesaj yazdığım için beni bin pişman ettiniz!
Bence de boyle daha iyi. Okuyan baska uyeler de sonucta negatif yazilardan etkileniyor. Ve tekrar ediyorum, hic sizi uzmek, saldirmak gibi bir niyetim yoktu. Butun kizginligim doktorluk yapamamis doktorlara. Bende ilacsiz tup bebegi kimseye tavsiye edecek halde de degilim, cunku daha once o tedaviyi uygulamadilar bana ve sonucu ne olur bilmiyorum. Proflar kadar bilgim yoktur, ama 8 yildir kendi teshisim sinirlarinda bilgi edinmeye calisiyorum. Ve ben sizi yanlis anladim, yumurta kucuk kaliyor derken siz yumurtada buyuyen folikulden bahsediyorsunuz herhalde. O zaman haklisiniz, kendi hormonlariniz yetersiz kalirsa yumurta istenilen boya kadar buyuyemez, o zaman ilac eklenir. Kim bilir, benim yumurtalarim da belki boyle tepki gosterirler. Ne de olsa deneyecegiz, ilacsiz oluyorsa ne hala, ama ilac kullanmak gerekirse onu da yapariz ama yine havuz islemi olacak. Baska turlu benim durumumda olmaz, cunku denedik.Bende özür dilerim.. Belki sıkıntılarımızdan dolayı fazlaca alınıyoruz üzmeyelim birbirimizi aynı geminin yolcularıyız sonuçta..
Tabi ki doktorların hepsi haklı değil aksine pek çoğu hele ki tüp bebek konusunda çok gereksiz testler isteyip yanlış tedaviler uygulayabiliyor.. Burada birbirimize soruyoruz ki bilgilenelim dr lara gittiğimizde 'şu da şöyleymiş olur mu' diyebilelim.. Bana ilaçsız uygun görülmedi çünkü ilaçsz baktıklarında yumurta küçük kalıyordu. Ama bir başkasına uyabilir..her birimizin durumu farklı sonuçta. Ben sizi başka üye ile karıştırdım hatta işk mesajımda sizinle konuşmuştuk dedim hatırlarsanız. Ama siz de dondurmayı düşündüğümüz için tabi ki size de sordum mantığını. Benim de 5. Tedavim bir sürü stres sıkıntı yaşadım ve tüm bunlara rağmen herkese kibarca cevaplar verdim vermeye çalıştım..
Umarım birgün buraya hamilelik haberlerimizi yazarız ve bunlara gülüp geçeriz.
Ben de uzasın istemiyorum tedavi içindeyim kızmak stres üzüntü bizlere göre değil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?